Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 biraz önce kargodan geldi sonunda ibanez talman tcm50 yalnız telleri abartı yüksek bu gitarın. hiç de anlamıorum akustik gitarlardan. 7-8 inci perdeden sonra çalması acaip zorlaşıo tiz tellerde bend zaten hayal gibi:D yardımcı olursanız sevinicem nasıl indirebilirim bu telleri?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Sap ayarı yapmak lazım öyleyse; bunlar Ibanez'in alt sınıf seri üretim, kontrolden geçirilmeyen modelleri olduğu için denemeden almasan daha iyi olurdu ama düzelemeyecek bir sorun değil bu. Eğer hollow gitarların sap ayarı hakkında bilgin yoksa kesinlikle girişme, gitara zarar verebilirsin. Bilen birine götür. Kıvılcım iyi yapıyor, 20 YTL almışlardı iki yıl önce son uğradığımda genel bakım için. Kolay gelsin. Sap ayarı
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 valla yok bilgi. elektro olsa yaparım da. o zaman tanıdık var bi tane ona yaptırayım. ben dedim eğer şuan becerebileceğim bişeyse yapardım ama neyse mağdem öyle. teşekkür ederim.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Güncelledim mesajımı.
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 oy oy hiçbişey anlamadım çok fena. ingilizcem var sanırdım bi de :)
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Tightening a truss rod forces the neck back and should reduce forward bow. Loosening a truss rod decreases resistance and compression to the back side of the neck allowing the strings tension to pull more relief (forward bow) into the neck. truss rod dediği şu saptaki sağa sola çevrilebilen çukur (ismi neydi bunların) sanırım. bunu çevirecek aparat da var. bunu çevirsem. yani yazıya göre ben bunu sola mı çeviricem şimdi ?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Bulaşma sen hiç. 15-20 YTL'ye yaparlar herhangi bir yerde.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Gevşetmen lazım.
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 tamam yaw oldu ayarladım. teşekkür ederim herşey için
Llama Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 sap ayarı başka tel yükseklik olayı başka L şeklinde levyeler oluyor yaa yada adı her neyse onların 6lık ları sanırsam tam geliyor du onların boyutunda bul indir telleri aşağıya
Korax Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 akustik gitarların alt eşiklerinde tel yükseklik ayarı olmuyo bazen.Truss rod dediği,alyan'larla yapılan olay sap ayarı zaten.Yanlışlıkla yapılan bişey kalıcı zararlar verebilir.
Mr.Coca Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Bunu bir avantaja çevirebilirsin çünkü tuşenin önemi yüksek ve eline bir fender aldığında nasıl diyeyim sibel can dan Norah Jones ' a geçmiş gibi olursun ( fena taktım norah'a kadın dedin mi başka isim gelmiyor aklıma ) sap ayarını işi iyi bilen birine yaptır derim şahsen kıvılcıma güvenmiyorum. şu akın eldesin gitarını yapan bir adam vardı adı aklıma gelmiyor o mesela tuzlu olur biraz ama adam gibi olur Son olarak ibanez sux
Kuzeyli Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 sap ayarı dikkat gerektiren bi olay. klavye bide gül ağacıysa ki büyük ihtimal öyledir, çabuk kırılabilen bi ağaçtır. dikkat et. kendin yapacaksan illa, yawaş hareket ettir alyan ı =) bi bilene yaptır ama o yaparkende izle onu ve öğren. bidaha gerek kalmaz strese :)
Mr.Coca Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 sen öyle deyince aklıma geldi akçaağaç klavye yapıyorlar mı akustiklere ?
Kuzeyli Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Mr.Coca said: sen öyle deyince aklıma geldi akçaağaç klavye yapıyorlar mı akustiklere ? ben hiç görmedim. akustik gitar da okadar geniş bilgilere sahip değilim, var olabilir ama ben karşılaşmadım hiç
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Martin'in akçaağaç klavyeli gitarları var bildiğim kadarıyla ama micarta'da olabilir onlar(kendisi bir tür lamine), tam hatırlamıyorum. 15-20 yıl önce Ibanez iki-üç model çıkardı ama tutmadı. bkz. Ibanez NW40 Tanglewood da yapıyor. Ama bana sorarsanız akçaağaç klavyelerden kaçmak gerek, alışamıyorum ben, gül arıyorum parmaklarımın altında. Sesinin de çok iyi olacağını sanmıyorum akustikde(daha önce sadece elektroda denedim). Sıcak olmaz, keskin çıkar.
proggorp Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 ibanez aeg 8e aldım ben 1 yıl önce. ilk aldığımda tellerim yüksekti ama entonasyon bozukluğu yoktu.idare ettim bikaç ay.sonra sesler bozulmaya başladı.götürdüm yaptırdım 2 ay daha rahat kullandım yine bozuldu.çıkardım telleri 1 aydır hiç çalmıyorum.
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 gitar forumuna yazdım fakat patiden yardım daha çabuk gelecektir, o yüzden buraya paste ediyorum. akustik gitarımın sap ayarını yaptırmak için luthier arıyorum kadıköyde gitarı aldığımdan beri cızırtı sorunum var, akustik gitar zordur dedim, parmaklarımın iyice nasırlaşmasını bekledim, yok ince tel taktım (dadario 0.10) yok düzelmedi yav bendedir sorun dedim, fakat 3. perdede parmaklarımı sıkıca sonuna kadar bastırsam bile akor basınca cızırtı yapıyor, ki klasik gitarı çok çok rahat basabiliyorum sıfır cızırtı en sonunda sapında sorun olduğuna kanaat getirdim. kadıköyde tavsiye edebileceğiniz bir mağza varmı sap ayarını yaptırmak için. ve bana ne kadara patlar bi tahminde bulunabilirmisiniz. hatta anlayan arkadaşlar, bu problemin başka hangi sorundan kaynaklanabileceğini söyleyebilirmisiniz. gitarımın markası "ibanez aeg 10" ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim, gitara tüm paramı döktüm fakat.. sinirim çok bozuldu ha bir de klavye sallanıyor, hatta aha sallanıyor derken ince mi teli suratıma koptu
proggorp Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 aynı sorunlar aeg 8'de de var. çin malı ibanezin faydaları sanırım. sap ayarı yaptırıyorum, yeni tel takıyorum bir hafta sonra yine bozuluyor.sık sık satmayı düşünüyorum gitarı. hatta yolculuk için telleri salıyorum otobüste kucağımda götürüyorum gitarı.gidince tekrar akordunu yapıyorum bu sefer başka perdelerden yepyeni cızırtılar geliyor.umarım duvara vurup parçalamam.çünkü yaparsam rahatlıycam. ayrıca ben de ya 10 ya 11 tel kullanıyorum bi dahakine 12 veya 13 denicem belki kalın tel iyi gelir.ama çok umutsuzum.resmen çalmak istemiyorum artık. aeg muzdaribi birini görünce yalnız olmadığımı hissettim iyi geldi teşekkür ederim.allah belanı versin ibanez.
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 abi umarım senin gibi nefret etmem gitarımdan ya, hatta umarım aldığımız gitardan kaynaklı bişi değildir de basit bir açıklaması falan vardır ne bilim, acaip sinirim bozuldu ya, yarın öss açıklanıyor, koyayım öss ye diyorum resmen
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 sap ayarı yaptırdım halloldu sorun, çalımı da kolaylaştı, mutluyum :D
proggorp Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 2 ay sonra yine aynı topiğe yazacaksın abi emin ol.
Emivoz Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 düşük fiyatlı modellerde ibaneze güvenmiceksiniz ibanezinn alt sınıf gitarları çok berbat.cort iyidir akustiktede elektrodada düşük sınıflarda
Öne çıkan mesajlar