Suark Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 o diilde bu css yi external olarak yazıp class olarak html nin içinde kullanamıomuyuz ya? ühü bi söleyiverin çok tembelim araştırmaya =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 head elementi içine: gibi kullanırsan, html'e external css dosyası çağırmış olursun.. absolute ya da relative url kullanabilirsin href olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 oha çok anlaşılmaz yazmışım Şimdi yazdığın şekilde ayrı bir CSS dosyası yaratıp onu html nin içinde kullanmaya çalışınca css min içindeki class ları gormuyor .class {color:blue} özelliğini html nin içinde kullanamıyorum ama direk htmlnin içinde head in altına styles olarak yazarsam kullanabiliyorum. Var mıdır bir tricki bunun? tmm da şimdi external olarak normal yapınca oluyor ama ben css nın ıcıne .osman {text-align: right;color:blue} yazıp bunu ayrı html dosyasının içine çekmeye çalıştıgımda Dışardan almıyor. Yok html nin içinde yapınca oluyor. Var mı class ı güzel güzel çekmenin yolu vıdıvıdı class çekmeye çalışınca hep html nin headin içinde mi yapıcaz? evet hala tembelim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 index.htm Deneme = index.htm Deneme + default.css body { margin: 0 } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 bu oluyo biliom ama class alamıyorum =) aksama detaylı bı ornek verıcem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Notepad kullanma. Komodo IDE ya da baska bir multi-language ediyor olabilir. Bu sorunla ilgili olarak bir ikinci durumsa, html dosyani iyi kontrol et. Ayni class adini iki kere kullanmadigindan emin ol. CSS dosyalarinda class ve ID ozelliklerini mumkun oldugunca elementlere ozel ver; Mesela; #middle_menu { ... } degil de, DIV#middle_menu { ... } gibi. Class'lar icin de ayni seyi yap, DIV.middle_menu { ... } gibi. CSS dosyan alip basini gittiginde epeyce isine yarayacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 eve gıdınce hemen denıyorum =) çook saolun hehe bu topici html css yardım topicine cevircem =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 o DIV niye var ? ben hiç kullanmıyorum, ekstra bir fonksiyonu mu var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 .middle_menu { ... } dedigince kilimcinin kor oglunun middle_menu class'li elementini ifade etmis oluyorsun. DIV.middle_menu { ... } dediginde ise class'i middle_menu olan div elementlerini ifade etmis oluyorsun tarayiciya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 #middle_menu ile aynı yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Hayir degil. Birinde id point ediyosun, digerinde class name. # ile . ayni anlama gelmiyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 kullanımında gibi bişi mi yapmış oluyoruz yani ? hiç kullanmamıştım bugüne dek garip geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Baluu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 yahu "." yı geç. DIV nedir yani # bu mudur ? aynı şeyler mi DIV ile # Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… di Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Element ulan element! Div elementi! img,a,table,span,label,div... . ( YAZIYLA NOKTA ) class name'i point eder css icinde. DIV.CLASS_NAME 'i temsil eder. # ( YAZIYLE DİYEZ, GAVURCASI SHARP ) id'yi point eder css icinde. DIV#ID 'i temsil eder. Bugune kadar kullanmadiysan bundan sonra da gerek yoktur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Baluu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 tamam benim bilip kullandıklarım doru. DIV diyince sen yazıyla, ben onu bir çeşit css içinde kullanılan prefix gibi algıladım, farklı bir şey mi ifade ediyor acaba dedim ve saçmaladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 önce bi html öğren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Rahan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 riglous said: EDIK: bi de MySQL yazmak zorunda hissetmezken insanlar, niye PostgreSQL'i yaziyolar... Cok mu farki var (kullanmadim bilmiyorum ama SQL is SQL is SQL is... sonucta)? postgres de kendi veritipini tanımlayabilirsin, array tipinde kolonların olabilir, yarattığın veritipinden inherit edebilirsin, yamulmuyorsam o tipleri birbirine çevirmek için conversion functionları tanımlayabilirsin, birbirinden türettiğin veri tiplerini aynı tabloda tutabilin (contacts tablosuna customer insert edebilin customer contacttan geliyorsa) stored procedureleri php, java, sanırsam phyton, ve saykoysan C kullanarak yazabilirsin, soracıma öyle. baya fark var. ki zaten postgres e Object-Relational DBMS diyenler var. ya da kısacası oracle sınıfında yarışıyor. (sakın ha bi oracle developer çıkıp postgres çok lölö demesin ağzına ağzına vururum gazte kağıdıyla. aynısı demedim aynı sınıfta yarışıyor dedim.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 postgres çok lölö oracle dev. olmadığımdan problem yok ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Vodan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 ya bu di 5 diyosa siz 1 yapın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… 2 hafta sonra ... Radical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Ne html'si ??? Millet web 3.0'a geçmeye çalışıyor siz 96'larda kalmışsınız... Şimdi site yapacaksan PHP - ASP gibi dilleri bilmende fayda var. Css ve javascript çoğunlukla sitenin yazı-resim-pikselleme stillerinde kullanılır.Ölcülerdede işe yarar. Bunları dreamweaver'Da hic css veya javascript bilmedende yaparsın.Ama CSS öğren derim ben.Zaten bi yarım saatte olayı kavrarsın çözersin... Önemli olan PHP + MYSQL 'dur.MYSQL database işi.Pek bilmiyorum ama PHP'nin çok önemli olduğunu biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 web 3.0?!?! bolunerek mi cogaliyo bunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Volfied Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Web 3.0 diye konusup PHP + MYSQL demek te bi komikmis ne 3.0 i bi de, daha 2.0 a alisamadi insanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 kaldı ki web 2.0 (ve 3.0) ın temelinde anlamlandırma yatar ki bu da işaretleme dillerini daha da önemli hale getirdi.. öyle kafadan sallama html yazarsan, makinaların onu anlaması da zorlaşır.. ve bkz rdf xml microformats vs.. -rep huleyn! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Volfied Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 isaretlemeden kastin markup sanirsam erm web 2.0 in temelinde ruby on rails, Ajax, Django yatiyo artik mumkun oldugu kadar koda az girme mantigiyla Markup Language lar eskiden kalma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Baluu Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sql'i felan kasmana lüzum yok. php ve css ile çok efsane siteler yapabilirsin. Özellikle css dizayn olayı gün geçtikçe efsaneleşiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 Sonraki 2.sayfa (Toplam 3 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 yahu "." yı geç. DIV nedir yani # bu mudur ? aynı şeyler mi DIV ile # Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Element ulan element! Div elementi! img,a,table,span,label,div... . ( YAZIYLA NOKTA ) class name'i point eder css icinde. DIV.CLASS_NAME 'i temsil eder. # ( YAZIYLE DİYEZ, GAVURCASI SHARP ) id'yi point eder css icinde. DIV#ID 'i temsil eder. Bugune kadar kullanmadiysan bundan sonra da gerek yoktur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 tamam benim bilip kullandıklarım doru. DIV diyince sen yazıyla, ben onu bir çeşit css içinde kullanılan prefix gibi algıladım, farklı bir şey mi ifade ediyor acaba dedim ve saçmaladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 önce bi html öğren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 riglous said: EDIK: bi de MySQL yazmak zorunda hissetmezken insanlar, niye PostgreSQL'i yaziyolar... Cok mu farki var (kullanmadim bilmiyorum ama SQL is SQL is SQL is... sonucta)? postgres de kendi veritipini tanımlayabilirsin, array tipinde kolonların olabilir, yarattığın veritipinden inherit edebilirsin, yamulmuyorsam o tipleri birbirine çevirmek için conversion functionları tanımlayabilirsin, birbirinden türettiğin veri tiplerini aynı tabloda tutabilin (contacts tablosuna customer insert edebilin customer contacttan geliyorsa) stored procedureleri php, java, sanırsam phyton, ve saykoysan C kullanarak yazabilirsin, soracıma öyle. baya fark var. ki zaten postgres e Object-Relational DBMS diyenler var. ya da kısacası oracle sınıfında yarışıyor. (sakın ha bi oracle developer çıkıp postgres çok lölö demesin ağzına ağzına vururum gazte kağıdıyla. aynısı demedim aynı sınıfta yarışıyor dedim.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 postgres çok lölö oracle dev. olmadığımdan problem yok ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 ya bu di 5 diyosa siz 1 yapın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radical Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Ne html'si ??? Millet web 3.0'a geçmeye çalışıyor siz 96'larda kalmışsınız... Şimdi site yapacaksan PHP - ASP gibi dilleri bilmende fayda var. Css ve javascript çoğunlukla sitenin yazı-resim-pikselleme stillerinde kullanılır.Ölcülerdede işe yarar. Bunları dreamweaver'Da hic css veya javascript bilmedende yaparsın.Ama CSS öğren derim ben.Zaten bi yarım saatte olayı kavrarsın çözersin... Önemli olan PHP + MYSQL 'dur.MYSQL database işi.Pek bilmiyorum ama PHP'nin çok önemli olduğunu biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 web 3.0?!?! bolunerek mi cogaliyo bunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Web 3.0 diye konusup PHP + MYSQL demek te bi komikmis ne 3.0 i bi de, daha 2.0 a alisamadi insanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 kaldı ki web 2.0 (ve 3.0) ın temelinde anlamlandırma yatar ki bu da işaretleme dillerini daha da önemli hale getirdi.. öyle kafadan sallama html yazarsan, makinaların onu anlaması da zorlaşır.. ve bkz rdf xml microformats vs.. -rep huleyn! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 isaretlemeden kastin markup sanirsam erm web 2.0 in temelinde ruby on rails, Ajax, Django yatiyo artik mumkun oldugu kadar koda az girme mantigiyla Markup Language lar eskiden kalma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sql'i felan kasmana lüzum yok. php ve css ile çok efsane siteler yapabilirsin. Özellikle css dizayn olayı gün geçtikçe efsaneleşiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar