Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

darbeye karşı 70 milyon adım yürüyüşü

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Bone öncelikle lütfen şu vakit gazetesi ağzı filan bırak bunları , hakatten kendini çok düşürüyorsun. Ben diyorumki daha hayatımda hiç vakit okumadım , sen diyorsunki vakit ağızı. Darbeyi kötülemek , kötü yanlarını konuşmak, dolaylı ya da direk olarak savunanları eleştirmek eğer vakit gazetesi ağzı ise evet öyle konuşuyorum , bunu sadece ben değil darbeyi istemeyen sevmeyen herkes konuşuyor. Yani sana göre vakit gazetesi büyük tirajlı gazeteleri sollamış haberimiz yok... ( şaka gibi )

Onun dışında yani diyorsun ki , kana kan , dişe diş. Önceki mesajımda da darbeden önce olanları kimsenin kesinlikle savunmadığını söyledim tekrar etmişsin.Hiç kimsenin canı diğerinden değersiz değildir. Darbeden önce okadar insan hayatını kaybetti , darbe de onun rövanşınımı aldı ?

Bi yandan darbeyi savunuyorsun dememe kızıp öbür yanından hala darbenin haklı olabilceği yanları sayıp duruyorsun. Darbenin hiçbir haklı yanı yoktur. Darbe millete karşı yapılan bir harekettir. Temelinde millet yatmasada bir kısım insanın tüm memleketi kontrol altına alıp herkesi askıya almasıdır. Bunu hiçbir neden haklı kılamaz. Senin nasıl bir mantık yapın var ? Hala bu yönde düşünüyorsan sana en ufak bir cevabım bile yok artık. Bu arada lütfen mesajlarında hakaretten uzak dur. Biraz hırçın konuşuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Bi yandan darbeyi savunuyorsun dememe kızıp öbür yanından hala darbenin haklı olabilceği yanları sayıp duruyorsun. Darbenin hiçbir haklı yanı yoktur. Darbe millete karşı yapılan bir harekettir.

Ohoo ben ne diyorum bu adam ne diyor ya.
Sonra Vakit ağzıyla yazıyorsun diyince kızıyorsun.

Anlamıyorsan senin için özetliyim.

- Darbe'leri desteklemiyorum.
- Darbe kötü birşeydir.
- Kenan Evren'i hiç sevmem.
- Kenan Evren'in başında olan bir darbeyi hiç desteklemem.
- 12 Eylül en sevmediğim darbedir.
- 12 Eylül kaş yapayım derken göz çıkartmıştır.
- 12 Eylül şimdiki apolitik neslin büyük bir nedenidir.
- 12 Eylül haksız yere birçok kişi öldürülmüştür.
- 12 Eylül'ü hiç sevmem.
- 12 Eylül'ü desteklemiyorum.
- 12 Eylül'ü kötülüyorum.
- 12 Eylül'den nefret ediyorum.
- 12 Eylül tarihimizde kötü bir lekedir.

Tamam mı? Buraya kadar kısmını anladın mı?
O zaman bundan sonraki kısma geliyorum.

- 12 Eylül'ün olmasını istemiyorsan, 11 Eylül'ün olmasını da engelliyeceksin.
- Ülkeyi 11 Eylül durumuna getirdiğin zaman 12 Eylül de kaçınılmaz olur.
- 11 Eylül uçurumuna gelirsen, bunun geri dönüşü yoktur.
- Bu yüzden 12 Eylül'den nefret ediyorsan 11 Eylül'un oluşmaması için uğraşman gerekiyor.
- 11 Eylül gerçekleşirse, 12 Eylül kaçınılmaz olur.
- 11 Eylül'ün 12 Eylül kadar kötü olduğunu savunmak darbecilik değildir.
- 12 Eylül'ün öncesinde ülkenin durumu çok kötüydü.
- 12 Eylül'ün öncesinden bahsetmek darbecilik değildir.
- 12 Eylül'ün öncesinden bahsetmek darbe yandaşlığı değildir.
- 12 Eylül'ün öncesinden bahsetmek 12 Eylül'ü desteklemek değildir.
- 12 Eylül'ün öncesinden bahsetmek 12 Eylül darbesine haklı demek değildir.
- 12 Eylül'ün öncesinde neler yaşandığını bilmeden 12 Eylül'den bahsetmek yanlıştır.
- 12 Eylül'lerin gerçekleşmesini istemiyorsan 11 Eylül'lerin de gerçeklememesi için çalışmalısın.
- 12 Eylül'de birçok kişi öldü evet, ama 12 Eylül öncesinde de birçok kişi öldü.
- 12 Eylül öncesinde bir karmaşa hakimdi.
- 12 Eylül öncesi Kanlı 1 Mayıs gerçekleşmişti, ve 12 Eylül gibi kötü birşeydir bu.
- Kanlı 1 Mayıs, 1 Mayıs 1977'de oldu, 12 Eylül'den önce.
- 12 Eylül öncesi birçok önemli kişi öldürüldü.
- 12 Eylül öncesi sokaklara güvenli çıkamıyordun.
- 12 Eylül öncesi sokaklarda silahlı çatışmalar gerçekleşiyordu ve mahalleler sağ-sol diye ayrılmış birbirleriyle kavga ediyordu.
- 12 Eylül'e odaklanıp kalırsan 11 Eylül'ü görmezden gelirsin.
- Eğer 11 Eylül'ü görmezden gelirsen bu 12 Eylül'e davetiye çıkarmaktır.
- Eğer 12 Eylül'ü engellemek istiyorsan 11 Eylül'ü de engellemelisin.
- Eğer toplum 11 Eylül'ü yaşamazsa, asla bir 12 Eylül yaşanmaz.
- 12 Eylül kötü bir darbedir, 11 Eylül de kötü günlerdir.
- 12 Eylül öncesi toplum güllük gülistanlık değildi.
- 12 Eylül laf olsun torba dolsun diye yapılmadı.
- 12 Eylül kötüdür, 12 Eylül öncesi de kötüdür.
- 12 Eylül öncesinden bahsetmek darbe taraftarlığı değildir.
- Ülkeyi 11 Eylül dönemine sürüklemek istiyenler asıl darbecilikle suçlanması gereken kişilerdir.
- 12 Eylül gibi darbelerin yaşanmasını istemiyorsan, ülkenin 12 Eylül gibi bir hale gelmesini de engellemelisin.

Bir şeyi bir defada anlamassın diye aynı şeyi yüz kere yazdım, umarım bu sefer anlarsın.
Gene beni darbe taraftarlığıylsa suçlarsan, seni Kenan Evren'e havale ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncesini okumadım, Bone'nin son mesajına +1

O darbe, beceriksiz bir grup itfaiyecinin yanan bir evi söndürmeye çalışmasıdır. Yangını söndürmüşler, ama eve de çok zarar vermişlerdir.
Ha ne olmuştur, evin yavaş yavaş yanıp kül olmasındansa harabe olarak da olsa kurtarılmasını sağlamıştır.

Esas soru şudur, suçlu, ne kadar beceriksiz olursa olsun itfaiyeci midir, yoksa yangını çıkaranlar mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
Star'ın böyle başlıklarla ünlendiği dönem, bu başlıkları atan adam Yılmaz Özdil'di. ben bunu ilk duyduğumda hiç şaşırmamıştım :D

Hiç sanmıyorum değildir.

Ama harbiden çok merak ediyorum Star'daki yayın politikasını kimin yaptığını.
Halen haberlerde aynı espriler devam ediyor çünkü.
Birisi yıllardır değişmeden kaldı herhalde Star'da. Ama kim, bilemiyorum.

Geçen TV'de izledim Star haber'i, aksamadan aynı tripleri sürdürüyorlar. Cem Uzan desen değil, adamın elinden aldıkları epey oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
star ne ya aheughdşfl
ben bi taraf gastesi okurum, sabahta, radikalde köşe yazarlarının bi kısmını okurum, bi de serdar turgut okurum başka okumam.

Okuma zaten dünya görüşün değişir filan aman ha.

Sabah demişken Nazlı Ilıcak nasıl oluyor da neredeyse her Allah'ın günü laiklikle ilgili bir yazı ve başlık atabiliyor, hayret ediyorum.

Özdil'e laf söylemek kolay da laikliği her gün iki ekmek bi süt der gibi paso eleştireni eleştirmek zor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ehaeh ben hürriyet okumayı bırakınca değişti zaten dünya görüşüm, bence sen de denemelisin.

nazlı ılıcak laikliği değil, bu ülkedeki uygulamasını eleştiriyo her daim. genelde de haklı bence.

nazlı ılıcak ve haklılık hmmm. meclise türbanlıyı sokup şov yapan insan. oğlu zamanında yurt dışına kaçan insan. bu insan laikliğin uygulaması hakkında haklı olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Nazlı Ilıcak, fox tv tartışma programlarının vazgeçilmez insanı ; öğrencilerle konuşurken bile hırs yapıp atara bağlayabilen, hem laik hem akpci kişilik. laik olup akp sempazitanı olunmuyo mu derseniz, böylesi olmasın derim. ben şahsen sevmem. seveni de sevmem.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ehaeh ben hürriyet okumayı bırakınca değişti zaten dünya görüşüm, bence sen de denemelisin.

nazlı ılıcak laikliği değil, bu ülkedeki uygulamasını eleştiriyo her daim. genelde de haklı bence.

Komik, ben Sabahı 15 senedir okurum, sahibi kim olursa olsun. Şu dönemde tiksindim iyice, değil dünya görüşümü değiştirmek, şakşaklarıyla hepten soğuttu beni kendinden. Eğriyi doğruyu bilince bir fikir teatrisi olsun diye, "bu adamlar her gün şakşaklıyorlar bu hükümeti de, acaba niye, biz farketmeden arada düzgün bi iş mi yaptı" diye okurum. Keza aynı şey Zaman için de geçerli. Cemaatçiler zorla öğrenci evine Zaman almamızı sağlayınca sofraya sermek dışında okuma işine yarayabildiğini de farketmiştim. Günde bi yarım saat zaman okurdum. Öğrencilik bitti ama hala fırsat bulursam okurum.

Tavsiye ederim. "Bi taraf, bi sabah okurum, başka okumam" diye her yerde söyleme, adam sansınlar. Veya "ulan bu adamlar hükümeti paso eleştiriyor, acaba niye" diye bi de eleştirenleri oku. At gözlüklerini at. (obaa, tevriyeye gel)

Nazlı Ilıcak'ın sürekli laiklik yazması için de "bu ülkenin tek sorunu laiklik mi" diye sorarım. Laiklikle ilgili hanfendinin sıkıntıları çözülürse yazmayı bırakacak mı acaba? Memleketteki eğitim, sağlık vs ile ilgili sorunları yazmayı düşünmez mi? Gerçi bunları yazsa hükümeti eleştirmiş olacak, şakşağa uymaz. Ama pardon, memleketteki tek eğitim sorunu türbaklıların sorunuydu di mi, pardon.
Sosyal ağlarda paylaş

@Bone şu zamana kadar aynı şeyleri söylüyor isek , benim ilk mesajımdaki cevabın neye karşıydı , sırf bana sinir olduğun için mi acaba ?

Senin ilk mesajından beri söylüyorum 12 eylül öncesini kimsenin savunmadığını. Ama sen şu son mesajına kadar darbe yi öncesinin sebebiyet verdiğini söyleyerek imalı ve dolaylı olarak savunmuş hale düştün. Demekki sorun buymuş.

Konu star gazetesimi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...