Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evli ve Yakında Evlenecek Patiler

yicit

Öne çıkan mesajlar

Evlilik iyidir, güzeldir, tavsiye edilir.

Biz evlenemden hiçbirşey hazırlamadık, sonrasında herşeyi beraber yaşadık yavaş yavaş oldu herşeyimiz. Gerçi içi dolu ev olunca geriye birkaç basit şey kalmıştı ama olsun böyle söyleyince daha değerli oluyo :P

Ama biraz yardımcı olayım sana:

İlk aşama düğün tarihi ve evlenmek düşünüldüğü kadar kolay değil, zilyon tane prosedür mevcut. Normal şartlarda erkeğin evi, işi, arabası olması beklenir ama hiçbirine katılmıyorum, gerçekten iki gönül bir olunca mevzusu geçerli. Tabi kişilikli insanlar olmalı yoksa ilk yoklukta gg.

Sonrasında beyaz eşya vs. alınır, düğün yeri şeçilir, yemekler, pasta, içki, süslemeler, müzik, hepsi hallolunca geriye en önemli iş kalır. Kıyafetler. Damatlık önemli değil, mesele gelinlik. Sonrası çiftlere kalıyor, gayet mutlu mutlu yaşanıyor.

Birde nakit paraya +1
Sosyal ağlarda paylaş

ben de evliyim ama evlilik öncesi alışveriş davranışına örnek teşkil eder miyim bilemedim.
evlenmeden önce zaten 2.5 senedir beraber yaşıyorduk, bi cuma günü evden çıktık, iki nikah şahidimizi alıp düğünün olacağı yere gittik, ertesi akşam düğün oldu, ertesi sabah kalktık, evimize döndük. hani böyle sinemaya ya da tatile gider gibi çıkıp, evlenip, evimize geri geldik :P
bu minvalde evlilik listemiz, sıfırdan yapılan evimiz, normal hayata değil de evliliğe dair bi ihtiyacımız filan yoktu, yine de işe yarar mıyım?
:P
Sosyal ağlarda paylaş

raistlinthewiz said:
3 vakte kadar evlenıorum..

bir arkadas soylemıs, evlenmeden once herseye yeten para, evlilik asamasında aynen yetmez oluyor..

evlilik öncesinde yeten para; evlilik asamasında hiçbirşeye yetmez, genelde borç harç evlenilir zaten.

Sonra düğün yapılır ganimet toplanır. Bizim adetler de böyle..

Önce evlenene kadar stresten öl geber, sonrada paraların gelmesini bekle.

Ulan önceden verseler paraları, ne güzeş olur..
Sosyal ağlarda paylaş

konuya donersek

ole para verım ayakları yapan cok az kısı cıkar kı bana hıc cıkmadı (serefsızler ) :D

nıkahdan gelen para vardı senet sepet onları odedım bıttı
ve oncesı lıstesı yapılan herbı halt ılla yarıycak dıe kanun yok lıste yapılan seyler evlendıkden sonra bakılırkı ıse yaramıyor kaldırılır rafa ... bosa gıden paraya yanarsın

Esya almadakı en onemlı nokta sudur. Erkek senız kesınlıkle ve kesınlıkle sız begenır esınız begenmez ama genede alırsanız 1 ay sonra ya atılır ya rafa kaldırılır.Ama esınızınkı begenıp aldıgı bır esya (herturlu sey olabılır) her daım kullanılır sız begenmezsenız bıle. Denenmıs hayatda gerceklesmıs olaydır.
Sonuc sız bı bok begenmeyın pasa pasa sadece odemeler yapın..

Esler arası ılıskısıye gelırsek 1 yıl sevgılı soz'lu nısanlı gecen senenın sonunda gelen evlılıkle 1 gun sonunda aynı eve gırdgınız kısı sankı o 1 yıl bırlıkte oldugunuz kısı degıldır .Tabı sızde sız degılsınızdır.
Sonuc sudurkı Aynı eve gırmeyıp yasamadıkdan sonra tanıdım demeyın 360 derecenın katları ıle donusler olmakda .

ve en onemlı nokta Çocuk yapmakda acele etmeyın bekleyın hersey durulsun evdekı halı ıle onu tanıyın benımseyın sevın .Sonrakı 2 3 sene sonra cocuk yapın.
Sonuc .Bebek dogdukdan sonra ıster ıstemez sevgı kayıyor es ıkıncı plana kalıyor (keza benım kızım daha 6 aylık ve delı gıbı tatlı herseyde onun uzerıne donuyor hem esım hemde benım acımdan. )

Daha yazılcak cok sey var aslında ..
Sosyal ağlarda paylaş

Düğünde verilen para kara gün parasıdır harcanmamalıdır cidden gerekmedikçe çünkü bir kez altınları bozdurmaya başladın mı erir gider kısa sürede. Malum bir ömür boyu beraber yaşayacağınızı düşünürsek belkide çocuğunun kolej parası olacak onlar :)
Evde her zaman hanım haklıdır unutmayın direk teslimiyeti ona verin sonra demokrasi ile almasından iyidir. :)
Çocuk konusunda ise cidden biraz süre tanıyın birbirinize ve tabi bebeğin doğumundan sonra tamamen yeni bir eşe sahip olacağınızı (hem hormonal hem de çevre olarak) unutmayın anlayışla karşılayın.
Sosyal ağlarda paylaş

ogh abso turkıyenın bu sartlarında o dugun parası cocugun kolejıne kadar durursa o durduran kısıyı alnından operım ben

4.5 senelık evlıyım cok az kısmını bozdurdum 5/1 desem yerıdır ama ole sıkısık zamanlarımda aılem yardım ettı .Olmayan ınsanlara allah kolaylık versın yanı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...