Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Burax

Öne çıkan mesajlar

@lopeth
Ağzını bozmadan konuşmayı öğrendiğinde sana cevap veririm. Ben orasıyla burasıyla konuşan biri değilim.

Sistemimiz okadar süperki , o yüzden bilmemkaçtane darbe yaşadık , o yüzden devlet adamları idam edildi vs. Vay önünde eğilmemiz gerekn dünya güzeli mükemmel bir sistemimiz varmış da biz hiç yoktan kendi kendimizi yiyormuşuz.

@sg-1
Başını örtme birçok insana göre dinle alakalı olduğuna göre neymiş , dini özgürce yaşayamamak konuymuş zaten. Hani diyordunuz babacan niye öyle demiş din nerde rahat yaşanamıyo diye bağıranlar. Alın size dinin nekadar rahat yaşandığı. Dini yüzünden üniversitede akedemik eğitim alamayan insanlar. Daha açık bir durum varmı ?

Şu kömür muhabbetine geleyim. Tabi isteyen istediği şeyi duyar istediği şeyi duymaz. Örnek olarak istanbulda tespit edilip devamlı periyoduk şekilde erzak ve yakacak yardımı yapılan çok fakir aileler var. Bunlara sadece seçim dönemi yardım edilmiyor senelerdir her zaman yardım ediliyor.

Kış soğukunda o insanlar donsunlar , aç kalsınlar , neden ? AKP seçim yatırımı yapmasın diye. Nasıl bir mantık bu ? İnsanlara yardım etmek iyilik değil kötülük oldu , neden ? CHP o yüreğe sahip edil , kimseye para yedirmez kendi cebini düşünmekten ondan.

Komik olmayın , senelerdir bu ya rdımlar yapılıyor seçim dönemi değil sadece. CHP nin kendi uyduruk söylemleri ile gelip burda karalama yapıyorsunuz. O insanların gidin durumunu görün , sonra yardım etmeyin deyin. Birileri dicek iş bulsunlar vs. Emin olun eli ayağı tutana iş bulmuşlardır zaten.

Hiçmi televizyon seyretmiyorsunuz ? ne aileler var , kadın çocukları ile kalmış dul , evi yok barkı yok , yakını yardım edeni yok. Bu insanlara yardım edilmeyecekde kime edilecek ? Sonra bu insan AKP ye oy verincede aha kömür oyu. Devlet halkına hizmet etmeyecek yardım etmeyecek de kim edecek ? Hangi siyasi parti yaptığı karşılığında oy almaz ? siyasetin temeli bu değil mi ? Önemli olan amaç sadece oy mudur oy aldıktan sonra o halkı biyana atıyormusun yoksa devamlımı o insanlara yardım ediyorsun. Olay niyettir.
Sosyal ağlarda paylaş

Off atgözlüğü offf. Belki de papazın çocuğu var bi tane özel böyle haç motifli cüppeyle falan alınmamış okula giremiyor. Sadece türbanlılar mı olay? Ne ağlak bi tayfa şu liberal-İslam tayfası ya. Her türlü dini sembolü ve kıyafeti özgürleştirelim dediler mi? Hayır. Zorunlu din dersini kaldıralım dediler mi? Hayır. (Aleviler dinlerini özgürce yaşayamıyorlar mesela zorla Sünni İslam'ı öğreniyorlar) Ama sadece türbana izin verme durumunda oo kral inanç özgürlüğü politikası işliyor yaşasın AKP kahrolsun faşist, darbeci ergenekoncular..
Sosyal ağlarda paylaş

Valla türban serbestisi olarak geçiyordu her yerde. O benim bildiğim kadarıyla bahaneleriydi.

Yani şöyle söyleyeyim öyle göstererek çıktılar ama yökün kıyafet yönetmeliğibni değiştirmek adına sadece bağlama şekilleriyle uğraştılar ama cüppeyle de girebilir öğrenciler diye bir düzenleme yapmadılar mesela. Zaten her dini kıyafete izin verirsen her türlü kıyafetle girilir, dini bağlayamazsın. O yüzden mantıklı olanı hiçbir dini kıyafetin girememesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

@Hori, dini için türban takanlar dinin "devlet kurallarına uyun" dediğini de iyi biliyor ve zorunlu olduğu yerde başını açarak toplum kurallarına uyuyor zaten. Geri kalan tantanacıların hepsi siyasi.

O yarıdmların nasıl yapıldığını iyi biliyorum merak etme, o yardımlardan bizzat aldım öğrenciyken. Hatta almak demeyeyim, zorla verdiler.
Yani öyle saf saf "fakirlere yardım vs" ayaklarına yatmayalım. Hem bu devletin yapması gereken kömür-bulgur yardımı yapmak mıdır, vatandaşına kömür-bulgur alabilecek parayı kazanacak olanakları sağlamak mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

İş konusunda söyledim sg-1 , çalışamayacak akadar kötü durumda olan birçok insan var. Onları bunların içine sokamazsın.

Yahu neyse başörtüsü ile üniversiteye girince laikliğe aykırı olan biziz. Yani böylece TÜrkiye laik devlet. Avrupa ülkeleri laik devlet değilller.

Çok gururlandım bu durumla.
Sosyal ağlarda paylaş

Hori, yardım yapılacaksa devlet olanaklarıyla, benim cebimden çıkan paralarla yapılamaz. Ben o parayı sadaka olarak değil vergi olarak veriyorum. Bana hizmet olarak geri dönsün isterim. Sadaka verecek olsam ben zaten hiç sektirmem, birkaç haftada bir sadakamı veririm (bir bakıma "don't feed the troll" denebilir belki ama içimden geliyor).
Özel kurumların yaptığı yardım da şeyimde değil, ama bunu belli bir parti adına yapıyorlarsa, ki bazısı öyle, onlara da kafam girsin.

Avrupa ülkeleri ile burayı kıyaslamazsın. Daha önce de söyledim, orada din devleti yönetmeye talip değil. O yüzden orada adamlar mahkemede yemini bile incil'e el basarak ediyor. Bizim o konuda aşmamız gereken çok yol var.

Dediğim gibi, "türbanlıyım diye okuyamıyorum" diyen kız da okumasın zaten bi zahmet. O kadar istiyorsa okumayı bak Nisa suresi 59. ayet:
said:
Ey iman sahipleri! Allah'a itaat edin. Resule ve sizin içinizden olan/sizin seçtiğiniz hüküm ve yetki sahiplerine de itaat edin. Sonra bir şeyde tartışmaya girdiniz mi, eğer Allah'a ve âhiret gününe inanıyorsanız, onu Allah'a ve resule arz edin. Böyle yapmanız hem daha hayırlı hem de sonuç bakımından daha güzeldir.

"Yöneticine itaat et" diyor. Daha ne desin.
Buna rağmen "yok ben yöneticime isyan ediyorum" derse ben onun türbanla okumayı din için istemediğine kanaat getiririm.
Sosyal ağlarda paylaş

tie break

yerel seçimlerde akp %52 çakar, akp bir sayı öne geçer. kapanmazsa tabii :D

bu karar kapanma kararının önünü de açmış oluyor zaten. süpriz olmazsa yerel seçimlerden önce akp'yi dize getirirler.

sonra zro partisi gelecek gene aynı şeyleri tartışıp duracağız ha arada başkaları devlet imkanlarını sömürecek ve bu böyle gidecek, taa ki ben başbakan olana kadar. sıkın az dişinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
erdem tarhan diye. hani chp genel sekreteriydi sonra baykaldan bayıp istifa etti seçim tahmini şirketi kurdu. %48 +- %2 dedi. herkes ağzına gelen küfürü etti adama saçmalıyor satılmış akpci diye.

ha işte o adam "biz bu kömür erzak laflarına baktık. en fazla %5 kömür için oy vermiştir" dedi. ne kadar doğru bilmem ama ona laf eden insanlardan daha fazla güveniyorum ona :)

Kendisi Tarhan Erdem'dir. Bir dönemde bakanlık yapmışlığı vardır. Şimdi Konda Araştırma Merkezi'nin başındadır. CHP ye ilk önce aday olmayı deneyip, sonrasında inanılmaz bir şekilde Baykal sülüğünün gösterdiklerinden sonra daha seçimler başladamadan kaçmış ve en akıllıca olarak bir süre sonrada CHP ye temelli veda etmiştir. Bunun dışında muhteşem bir takım insanlar kendisi seçimlere bir ay kala %46.5 demesine yaygara çıkarmış, yalancılık, vatan hainliğiyle suçlamıştır. Ha pek aldırdığını sanmıyorum ayrı hikaye. Kim olduğunu anlatayım dedim. Bu arada en fazla %5 kömür için oy vermiştir lafı edip etmediğini bilmiyorum. Bir ara Konda'nın araştırmalarına bakayım.

Onun dışında gelirsek anayasa konusuna şimdi açıklayayım niye Anayasa Mahkemesi'nin yanlış bir karar verdiği düşüncemi. Bu yazımda genel olarak Anayasa Hukuku'nun bu kısmı ile ilgili bir özeti gib birşey olsun. Sonuç olarak gel gelelim bizim konumuza. Bunu çoğu kişi okumadan, olayı yine bilmeden atıp tutacaklar ama olsun ben yazayım en azından.

Şimdi en temelinden başlayacak olursak ilk konumuz normlar hiyeraşisidir. Normlar hiyeraşisi demek her normun kendinden üst olan norma uygun olmasıdır. Yani şimdi altta yazacağım hiyeraşik sırasında bir norm kendi üst normuna uymak zorundadır.

Normların hiyeraşik sırası:

a)Anayasa
b)Kanun - Kanun hükmünde kararname
c)Tüzük
d)Yönetmelik

olarak gitmektedir. Bunların arasına detaylandırırsak insan haklarını ilgilendiren sözleşmede girecektir.

Bu durumda Anayasa Mahkemesinin görevi burada kanun olarak belirlenmiş normların Anayasaya uygunluk denetimini yapmaktır. Bunu yapabilmek için sadece bir yetkisi vardır. O da iptal kararı vermektir. Aslında AYM'nin bir yürütmeyi durdurma yetkisi olmamakla beraber bu yetkiyi kendinde(mucizevi bir şekilde?) bulmuştur.

Dipnot

Kamu hukukunda hiçbir idari kurum kanundan almadığı yetkiyi kullanamaz. (T.C. Anayasası madde 6)

Demekki AYM zaten yetki aşımı yapıyormuş. Şimdi Anayasa Mahkemesi'nin denetim mekanizmasına geri dönelim. Demekki AYM'nin görevi kanunların Anayasa'ya dayanarak anayasaya aykırı gördüğü hükümlerini iptal etmekmiş. Dikkatinizi çekerim "kanun" diyorum. Yani normlar hiyeraşisine geri döndüğümüzde neymiş kanun normlarının bir üst norma yani anayasaya uygunuluğunu denetliyormuş.

Peki. Soruyu şöyle soralım. Eşit normlarda yani Anayasa değişikliklerinde Anayasa Mahkemesi'nin yetkisi nedir?

Anayasa Madde 148:

"Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler."

Bu ne demektir? Anayasa Mahkemesi anayasa değişikliklerinin oy yeterlilik sayıyısı ve kanunlara uygunca görüşülüp görüşülmediği dışında hiçbir yorum beyan edemez.

Sonuç olarak Anayasa Mahkemesi bu davada en fazla karşı çıkabileceği şey şekil noksanlığı olmakla beraber, bu şekil noksanlığı ile ilgili bir olgu yoksa hiçbirşey diyemez. Şimdi yapacağınız tartışmaları lütfen bu bilgiler ışığında yapınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Dregoth said:
Bu kadar yüzeysel yorum yazacağınıza, gerçekten objektif ve derinlemesine bir cevap atsanızda. Bizde hatamızı görsek aaa burda yanlış varmış, bak demekki AYM yetki sınırlarını aşmamış desek. Ben mi çok zeka bekliyorum, bilemedimki.

laf anlatmakla anlasaydınız ansiklopedi yazmaya razıyım.
anayasa mahkemesi chpnin birkaç ay önce kurduğu bir kurum değil, işleriniz istediği gibi gitmeyincemi aklınıza geliyor böyle şeyler?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi yarın görecez bakalım akpnin ne kadar gücü var.Bütün gücüyle ekonomiyi dibe çekmek için yüklenecek.Bakın mahkeme ne hale getirdi diye.Hem bir bakmışınız bir bakanın yakını , oğlu amcasının oğlu birden servetine servet katmış.Öteye yandan ezilmiş edebiyatı(oy verin ??).Kaç taşla kaç kuş vurulur görecez.
Sosyal ağlarda paylaş

Dregoth said:
Bu kadar yüzeysel yorum yazacağınıza, gerçekten objektif ve derinlemesine bir cevap atsanızda. Bizde hatamızı görsek aaa burda yanlış varmış, bak demekki AYM yetki sınırlarını aşmamış desek. Ben mi çok zeka bekliyorum, bilemedimki.

Sunca sayfa okudum, bir suru yazi yazilmis duzgun, buna ragmen hala "cevap yazin" diyorsunuz YUH diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...