Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Burax

Öne çıkan mesajlar

nasıl olacak madem batıyoruz gider ayak bi şeriat getirelim mi diyecekler.

zaten buradaki kimsenin şeriat korkusu yok ki.olay dini çıkarcılık-cahil sürüler arasında gittikçe kötüleşen sosyal statüden duyulan rahatsızlık.bunun tek sebebide akp ve milyonlarca insanın tepkisi buna.

resme bakmaya gerek yok viktor the fortune teller.
Sosyal ağlarda paylaş

uskudarda adam 60 yasinda anneme sort giyip basini acti diye diye tavir yapacak domates satmak istemeyecek, seslenince donup bakmayacak, ben onun kizinin, karisinin uniye gidip daha fazla insani bu dunya gorusu ile etkilemesini kolaylastiracagim ozgurluk adina. evet ben super hiper naif bir salagim. ozgurluk asigiyim. o yuzden dini fasistlerin ozgurlugunu savunuyorum.

turban insan haklari sorunu degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:
uskudarda adam 60 yasinda anneme sort giyip basini acti diye diye tavir yapacak domates satmak istemeyecek, seslenince donup bakmayacak, ben onun kizinin, karisinin uniye gidip daha fazla insani bu dunya gorusu ile etkilemesini kolaylastiracagim ozgurluk adina. evet ben super hiper naif bir salagim. ozgurluk asigiyim. o yuzden dini fasistlerin ozgurlugunu savunuyorum.

turban insan haklari sorunu degildir.

sorun şu. sen bu tür insanlar olmasın diyorsun, insanlar annene gidip şort giyip başını açtı diye diskriminasyon yapmasın diyorsun.

sence bu insanlar bu gelişmelerden sonra annene daha mı iyi davranacak?

baskı karşısında kendini özgürlük savaşçısı olarak gören insanlar "neyse ya vazgeçelim" mi derler yoksa çoğalırlar mı? (hint: türban üniversitelerde yasak. sizce türban takan insanlar çoğalıyor mu azalıyor mu)

yani sen şu anda sadece intikam almaya çalışıyorsun kendi kafanda. fakat olayı zorlaştırıyosun kendin için.

türbanın özgürlüğünü isteyen insanlara şeriatçı demek de komik. "akp tek başına iktidar olacağını düşünmek bir rüyadır, hayal görüyorsunuz siz lolol" diyordunuz zamanında, bu da onun gibi komik.
Sosyal ağlarda paylaş

halkın cahil olduğunu bilen ve bundan yararlanan parti AKP nin kendisi.burada halka cahil demeyin deniliyorda,herhalde sırça köşklerinden patiye bağlanıyor bu arkadaşlar.beş yıl boyunca arkasında koskoca devlet güvencesi olan kurumları özelleştirip,çiftçinin traktörüne kadar sattırtıp süründüren,sosyal yasa diye insanları ölene kadar çalıştıran mantıkmı halkçı?

hayır benimde pek işçilerle ilgim yoktur ama taksimde akp terörü iki yıldır süre geliyor,anaları alıp gitmeler,memur eylemlerinde orantısız güç kullanılması hep bunlar sözde adalet partisi zamanında oldu.

CHP ye halktan uzaklaştı denilip,grubunada "elitist faşistler,dinsiz imansızlar" tagını yapıştıranda hep akp li tipler oldu ve burada bu ağız yapısıyla konuşanda akp nın sempatizanları.bir de bu gruba yaranmaya çalışmak moda oldu.Baykal çıkıyor konuşmasının yarısını zoraki olarak dini övgülere,halkın dini inançlarına nasıl bağlı olduğuna ayırıyor sözlerini.Ortada bir zorlama var inanç kalplerde,vicdanda olması gerekirken dillere düşerse değerini yitireceğini düşünen birisi olarak AKP nin dini sermayeleştirip,onun üzerinden para kazanmasına ve arkasında dini bu şekilde gören bir grup oluşturmasınada karşıyım her zaman.Kim daha dindar yarışına girilmeye başlanmasıda bunun bir göstergesi.Burada paticiğin çizgi üstü üyelerinde göremezsiniz ama sokağa çıktığınızda hepiniz yaşıyorsunuzdur,hissediyorsunuzdur.Kaç kişi cuma saatlerinde ankaray,metro ya binmeye çalıştı.o incecik kenar sınırından yavaş yavaş ilerleyerek binemezsiniz,alış veriş yapamazsınız.sonuçta her türlü inanca saygım sonsuz ancak bu iş "zoraki" leşmeye başladığında karşı durmaya başlarım.türban olayıda bunun başlangıç noktalarından birisiydi,hukuka uygun veya değil sosyal yaşantıyı değiştirmeye çalışan hainlere karşı güzel bir duruş sergilendi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sorun şu. sen bu tür insanlar olmasın diyorsun, insanlar annene gidip şort giyip başını açtı diye diskriminasyon yapmasın diyorsun.

sence bu insanlar bu gelişmelerden sonra annene daha mı iyi davranacak?

valla annem ozelinde gayet hakkini savunan bir hatun oldugu icin oyle davrananlarin pacasi pek yemiyor bir daha oyle davranmaya. o ozel acidan icim rahat. ancak gidilen yon sadece bu ozgurlugu verelim cunku dinin geregi yonu ise bu bir ozgurluk filan degildir. o insanlarin ne dedigi de umrumda degildir. gercekten degildir. bir kesim eger benim ozgurluklerimi kisitlayici dusuncelere sahipse ve giderek guc kazaniyorsa bunun yolu o kesime daha fazla ozgurluk vermek degildir. o sonu olmayan yola gidistir. sonu olmayan bir yoldansa yol ayrimini tercih ederim.

said:
baskı karşısında kendini özgürlük savaşçısı olarak gören insanlar "neyse ya vazgeçelim" mi derler yoksa çoğalırlar mı? (hint: türban üniversitelerde yasak. sizce türban takan insanlar çoğalıyor mu azalıyor mu)

aha bak yukarida yazdiklarim.

said:
yani sen şu anda sadece intikam almaya çalışıyorsun kendi kafanda. fakat olayı zorlaştırıyosun kendin için.

o adamin bes dakikalik anne soylevinden sonraki halini gorseydin emin ol intikam filan almak istemezdin.

said:
türbanın özgürlüğünü isteyen insanlara şeriatçı demek de komik. "akp tek başına iktidar olacağını düşünmek bir rüyadır, hayal görüyorsunuz siz lolol" diyordunuz zamanında, bu da onun gibi komik.

turban bir ozgurluk degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...