Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başıma bir iş gelmeyecekse, Atatürk'ü sevmiyorum.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cahillikle suçlamadım kimseye, hatta bu konuda cahilliğin söz konusu olamayacağını hepimize istesek de istemesek de Atatürk ve kuruluşun son detayına kadar "yüklendiğini" anlatmıştım zaten.

Bilinçsizlikten kastım herhangi bir hakaret de değil. Yukarıdaki mesajımda daha da iyi açıkladım. Olayları pek araştırmadan belli başlı örneklerden yola çıkarak eleştiri getiriyorsun. İşte en basidinden Sevres anlaşmasının şartlarını her ülke için aynı sanman bile yeterli bir araştırmama örneği. Bu bir hakaret değil kesinlikle, sadece azıcık araştırmayla bulunabilecek şeyleri dikkate almadığını ya da bakmadığını gösteriyorum.
Mesaj tarihi:
Ozetleyeyim de gorusum net ciksin ortaya, farkli dillerde konusuyoruz cunku.

Turkiye'nin kurulmasindan su gune kadar asla tam bagimsiz bir ulke olmadigini, Ataturk doneminin de farkli olmadigini dusunuyorum. Bunlari dusunmeme neden olan seyleri uzun uzun daha kaliteli bir tartisma platformunda tartismaktan buyuk keyif alacagima eminim.

Gerek dunya gorusum, gerek kisisel yaklasimlarim icinde `egemenlik, milli kavramlar, millet olgusu` gibi seyler degersiz. Bu yuzden farkli dusunuyor olabiliriz. Tabii anti militarist ve asiri humanist bir yaklasimim da var, bu da ayiriyordur bizi biraz.

Kisaca : Ingiliz somurgelerinde yasayip da Ingiliz pasaportlari sayesinde kazandiklari imkanlarla bugun Oxford'da[ornegin] okuyan bir eski Irak'liyi kiskandigim oluyor.
Mesaj tarihi:
Sadece ilk mesajı okuyarak diyebilirim ki, kız gayet haklı.

Ha Humeyni'yi sevip Atatürk'ü sevmemesinden yola çıkarak milyon tane (Aslında tek bir tane) eleştiri yapılacaktır/yapılmıştır da, sonuç olarak kızın vurguladığı nokta "Atatürk'ü sevmeme gibi bir hakkımız var mı ki?" fikri. Ki bunda da son derece haklı yani.

Konunun ilk mesajının yazılış şekli bile buna destek çıkıyor, "Bakın Humeyni'yi sevip ATATÜRK'Ü SEVMİYOR! YORUMSUZ!" dercesine bir mesaj. Var mı hakkaten öyle bir hakkımız?
Mesaj tarihi:
Tam bağımsızlık konusunda kısmen katılıyorum. Ancak 1923-195x arasını buna katmıyorum ben. O dönemki Türkiye'nin tam bağımsızlığı konusunda herhangi bir engel göremedim çünkü şu ana kadar. Ha sonrasında yavaş yavaş tekrar başlıyor her şey işte.

O Iraklı'yı kıskanabilirsin, ama emin ol senin hayatın o ıraklının hayatından kat kat daha iyi geçti. İmkanların (Oxford olmasa bile doğal ihtiyaç, çevre ve serbestlik açısından) çok daha fazlaydı.

Ha bir de o Iraklı bugün ülkesine bile dönemiyor korkudan. Sense istediğin üniversiteye ya da ülkeye gidip geri dönebilme rahatlığına sahipsin.
Mesaj tarihi:
dün akşam izledim altaylının programını. 2 türbanlı ile 2 başı açık öğrenci konuktu. altaylı daha sonrasında sordu peki humeyniyi sorunca direk seviyorum dediniz fakat atatürkü niye sevmiyosunuz diye.

kızın cevabı humeyninin fikirlerini seviyorum vs öyle bişeyler zırvaladı. atatürke gelince şöyle bişeyler dedi. eğer bugün ben türbanımla türkiyede okuyamıyosam hepsi atatürkün kurduğu laik düzenden gelir. atatürk insanları kandırdı. kurtuluş savaşı padişah ve din için yapılmıştır fakat daha sonrasında atatürk yetkilerini kullanarak halk istemesede padişahı gönderip laikliği getirdi böyle bişeyler saçmaladı kadın.

sonunda altaylı atatürk olmasaydı ingilizler altında yaşamaktan falan bahsetti buna ne dersiniz diye. en azından ingilizlerin altında yaşasaydım türbanla okumama kimse bişey demezdi gibi bişeyler söyledi. ondan sonra izleyemedim zaten. kadın laik bir ülkede yaşamak yerine sömürge olmayı tercih ediyor resmen.

sömürge ya da çok sevdiği humeyninin iranı gibi bir rejimde yaşasa o programa çıkıp özgürlük insan hakları diyebileceğini mi sanıyor gerizekalı anlayamadım. sonunda demirele hak verdim gitsinler arabistanda okusunlar orada yaşasınlar. böyle düşünen insanların bu ülkede işi yok arkadaş.
Mesaj tarihi:
MacLeod said:

sonunda altaylı atatürk olmasaydı ingilizler altında yaşamaktan falan bahsetti buna ne dersiniz diye. en azından ingilizlerin altında yaşasaydım türbanla okumama kimse bişey demezdi gibi bişeyler söyledi. ondan sonra izleyemedim zaten. kadın laik bir ülkede yaşamak yerine sömürge olmayı tercih ediyor resmen.

aslında haberi yokki Atatürk olmasaydı, anasına tecavüz eden ingiliz askerlerinden kardeşleri olurdu. zaten o hiç olmazdı.
Mesaj tarihi:
Sevres benzeri =/= Sevres'in ayni sartlarindaki anlasmalar.
Osmanli'ya dayatilanla digerlerine dayatilanlar birdir demedim. Ama 1. Dunya Savasi kazanilsa Osmanli'nin ustu kapali bir Alman somurgesi olacagini dusunen biriyim. Biraz daha aciklar sanirim neden benzer tuttugumu bu sanirim.
Mesaj tarihi:
O düşüncene ben de katılıyorum zaten. Ama yine de çok daha avantajlı olurdu Sevres'e göre. Almanya sömürgesi değil de, bugün Amerika'ya karşı tutum neyse aynısı olacaktı Almanya'ya karşı benim görüşümce. Ancak diğer devletler bu kadar gelişmiş olamayacaklarından onlara göre daha iyi bir yerde olacaktı.

Tabii bunlar tamamen tahmin edilemez bilinemez çok fazla ihtimal var. Ama hiçbir koşulda Sevr'i imzalamanın daha iyiye götüreceğine bir işaret olduğunu düşünmüyorum bunun.
Mesaj tarihi:
Bir ortada olan ispatlanabilir bilimsel gerçekler vardır (ki buna tarih deniyor), bir de herhangi bir bireyin duyguları vardır (ki gayet önemsiz ve gereksiz).

Ben aklın yolu bir lafını çok severim, yani birçok şeyde kişisel tercihlerin falan olabileceğini düşünmüyorum. Bu açıdan Atatürk'ü sevmeyen bi Türk ya bilgisizdir ya da bilgi edinmede sıkıntıları vardır (değişik isimleri var bu durumun :) )
Mesaj tarihi:
Nasıl yani?

Tarihi son derece iyi bilip de Atatürk'ü sevmeme gibi bir opsiyonumuz yok mu? Atatürk'ü sevmeyen adam illa ki bir yerde eksik kalıyor da ondan mı sevmiyor? Kişisel tercih olamaz mı yani bu?
Mesaj tarihi:
-Cleglaw- said:
bir insanın atatürkü sevmeme nedenleri açıktır bence.. atatürk süper lider demiyebilirsin. ben olsam farklı yapardım diyebilirsin ama adamı sevmemek demek, apayrı bi boyut. atatürkü sevmemek için anca karşısında olmak lazım

+1

atatürkü sevmediğini söylemek yeni trend oldu.
bonus maaş alıyorlar çünkü birilerinden
Mesaj tarihi:
resmen bu konu tartışılsın diye ortaya çıkarılmış saçma bir muhabbet. konu tartışıldıktan sonra da, bundan böyle atatürk'ü sevmiyorum diyenlerin normal karşılanmasını sağlamak amaçları.
Mesaj tarihi:
Asteroth said:
Nasıl yani?

Tarihi son derece iyi bilip de Atatürk'ü sevmeme gibi bir opsiyonumuz yok mu? Atatürk'ü sevmeyen adam illa ki bir yerde eksik kalıyor da ondan mı sevmiyor? Kişisel tercih olamaz mı yani bu?

Aynen öyle.

Atatürk'ün faydaları tarih bilmince ispatlıdır.
Kendine faydası dokunmuş bir şeyi sevmeyip karşı olma durumunun anormalliği de psikiyatri bilmince ispatlıdır. Ya da bilgi edinme güçlüğü..vs :)

Kişisel tercihler sadece zevklerde geçerlidir yani :)

edit: Atatürk'ü sevmiyorum diyen adama bu yüzden uzaylı gibi bakılması gerekiyor.
Mesaj tarihi:
@DoruK
Normal olan da odur zaten, "Atatürk'ü sevmiyorum" diyen bir adama uzaylı gibi bakmak değildir.

@007
Nasıl yani "Kendine faydası dokunmuş bir şeyi"? Kişisel düşüncesi İngiliz boyunduruğu altına girmenin onun için daha iyi olacağı olan bir kişi için neye dayanarak psikolojik analiz yapıp karar verebiliyorsun ki?

Dayanağını savunmuyorum bu sözü söyleyen kişinin, kendi problemidir. Ama her Türk vatandaşının Atatürk'ü sevmeme ve bunu dile getirme hakkı vardır. Bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
Tarih bilimi `dogrudur yaptigi` `yanlistir yaptigi` demez.
Yaptiklarini soyler sadece. Gerisi senin yorumlamana kalmis. Senden farkli yorumlayana `cahil, bilgisiz, anlayissiz` diyorsan o senin kalitendir. Yorumlamam.
Tarih objektif yaklasir, iyi-kotu de demez.
Sizin tarih dediginiz `milli tarih`se. O zaten bilim degil. Apayri bir sey.
Cehaletimin kusuruna bakmayin.
Mesaj tarihi:
DoruK said:
Asteroth her milletin bazı değerleri vardır, yaşaması için onların yok edilmemesi gerekir.

Kim neyi yok ediyor yahu? Bu kadar mı güvensizsiniz Atatürk'ün hatırasına karşı?

2 kişi çıkıp da "Ben Atatürk'ü sevmiyorum" dediğinde milli değerlerimiz mi yıkılıyor?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...