Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toplantı karşılığında para yada alışveriş çeki

byzasz

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bir piyasa araştırma şirketi belli yaş gurplarından insanlarla görüşüp 2-3 saat karşılığında 40 ytl yada alışveriş çeki veriyorlar..

nese bu aralar beni arayıp duruyorlar ilgilenen arkadaşlar (istanbulda oturan) bana pm den nolarını atarlarsa ben de onları direk firmaya yönlendiririm..

toplantıda çok basit gidiyon işte atıyorum cocacola bir insan olsa sence nasıl bir insan olur cinsinden sorular soruyorlar. çok basit eğlenceli de hata..

neyse salı gününe bir toplantı var mesela, dediğim gibi işim gücüm yok giderim 2-3 saat takılırım paramı alırım derseniz pm atın bende noları paslıyım
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar focus gruplar denilen şeylerdir. Her hangi bir marka her hangi bir ürünü için belli yaş gruplarında insanları toplar ve araştırmalar yapar. Bunların neticesindede stratejiler geliştirilir ve piyasaya sunulur. Misal 20 25 yaş arası üniversite öğrencisi spor yapan erkekler haftada kaç kez enerji içeceği içer, içerken neye dikkat eder gibi soruların cevapları, red bull bir insan olsa nasıl bir insan olurdunun cevaplarından geçiyor. Aslında genelen önemli şeylerdir ve size verilen 40 ytl lik hediye çeki karşılığında içten cevaplar vermeniz, o markanın ilerki zamanda stratejisini belirler.

Hiç beğenmediğiniz bir ürüne vereceğiniz cevaplar da o ürünün değiştirilmesine yarar. Buna da örnek Coca Cola Light erkekler üzerinde yapılan araştırmalar neticesinde pepsinin lightina göre daha az tercih edildiğini saptar. Focus gruplarda nedeni Light kelimesinden ve kutu tasarımından olduğu anlaşılır ve Coca cola zero olarak piayasa çıkarılır. Böylece hem kadın hem de erkeklerin ihtiyaç duyacağı bambaşka bir ligt ürün piyasaya verilir. Coca Cola Zero konumlandırılmasında anlaşılacağı gibi erkeklere daha çok hitap etmektedir.

Focus gruplar markalar ve ürünler için çok önemli sonuçlar ortaya çıkarır, göz ardı etmeyin :D
Sosyal ağlarda paylaş

zırt pırt fokus gruba katılınmaz, bir kere katılınca bir daha çağırmaları için 6 ay geçmesi gerekir.
ööle her ay 3 kere giderim filan diye hesap yapmayın boşuna :)
ama katılın yani negzel, ek gelir olur, hem fikirlerinizi koca koca markalara iletme şansınız olur filan, eğlencelidir.
Sosyal ağlarda paylaş

ykomu kimse be :) ne zengin bir kitleymişiz biz de ben bilmiyormuşum.

bu arada bana bişey verdikleri yok, ben katıldım habire katılamıyormuşsun ondan arkadaşın varmı dedi hee dedim bende, eşi dostu pasladım, dedim burası öğrenci kaynıyor onlarda gitsin sebeplensin..
Sosyal ağlarda paylaş

cocacola light den cocacola zero

dahi fikir ben ce

zamanında ülkerin "eti " de domuz yağı var çünkü domuz yağlı olan şeyler yapışmıyor ve daha kazançlı oluyor ama ülker müslüman olduğu için isterse zarar etsin domuz yağı kullanmaz diye bir söylentisi de dahi ve bir o kdar da çirkin bir fikir di
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...