obsesifik Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de.. Bedri Rahmi Eyüboğlu terkedildikten sonra beni en iyi anlatan şiirlerdendir.. her okuduğumda içimden hala birşeylerin kopup gittiğini hissedebiliyorum.. o bişeyler kopup gitmekten vazgeçtiğinde sanırım terkedilmenin bedelini ödemiş olacağım diye düşünüyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Allah allah. Pastorale falan da kayın az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 epik olsun epik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Hayatinizda 1 kisiye asik olmazsiniz. Turk filmlerinde oyle oluyor o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bunu söliyenler hiç aşık olmamıştır! omg? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 -Wissy said: Hayatinizda 1 kisiye asik olmazsiniz. Turk filmlerinde oyle oluyor o. Bir çok kişiyi seversin doğru.. Kavram karmaşası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bircok kisiye de asik olmazsin da `1'den fazla asik olunmaz.` diye bir sey yok. Abartiyorsunuz. `Ask baska sevmek baska..` tarzi seyler de kavramlarin overdoselanmasidir bence. Her kadinin her erkegin aski sevgisi kendine ozgu bir tattir. Ari olup her cicegin ozunden tatmak da hayatin en guzel yanidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Yalnız elbet bir "en" vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Olur mu hic? Herkes farkli ozellikleriyle, guzellikleriyle vardir hayatinda. Kiyaslayamazsin ki biri `en` olsun. En sevdigin o an sevdigindir zaten. Eger biriyle beraberken `X'i en cok sevmistim.` diyorsan zaten sen hala X'i seviyorsundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bence de hayatında sadece bir kişiye aşık olmazsın evet ama aşık oldukların arasında bütün 'en'leri kendinde bulunduran biri illaki olur bence ve ne yaparsan yap yıllar sonra bile aa evet o vardı diyebilirsin.. içinden hiç gitmez yumru gibi hep durur oralarda bir yerlerde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 zaten o duruşundan ötürü. Aşktır adı. Gerçektir. Tekdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bu gibi konularda tabii ki genelgecer bir dogru yoktur, insanina gore degisir bu. Ama kendi adima simdiye kadar sevdigim kadinlarin hepsi ozellikleri ve guzellikleriyle aklimdadir. Severim hepsini cok.[Arkadasca tabii ki.] Donup bakip da `Bu bir baskaydi.` dedigim oldu kimisine. Zaten bir sure sonra onlarla tekrar sevgili olarak buldum kendimi. Demek ki `baskaydi` dediklerine hala asiksin/seviyorsun.[Kendi adima konusuyorum.] Ya da erken bitmistir, daha bitmemesi gerekirken bitmistir de ondan oyle kalmistir bir sekilde akillarda. Ha soyle bir sey var tabii : Insan degisiyor. Her yasin beklentileri, tarzi farkli... Bazen eski sevdiceklerden birinin ozellikleri senin o anki ruh haline, hayatina bla bla cuk diye oturacak seylerdir. Dersin ki `Ah simdi yanimda olsaydi.`[Icinden dersin tabii, sevgilin duyarsa o dilini keser.]. Ama ask degil bu, farkli bir kolaya kacma. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 valla bu bence biraz da karşıdaki insanın sende açtığı yaralara bağlı ya ve tabiki kişiliğine de bi erkekle birlikteyken kalkıp da başka birini aklına getirmesini istemem şahsen ben eğer he bunu belli etmeyebilir ki çoğu zaman da böyledir ama onu düşündürebilecek boşluğu veriyorsam ona ya ben de bi eksiklik vardır ya da karşımdaki insan eski x kişisine çok takıntılıdır. o da bana yarar sağlamaz o noktada bitirmek lazımdır ilişkiyi çok sevsen de.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 O da var tabii.. Bazisina `1 kadin` `1 erkek` yetmez. Yetemez yani. Eksik oluslarindan degildir bu. Sadece bazi insanlarin beklentileri bir insanin karsilayabileceginden cok fazladir. Tee zamaninda bir sevgilim `Sinan sen bir kadinla mutlu olamiyorsun, olamazsin da. Seni cok seviyorum ama senin icin `en` degil `tek` olmak istiyorum ben. Ne yazik ki bu da mumkun degil. Beni bir sure arama lutfen.` demisti.[Ki kendisi fiziksel anlamda en cekici buldugum kadindi hayatima giren, farkli farkli donemlerde 2-3 kez sevgili olduk.] Oyle bitmisti, hala da konusur, gorusuruz arkadas olarak. dip not : bir insanin karsilayabileceginden fazlasina ihtiyaci olan insanlar[bkz. ben] kesinlikle sorunludur. cocukluklarina, aile iliskilerine vb. inilmelidir. dogru, guzel, tolere edilebilecek bir sey degildir bu. yanlis anlasilmak istemem.[biraz da cocuksu simarikliklardan geliyor, buyudukce kontrol edilebilir hale geliyor.] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 o zaman şöyle bir şey sorayım bir erkeğin bir kadından ya da bir kadının bir erkekten beklentileri nelerdir? bu kişiye göre değişir genelde ama karşındakinin karşılayamayacağını bildiğin beklentilerle bir ilişkiyi neden yıpratırsın ya da senin istediğin gibi olmak zorunda mıdır? karşı taraf seni çok seviyor olabilir ama bu senin her isteğini her beklentini yerine getirmesini sağlar mı ? sağlarsa o ilişki ne derece kuvvetli olur ? ben ilişkilerde beklentilere karşıyım ya illaki ufak tefek şeyler olucak hayatı beraber idame ettirmek için ama hiç bir zaman bu karşı tarafın özgür iradesine engel olmamalı ya olmaya başladığı zaman zaten terkedildikten sonra o hiç bir zaman kaybolmayan yaralar ortaya çıkıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bir insanı olduğu gibi kabul etmek gerekir. Edilmiyor başkası olması bekleniyorsa, bu beklentilerin sahibinde problem vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 ilişkiler insanı balu. gazete köşesi yapmak lazım sana : p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Goethe'den alıntı yapalım ne demiş ; "insanlara oldukları gibi muamele edersek onları daha kötü kılarız,olmaları gerektiği gibi ele alırsak,olabilecekleri kadar iyi yaparız." ki durum ilişkiler yani beraber yaşamak,bir hayatı beraber paylaşmak iki kişide bu yüzden bir çok ödün vericektir asıl insan kendinden ödün veremiyorsa o insan sorunludur,ilişkiye hiç başlamamalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 insanlara oldukları gibi muamele edersek onları daha kötü kılarız,olmaları gerektiği gibi ele alırsak,olabilecekleri kadar iyi yaparız. heh. Goethe halt etmiş. :D Efendim, şimdi bir insanı olduğu gibi kabul etmez ve olmasını istediğiniz gibi yönlendirmeye çalışır, dayatırsanız bu yanlıştır. Ama Goethe'nin bahsettiği, bir insanı olduğu gibi kabul eder ve olabileceği kadar ileriye taşımaya gayret eder iseniz bu doğrudur. Yani sizi olmasını istediğiniz şekli ile, olması gereken şekli arasında fark vardır. Yanlışları düzeltmek doğruları göstermek bambaşka bir şeydir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 iyi de günümüz insanı karşındakindekinden ödün gördükçe kendi ödün vermiyor ki sorun burda başlıo zaten yok ip senin elinde yok ip bnm elimde muhabbeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Beklenti olayi sapkin bir sey. Kaprisler, surekli ilgi beklemek, `kendinin onune seni koymasini` istemek... Duygusal sado-mazo iliskilere tasiyor zaten olayi. Nitekim benim de iliskilerim bu sekilde nevrotiklesmistir ya da 3. kisiseleri barindirmistir ya da bitmistir. =] Fena bir sey, cocuklukta evdeki kadinlar tarafindan cok simartilinca ve ilk iliskilerinde[ergenlik doneminde] anormaliteler[duygusal da olsa sado-mazo anormal bir seydir.] yasayinca oluyor sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Ödün vermenize gerek yok ki zaten. Ödün vermek bir başkası olmaya çabalamaktır. Olayın diğer açısı yani. O sizi istediğiniz gibi yapmak isterken, siz de onun olmanızı istediği gibi olmanızdır. Bu da yanlış bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 butun yorumlarini +1 sanki ben solemisim gibi hatta Wish.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Baluu ilk önce anne çocuk ilişkisinden örnek veriyim çocuğumuz yaramaz haşarat bir veled diyelim ortalığı kırıp döküyor umursamıyor böyle de mutlu,annesi böyle olmasını istemiyor çocuğun insanları da umursamısını insanlara saygı göstermesini istiyor güdümlü anne terlikleri haraşlar olmasa bu çocuk uslanırmı ? Anne çocuğundan kötü bir şey istemiyor ama çocuğa göre annenin ondan beklentileri ters ve yanlış hatta abzürt hepimiz çocukluk dönemi geçirdik etrafı kırıp döktüğümüzde annemiz kızmasa bize kendimizi suçlu hissedermiydik yoksa daha da çoşarmıydık ilişkilerde de buna benzer durumlar var,bu yüzden ilişkide olması gereken durumlar var güven,sadakat,sevgi,saygı,fedakarlık gibi olması gerekenler bunlar.(kime göre neye göre durumuna gelmiyelim efendim neyse) Bunları uyma sonra beni böyle kabul et de birde ilişkiye devam et oluyormu olmuyor. Obsesifik eğer sen ödün verirken karşıda ki ödün vermiyorsa senin karşılık beklememenden kaynaklanır.İlişkilerde ip yoktur o işin esprisidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bahsettigim iliskiler, sevmeler oyle `begenmek, hoslanmak, eglenmek` temali degil bu arada. Iki tarafin da birbirinden vazgecemeyecegi ve bunun bilincinde oldugu iliskilerde hele ki belli bir yastan sonra[benim icin bu yas 20 olmustu.] iki taraf da bir ipin pesinden kosmak istemez ki tutmak istesin. Sararsin o ipi beline, diger ucuna da sevdigini baglarsin. Deme keyfine =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar