Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 sir said: sözlerime burada son verirken, karag8z adlı arkadaşı akraba evliliği hakkındaki olağanüstü istatistikleriyle ve avusturyada kızını yıllarca bodruma kapatıp ondan 7 çocuk yapan fritzl'la başbaşa bırakıyorum. O adam gibi binlercesi bizde mevcut. Çoğuda AKP li, yada O anda hangi parti başta ise onu tutuyor. Not: O adam sapıktı bizdekiler şeyh oluyo. Türkiyede yaşasaydı akp takımı olayın üstünü nasıl örtbas ediyorlardı görürdün . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 insanlardan sadece akıllı olmalarını istemişken insanlara tek bir yaşam tarzı dayatmak istediğim kanısına nereden vardın? bilimsel ve ruhani toplumları karşılaştır bakalım hangisi tek tipmiş. herkes kendi yaşantısı için en doğrusunu seçme hakkına sahip evet ama bunun için insanların doğruyu ve yanlışı sağlıklı bir şekilde ayırt edebiliyor olmaları lazım, algı ve yargılama yeteneklerinin gelişmiş olması lazım, rasyonel değerlendirme yapabiliyor olmaları lazım. bilim bir hobi değildir, bir inanç da değildir, bir taraf da değildir. dolayısıyla zevkler ve renklerin tartışılmazlığı ile bir ilgisi yok bu konunun. burada tartıştığımız şey insanlar geriye gitme özgürlüğüne sahip olmalı mı olmamalı mı. batıda ilim irfan diye tutturan bir devlet yok çünkü onlar aydınlanma çağını 200 yıl önce yaşadı artık bilimden başka bir gerçeğin olmadığını tartışmaya zahmet etmiyor kimse dolayısıyla bunu belirtmeye de gerek duyan yok. bu oyunun joker kartı inanç kartıysa işimiz var, insanlar herhangi bir şeye inanabilir, şu ana kadar da bir sürü şeye inandılar, sırf biri inanıyor diye akla mantığa aykırı, ilerlemeye bariz bir şekilde engel şeylere ses çıkarmayacaksak esas o zaman bir adım bile gidemeyiz o insanlara söz hakkı vermeyince değil. islam dünyası bilimsel olarak bir ara ilerideydi evet ama o nokta o zihniyetle varılabilecek en üst noktaydı. sıfırı bulmalarının hayrını kendilerinden başka herkes gördü, zaten 2 tane gözlemevleri vardı onlar da günah diye yıkıldı. ha avrupada bunların daha kötüleri oluyordu ama avrupalılar kendi iradeleriyle bu baskıyı yıktılar ve kendi çabalarıyla ilerlediler, şu an tüm toplumlardan ilerideler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 yanlışlıkla iki kere yolladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Fetoda ovuldu sir tarafindan tamamdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 hayatını inandığı dine göre şekillendiren insanlar "rasyonel" olamaz mı yani? bi insan bi dinin mensubu olup bu ülkenin bekaası için çalışamaz mı aynı zamanda? bu ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarını sağlamak için önce din'den mi kurtulmak gerekiyo? ha evet feto benim idolüm, her ortamda dile getiriyorum bunu mümkün olduğu müddetçe, odamda da humeyni posteri var bitane, gizli ajandamın kapağında da güllü desenler filan var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 bırakın abi, siyasi açıdan sektöre dönmüş konuya çözüm bulunmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 sir said: hayatını inandığı dine göre şekillendiren insanlar "rasyonel" olamaz mı yani? bi insan bi dinin mensubu olup bu ülkenin bekaası için çalışamaz mı aynı zamanda? bu ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarını sağlamak için önce din'den mi kurtulmak gerekiyo? burada iki bilinmeyenli bir denklem var ilk önce dinin tanımını yapmak gerekiyor ki bu konuda herkesin kendine göre bir tanımı var. ikincisi ise bahsi geçen dinin ne olduğu, içeriği de önemli. bunları bilmeden birşey söyleyemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Karag8z said: sir said: sözlerime burada son verirken, karag8z adlı arkadaşı akraba evliliği hakkındaki olağanüstü istatistikleriyle ve avusturyada kızını yıllarca bodruma kapatıp ondan 7 çocuk yapan fritzl'la başbaşa bırakıyorum. O adam gibi binlercesi bizde mevcut. Çoğuda AKP li, yada O anda hangi parti başta ise onu tutuyor. Not: O adam sapıktı bizdekiler şeyh oluyo. Türkiyede yaşasaydı akp takımı olayın üstünü nasıl örtbas ediyorlardı görürdün . İnsan ancak bu derecede zırvalaya ve saçmalayabilir. Anket filan mı yaptın , nereden uyduruyorsun ve insanlara hakaret ediyorsun ? Gözün kararmış kara göz. Lathspell , önce o çirkin söylemlerini sana iade ediyim (hay sizin beyninize lafını). Çıplak gezmeyi özgürlük , kendi iradesi ile başını örtmeye özgürlük değil cahillik veya kölelik diyorsun. Kısaca sen diyorsun ki , benim sevmediğim insanlar kendi istediklerini yaptıklarında cahiller , ama diğer insanlar ne yaparlarsa yapsınlar özgürler. Komik adamsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 işte mesele bu, hangi dine inanırsan inansın, nasıl giyinirse giyinsin, nasıl düşünürse düşünsün, bu ülkeye maddi veya manevi anlamda bi pozitif katkı sağlama potansiyeli varsa bi insanın-yani suça eğilimli veya cidden özürlü falan değilse-işte o insanın topluma kazandırılması ve ülkenin menfaati için çalıştırılabilmesi gerekir, hangi iş alanı olursa olsun. bizde çalışkan insan çok, potansiyel de çok. ama kim ne düşünür, kim kimi sever, kim ne giyer, kim kimi sevmez diye birbirimizi yiyoruz, farklı yaşam tarzlarını, farklı kültürleri baskı altına almakla ilerleyebileceğimizi düşünüyoruz. ülkeler böyle kalkınmaz, ancak geriye giderler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 horizon su akit yazari adam vardi hani edep yerlerini opmeye calisan noldu ona :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 potansiyel o kadar cokki universiteyi yeni bitirenlerin %75 i is bulamiyor sanki is acigi varda potansiyelden bahsediyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 istihdam yatırımla, yatırım da sermayeyle gelcek bişey..benim potansiyelden kastım "işgücü" tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 mesele kimin ne giydiği değil çünkü tartışılan şey bir giysi, bir aksesuar değil bir akım. türbanı giymek bireysel bir tercih değil, türban diye bir akım var ve türbanlı bir toplum var karşımızda. türban nedir neden giyilir bunu bir düşünün. türban kadının tasması değil midir? kadının güzelliğini, bireyselliğini geri plana itip erkekleri egemen kılan bir üniforma değil midir? güzelliğe karşı saldırgan davrananı normal görüp çareyi güzeli kısıtlamakta arayan ilkel bir anlayış değil midir? bunun aksini kim nasıl neye dayanarak iddia edebilir? bunu giyen kadının kafasının içinde neler vardır? kendini bu şekilde damgalamayı seçen bir insan ne kadar aydın olabilir, ne kadar soru sorabilir? zamanında ümmetten kurtulmak için takkeyi fesi kaldıran bu ülke bu akıma göz yummalı mıdır? bu herhangi birinin sırf güzel gözüktüğü için giydiği bir aksesuar değil örümcek beyinliliğin bayrağıdır. ekvator ya da çöl ülkesi değiliz dolayısıyla bu seviyede bir örtünmenin ihtiyaçtan olmadığı ortada, toplumumuz da avrupa toplumu olma yönünde ilerlediğine göre toplumu kadın-erkek diye ikiye ayıran, kadınla erkeğin arasına böyle bir mesafe koyan bir akıma göz yumulamaz. toplumdaki tüm kadınlar türbanlı olsa ne olur tüm kadınların başı açık olsa ne olur bir karşılaştırın, bu bir hak mıymış tehlike miymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Bakınız kardeşlerim, Bu ülkede türban meselesi geyiği yoktu. Bunu ortaya çıkaran sizin gibi zihniyetler. Türbanı siyasal simge haline getirdiğiniz sürece, avuç içlerinizi daha çok yalarsınız. @horizon , evet araştırmasını yaptım. sen bilip bilmeden yazıyorsun, aklına geleni konuşuyorsun, ben yazınca neden rahatsız oluyorsun. Çünkü zihniyetin kötü arkadaşım, Algı bozukluğunu sana söyledim daha öncede, Git bir 5 yıl algı bozukluğunu tedavi ettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 hah, zurnanın zırt dediği yere geldik işte. geçen gün gazeteler yazdı, türbanlı bir kız harvard'dan burs kazandı ve gidip orda okuycak."en büyük hayalim buydu" dedi. bu senin bütün önyargılarını yerle bir edicek olaylardan yalnızca bitanesi. türbanı farklı farklı insanlar farklı farklı nedenlerden ötürü takmaktalar. her siyasi partiye oy veren türbanlı kadın bulmak mümkün. akp mitinglerinde görüldüğü gibi bir ufuk uras mitinginde, bir chp kongresinde de türbanlılar mevcut. eğer erkek egemenliğinin simgesi olsaydı türban, bu kızların sokakta, siyasi mitinglerde, eylemlerde işleri ne? evlerinde oturur ve sorunları erkeklerin çözmelerini beklerlerdi. ya da erkekler otur oturduğun yerde diyip dışarı salmazlardı. sen "damga" diyosun, onlar "kimlik" diyo, bu kadar basit. sen bilemezsin bi türbanlının aklından neler geçiyo, kafası nelere basıyo ya da nelere basmıyo. sen o insanın ahlakını da, demokratlığını da, dünya görüşünü de, siyasi duruşunu da bilemezsin. yalnızca kafasına taktığı örtünün rengini, desenini bilebilirsin. defalarca dile getirdim, birisi de çıkıp bişey diyemedi..bu iptal edilen anayasa değişikliği yapıldığı sırada türbanlılar "biz henüz özgür olmadık" diye bi bildiri yayınladılar ve o bildiri burada "çağdaş" geçinen arkadaşları utandıracak düzeyde kaliteli bi bildiriydi. bu ülkede ötekileştirilen herkesin hakları geri verilmeden kendilerini özgür hissetmeyeceklerini söylüyolardı. senin "türbanlı" görüşüne göre yüzlerce türbanlının böyle bi bildirinin altına imza atması mümkün müdür? değildir. "ötekileştirilen herkesin" haklarının iadesini istemek örümcek beyinlilik midir? değildir. evet humeyni seven türbanlı da var, ama demokrasiyi sindirebilmiş türbanlı da var. ve sen bütün türbanlıları ötekileştirerek demokrasiyi sindirebilmiş olanları sistemden uzaklaştırmayı kendine hak görüyosun. bu ülkenin hiçbi zaman homojen bi karışım olamayacağını anlayın artık. ne bütün kadınlar başı açık olabilir, ne de bütün kadınlar başı kapalı. ne herkes tek bi dili konuşabilir, ne de herkes aynı ideolojiyi benimseyebilir. böyle tektipleştirici bir zihniyet bu ülkeye hakim olamadı, olamayacak da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 sir said: bu ülkenin hiçbi zaman homojen bi karışım olamayacağını anlayın artık. ne bütün kadınlar başı açık olabilir, ne de bütün kadınlar başı kapalı. ne herkes tek bi dili konuşabilir, ne de herkes aynı ideolojiyi benimseyebilir. böyle tektipleştirici bir zihniyet bu ülkeye hakim olamadı, olamayacak da. Nihayet anlamışsın, İşte bu nedenle yobazların önüne geçmemiz, dayatmalarına direnmemiz lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 milyonlarca türbanlıdan birinin harvard'dan burs kazanması türban karşıtı fikirlerin hepsini yerle bir etmeye yetiyorsa o (milyonlarca-1) tane türbanlının toplumdaki ezikliği ve örümcek beyinliliği ne yapıyor? kız belki gerçekten zekidir, dersine de çalışmıştır girmiştir ama eğer o türbanı aksesuar olarak değil de kimlik olarak takıyorsa kimse ondan birşey beklemesin çünkü bu zihniyetiyle o kız ne bilim adamı olabilir ne bir buluş yapabilir çünkü kendine o ezik kimliği bilerek ve isteyerek benimsiyorsa o kız istediği kadar zeki olsun, akılsızdır. intelligence 18 wisdom 8 yani. ha olur da saçma sapan bir batıl inançtan değil de kafasını güneşten korumak için giyiyorsa orasını bilemem tabi. ha ayrıca amerika'nın tuzu kuru, orada bir türban akımı yok, toplumlarını tehtid eden bir tehlike yok, türbanlılara karşı tavır almaları gereksiz o yüzden. zaten bir öbek için elle tutulur tek savunma "aralarında iyiler de var" ise iyiler orada azınlıkta demektir. ben türbansız kızların akademik başarıları ve üretkenliğiyle ilgili örnek vermeye kalksam ne kadar saçma olurdu değil mi? türbanı giyenlerin türbana kimlik demeleri beni ilgilendirmez, hiçbirşeyi de değiştirmez, yanlışlardan biri kadınların bu ezikliği kabullenmeleri, kendilerini aşağı görmeleri zaten. türban giyen birinin kafasından ne geçtiğini bilemem tabi ki ama ne geçmediğini bilirim. cinsiyetler arası eşitlik, bilim, uygarlık gibi kavramların geçmediğini bilebilirim mesela. kendine bu muameleyi reva gören bir zihniyetin pozitif bilimler ile hiçbir alakası olamaz. bu yolu tercih edenler sanki felsefeleri, akımları incelediler mi, dünya görüşleri ne kadar geniş de bu sorgulamadan yapılmış, şartlanma ürünü tercihlere saygı gösterilsin? bu bezin amacı belli, kullanan kitle de belli. tekrar ediyorum bu önlem bireysel davranışlara karşı alınmış bir önlem değil ki sen işin bireysel boyutundan bahsediyorsun? burada amaç toplumu zararlı bir akımdan korumak, akımı asimile etmek. ortada bir tehlike var ve buna karşı önlem alınıyor bu kadar basit, türbanı giyenlerin sayısı az olsa, birbirlerinden bağımsız olsalar kimse uğraşıp onlara karşı bir yasa çıkartmaz zaten çünkü ortada bir tehlike yoktur o zaman. dünyanın hiçbir yerinde olmayan ütopik bir demokrasi anlayışıyla nefes tüketiyorsun ama herkese eşitlik altında kadını ezen bir zihniyete tölerans gösterdiğini anlamak istemiyorsun bir türlü. almanya'da gamalı haçlı t-shirt giyen biri nazi olmak zorunda değildir, vedik felsefesini benimsemiş biri de olabilir. ama sadece olabilir. tekrar ediyorum, bir toplumun kadınlarının tamamının türbanlı olduğunu bir de tamamının türbansız olduğunu hayal edin bakalım, zararsız birşeyse maksimum değeri de zararsız olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 bildiriye gel sen bildiriye =) nedense yine görmezden gelinmiş. türbanlıların kafasından ne geçmediğini de bilemezsin, takma nedeninin baskı mı yoksa tercih mi olup olmadığını da bilemezsin. senin tanımınla ezikler, onların tanımına göre değiller. seni onlardan üstün kılan şey rasyonel düşünme yetisiyse, onları senden üstün kılan şey de kimliklerine sahip çıkmalarıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 sir said: hah, zurnanın zırt dediği yere geldik işte. geçen gün gazeteler yazdı, türbanlı bir kız harvard'dan burs kazandı ve gidip orda okuycak."en büyük hayalim buydu" dedi. bu senin bütün önyargılarını yerle bir edicek olaylardan yalnızca bitanesi. Merak ettim neyle kazanmış bu kız bursu? Bir de önyargılar derken "türbanlı kız okuma yazma bilmez" önyargısı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 yok, "türbanlıdan rasyonel düşünen insan çıkmaz" önyargısı. sanırım tıp dalında burslu staj kazanmıştı kız. idolü de humeyni değil mehmet öz'müş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 bildiriyi bilmiyorum, aramaya da uğraşmadım, tekrar koyarsan yorum yaparım. kafalarından ne geçmediğini bilemezsin demekle olmuyor işte, ben sana ortadaki verileri sunuyorum, bu verilerin işaret ettiği sonuç belli, 2 ile 2'yi topluyoruz yani yoruma açık birşey değil bu. bu sonuca aydın kadınların türbana girip girmediklerine, türbanlı kadınların yoğun olduğu toplumların kadınlarını analiz ederek de ulaşabilirsin. onların tırt kimlikleri ile benim sahip çıkıp çıkmadığım kimliğimin karşılaştırmasını nasıl yapabiliyorsun ki sen? ben kimim onu biliyor musun? benim neye değer verip vermediğimi biliyor musun? onlar prangalarını kimlik yapmış bir kere sen ne onurundan bahsediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 sen neyin pranga neyin kimlik olduğuna, neyin gericilik neyin ilericilik olduğuna yüzlerce kişi adına karar verebileceğini sanan ama bütün argümanları temelsiz genellemelere dayanan bir narsistsin, o kadarını biliyorum =) bildiri için tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 senin de kafan armut gibi ona bakarsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 sir said: o bildiri burada "çağdaş" geçinen arkadaşları utandıracak düzeyde kaliteli bi bildiriydi. bu ülkede ötekileştirilen herkesin hakları geri verilmeden kendilerini özgür hissetmeyeceklerini söylüyolardı. niye yasalar tek taraflı yapılıyor peki? Üniversitelerde çıkan yasa "tüm dinden ve ideolojiden insanların üniversitelere özgür girebilmesi" üstüne olsa ben de desteklerim. Ama kendileri bile türban serbestisi olduğunu dile getirmişlerdi. Peki ramazan zamanı yemekhanelerin kapatılmasından mağdur olan vatandaşların haklarını kim koruyacak? Bunlara da özgürlük ve haklar getiren bir yasa olacak mı? Türbancıları üniversiteye almayıp toplumdan soyutlayanlar varmış. Buna karşı mücadele edip hümanist oluyorlar. Peki neden türban takmayan kızları hor gören veya el ele tutuşanları dövüp öldüren insanlarla mücadele eden yasalar çıkartmıyor bu hümanist insanlar? Başka bir boyut, okullarda din dersi konusunda inat ettiler. "Seçmeli birşey mi yapsak" diye diğer derslerde olmayan birşey icat ettiler. Hristiyanların ve Alevi inanınca Müslümanların inançlarına saygı duymuyorlar. Aslında düşünüldüğünden fazla olan Alevi vatandaşları görmezden gelmeye ve yok sayıp yoketmeye çalışıyorlar. "Eğer din dersi olcaksa tüm dinler tamamen eşit oranda olsun" denilmesine rağmen Din dersini Namaz dersi olarak tutmaya devam ediyorlar. Okul kitaplarından Atatürk maddeleri kaldırılıyor. Özgürlük istediğini iddia eden bir taraf var, ancak hep tek taraflı teklikler, yasalar sunduklarından, -Amaçları bu olmasa bile- insan ister istemez şüpheye düşüyor, bunlara karşı kuşkuyla bakıyor. "Ben toplumun her kesmini kanatlarımın altına alacağım" diyerek olmuyor işte, bu dediğini pratikte göstermezsen insanlara inandırıcılığın kalmıyor. Kurtulmak için "hayır onlar millet değil, provokatör" demek de yetmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 o anayasa değişikliği, herkesin kamu hizmetinden eşit yararlanacağını söylüyodu bu bir. ikincisi adam dövüp öldürenlere karşı yasalar zaten var. türban yüzünden dayak yiyen biri, her dayak yiyen insan gibi hakkını arayabilir? zorunlu din dersi konusunda haklısın, ama o da yeni bişey değil zaten ezelden beri kaldırılması gerekiyo. sen de şu bildiriyi bi aç oku bone en iyisi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar