Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 nilepezdel, Anayasa'nın 148. maddesini okursan, Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri açıkça belirtilmiştir. Anayasa'da, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliklerini sadece esas yönünden oy yeterliliği olup olmadığına bakmak suretiyle kontrol edebileceği yazıyor. Anayasa Mahkemesi, bu anayasa değişikliğinin içeriğinin laikliğe aykırı olduğuna bakarak bu değişikliğin laikliğe aykırı olduğu kararına vardı. Bu da doğrudan darbe yaptıklarını, kendi yetkileri olmayan kararlar verdiğini gösteriyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 surda senelerdir yaziyorum ne fasistligim kaldi ne darbeciligim nede elitistligim akp den ve takunyali sazarkadaslarindan tiksiniyorum seriat kelimesi resmen sinirden kanimi kaynatiyor AMA mahkemenin verdigi karar son derece yanlis oldu bariz yetkilerini asti boyle olmamali idi yarin oburgun anayasa mahkemesine baska ideolojiye sahip birileri gelse meclis cogunlugu ise aydinlardan olusan ozgurlukcu insanlar olsa ve ozgurlukleri genisletmek icin 12 eylulun getirdigi fasist yasakalri degistirmek isteseler karsialridna anaysa mahkemesini bulma ihtimalleri var obur yandan bakarsak son insan haklari mahkemesi karari ile bu kararla beraber turbanin onu bicakla kesildi ve artik hukuken degsitirmelerine imkan yok bu turbanli kitle dahada marjinallesicek ve hukuk disi yontemelri benimseyip avrupadan dahada uzaklasicaklar cok kotu oldu bu kucu kdegil buyuk resme bakmaniz lazim
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 nileppezdel said: Laikliğe aykırı ne alaka. hayatının diğer alanlarında türban takınca tamam, üniversitede takınca olmaz?
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Bu yasanın esasları laikliğe aykırıdır dersek nasıl olur peki?
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Jadelith said: nileppezdel said: Laikliğe aykırı ne alaka. hayatının diğer alanlarında türban takınca tamam, üniversitede takınca olmaz? Üniversiteler devlete bağlı yerler. O batıyor da meclise girememesi neden batmıyor mesela? Kamusal alanlarda dini sembollerle, kıyafetlerle dolaşılacaksa herkese serbest olmalı işte. Sen sırf türbana yaparsan laikliğe aykırı olur. Hepsine yap canımı ye.
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 patide bir ilk! viktor benim yazacağım mesajı yazdı! =)
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 vall adamlar kararimizi 148. maddeye dayandiriyoruz demisler. benim anladigim degistirilemez maddeleri degistirme cabasi sekil bakimdan incemenin icine girer diyorlar. gerekcelerini gormek lazim
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 nileppezdel said: Jadelith said: nileppezdel said: Laikliğe aykırı ne alaka. hayatının diğer alanlarında türban takınca tamam, üniversitede takınca olmaz? Üniversiteler devlete bağlı yerler. O batıyor da meclise girememesi neden batmıyor mesela? Kamusal alanlarda dini sembollerle, kıyafetlerle dolaşılacaksa herkese serbest olmalı işte. Sen sırf türbana yaparsan laikliğe aykırı olur. Hepsine yap canımı ye. şahsen, biri bir eğitim kurumu diğeri 50 yaşına gelmiş adamların (ve kadınların eheh) girdiği yer. o yüzden çok farklı şeyler. üniversitede bir insana "ok baba hayatın boyunca türban taktın, ama ya çıkar ya üniversiteye girme" dediğin zaman onu marjinalleştirirsin. onun için küçük bir özgürlük savaşı olur bu olay. 40-50 yaş arasındaki bir kadın ise 18 yaşında bir kızdan daha mantıklı/sakin düşünebilir. tabii tek amacı insanları gaza getirmekse düşünmüyormuş gibi yapıp "türbanlı girmeme izin vermiyolar özgürlük isterük" diyebilir, ama bunu politika için yapar. 18 yaşındakinin türban takması ise tamamen kişisel bir seçimdir.
Esh Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Viktor said: yarin oburgun anayasa mahkemesine baska ideolojiye sahip birileri gelse meclis cogunlugu ise aydinlardan olusan ozgurlukcu insanlar olsa ve ozgurlukleri genisletmek icin 12 eylulun getirdigi fasist yasakalri degistirmek isteseler karsialridna anaysa mahkemesini bulma ihtimalleri var bu acidan dogru. ama yine de dayandiracaklari madde olmasi lazim. bu anayasa degi$ikliginin gelecegi karanlikti sonucta. Kisa vadede bana kalirsa dogru olan yapildi. etkileri iyi ve kotu olarak uzun vadede hissedilecek.
Apache Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 haşim eve gittiğinde eşinin yüzüne nasıl bakacak acaba? kayıp beş,altı yıl olacak. erken seçim pls.
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 @jadelith: Her durumda kişisel bir seçim olmaz ama o ayrı konu zaten. Durum şu ki üniversiteler ülkedeki en hassas kamusal alanlardır belki de. Sadece sağ-sol çatışmasından binlerce genç öldü bu ülkede. Oraya dini semboller girerse ne çatışmalar yaşanır kimbilir bu gergin günlerde. Kaldı ki dediğim gibi ya hepsi girer yada hiçbiri giremez. Olay bundan ibaret
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 sir said: hukuk darbeniz hayırlı olsun =) yeni ağlak mazlumluk silahınız hayırlı olsun.
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 tamda "işte o üyeler" diye hedef gösterme zamanı go go go
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 keske uni'lerde kıyafet yonetmeliği diye bir sey olmasa. ki tamamen gereksiz birsey bence. ama butun asiri kiyafetler, semboller yasakli bir tek turban serbest demek ve bunu ozgurluk olarak sunmak ikiyüzlülük başka bir sey değil. AKP'nin ve dinci kesimin bütün işlerinde var bu ikiyüzlülük. bu arada benim zamanımda uni'ye giden servislerde şarkı çalınması bile yasaktı. hala öyle midir?
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 tamamda anayasa degisikligi ile direk ilgili degil o olay anayasa degisikligindne once YOK engeli var turbanin onunde ki turbanlilari sevmesem kimi sman igrensemde bu sekilde yorumliyamaz anayasa mahkemesi anayasa degisiklikleri sadece sekil yonunden incelenir aksi absurd olur normal konunlar esas yonunden incelenir esas yonunden inceleme anayasaya uygunluk denetimidir ama zaten anayasayi degistirirsen degsitirdigin anaysaya uygun olup olmamasini denetlemekten absurt birsey olabilirmi? su anda olan son derece vahim bir olay cunki butun anayasa degisiklikleri, anayasanin anayasa mahkemesine boyle bir hak vermemis olmasina ragmen anayasa mahkemesinin takdirine birakildi yani ordaki ayrgicalar begendikleri anayasa degisikligini onaylar begenmediklerini onaylamaz bu saatten sonra
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 4 e karşı 7 değil de 2 ye karşı 9 oyla alınmış karar
Apache Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 akapeliler den siz kapatamazsınız,biz fes ettik açıklaması bekliyorum bu akşam.
Crawler Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 TRT ve AA ajansı halen daha "başörtüsü" diyorlar deli ediyorlar adamı ya. TÜRBAN o TÜRBAN
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 ilk olarak, hayirli olsun iclerinde patladi. ikincisi, su yorum baya guzel Misafir 05.06.2008 17:56 ben üniversitedeyken olmayan türban sorunu bu hükümet yüzünden patlamıştır ve bu yaptıkları zorlamalar yüzünden türbanlıların bir daha hiçbir şekilde üniversiteye gidememelerine sebep olmuşlardır!!türbanlılara verilebilecek en büyük zararı bu hükümet vermiştir.halen bu kararlardan sonra bu hükğmeti alkışlayan türban yanlılarını anlayamıyorum
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 nileppezdel said: @jadelith: Her durumda kişisel bir seçim olmaz ama o ayrı konu zaten. Durum şu ki üniversiteler ülkedeki en hassas kamusal alanlardır belki de. Sadece sağ-sol çatışmasından binlerce genç öldü bu ülkede. Oraya dini semboller girerse ne çatışmalar yaşanır kimbilir bu gergin günlerde. Kaldı ki dediğim gibi ya hepsi girer yada hiçbiri giremez. Olay bundan ibaret quote bombası yaptığım için özür ama diğer türlü çok kasınç oluyo cevap yazmak :p nese. evet her durumda kişisel bir seçim olmaz doğrudur. ama kişisel olmayan seçimleri durdurmanın yolu, kişisel seçim yapan insanların özgürlüklerini ellerinden almak değildir. kişisel özgürlükler ile suçluları durdurma arasında çok ince bir çizgi var, sırf bu konuda değil, her konuda. insanların eğitim özgürlüğünü elinden almak çizgiyi aşan birşey. eğer insanlar üniversitelerde çatışma çıkarırsa hepsini toplayıp hapse gönderirsin, olur biter.
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Apache said: akapeliler den siz kapatamazsınız,biz fes ettik açıklaması bekliyorum bu akşam. o zaman kapattılar bizi yine ühü ühü diye nasıl ağlayıp, mazlumization yapacaklar ?
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 AKP nin kesinlikle kapatilmamasi lazim bu akrardan sonra yalvaririm buyuk resmi gorun simdi sevinip sonradan cok uzulmektense simdi uzulup sonradan sevinmek cok daha iyidir
Soulless Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Turkiye'yi diger islam ulkeleriyle ayni batakliga cekmek isteyenlere guzel bir cevap.
Öne çıkan mesajlar