Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dvd mi fansub mi seyretmeli

draedan

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Hic dvd de anime seyretmedim, yeni veya eski anime lerin fansub, rip lerini izledim ve genelde dusuk cozunurluk 640 veya 7xx kusur gibiler. Yeni birkac tanesi 1280 kalite bildigimiz gibi.

Full serisi bitmis anime lerin dvd lerini mi seyretmeliyim yoksa fansub larini ?

mesela, Last Exile , Helsing, Berserk.. bunlar coktan bitmis durumda dvd leri de var. Bu saydiklarimin fansub li olanlari 640 cozunurluklerde, peki dvd leri o bekledigim yuksek kalitede mi olacak ? 1280+ gibi.

Eger oyleyse, dvd lerini almaya baslayacagim. ( tavbi dvd de japonca dub, ingilizce sub lar di mi ? )

nedir tavsiyeniz ?
Sosyal ağlarda paylaş

dvd kaynağından hazırlanan 720p'ler upscale ile yapılıyor, bazı tv çekimleri de öyle. bazısı kaliteli, mesela uruk'un 720p'leri öyleydi. ben şahsen anidb'den izleyici yorumlarını okuyorum ve skorlarına bakıyorum fansub'ların. bir de kaç kişide mevcut. kalitesi ve source sayısı hakkında isabetli fikir veriyor. sonra gidip torrent arıyorum, 1mbit olduğundan beri hat torrent işe yarar oldu. torrent yoksa gene e2dk.
Sosyal ağlarda paylaş

acikcasi h264, 720p ve 640 cozunurlukluler arasinda daglar kadar fark var.

yeni ps3 aldim, hd ready tv m de var, oradan anime seyretmek istedigim icin bu konulari arastirmaya basladim.

simdiye kadar gordugum , mp4 formatli yuksek kaliteleir ps3 gosteriyor ama mkv leri hayir.

var mi ps3 de kaliteli seyretmek icin kasan birileri, bu konuda tavsiye lazim :D

mesela TADASHI mp4 formatinda cikartiyor Soul Eater 'i, tadindan yenmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

www.tokyotosho.com dan arastiriyorum da mp4 leri cesitli anime ler icin.

10larca Ingilizce haricindeki fansub lari buldum, 1 tane ingilizce yok. Ispanyollar, italyanlar bu konuda bayag iyiler mi yoksa benim gibi amatorleri kafaliyorlar mi ?

code geass, bleach, gundam00 icin birsuru ingilizce haricinde var :(
Sosyal ağlarda paylaş

1. Mp4 kötü bir konterynır. Özellikle ps3 kullananlar izlesin diye yapılmıyorsa aklı başında hiçbir fansub mkv dururken mp4 kullanmaz

2. Gerçek 720p de yayınlanan anime çok çok çok az. Nette aradığınızda 720p bulmanızın sebebi Japonların tvden ripleme işinden anlamıyor olması. Bazı upscale 720p lerin diğerlerinden daha "iyi" gözükmesinin sebebi de hayvani filterlanması encodelanırken. Bunu mesela en rahat fazla aksiyonun olmadığı, fazla ayrıntısı olmayan düşük bitrateli videolarda görürsünüz. Macross Frontier 720p upscale encodelarına bakın mesela. Menclave bu işte çok iyi olmasına rağmen normal orjinal boyutlu halinden hiç bir farkı yok.

3. Eskiden HD-DVD diye bir şey varken bir iki tane anime DVDsi 720p olarak çıktı. Artık HDDVD diye birşey yok ve anca BluRay lerde bulabilirsiniz o 720p leri. Daha film/ova dışında bluray anime çok az çıktı. Yavaş yavaş artıyor ama. Sırf bu yaz Kod Gayass ve Macross Frontier geliyor mesela.

İyicene bir araştırın bir animeyi indirmeden önce gerçek 720p mi yoksa upscale mi diye. Bantgenişliğinize yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

@draedan

Emeğe saygı diyorsan DVDlerini almanı öneririm. Ama çoğu DVD setinin extra namına tümden boş içerik olduğunu da söylemem gerek. Mesela biz bir arkadaşla Gundam Wing DVD seti aldık 2002 sonunda, extra diye diye internetten bulabileceğiniz birkaç MS artwork'u çıktı: Ben yapım belgeseli, yapımcı röportajı filan bekliyordum, hayal kırıklığına uğradım. Sadece bazı DVD setlerinde TV versiyonunun remastered hali oluyor görüntü olarak (mesela ben Gundam Wing seti aldığımda TV serisindeki çizimlerin ve seslerin büyük ölçüde restore edildiğini farketmiştim) ama zaten çoğu yeni setin DVDsi çıktığı gibi Boxtorrents'a filan düştüğünü de göz önüne almak gerekiyor.

İsmini anmak istemediğim bir yönetmenin külliyatı dışında Ghost in the Shell, Steamboy, Cowboy Bebop Movie (bunun dublajını oldukça beğendim, mutlaka dublajlı olarak da izleyin), Memories, Metropolis, Final Fantasy VII, Tokyo Godfathers, Paprika, Blood: Last Vampire, Street Fighter Alpha gibi animelerin orjinal DVDlerini alışveriş merkezlerinde ucuz fiyata bulman mümkün, olmadı www.ideefixe.com 'dan sipariş verirsin.

edit: Ghost in the Shell DVD'sinde tatmin edici ekstralar var, oldukça beğendim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...