Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadrolaşmanın bu kadarı!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu evrenin kanunlarını bilirsek bu denklemin içerisinde olmazmıyız. bu denklemin kaç bilinmeyeni var. bu denklemi sen nerden biliyosun? bu denklemi bilmeyenler salak mı? herkes herkesin denklemine saçma diyebilir mi?
Mesaj tarihi:
Bu denklemi bilmemek diye bir şey söz konusu değil bu gün sokakta para bulan adam bile bu denklemi biliyordur.Daha doğrusu kullanıyordur ama şuurlu bir şekilde değil
Mesaj tarihi:
Hmm şöyle gel işte bvak şimdi konuşalım.

İl kolarak her din dogmatikliğe bağlıdır. Hemen bakalım TDk mıza
dogma
isim Fransızca dogme

1 . Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi.
2 . felsefe Doğruluğu sınanmadan benimsenen, bir öğretinin veya ideolojinin temeli yapılan sav, nas, inak:
"Dogmaların en geçerli olduğu alan din alanıdır, burada yalnızca inanılır."- M. C. Anday.

Yani neymiş din sorgulanmaz (örneğe de ayrıyetten dikkat çekiyorum). Bizim yaptığımız elimdeki bilgilerle "mantıklı" bir sonuç ulaşamayacağımızı bildiğimizden, dogmatik bir düşünce olan dinleri kabul etmememiz. Ateistlik başarısızlık değildir. Şimdi bakalım müslüman ülkelerle - hıristiyan ülkelerin ekonomilerine... Sonuç çok açık ortada... O zaman hadi seni memlun etmek için diyelim ateistlik başarısız (ateist bi ülke yok di mi ya) Müslümanlıkta öyle (din başarı ilişkisi kuracaz ya o manada).

Ha ateistim diye bi felsefem yok değil arkadaş. Kaçınılmazlık diye arat bulursun herhalde; link falan vermeyecem versemde okumayacaksın nasıl olsa.

Biraz daha ateistlerle zaman geçir derim. Ben müslüman arkadaşlarımla geçirdiğim zamanı severimde. Örümcek beyinlilere dayanamıyorum.
Mesaj tarihi:
din dogmatik diyorsunda sorgulamayı hiç denedin mi ? Sorgulayınca senin sonuca ulaşamaman dinin dogmatik olduğunu mu kanıtlar.Eski bilginlerin yazıtlarına bak mevlanayı falan araştır ama ordada benim sana yaptığım gibi tane tane anlatmazlar.Mevlanayıda boşver sadece düşün ya düşün.Bana kalkıp dogmanın terim anlamını falan anlatıyorsuz peki o anlamı yazanların sende oluşturduğu önyargıda dogma değil mi , kutsal bir doğruluk merkezi mi onlar.Ben hayatımda mantığımdan başka hiç bir mutlak doğru tanımam.Sende kullan sende görüceksin
Mesaj tarihi:
Abicim din ve devlet olayından bahsediyoruz burada, hangi akla hizmet devleti bir kenara koyup sadece din üzerine yoğunlaşma gereği duyuyorsunuz ki? Konuyu tartışacaksanız ikisini birden konuşun, birbirleriyle ilişkilerini konuşun, din konuşacaksanız "ALLAH BABA VE BEN" topiği açın orada tartışın artık.
Mesaj tarihi:
akıntıda sürüklendim yaf. Ne yapalım tamam tartışmayı pis kaydırmışız haklısın. Yeterince post kastım zaten (şaka canım moderatörlerim şaka) yoksa eleman umrumda bile değil yani... Bu işleri çok seviyeli tartıştığım yeterince ve pek çok dinden arkadaşım var. Arada eğlenmelik (hatta arkadaşın nicki ile bağdaştırıp kurabiyelik) adamlar arıyor insan. Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan ben kaçtım.
Mesaj tarihi:
yok bak razien hakkında düşüncelerim daha bi değişti.enazından artık laf sokma yarışı yerine doğru düzgün falan bişeyler yazmayı denemiş,mantık,din,sorgulama,dinmatik,dogmatik,otomatik falan.
Mesaj tarihi:
şeker şey falan senin ağzına nekadar çok yakıştı yav,şu al yanaklı resminle bütünleştirdi seni resmen,valla 10 üzerinden 10 puan verdim.

yörünge dışında gezip gelenleri denetleme müdürlüğüne terfi ettim ben ::o
Mesaj tarihi:
aaa ama fikrim değişti diyorum,öncekinden iyi olmuşsun diyorum,sen "klavye başında laf sokuyosun,probleminmi var,kan akıttımda pet şişeye koydum,ondan sürünüp alyanak yaptım,süt içtim dilim yandı amanın ammanın" diyosun.Hiç yakışıyomu sana?Konuda terse döndü oyüzden bak.
  • Yeni Oluştur...