Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AOC hayal kırıklığı oldu :(

Godin

Öne çıkan mesajlar

@gangren

Simdi oncelikle bazi seylerin ayrimini yapmak lazim.. Her oyun cikarken problemli olur cunku istedigin kadar beta test yap istedigin kadar oyna el elden ustundur yav biri niye sunu yapsin dedigin birseyi x bir oyuncu gelip yapar orda problem cikar.. Mmo larin cok tutulmasinin vede problemli olmasinin, cabuk tutulup cabuk tuketilmesinin en buyuk nedeni budur..

Burda wow ile aoc arasinda karsilastirilacak tek sey absolut un dedigi gibi wow kadar uzun sure piyasada kalabilecekmi.. Burda kimse wow a laf atmiyor zaten atmak ayip olur kendini kanitlamis hala 8+milyon oyuncu ile devam eden bir oyun..

Diger yandan buyuk umutlarla buyuk destekler ile tek amaci wow u piyasadan silmek olan bir oyun olan aoc.. Cikali 1 ay olmadi vede yapimcilardan gelen aciklama "Oyunda problemler olucak vede bu problemler surucek cunku 2-3 aylik bir sure icin ek programci yada musteri hizmetleri icin personel alamayiz boyle birsey mumkun degil"

Sosyallesme olayina deginmis birileri merak ediyorum orgrimmar daki herkes ile tek tek selamlasiyormuydunuz ya.. Ben gayet sosyalim oyunda degisik oyuncular ile gruplar kuruyorum questleri konusuyoruz yani hic bir yalnizlik hissi cekmedim acikcasi bence bu sosyallik sorununu oyunda degil kendinizde arayin..

Topice ilk mesaj atan arkadas belli bir konu yok demiski zaten ordan sonra arkadasi ciddiye bile alamadim.. Wow un hikayesini lore unu begenip aoc yi begenmeyen bir kisiye karsi iste herturlu savunurum.. Ulan Paladin denen konsepti bozdu adamlar be.. ne hikayesi ne content i ne lore u..

Onun yaninda pvp ye donersek aoc nin pvp si wow dan iyi olacaktir bu kesin.. Wow un pvp sini nasil savunabiliyorsunuz anlamiyorum kac senedir world pvp diye birsey yok bu oyunun sunduklari korkunc seyler..

Yine gangrene soruyorum..

Oynadiysan wow un ilk 1-2 ayini hatirla sonra objektif bir kiyaslama yap..
Ben baslangicta cok az bir sure oynadim sonra eu yu bekledim eu da bile bunun 12 kati fln problem vardi..

Birde su 200k dolarlik pvp turnuvasinin linkini alabilirmiyim ya.. Milleti izlemek isterim ne gibi taktikler yapiyorlarda boyle buyuk odul veriyorlar :)

Son not wow un pvp si icin baktiginiz zaman adi sani bilinen butun guildler pve guildleri cunku wow un pvp si hani cok sevilen epic fail durumu ile aciklanir anca..
Sosyal ağlarda paylaş

savaşımıza devam

bir oyunun beta built inde birşey olması release inde olacağı anlamına gelmez zira oyun çıktığı gün druidlerin talentleri yoktu yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta sonra sonra geldi

bende koyayım aoc beta build 4312 de rangerların salvosu sapık dmg vuruyordu ama release 1.0.0.0 da bu dmg o dmg in yarısıydı

wow çıktığında yeteri kadar oyuncu yoktu wow çıtayı yukarı çekti hedesine katılmıyorum zira wow çıktığında mmo oynayan elit bir kitle vardı mmolar ayağa daha düşmemişti ve ozamanın oyunları içerik olarak oynanış olarak wowdan çok daha iyidi bugün hala eq1 kalitesinde bir mmo yapılamadı.wow çıktığında oynayanların büyük kısmı daha önce mmo oynamış bu işin nasıl olduğunu bilen adamlardı dolayısıyla olmayan talentlere olmayan end game e olmanyan midgame e olmayan pvp ye ve 1 saati aşan que timelara rağmen beklediler ondan sonra hayatında mmo oynamamış ve ileride bütün mmo gelişimine zarar verecek wow un aslında bir çıta koymadığını bilakis çıtayı düşürdüğü göremeyecek bir kitle geldi.

sizi arada patch notelarını okumaya davet ediyorum aradan neredeyse 1 sene geçmesine rağmen illidian hala buglı archimonde hala exploitle kesiliyor azgolar öyle oyunun ilk çıktığı gün olan ve halen senelerdir devam eden lootlarken minerlarken takılı kalma bug ı hala düzelmedi ya hepsini bir kenara bıraktım wowda bineksiz uçan insanlar var adamlar bugla normal uçuyorlar bu bile düzeltilemedi bakın wow release ini geçtim seneler geçmiş şuanki halinden bahsediyorum daha hala nasıl bug yok wowda
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
Gangren said:

WoW'da mesela, talentler çalışmasaydı, çıkacak kargaşayı düşünebiliyor musunuz?

cehalete karşı savaş açalım.wow çıktığında druidlerin talentleri yoktu geri kalanlardan bahsetmiyorum bile bişeyde olmadı zira ozamanlar ağlak tipler daha mmolarla tanışmamıştı

talentler çalışıyordu ama balance feral ağaçları çok çok başarısızdı, özellikle feral olan druid yoktu ya ayrıca talentleri destekleyen item'ler koymamışlardı oyuna kısacası druid olan %80 resto oluyordu.

ben işi uzatmıyorum wow'u eu open beta'dan beri oynuyorum artık sıkıldım ve AoC oynuyorum, olay budur hiçbirşeyi yarıştırmıyorum. ama insanları oyunun başında tutmak istiyorlarsa AoC'a çok fazla yenilik getirmeleri gerekiyor, birsürü content eksikliği, sınıf balansı, guild sistemi, end game pve herşeyi eklemeleri gerekiyor ve uğraşıyor adamlar olacak umarım birşeyler. olmazsa da oynamayız.
Sosyal ağlarda paylaş

[quote gellidus

Diger yandan buyuk umutlarla buyuk destekler ile tek amaci wow u piyasadan silmek olan bir oyun olan aoc.. Cikali 1 ay olmadi vede yapimcilardan gelen aciklama "Oyunda problemler olucak vede bu problemler surucek cunku 2-3 aylik bir sure icin ek programci yada musteri hizmetleri icin personel alamayiz boyle birsey mumkun degil"

.

adamlar son iki senedir wow ile yarışmadıklarını oyunlarının aynı kulvarda olmadığını wow u silmek gibi bir dertlerinin olmadığını söylüyorlar bu fikirlere nereden kapılıyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi ki yeni bir oyunun sorunları olacak, amma velakin sen uzuuuun bir süre Beta yaptıktan sonra hala karakter statları gibi çok önemli bir sorunu çözemediysen (RPG'in temel taşı sonuçta bu) bence bu kadar katı savunulmamalı.

WoW'a laf atılır veya atılmaz, sorun o değil. WoW hesabımda kapalı, AoC hesabımda.
Yapılan karşılaştırmada komik laflar ediliyor, sonra "wowla karşılaştırmayın" deniyor.
Bende soruyorum niye?

- İkiside MMORPG
- İkiside Pay2Play
- İkiside fantastik

Hatta şöyle söyliim, geçen patchlerden birinde, official yazan açıklama "Yapılan değişiklikler ile, chat ekranındaki renkler WoW'dan alınmıştır."
Bu yani, sonra diyorsunuz ki karşılaştırmayın.

Ben WoW'un şu hali ile karşılaştırmıyorum zaten, öyle olsa, oyunu almazdım.
Önemli sorunlar var diyorum - örneklerini veriyorum, sonra bana fanboy deniyor, garip yani.

WoW'u US Beta'da denginde test ettim sanırım ilk (EU da olabilir) Şahsen çok ciddi sorunla karşılaşmadım, ilk önemli sorunum 60 olduktan sonra Rend eventlerinin takılması, instance server crashleriydi.
Tabiki küçük buglar vardı, looting bug, vb. gibi, sorun yaratıyordu ama böylesine eksik değildi ya.
Sosyal ağlarda paylaş

AoC ve wow hakkında o kadar yanlış bilgiler verilmiş ki tek tek uğraşamıyacağım. WoW gibi bir oyun bekleyenler oynamasın, sabırsız, classının işlevini anlamamış, kulaktan dolma feat eksikliklerini denemeden neyin ne olduğunu bilmeden de ortama akmayınız...
Oynaması gerekenler zaten oyunu oynuyor dert edilecek bir sey yok..
Sosyal ağlarda paylaş

Hatta şöyle söyliim, geçen patchlerden birinde, official yazan açıklama "Yapılan değişiklikler ile, chat ekranındaki renkler WoW'dan alınmıştır."
Bu yani, sonra diyorsunuz ki karşılaştırmayın.

allah aşkına arkadaşlar yapmayın oturalım konuşalım tartışalım doğru yolu bulmaya çalışalım ama bunu yapmayın

o patch notunda yazan diğer oyunlardan alıştığınız chat renk codelarına döndürdük ve o codeları wowdan önce everquest serisi kullanıyordu eq2 den önce shadowbane kullanıryodu ondan önce doac kullanıyordu ondan önce eq1 kullanıyordu yeşili griyi beyazı moru cartu curtu blizzard icat etmedi lütfen arkadaşlar bari bunu yapmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
[quote gellidus

.

adamlar son iki senedir wow ile yarışmadıklarını oyunlarının aynı kulvarda olmadığını wow u silmek gibi bir dertlerinin olmadığını söylüyorlar bu fikirlere nereden kapılıyorsunuz

o zaman wow dan gelen oyuncularida almasinlar biz wow a zarar vermek istemiyoruz ayni kulvarda degiliz biz yeni oyuncular istiyoruz lutfen wow u birakip gelmeyin desinler..

Birkere ayni kulvarda olduklari yerleri aciklayalim..

1-pc oyunu
2-mmorpg
3-hedef kitle
4-oyunu almak icin para oduyorsun
5-oyunu oynamak icin para oduyorsun..

neymis ayni kulvardalarmis.. yani rakiplermis Vede birbirine rakip olan hersey ister futbol takimi ister restoran ister otobus olsun digerini yoketmek uzere cikar piyasaya..

Ha bazilarinin capi yetmez bunu dile getirmez.. Son 3 yilda gelen mmo larin %90 i gibi..

Bazilarida bizim hedefimiz bu degil diye aslinda hedeflerini belirtmis oluralr. bkz. funcom aoc..

vista icin flagship konumunda olan funcom un bundan daha kucuk bir amac icin calistigini dusunmek bence anlamsiz..
Sakin kotu anlamda anlamayin funcom aoc yi wow u bitirmek icin cikardi demiyorum aoc yi cikardi vede amaci wow u bitirip o 8+milyon oyuncuyu kendine cekmek..

Simdi wow oyuncularinin %40 ini kendine cektigini dusunebiliyormusunuz blizzard icin ne buyuk bir para kaybi ayni zamanda funcom icin ne buyuk bir kazanc..

Ki 3. gununde 2milyon subs. geldigini soylediklerine gore iyi yolda gidiyorlar.. 3. gunu ben uydurdum..

800k ea vermisler
ilk gunde 1milyon box satildi dediler
3. gunde en azindan bi 200k satilmistir heralde
Sosyal ağlarda paylaş

iddia olarak ortaya atmak baska birsey..

o amacla calismak baska birsey.. biraz daha acayim..
aktif olarak wow oynayan 4milyon kisi oyunu aldi ilk ay bedava denedi ve oyunda daimi olarak kaldi..

20 dolar dan 80milyon$ eder

bu blizzardin cebinden cikip funcom un cebine giricek paradir..

Funcom bunu istemiyor demek biraz fazla pollyanacilik gibi geliyor bana..

Demek istedigim su AOC piyasaya cok guclu olarak cikti diger abudik mmo lar gibi (orn; city of heroes, matrix online vs vs vs) ve bu guclu cikisi ile wow icin tehdit olursturdu.. Hedef kitleside suanda wow oynayan mmo kitlesidir bu hedefine ulastigi takdirde ne olur wow gumler gider..
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
Cuce said:
ben pvpyi cok sevdim, aksine combat sisteminin pve'ye değil pvp ye yönelik olduğunu düşünüyorum.

"melee sınıflar dmg'lerinin yarısına havaya sallayacaklar" diye düşünerek tasarlamışlar yani? biraz izah etseydin keşke. (:P)

cuce ye katilmakla birlikte "yok artik sam" demek istiyorum.an itibari ile imkansiz olsada vaadettikleri acisindan aoc>wow demedende edemeyecegim.bide oyle yorumlar varki oynayip zevk aldigim oyundan suphe etmeye basladim.farkli iki version mu release etti lan funcom.noluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

insaf arkdaşlar

girin youtube a bir sürü açıklama var bizim 10 milyon kullanıcı hadefimiz yok(olsa güzel olurdu tabi) wow ile yarışmıyoruz wow u indirmek gibi bir niyetimiz yok çünkü oyunumuz farklı diyorlar nedenide okadar basit ki

aoc "M" yani mature rated türkiye için bir anlamıyok ama yurtdışında bunlar çok ciddi sınırlamalar m rate yüzünden 18 bazı ülkelerde 21 yaşın altındaki oyuncular bu oyunu alamıyorlar al sana wow un 10 milyon kullanıcısının 9 milyonu dışarda kaldı bile
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
insaf arkdaşlar

girin youtube a bir sürü açıklama var bizim 10 milyon kullanıcı hadefimiz yok(olsa güzel olurdu tabi) wow ile yarışmıyoruz wow u indirmek gibi bir niyetimiz yok çünkü oyunumuz farklı diyorlar nedenide okadar basit ki

aoc "M" yani mature rated türkiye için bir anlamıyok ama yurtdışında bunlar çok ciddi sınırlamalar m rate yüzünden 18 bazı ülkelerde 21 yaşın altındaki oyuncular bu oyunu alamıyorlar al sana wow un 10 milyon kullanıcısının 9 milyonu dışarda kaldı bile

katılıyorum dostum %100 hem daha oyun cıkalı 15-16. gun cok cobuk atıp sıkıyorlar havaya daha kımse kusatma gormus deıl... nerf yemedı charlar belkı pwp sıtemı degısır duruma gore hıc bellı olmaz şu an
Sosyal ağlarda paylaş

Abi nasıl AoC WoW'un rakibi değil diyerek inanıyorsunuz anlamış değilim. Ben akşam evime geldiğimde 3-4 saat mmorpg oynayan birisiyim misal. Bu durumda bir oyun seçip onu oynarım. WoW, AoC gelecek olan Warhammer, mevcut Guild Wars vs vs bunların hepsi rakip oyunlardır. Sen aynı zamanda hem AoC hem WoW oynuyorsan (end game olarak tabi, wow'da sunwell kasıyorsan ya da AoC'da guildinle şehir inşa edip savunuyorsan, zindanları yağmalıyorsan vs) yalan söylemiş olursun. Bunlardan birini seçip devam etmek zorundasın sonuçta. Bu durumda da bu oyunlar rakip olmuş oluyor. Birisi "M" ratedmış diğerinin grafikleri cartoon havasında imiş falan.. geçiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...