Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civ IV : Colonization

axedice

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Azmodai said:
Mumu said:
Mumu said:
anno gibi oyunlar var mı ya bu colonization beni bayıyor feci halde.

anno gibi şeyler varsa bilen söyleyin de oynayalım diyorum

anno gibi degil de, patrician serisi falan vardir, port royale vardir guzel oyundur iki seri de. Annoya cok benzemese de beni bayagi eglendirir.

Grafikleri kurtarmıyor artık ya
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sevdim oyunu yanlız bir bug var kesin, kralın ordusunun gücüne yetişemiyorsunuz. Bir oyunda ben her yeri %100 livery bell yapıp bağımsızlık ilan edene kadar bende 0 regular 40 dragoon 29 top 5 ship of line varken adamda 110 regular 100 dragoon 30 top 29 man o war vardı, böyle bir orduyu yenmek imkansız =P Yeni oyunda da durmadan asker çıkarmama rağmen başa baş gidiyoruz ama benim askerlerimin kralınkiler ile eşdeğer olmadığını 3 ship of line ın belki 1 man o war u batırabildiği düşünülürse kesin bir yanlışlık var bir yerde.

Eğer en kolayda durum böyleyse herhalde en zorda adam tek asker ile bütün şehirlerinizi temizleyecek zira benim kazanma oranım sadece 10 da 1-2 gibi bir rakkamdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bence gayet guzel yapmislar yeni versionu. Eski versionun neredeyse aynisi olsa da, guzel yani oynamak :)

Ben sevdim, henuz dependencesimi ilan etmedigim icin kral nasi bisi getirecek bilemiorum tabii, topu topu 1-1.5 saat oynayabildim ancak.

Guzel guzel, colonization hastasi biri olarak, pek sevdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bende fortess ve top,dragon felan varken bilgisayr 1 atlı ile kaç unit birden alıyordun azınız açık kalır yani öyle diyeyim =) Kazanma oranı oyüzden 1 e 10 felan dedim, denizde gelirken 1-2 gemisini unitlerle beraber kesin batırmanız lazım, zaten 3 geminiz 1 man-o-war u zor batırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aşağıdaki menu cok kullanışsız olmuş, seçtiğiniz birimin experience ını ve özellikleri görmek için scroll down yapmak zorunda kalıyorsunuz. Hele birden fazla ünite varsa çorba oluyor resmen.

Founding Fathers olayı tamamen değişmiş, diğer ülkelerin kaptıgı founding fathers ı siz alamıyorsunuz. Ayrıca Founding Fathers ların özellikleri ilk oyundaki gibi olmazsa olmaz şeklinde değil. Örneğin normalde pocahontas, peter minuit, thomas jefferson, benjamin franklin, george washington sıralaması yapmakdan cacık oluyordunuz artık öyle bir durum yok.

Education olayı güzelde (özellikle yerli köyü olayı iyi olmuş), adamın eğitilmesi için kaç education puanı gerekli göremiyorsunuz. Ayrıca veteran soldier eğitilmiyor. Gerçi satın almadan veteran soldier nasıl olunuyor onuda çözebilmiş değilim. Bunun yanısıra Firebrand Preacher, Elder Statesman gibi belli unitelerin eğitimi için birde cepten para veriyorsunuz. Ama Master Rancher gibi gerzek bir unite için neden neredeyse elder statesmen kadar para harcıyoruz çözebilmiş değilim. Stable falan filan yaptıktan sonra at sayısı neden otomatik olarak artmaz onuda anlamış değilim. Founding Fathers lardan bir tanesi aldığınızda otomatik olarak armory +1, magazine +2, arsenal +3 başına havadan silah peydahlanıyorda, bu bütün gün boş boş gezen, kendi kendine ot yiyen hayvanlar niye azda olsa niye üremiyor anlamış değilim.

Yerlileri ekonomik olarak tokatlamak (incik boncukları 200 den alıp 1000 e satmak gibin) belli bir noktaya kadar çünkü elemanların parası bitiyor bir süre sonra ve cok az artıyor. Yerli köylerin çogu silah ve ata tav oluyorlar bilgilerinize.

Pioneerların tools u bitmiyor onun yerine improvement başına para harcıyorlar.

Avrupaları tokatlamak ilk oyun kadar karlı değil. Çünkü kurulu şehiri ele geçirdiğinizde abandon edemiyorsunuz. Gemilerini baltalamak ise ufak bir kar saglıyor. Buna ragmen diğer avrupalıları dövmek için 2 sebebiniz var: 1. Başka ülkenin aldığı founding fathers ları alamıyorsunuz, dolasıyla arkadaşları ezip geride bırakmanız lazım. 2. Onlarda sizin gibi yerlilerin parasını hortumlamaya çalışıyorlar.

Kralın ordusuyla savaşta ise basic kurallar halen işlemekte. Şehirler arası yol mesafeniz savunmaya uygun olmalı, ayrıca savunmada beklemekten çok saldırı odaklı hareket etmelisiniz. Şehir başına 8 asker (4 dragoon, 4 soldier yada 5 goon 3 soldier tamamen size kalmış) , 5 top stratejisi sonuna kadar götürüyor. Kral sadece kıyı şeridine indirme yapabildiğinden dolayı iç şehirlerdeki askerleri saldırı amaçlı aktarmanız (özellikle dragoonları kullanarak) gerekli. 2 saldırı arasında heal olup tekrar devam etmelisiniz. Donanmada yapmadanda maymun olma ihtimaliniz yüksek. Kralınki kadar olmasada en azından kralın gemilerin yarısı kadar ship of line a sahip olmanız gerekli ki gelen atakları savuşturabilmelisiniz. Tabii savaşta batan gemilerin yerine yenilerini koymalısınız.

Grafikler civ4 zaten, müziklerde civ4 ve pirates! tan aşırma hatta birebir kopya.

Bu oyunu civilization fanatiklerinden birisi mod olarak yapsaydı güzel olmuş ama eksikleri var diyebilirdim. Ama Sid amca söz konusu olunca çok kolaya kaçmış yazıklar olsun diyorum (halende oynamaya devam ediyorum:))
Sosyal ağlarda paylaş

hiç oynamamıştım colonization

baya güzel oyunmuş. en kolayında oynuyorum ve ilk 2 oyunda elime aldım ahah. civ1 de emperor (en zoruydu) ve civ2 de emperor (en zorunun bi altı.. en zorunda coop bitirdik ama tek başına biraz zor) bitirmiş biri olarak kendimden utandım.

ama eet baya iyiymiş
Sosyal ağlarda paylaş

jade zorlukla alakasi yok
colonization garip bi oyundur hep
ben mesela eski oyundada yeni oyundada 250 turn hic savasmam
251inci turn declare independance diyince bi anda kendinis savasin ortasinda buluyosun
civ gibi savasla yasamadigindan ordun garip bi sekil aliyor

olay hazirlik

ya bide sey cok kil bisi gecen gun oldu bi kabileyi deli besledim
ama aptal bi sekilde culturela sehirlerini yiktim
adam bi sehre kadar dustu
bi anda bana savas ilan etti 35 tae armed brave cavalry cikti sehirden
mtw deki golden horde modeli aktilar
yane ben istemedim ki heriflerin sehrini anamadim
Sosyal ağlarda paylaş

eet ilginç oyun

işten dönünce dragoon basıp hemen dibimde başlayan ispanyayı bitiricem

bide ne şanstır bu hep aynı yerde başlıyorum huge western hemisphere senaryosunda.

ilk 2 şehri sadece expert farmer yapıyorum tek işi yeni kolonist basmak.

kaç şehir yapmam lazım? normalde civlerde (belki 4 hariç.. bir yere kadar) ne kadar çok şehir o kadar ii konsepti vardır ama bunda yok galiba.

bide border expansion var mı bu oyunda?

off of manyak oyun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...