Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeitgeist

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
sorun getirdiği çözümleri eleştirmek değil

sorun en azından etrafınızda izletebileceğiniz herkese bunu izletmiyor olmanız.

izletin ki, insanlar belki birazcık bilinç sahibi olabilirler bazı konularda. başta söylediği şey addendum'un o kadar mantıklı ki, itiraz eden ya delidir ya da zengin olduğu için ona batan birşeyler vardır. dünya nüfusunun yalnızca yüzde 4ünde toplanan bir ekonomik sistemden bahsediyoruz ki, geriye kalan yüzde 96 komple açlık sınırında artık. uçurum gittikçe büyüyor.

benim de şahsi fikrim yakın zamanda bişeyler olabileceği yönünde ama en azından paticikten daha çok destek beklerdim

destek yanlış olmuş

en azından daha bilinçli olabilirsiniz diye umardım da çok kayıtsız kalınmış niyeyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben özellikle 2. zeitgeist ı izledikten sonra bu bilinçlenmede aktif rol oynamak, bi nevi misyonerlik yapmak istedim...

ama 10 kişiye izle dediysem 1 i bile izlemedi. İlk dakkalarına bakıp sıkılıp kapamışlar. Şu belgeseli yapan adam bu kadar kaynak toplayacağına belgesellerin girişlerini az daha ilgi çekici yapaymış ya...

Edebiyatta sinemacılıkta okuyanara falan funnel effect öğretirler. Bi film çekerken, bir hikaye yazarken konuya girmeden önce çok genel bi özet geçilmeli, bunu da büyün içeriği kapsayacak ve ilgi çekecek biçimde hazırlamak gerekli diye...

adam bundan bihabermiş malesef... belgesellerin ilk 15 dakkası aptal aptal winamp görüntüleri ve seslerden ibaret olunca kaybediyor ilgiyi.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
Ülkemizi çaktırmadan başka ülkelerle, Kanada ile, OMG MEKSİKALILARLA birleştirecekler diye ağlıyor orada. Onun dışında o kısım ileriye dönük felaket tellallığı olmuş. Tek devlet ile huzura erişmek yerine hiçbir özgürlüğümüz kalmayacak demeye getirmiş, oradan çip mevzusuna bağlamışlar. Orada biraz uçsa da o kısımlar bile iyiydi. Akışı bozduğunu düşünmüyorum zaten o seslerle, Blair Witch Project tadında belgeselcilik anlayışıyla panik duygusuna oynuyor, Marduk gelecek dese sorgulamayacak hale geliyorsunuz. O açıdan çok başarılı.

Böyle önyargılarla izlemek çok yanlış, sosyal normların dışına çıkmak lazım ara ara :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
2 filmi de izledikten sonra insan hayallere dalıyor venüs projesi ile iligli. Çok ütopik bişey farkındayım ama adamlar savlarında sonuna kadar haklılar.

Dünya bu hızla giderse yaşanmayacak bir hale gelecek. Hem doğal yaşam hem de insanların arasında dengesizlikler yüzünden. Mesela 20-30 yıl sonra petrol çıkarmanın maliyeti çok daha fazla artacak (daha da derinlere inmek zorunda kalacaklar) petrol ve petrol ürünlerinin tüketimi çok fazla. Para durumları da ortada herkes biribirine göbekten bağlı.

belgeselin değimi ile "corrupt" kelimesi dünya için son derece doğru.

hele ki addendum da bahsettikleri ülkeleri köle haline getirme politikaları "aa burası Türkiye" dedirtti direk :D
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak Zeitgeist'ı izlemiş olan veya izlemeyi düşünen herkese söylüyorum:

Biraz açık fikirliyseniz UFO konusunu araştırın. Neler iddia ediliyor neler yalanlanıyor ve bunların sebeplerini falan bi araştırın, okuyun, anlayın.

O zaman bu Venus projesinin ne kadar haklı, doğru ve insanlık için çok parlak bir geleceği temsil ettiğini çook daha iyi anlayacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Zaten Zeitgeist'te anlatilanlar + Disclosure Project + E.T. yasamin dunya ve insanlik tarihi uzerinde ki etkileri + Venus Project = nirvana

Ya hakkaten önümüzdeki 50 yıl içerisinde falan:

1. Disclosure Project amacına ulaşsa
2. 1. maddenin sayesinde ET kontaktları official olarak başlasa
3. Venus projesi kendiliğinden hayata geçer zaten.

İşte o zaman Star Trek'teki gibi ütopik bir devre geçmiş oluruz.

Bütün bunların sadece bizim zamanımızda olabileceğini bir düşünsenize.. Hadi onu geçtim, bütün temelleri atıldı zaten yakın zamanda birşeyler kesin olucak. Ona eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm insanlığın bilinçlenmesinin tarihte de görebileceğimiz gibi tek bir yolu var. Büyük savaşlar, büyük yıkım, binlerce ölüm. İnsan hakları ne zaman insanlık tarafından kabul edildi? 2.dünya savaşı sonrası.
İnsan haklarına en uygun davranan ülkeler hangileri? 2. dünya savaşı tarafları.

Gördüğümüz gibi çok büyük bir yeniliğin insan bilincinde yer edinebilmesi için farkına varma, neyin doğru olduğuna karar verme yetilerinin gelişmesi gibi korku ve yaşama tutunma hislerininde etkisi söz konusu.

Ayrıca Venus Project'in gerçekleşebilmesi için, yani tüm dünya insanlarının aşağı yukarı aynı bilinç düzeyine ulaşabilmesi için tüm insanların hayatlarını değiştirecek, onları korkutacak, ırkçılığı ve benzeri düşünceleri aşmalarını sağlayacak çok büyük bir olay olması gerekir ki; son derece gelişen teknoloji ile çığırından çıkmış bir 3.dünya savaşı bu aydınlanmanın tetikleyicisi olabilir diye düşünüyorum. Bunun yanısıra etki edebilecek ve iklimleri değiştirebilecek küresel ısınma da doğal felaketleri azdırarak yardımcı olabilir. Ancak bu ikisinin birlikte olması demek, veya birbirini takip etmesi bile insanlığın çoğunun yokolacağı anlamına gelir. Aynı zamanda tüm bunların gerçekleşmesi yüzyıla yakın zaman alır diye düşünüyorum.

2012'de Maya Kehanetlerinin kutupların kayacağı yönündeki öngörüsünü bu gelişim sürecine ekleyenlerde var. Kutuplar kayarsa eğer, iklimler değişecek, ve bunun sonucu olarak ortaya çıkacak karmaşadan yararlanmak isteyen ülkeler coşacak veyahut ülkelerinin su altında kalmak üzere olması nedeniyle başka toprakları fethetme düşüncesi ile hareket edecek insanlığın büyük bir savaş çıkartması da kaçınılmaz gözüküyor. Sanırım böyle birşey olursa aydınlanma süreci daha hızlı ama daha yıkıcı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...