Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nilepezdel, Anayasa'nın 148. maddesini okursan, Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri açıkça belirtilmiştir.
Anayasa'da, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliklerini sadece esas yönünden oy yeterliliği olup olmadığına bakmak suretiyle kontrol edebileceği yazıyor.
Anayasa Mahkemesi, bu anayasa değişikliğinin içeriğinin laikliğe aykırı olduğuna bakarak bu değişikliğin laikliğe aykırı olduğu kararına vardı.
Bu da doğrudan darbe yaptıklarını, kendi yetkileri olmayan kararlar verdiğini gösteriyor.
Mesaj tarihi:
surda senelerdir yaziyorum ne fasistligim kaldi ne darbeciligim nede elitistligim
akp den ve takunyali sazarkadaslarindan tiksiniyorum seriat kelimesi resmen sinirden kanimi kaynatiyor

AMA

mahkemenin verdigi karar son derece yanlis oldu bariz yetkilerini asti

boyle olmamali idi

yarin oburgun anayasa mahkemesine baska ideolojiye sahip birileri gelse meclis cogunlugu ise aydinlardan olusan ozgurlukcu insanlar olsa ve ozgurlukleri genisletmek icin 12 eylulun getirdigi fasist yasakalri degistirmek isteseler karsialridna anaysa mahkemesini bulma ihtimalleri var

obur yandan bakarsak son insan haklari mahkemesi karari ile bu kararla beraber turbanin onu bicakla kesildi ve artik hukuken degsitirmelerine imkan yok

bu turbanli kitle dahada marjinallesicek ve hukuk disi yontemelri benimseyip avrupadan dahada uzaklasicaklar

cok kotu oldu bu

kucu kdegil buyuk resme bakmaniz lazim
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
nileppezdel said:
Laikliğe aykırı
ne alaka.

hayatının diğer alanlarında türban takınca tamam, üniversitede takınca olmaz?

Üniversiteler devlete bağlı yerler. O batıyor da meclise girememesi neden batmıyor mesela? Kamusal alanlarda dini sembollerle, kıyafetlerle dolaşılacaksa herkese serbest olmalı işte. Sen sırf türbana yaparsan laikliğe aykırı olur. Hepsine yap canımı ye.
Mesaj tarihi:
vall adamlar kararimizi 148. maddeye dayandiriyoruz demisler. benim anladigim degistirilemez maddeleri degistirme cabasi sekil bakimdan incemenin icine girer diyorlar. gerekcelerini gormek lazim
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Jadelith said:
nileppezdel said:
Laikliğe aykırı
ne alaka.

hayatının diğer alanlarında türban takınca tamam, üniversitede takınca olmaz?

Üniversiteler devlete bağlı yerler. O batıyor da meclise girememesi neden batmıyor mesela? Kamusal alanlarda dini sembollerle, kıyafetlerle dolaşılacaksa herkese serbest olmalı işte. Sen sırf türbana yaparsan laikliğe aykırı olur. Hepsine yap canımı ye.

şahsen, biri bir eğitim kurumu diğeri 50 yaşına gelmiş adamların (ve kadınların eheh) girdiği yer. o yüzden çok farklı şeyler.

üniversitede bir insana "ok baba hayatın boyunca türban taktın, ama ya çıkar ya üniversiteye girme" dediğin zaman onu marjinalleştirirsin. onun için küçük bir özgürlük savaşı olur bu olay.

40-50 yaş arasındaki bir kadın ise 18 yaşında bir kızdan daha mantıklı/sakin düşünebilir. tabii tek amacı insanları gaza getirmekse düşünmüyormuş gibi yapıp "türbanlı girmeme izin vermiyolar özgürlük isterük" diyebilir, ama bunu politika için yapar. 18 yaşındakinin türban takması ise tamamen kişisel bir seçimdir.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

yarin oburgun anayasa mahkemesine baska ideolojiye sahip birileri gelse meclis cogunlugu ise aydinlardan olusan ozgurlukcu insanlar olsa ve ozgurlukleri genisletmek icin 12 eylulun getirdigi fasist yasakalri degistirmek isteseler karsialridna anaysa mahkemesini bulma ihtimalleri var

bu acidan dogru. ama yine de dayandiracaklari madde olmasi lazim. bu anayasa degi$ikliginin gelecegi karanlikti sonucta. Kisa vadede bana kalirsa dogru olan yapildi. etkileri iyi ve kotu olarak uzun vadede hissedilecek.
Mesaj tarihi:
@jadelith: Her durumda kişisel bir seçim olmaz ama o ayrı konu zaten.

Durum şu ki üniversiteler ülkedeki en hassas kamusal alanlardır belki de. Sadece sağ-sol çatışmasından binlerce genç öldü bu ülkede. Oraya dini semboller girerse ne çatışmalar yaşanır kimbilir bu gergin günlerde. Kaldı ki dediğim gibi ya hepsi girer yada hiçbiri giremez. Olay bundan ibaret
Mesaj tarihi:
keske uni'lerde kıyafet yonetmeliği diye bir sey olmasa. ki tamamen gereksiz birsey bence. ama butun asiri kiyafetler, semboller yasakli bir tek turban serbest demek ve bunu ozgurluk olarak sunmak ikiyüzlülük başka bir sey değil. AKP'nin ve dinci kesimin bütün işlerinde var bu ikiyüzlülük.

bu arada benim zamanımda uni'ye giden servislerde şarkı çalınması bile yasaktı. hala öyle midir?
Mesaj tarihi:
tamamda anayasa degisikligi ile direk ilgili degil o olay

anayasa degisikligindne once YOK engeli var turbanin onunde ki turbanlilari sevmesem kimi sman igrensemde bu sekilde yorumliyamaz anayasa mahkemesi

anayasa degisiklikleri sadece sekil yonunden incelenir aksi absurd olur
normal konunlar esas yonunden incelenir
esas yonunden inceleme anayasaya uygunluk denetimidir

ama zaten anayasayi degistirirsen degsitirdigin anaysaya uygun olup olmamasini denetlemekten absurt birsey olabilirmi?

su anda olan son derece vahim bir olay cunki butun anayasa degisiklikleri, anayasanin anayasa mahkemesine boyle bir hak vermemis olmasina ragmen anayasa mahkemesinin takdirine birakildi

yani ordaki ayrgicalar begendikleri anayasa degisikligini onaylar begenmediklerini onaylamaz bu saatten sonra
Mesaj tarihi:
ilk olarak, hayirli olsun iclerinde patladi.

ikincisi, su yorum baya guzel

Misafir 05.06.2008 17:56
ben üniversitedeyken olmayan türban sorunu bu hükümet yüzünden patlamıştır ve bu yaptıkları zorlamalar yüzünden türbanlıların bir daha hiçbir şekilde üniversiteye gidememelerine sebep olmuşlardır!!türbanlılara verilebilecek en büyük zararı bu hükümet vermiştir.halen bu kararlardan sonra bu hükğmeti alkışlayan türban yanlılarını anlayamıyorum
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
@jadelith: Her durumda kişisel bir seçim olmaz ama o ayrı konu zaten.

Durum şu ki üniversiteler ülkedeki en hassas kamusal alanlardır belki de. Sadece sağ-sol çatışmasından binlerce genç öldü bu ülkede. Oraya dini semboller girerse ne çatışmalar yaşanır kimbilir bu gergin günlerde. Kaldı ki dediğim gibi ya hepsi girer yada hiçbiri giremez. Olay bundan ibaret

quote bombası yaptığım için özür ama diğer türlü çok kasınç oluyo cevap yazmak :p

nese. evet her durumda kişisel bir seçim olmaz doğrudur. ama kişisel olmayan seçimleri durdurmanın yolu, kişisel seçim yapan insanların özgürlüklerini ellerinden almak değildir.

kişisel özgürlükler ile suçluları durdurma arasında çok ince bir çizgi var, sırf bu konuda değil, her konuda. insanların eğitim özgürlüğünü elinden almak çizgiyi aşan birşey.

eğer insanlar üniversitelerde çatışma çıkarırsa hepsini toplayıp hapse gönderirsin, olur biter.
Mesaj tarihi:
Apache said:
akapeliler den siz kapatamazsınız,biz fes ettik açıklaması bekliyorum bu akşam.

o zaman kapattılar bizi yine ühü ühü diye nasıl ağlayıp, mazlumization yapacaklar ?
  • Yeni Oluştur...