Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

darbeye karşı 70 milyon adım yürüyüşü

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

sarikiz ve ayisigi gibi 300 tane olmamis darbe vardir belki
ciddiye almiyorum
her adam oldurmek istiyorum diyene katil diyormuyuz?
her hirsizlik yapicam diyene hirsiz diyormuyuz?

yapilmis bir eylem yokki ortada daha plan asamasinda yalan olmus

muhtiranin verilme sebebide bu zaten

TSK bir beyinden yonetilen organik bir canli degil genelkurmay baskani bir is icin olsun dediginde butun askerlerin beynine sivi enjekte edip mutlu mesut takip ettiricek bri yontem yok, turkiyenin her yerinden kopup gelmis bin farkli ailenin cocugu okuyor harbiyede ve subay oluyor

hatasiz insan varmi?
ama askersen yaptigin hata kabul olmaz
gider sorunlu bir binbasi koylulere bok yedirir haydaa TSK koylerde zorlo bo kyedirtiyor vatandasa olur

birisi gelir fasist bir darbe yapar haydaa butun kurum fasist olur filan

Ilhami Erdil politikaci olsaydi sence yargilanabilirmiydi?
Mesut Yilmaz dunyanin parasini goturdu ucuran cillerler ayri hikaye unakitan in belgelenmis kac yolsuzlugu var hicbir islem yapilamiyor

kisilerin davranislarindan kurumu karalamayi birakin

bide mumkunse kendi cumlelerimizle konusalim baskalarinin cumleleri ile degil
Sosyal ağlarda paylaş

normalde olsa bu yürüşüyü desketler hatta katılmayıda düşünürdüm ama ülkemiz anormaller ülkesi ve Evet bazen keşke darbe olsa diyorum .ne gariptirki pek çok kişidende aynı duyumu alıyorum.Bu adamların amacı kendi darbelerini yapıp Abd nin iplerini tuttuğu bir kuklaya dönüştürmek bizi sonra da iranla bizi birbirimize kırdıracaklar belli... Allah yardımcımız olsun.Dinimi bu kadar sevmeme rağmen beni camiye gitmekten sogutan bu zihniyeti yuhluyorum(Tabikide cematte herkez fanatik değildir.:). Ülkemizin geleceği unutmamalıyızki sadece ama sadece bizim elimizde. Herkez görevini yapmalıki tam bağımsız bir ülkeye ve eşitliğin adaletin kardeşliğin olduğu bir sisteme kavuşalım.

yazdıklarım yanlış anlaşılabilir.Akp karşıtı sanmasın kimse beni ben gördüğümü incelerim anaalizlerim ve sonucu çıkarırım.Akp yi ülkeme yararlı bir kuruluş olarak görmüyorum. Ekonomik kriz kapıda yüzde 8 lere çıktı sanırım işsizlik
Ayrıca 4 milyon umutsuz iş aramayan insan var....
Kamu..

herneyse. :)
Sosyal ağlarda paylaş

tsk'da emir komuta zinciri diye bişey yok mu yani, buna mı inanalım şimdi de? bu darbe planını yapanlar öyle er, astsubay falan değil, bizzat en tepedeki isimler..onların vereceği bi emirle harekete geçecek onlarca asker yok mudur? komutanlarına siyasetçilerden kat kat fazla güvenen erler yok mudur? şemdinli olayını gerçekleştiren ve askeri mahkemede yargılanıp serbest bırakılan "iyi çocuklar" nedir peki? bu sistemde de, zihniyette de büyüük bir yanlışlık var, belli.

ergenekon kapsamında, zaten hali hazırda karanlık bi adam olan veli küçük yakalandı, emekli tuğgeneral..onun da üzerinde, daha yüksek rütbeli isimler olduğu düşünülüyo..

ben TSK'yı kaldıralım, şöyle berbat şöyle iğrençtir demiyorum. elbette ordu çok önemli, işini de çok iyi yapıyo ve güvenlik konusunda hiç sıkıntı yaşatmıyo. ama konu siyaset ve sivil yaşam olunca haddinden fazla söz sahibi bu ülkede, ve bu da sivil siyaseti ziyadesiyle kısıtlayan bir etken.
Sosyal ağlarda paylaş

emir komuta zincirinde dedigim gibi beyine siringa yapmiyorlar emirleri elbetet arada cikicak arizalar ama sonuca bakicaksiniz

simdiye kadar kucuk 28 subati sayamssak 1960 dan beri ordu icindeki butun darbe hariketleri gelismesine firsat vermeden durduruldu ve su veya bu skeilde basina yansiyarak veya yansimiyarak sozkonusu subaylarin kariyerleri son buldu

senin hukumetin korkudan 12 eylulu yargiliyamiyor daha ama sozde antimilitarist bunlar
kimsede ustelemiyro konuyu netekim pasa bugun osla gene yapardim diye atip tutmaya devam ediyro rahat rahat

sivil siyasetin sitenileni verememesi yuzunden ordu geliyor diyorum bide

sivil siyasetcilerde asil problem, kavgaci siyaset ulkeyi mahfediyor ne muhalefet muhalefet gibi ne iktidar iktidar gibi davraniyor, cok partili sisteme gecildiginden beri siyasiler habire birbiri ile kavga edip abuk subuk konulari buyuterek krizler cikariyor ve halk bbg evi ve kaynana semra gibi bunlari desteklemeye devam ediyor

demokraside onemli olan taraflarin birbiri ile iliskileridir medeni bir yonetim bicimidir

burdan cikiyor bahceli ip atip tutuyor

ordan tuncay cikiyor namussuzlar alcakalr diye ses tellerini yirtiyor

bir tarafta baykal pismsi kelle gibi siritip dinde benim
devlette sen kimsin ulan yaziyor sehrin dort yanina

obur tarafta cem cengiz uzan aglayip zirliyor

obur yanda erkan mumcu bagirip cagiriyor

RTE ye bakiyorsun utanmasa enflasyondaki dalgalanmalari ismet inonun 1942 de burnunu karistirip masanin altina surmesine bagliycak

ortak nokta ayni
bagirip cagirip birbirlerini yok sayiyorlar

aralarinda zerre kadar ideolojik fark yok bunlarin cogunun ki ideolojileri planlarida yok mumkun oldugu kadar koltuga yapismaktan baska

siyasi iktidari frenliyicek bir muhalefet kendinden dogar
bu boslugu ana muhalefet dolduramiyorsa ordu ordu cekilirse yargi giriyor isin icine

bu mudur demokrasi?
halk ne bicim insanalra veriyor oyunu onalrda habire kavga ediyorlar

dunyanin hangi ulkesinde bu kadar cok kavga ediyor siyasetciler?

herkes herkesle her kurumla surekli bir kavga halinde

bugun chp ile genelkurmay birbirine giriyor oburgun akp ile yargi sonra mhp ile ordu kapisiyor sonra akp gidiyor isadamlari ile atisiyor chp gidiyor bilmemkimle kavga cikartiyor

dmeokrasi dedigin boyle olmaz yurumez turkiye gibi bir iner bir cikarsin iste

yari oligarsik sistem oyle bir oturmuski nasil temizliyicen?

hala bikmadan usanmadan bunalra oy veren halk nasil birgun yok ben artik insan gibi yonetilmek istiyorum bu kavgacialr yerine baskalarini getirelim diyicek?

o baskalarini nerden bulucak?

asil problem bu
bu gidisle 2050 ye gelindiginde ayni duzen devam eder o derece ne batiyoruz ne cikiyoruz
petsise gibi
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede "asker ne der?" düşüncesi, siyasetle uğraşan ve hatta oy veren herkesin içine işlemişse, hangi demokrasi kültüründen, hangi siyasetten bahsedebiliriz ki? bu korkuyu içimize işleyen bizzat asker oldu. asker, kendi eliyle siyaseti kısıtladı, siyasi dilin ve demokrasinin gelişmesini önledi. olaylar akışına bırakılmadığı için, hep müdahale edildiği için halk da siyasetçi de bu kültürü öğrenemedi. bazı şeyleri birbirini yemeden anlayamıyosun işte! =)

siyasette kavga olucak, çekişme olcak, tartışma olcak. çok normal bu. bizde biraz abartılı olduğunu kabul ederim, ama bu durum, askerin sivil siyasette söz sahibi olmasını mazur göstermez.

TC'nin çok partili siyasi tarihinde görüyoruz ki, iktidara oy çoğunluğuyla gelemeyenler (bkz: merkez, bkz: chp) kavgayı hep "rejim" tartışmasına çevirdi, askerin siyasetteki pozisyonunu avantajına kullandı. inönü de yaptı bunu baykal da yapıyo. bi ecevit yapmamıştı, o da zaten erbakanla bile koalisyon kuracak kadar siyasi dile önem veren bi adamdı. geri kalan her genel başkan döneminde chp, hep askeri arkasına alarak "akıllı ol, yoksa deviririz haa" şeklinde gözdağı verdi. çünkü üretecek politikası yoktu. çünkü 1930lara dönmek istiyodu o merkezdeki zihniyet. çünkü yarattığı ideolojiyi halk benimsememekte ısrar ediyodu. yapılması gereken yeni bi ideoloji üretmekti, chp'nin yaptığıysa aynı köhne ideolojide diretmek ve halkın uymasını beklemekti. olmadı, olamazdı da.

ve evet, her zaman olduğu gibi şimdi de merkezdeki azınlıkla çevredeki çoğunluğun çekişmesini, sınıf kavgasını izliyoruz. ama merkez eski merkez olduğu halde, çevre eski çevre değil. çevre artık böyle kavgalarla vakit kaybetmek istemiyo, hangi parti olursa olsun, ne yapıp ne edecekse bi an önce AB'ye girmek, bi an önce otoriter anayasalara kaptırdığı kişisel hak ve özgürlüklerine kavuşmak, dünyaya entegre olmak istiyo.

artık günümüzde ideolojilerin önemi kalmadı zaten. olay paraya ve ülkenin çıkarlarına bakıyo. enerji politikasına bakıyo. küreselleşmeye bakıyo. yatırıma bakıyo. akp de tıpkı anap ve dyp gibi ideolojiden uzak, liberal ve merkez sağ bir parti ve "sermaye tanrıları"nın isteklerini harfiyen yerine getirmekte.

bugün ülkedeki bu kaos ve tedirginlik ortamını oluşturanların da kim olduğu ortada. evet akp'nin de bunda payı var, türban konusunu daha geniş bi reform paketinde ele almalıydı, 22 temmuzda yapılan konuşma unutulmamalıydı, ab reformları sekteye uğramamalıydı..ama bunların nedeni, sadece ve sadece akp'nin basiretsiz, beceriksiz bi parti olması. oysa öbür tarafa bakarsak bariz bir artniyet ve hukuksuzluk görüyoruz. derin devletin eliyle spekülasyon, manipülasyon, psikolojik savaş, fiziksel savaş, ne ararsan var..

akp'nin bütün bu sorunları ve eksiklikleri, yeni bir seçimle, başka bir partiyle hallolması gereken şeyler. o parti de bu ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda er ya da geç ortaya çıkacaktır, akpnin ortaya çıktığı gibi.

bütün bu siyasi meseleler, çekişmeler askerin gelip de düzelteceği konular değil, hiçbi zaman da olmadı, o yüzden bu kadar darbeye ve müdahaleye rağmen hiçbişey düzelmedi. uzun wall of textinde suçu siyasetçilere atarak askerin, derin devletin sabıkalarını güzelce görmezden gelmişsin bu arada, helal =)
Sosyal ağlarda paylaş

ilginçtir.
bu yürüyüşü destekleyen solcu gruplar da var.
birkaç barışarock destekçisi gördüm ve daha kim bilir ne kadar var.
her şey karman çorman.
ortada darbe yok bir şey yok ne oluyor lan.

edit:
ek olarak,
bu ülkeyi kurtaran, saltanatı deviren, laikliği getiren bir askerdir. o zamanlar meşrutiyet vardı, şimdi demokrasi var.
değişmeyen tek şey asker her zaman siyasette var.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de nasil bir dusunce yapisidir bu? 'asker su anda benim gibi dusunuyor nasil olsa, oy veren vatandaslari hice sayarak, kanunsuz ve haksiz olarak kendisine taninan yetkilerin disina cikmasina ses cikarmayayim, hatta alkislayayim' midir mantik?

eger oyleyse, yarin pasanin biri senin benim gibi dusunmedigi zaman ne halt edecegiz? kenanim evrenim hic mi ders veremedi size, hic mi sonuc cikarmadiniz sunun surasinda 20 kusur sene oncesinden?

balik hafizasi kotu sey, ama butun bir milletin balik hafizali olmasi cok vahim
Sosyal ağlarda paylaş

akp başa geldıgındekı amaç belli değildi sanki.
hala google iddanamesi diyosunuz ya.

ben smdi anana sövsem, 10 dakka sonra google diyip geçsem?
eskiydi nasolsa canııım geliştim ben desem? sonra her onume geldiğinde dinle ilgili yeni yasalar cıkarsam?

Evet patilerde belki askerlik korkusu var, hatta belki değil %90 ında var tamamda, Senin rejimine karşı cıkan bi kurumu tabiki cökertmek onların amacı.

Sen gidip tabi, YAŞASIN YUCE RABBIMIZ KAHROLSUN ATATURK diye haykırmazsan kimsenin gelip sana karışacağı yok burası amerika değil. Ama gel görelim ASKER NASIL KARISIR LAN haykırışlarıının ardındaki başbakanın halkı azarlama ve küfretme gerçeğine.

Nerden biliyosun evlenceğin kızın zorla kapatılmayacağını?
Nerden biliyosu kızının okuma hakkının elinden alınmayacağını?

komik olmayalım askerle kendimizi bir tutmayalım.

neyse kahvem nerde ya.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:
şöle bir farkı var. ortada ergenekon diye birşey vardı hani ne oldu ? nerde açılan davalar. ergenekon diye AKP yaptıklarını çok güzel ört pas etti. şimdide DARBE diye ayaklanıp akılları sıra yargıyı baskı altına almaya çalışıyorlar. birileride çıkıp AKP yalakalığı adına nesi kötü bunun darbe ye karşı çıkıyor çocuklar diye ortalığı bulandırıyor. Artık saflık sınırlarını aştı aptallık sınırlarında dolaşıyor birileri.

Dava başlayınca görürsün ergenekonu , hani nerde nerde demenin hiç bir anlamı yok. Basit bir dava olmadığı için gayet doğal sürecinin uzun olması.

Cumhuriyet mitingleri ne idi ? Cumhuriyet tehlikede mi ? kime göre , kim tehlike arz ediyor ?
E tabiki bazı insanlar böyle düşünebilir ve haklarıydı bu mitingler öyle yada böyle siyasi örgütlenme destekleri ile CHP ye genel sekreter olmak için yalakalık yapan Tuncay Özkan ile yapıldı.

Cumhuriyetin hiçbirzaman rafa kaldırıldığını görmediğimiz tarihimizde bu tarz düşüncelerle topluluklar yürüyüp endişelerini dile getirebiliyorlar ise , tarihimizde birçok darbe yaşamış ve devlet adamlarının asıldığını bilen insanlar olarak darbeye karşı bu tarz etkinlikler yapılmasının ne gibi bir saçma yanı veya haksız yanı var lütfen birileri söylesin.

Darbeyi burda çocuk oyuncağı sananlar var , tabiki ben yaşamadım ve yaşamak istemem. Ama yaşamış olan insanların hatta ve hatta darbeyi bizzat yapanların söylediklerini hiçmi dinlemediniz hiçmi duymadınız ? Yahu açıkça burda darbeyi savunan kişiler var onlara da birşey diyemiyorum. Sanırım hayatlarında hiç dayak bile yememişler veya kötü şeyler yaşamamışlar ki böyle rahat konuşuyorlar. Nitekim bunları yaşamak şart değil , biraz düşünmek yeterli bunun iyi birşey olmadığını görmek , her ne olursa olsun savunulmamasının gerektiğini.

Bunun dışında bu yürüşüye AKP liler yapıyo gibi konuşanlara ; yürüyüşe hangi kurumların katıldığını ve nekadar sanatçının , oyuncunun katıldığını bi araştırın görün.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
iyi de nasil bir dusunce yapisidir bu? 'asker su anda benim gibi dusunuyor nasil olsa, oy veren vatandaslari hice sayarak, kanunsuz ve haksiz olarak kendisine taninan yetkilerin disina cikmasina ses cikarmayayim, hatta alkislayayim' midir mantik?

Evet zaten asıl sorun burda. Bugün bu şekilde müdahalelerde bulunabilen bir ordumuz var fakat ilerde bu kadro dış etkilerin de sonucu bir şekilde büyük ölçüde kadro ve zihniyet değiştirirse yine aynı şeyleri yapma gücü olacak. Bu sefer sahilde el tutuşanlara ya da 1 mayısta yürüyenlere ayar çeken polis değil de ordu olursa fena olur. Türkiye, tarihinde bir çok kez tasfiyelerle vs orduda aniden yaşanan zihniyet değişiklikliklerine tanık oldu. 1971den önce bizim ordumuzda solcu subaylar bile vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl merak ettiğim eski konuları bilmeyen çok var yada kulakdan duyma haraket eden hani darbe bir tek sebebe bağlamışınız buda tamamen yanlış ve şuan ki durum zaten sola gelen darbeden sonra geçen süreç içersinde yapılandı ve gelişen olay zincirinde bu haldeyiz.

Hani tamam çatır çutur darbe oldu.Birincisi kımsenın ruhu duymaz darbe başlarken , ikincisi oturup evde popcornmu yiyeceksiniz ?

Darbe sizler için ne anlama geliyor bilmiyorum ama bu konu hakkında laf etmeden önce 3 4 kez düşünün, hala mezarsız yatan binlerce ölü var...İşkenceyle suç yağmuruna tutulmuş bir sürü insan var ki hala hapislerdeler.Deniz Gezmiş gibi boş yere sallandırılan insanlar var.

Darbe dediğiniz olayın başına kadar neler yaşandı tam olarak öğrenin, ister kitaplardan ister direkt bu olayı yaşayanlardan.

Bir sürü birikim söz konusuydu önceki darbe zamanına denk gelene kadar ki zamanında koşturmuş her eski tüfek şimdi değmezmiş diyor bu ülke için...bu lafların sarf edilmesinde en ama en büyük etkende gençler.

Neyse soldan devam edin,sizler için yazmak zevkli.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
mani said:
şöle bir farkı var. ortada ergenekon diye birşey vardı hani ne oldu ? nerde açılan davalar. ergenekon diye AKP yaptıklarını çok güzel ört pas etti. şimdide DARBE diye ayaklanıp akılları sıra yargıyı baskı altına almaya çalışıyorlar. birileride çıkıp AKP yalakalığı adına nesi kötü bunun darbe ye karşı çıkıyor çocuklar diye ortalığı bulandırıyor. Artık saflık sınırlarını aştı aptallık sınırlarında dolaşıyor birileri.

Dava başlayınca görürsün ergenekonu
Cumhuriyet tehlikede mi ? kime göre , kim tehlike arz ediyor ?
darbeye karşı bu tarz etkinlikler yapılmasının ne gibi bir saçma yanı veya haksız yanı var lütfen birileri söylesin.
Darbeyi burda çocuk oyuncağı sananlar var
Sanırım hayatlarında hiç dayak bile yememişler

Bunun dışında bu yürüşüye AKP liler yapıyo gibi konuşanlara ; yürüyüşe hangi kurumların katıldığını ve nekadar sanatçının , oyuncunun katıldığını bi araştırın görün.

Attığın her mesajında IQ'ün konusunda daha çok şüpheye düşüyorum Horizon.
Nasıl bir kin, nasıl bir nefret varsa, "çok kültürlüyüm, aydınlanmışım" perdesi arkasında bunu gizleyemiyorsun

Vakit kafasında olduğun apaçık ortada.
Gelmiş burda insanları darbecilikle suçluyorsun.

- 12 Eylül ile bu sözde darbe arasında hiç bir benzerlik yok.
- 12 Eylül hakkında bilinmesi gereken esas mesele: "12 Eylül'ün olmasını istemiyorsan, 11 Eylül'ün olmasını da engelleyeceksin".
- 12 Eylül'ü hep sağcılar kullanır, "bunu mu istiyonuz, bunu mu istiyonuz lan" diye. Sanki solcular 12 Eylül'ü yapmış gibi sürekli suçlanır. Ancak işin garibi, 12 Eylül'den en çok faydalanmış grup da onlar. 12 Eylül sayesinde başa federal devlet savunan bir adam geçti. Sonra da Turgut Özal'a bırakmıştı koltuğu. DSP gelene kadar da sol hiç başa geçmedi.
- 12 Eylül aynı zamanda apolitik özal nesli yetiştirmiştir. Bu nesil yeni yeni kendine geliyor gerçi hala Penguen siyaseti'nin ötesine geçemese de. Bu neyi gösterir, Aslında "darbe"ler dışında da halkı kötü etkileyecek şeylerin olduğu. Bakınız siyaset baskısı.
- Sürekli 12 Eylül'ü konuşuyoruz bakınız insanlar idam edildi, hor görüldü felan. Sanki 11 Eylül güllük gülistanlıkmış gibi.. Bilmeyenler bir araştırsın bakalım "11 Eylül" (yani 12 Eylül öncesi) zamanı neler yaşanmış. Taksim katliamı gibi bir sürü olaylar oluyordu o zamanlar. Ankara'da bile Emek sağcıların, Bahçelievler solcularınmış, sürekli birbirleriyle silahlı çatışmaya girer, sokaklarda kaosa neler olurlardı. Bugünkü ortam çok daha rahat ve temiz. Yine de o zamana benzer Danıştay baskını gibi olaylar gerçekleşebiliyor.
- AKP yeni bir 11 Eylül (12 Eylül demiyorum bak, belki hiç 12 Eylül'ü olmaz bu işin) daha yaşansın diye uğraşıyor. Cumhuriyet mitingleri bu yüzden düzenlendi. Sana göre değil tamam sen zaten teokrasi devleti istersin o ayrı da, çoğu kişiye göre Cumhuriyet tehlikede. Cumhuriyet derken Türkiye Cumhuriyet'ini kastediyorum. Devlet yani. Sadece yönetim biçimi olarak Cumhuriyet değil.
- Kim tehdit ediyor? AKP, Milli Görüş, Fetullah.
- Sanırım ki sen hiç dövülmemiş, ağzın burnun kırılmamış ki burda gelip millete böyle atıp tutuyorsun.
- Darbeye karşı bu tarz etkinlikler yapılmasının ne gibi bir saçma yanı var? Bu etkinliğin fikri bile saçma gerisi hep boş. Darbe dediğin ülkenin gidişatını bozup günlük hayatı sekteye uğratacak birşeydir. Hukuğun aldığı bu karar darbe değildir. Ama Refah Partisinin kapatılmasını "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük darbesi" diye lanse edenler için elbette bu da bir darbedir, ülkenin tüm altyapısını sarsmış ve yıkmıştır.
- Valla sizin kafadan gitsek işimiz yaş. Asker derse darbe, Muhalefet derse darbe, Halk derse darbe, Hukuk derse darbe... Ama AKP derse "millet dedi", darbe değil. Oh ne ala memleket be. Sevsinler darbenizi.
- Ergenekonu biz değil de sen gördün herhalde, Şamil Tayyar dışında bu işle alakası olmayan herkes yargılandı, Şamil Tayyar da kitaplarıyla gömdü parayı. Olan sana olmuyor tabii, hapise bile atılmayıp tutuklu vaziyette 12 aydır bekliyen adamlara oluyor. Size ne di mi, 12 aydır tutuklanan Fetullah Gülen olsa demokrasi felan ayaklarına yatardınız bir güzel. Şimdi ikiyüzlülükle "göreceksin ergenekonu" (ne yalanlar hazırladık, süper göçürcez hepinize ergenekon yalanını) diyorsun.

Hmm Vakit gazetesinde hangi sayfada yazıyordun sen?

Bir de neymiş bu "sanatçı"lar çok merak ettim.
Halk adamlarından Edip Akbayram mı geliyor? Uğur Mumcu'yla çalışmış Rutkay Aziz mi geliyor? (Vakit ikisini de hiç sevmez)
Yoksa "gerekirse türban da bağlarım" diyen Petek Dinçöz (gerçi sanatçı denilmesi tartışılır) mü? AKP peşinde koşan Hülya Avşar da olabilir. Belki de benzer haltları yiyen Sezen Aksu?
Sosyal ağlarda paylaş

Bone doğan gurubunda hürriyetin yazıları alıp bi kısmını yazıp hemen arkasından gelen cümlelerini yazmadığı gibi mesajımı alıntı yaparak yazman çok gülünç. Amacın yanlış anlaşılmamı sağlamaksa yemezler. Orjinali yukarıda duruyor. Buyur orjinali o almadığın cümle ile başka yere çekmeye çalışmak senin ucuz oyunun.
said:

Cumhuriyet mitingleri ne idi ? Cumhuriyet tehlikede mi ? kime göre , kim tehlike arz ediyor ?
E tabiki bazı insanlar böyle düşünebilir ve haklarıydı bu mitingler öyle yada böyle siyasi örgütlenme destekleri ile CHP ye genel sekreter olmak için yalakalık yapan Tuncay Özkan ile yapıldı.

Cumhuriyetin hiçbirzaman rafa kaldırıldığını görmediğimiz tarihimizde bu tarz düşüncelerle topluluklar yürüyüp endişelerini dile getirebiliyorlar ise , tarihimizde birçok darbe yaşamış ve devlet adamlarının asıldığını bilen insanlar olarak darbeye karşı bu tarz etkinlikler yapılmasının ne gibi bir saçma yanı veya haksız yanı var lütfen birileri söylesin.
Sanırım hayatlarında hiç dayak bile yememişler veya kötü şeyler yaşamamışlar ki böyle rahat konuşuyorlar. Nitekim bunları yaşamak şart değil , biraz düşünmek yeterli bunun iyi birşey olmadığını görmek , her ne olursa olsun savunulmamasının gerektiğini.

Vakit ile benim yazılarımı nasıl benzetebildin pek anlamadım. Benzetmek istediğin için benzettiğin çok belli çünkü alakası yok. Öncelikle ben hiçbirzaman vakit gazetesi okumadım bunu sana bildirerek "iq" durumlarına girmeyelim , yaptığın iftira ve kasıtlı fanatik benzetmelerinle sorunlu olan sen çıkarsın. Ne bu kin diyen sensin , bir de oturup baştan oku bakalım şu yazını. Kim kinliymiş komiksin yahu :)

Sanki bi yaşanan 12 eylül , sanki 12 eylül de darbeden önce olanları destekliyoruz. Hayır kimse öyle birşey demiyor. Peki darbe yapılırken 12 eylül'den önce yapılanlardan daha iyi şeylermi yapıldı ? 12 eylül de yapılan darbeyi öncesinde yaşanılan şeyler ile savunmaya çalışmak hakatten umursamaz olduğunu gösteriyor. Sen git bunları ozamanlarda hayatlarını kaybeden , cesetleri bile bulunamayan yakınlara mağdurlara söyle bakalım. Sen siyasi görüşünün uğruna darbeyi savunur haldesin ya , yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

bu yukarda yazdığım şeyleri okumayıp onun yerine "doğan grubu", "hürriyet yazıları", "vakit gazetesi okumadım", "orjinali yukarda", "çok gülünç" şeylerla olayı kıvırtman zaten ne kadar acınacak halde olduğunu gösteriyor.
gerçi bende de hata var, seni ciddiye alıp yazıyorum bunları ancak ciddiye alınmaya bile değecek biri değilsin.

"Sen git bunları ozamanlarda hayatlarını kaybeden , cesetleri bile bulunamayan yakınlara mağdurlara söyle bakalım. Sen siyasi görüşünün uğruna darbeyi savunur haldesin ya , yazık."

ne yazdığımı bile okumadan "sen darbe savunucusun, mağdur kişilere anlat bunları" demen bile nasıl bir vakit gazetesi ağzıyla konuştuğunu gösteriyor.

dedim ki ben, 11 eylül gibi bir duruma geldiği için 12 eylül olmuştur.
sen de "darbeyi savunuyorsun, o kadar kişi öldü darbe sırasında, bunlar hiç mi önemsiz" diye tutturuyorsun.
peki sana soruyorum, darbeyi bir kenara bırak, 12 eylül hiç yaşanmadı diyelim, 12 eylül öncesi ölen o kadar insan, 12 eylül'de ölenlerden daha mı değersiz ve önemsiz de, sürekli önümüze 12 eylülde ölenleri koyuyorsun ama 12 eylül öncesi ölen kişileri bir kenara ittiriyorsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Ne bu şiddet yaw sakinleşin .CIA nin ayrıştırma kampanyasına katılmayın istemeden :) Cunta yönetimi pek hoş bişey olduğunu sanmıyorum dostum geçmişi biraz araştırsak net bir şekilde bunu görebiliriz fakat sanırım pek bi alıştık darbelere. Ha tabi ben hiç darbe yaşamadım ama yaşayan büyükklerimin anlattıklarından biliyorum.Bir yarış ve mücadele varsa artık bu bizim bilgimiz kalemimiz ve sözlerimizle olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Helal Bone ne güzel yazmışsın

Verecek cevabı olmayınca klasik duygu sömürüsü argümanları:

Horizon said:
Sen git bunları ozamanlarda hayatlarını kaybeden , cesetleri bile bulunamayan yakınlara mağdurlara söyle bakalım. Sen siyasi görüşünün uğruna darbeyi savunur haldesin ya , yazık.

AHAHAHAHAHAHAH
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...