Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Burax

Öne çıkan mesajlar

Jadelith said:
Penthesilea said:
AIHM bile reddettiyse, ilk olarak su "ama insan hakki yaa Q_Q" olayini bi gecelim pls.

aihm reddetmedi, ülkelerin anayasalarına bu konuda saygı duyuyoruz dedi. yaptığımız bir anlaşma var türkiyeyle, bunun sınırları içinde değil dedi. avrupanın hiçbir ülkesinde bu yasak yok.

bir konuda konuşmadan biraz araştırın. veya aydın doğanın minyonları olmayı bırakın da objektif medya takip edin.
turk yasalarinda bir problem olsa emin ol AIHM gerekli uyariyi yapardi. Bugune kadar defalarca turkiye'ye karismis ve Turkiye'yi cezalandirmis AIHM, neyden cekinecek?

Fransa'da da ayni sekilde yasak. Eee? Kaldi ki, Turkiye'nin durumu bir Iskandinavya'dan vs. cok daha farklidir, ayni sekilde ele alamazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

hatunun biri dedi ki ben başörtüsü ilen üniye giremiom özgürlüğüm kısıtlanıyor. AİHM de dedi yoo ne alakası var Türkiyedeki yasa senin özgürlüğünü kısıtlamıyor.
hocalar devlet memuru olduğu için, devletin de dini olmadığı için zaten türban takamazlar AKP bu konuda düzenleme yapmadı yapmayı da düşünmüyordu en azından kısa dönemde.

edit:
+
@Jadelith
hangi medyadan bahsediyorsun objektif? bi gazete bi kanal adı verebilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

neyi tartıştığınızı ve neyi savunduğunuzu anlamak mümkün değil. türkiye'de bu derece büyük hukuk ihlallerinin yaşandığı hiçbir dönem olmamıştı. bu ihlallerden memnun olan arkadaşlar bunun neyinden memnunlar hayret etmemek mümkün değil. yarın şeriatsever yargıçlar mahkemelere dolduğu zaman da savunun o zaman samimiyetinizi anlayalım bu konudaki.

güldüğümüz muz cumhuriyetleri artık dalavereler döndüğünde "türkiye cumhuriyeti olduk lan" diye alay etmeye başlıycaklar siz hala götünüzde kızıl kınalarla halay çekin.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
turk yasalarinda bir problem olsa emin ol AIHM gerekli uyariyi yapardi. Bugune kadar defalarca turkiye'ye karismis ve Turkiye'yi cezalandirmis AIHM, neyden cekinecek?

Fransa'da da ayni sekilde yasak. Eee? Kaldi ki, Turkiye'nin durumu bir Iskandinavya'dan vs. cok daha farklidir, ayni sekilde ele alamazsin.

yasalarda problem olmasıyla alakası yok, AIHM in görevi o değil. çekindiği birşey yok, sadece görevi bizim anayasamızı değiştirmeyi önermek değil.
bide

fransada yasak değil....

1+1 in sonucunu bilmeyen insanlarla stochastic calculus konusmaya calisiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Burax said:

edit:
+
@Jadelith
hangi medyadan bahsediyorsun objektif? bi gazete bi kanal adı verebilir misin?

şahsen taraf okuyorum. hem orduyu hem hükümeti hem anayasa mahkemesini hem muhalefeti herşeyi eleştiriyorlar.

gayet kaliteli bir gazete.

objektif gazete az veya yok olabilir. ama sadece hürriyeti veya sadece sabahı okuyup yorum yaparsak olmaz. birkaç gazete okumak gerekir objektif olabilmek için (farklı görüşleri okumak lazım vs)
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

AIHM gerekli uyariyi yapardi. Bugune kadar defalarca turkiye'ye karismis ve Turkiye'yi cezalandirmis AIHM, neyden cekinecek?

AIHM in yargılama yetkisi yok diye biliyorum ben. Sadece öneride bulunuyorlar sen de gidip yerel mahkemelerde bu kararı örnek gösterebiliyorsun sadece. AIHM karışamaz hiçbirşeye.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
Penthesilea said:

yasalarda problem olmasıyla alakası yok, AIHM in görevi o değil. çekindiği birşey yok, sadece görevi bizim anayasamızı değiştirmeyi önermek değil.
bide

fransada yasak değil....

1+1 in sonucunu bilmeyen insanlarla stochastic calculus konusmaya calisiyorum.
sen baya iyiymissin ya. matematik yan dal yapiyorum ben de, stochastic'ten zorlanirsan ito lemma falan, gel anlatayim
Sosyal ağlarda paylaş

Turban/Basortusu bir dini simgeyse,[Hadi siyasi demiyorum artik.] sen buna izin veriyorsan lakin diger dini simgelere ayni ozgurlugu tanimiyorsan[Ki kutsal dinleri diger dinlerden hicbir sekilde ustun kilamazsin kanunlar geregi.[bkz. laiklik]] bu iste bir sorun var demektir.
Ya da her turlu dini sembol/simgeye bu ozgurlugu tanir isen, bunlarin getirecegi toplumsal tepkiyi ve olasi sivil siddet olaylarini[anarsi vb.] kontrol altinda tutabilecegine emin olmalisin.
Eger bu sartlar soz konusu degilse boyle bir seyi `ozgurluk` olarak lanse etmen sadece guldurur. Ki zaten burda AKP'li kesimden hangisi AKP'nin turbani insani `ozgurluk` getirmek icin serbest biraktigini dusunuyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm..
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı said:
Ancak buradan şu sonuç çıkmaktadır, AİHM kararları içi hukukta direkt uygulanır kararlardan olmamakla beraber, iç hukukta bunun gereğinin yapılmaması halinde 41 nci maddeyle yaptırım öngörülmesi karşısında, taraf ülkenin “iç hukukunun bu ihlali ancak kısmen telafi edebiliyorsa”, “hakkaniyete uygun bir surette, zarar gören tarafın tatminine” hükmedilmesi nedeniyle, iç hukukun bu kararların gereğini yapmak zorunda olduğunu gösterir. Ancak iç hukukun ihlal kararının gereğini nasıl yapacağına ilişkin olarak sözleşmede açık bir düzenleme yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Mendoza said:
Hmm..
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı said:
Ancak buradan şu sonuç çıkmaktadır, AİHM kararları içi hukukta direkt uygulanır kararlardan olmamakla beraber, iç hukukta bunun gereğinin yapılmaması halinde 41 nci maddeyle yaptırım öngörülmesi karşısında, taraf ülkenin “iç hukukunun bu ihlali ancak kısmen telafi edebiliyorsa”, “hakkaniyete uygun bir surette, zarar gören tarafın tatminine” hükmedilmesi nedeniyle, iç hukukun bu kararların gereğini yapmak zorunda olduğunu gösterir. Ancak iç hukukun ihlal kararının gereğini nasıl yapacağına ilişkin olarak sözleşmede açık bir düzenleme yoktur.

gg? :P
Sosyal ağlarda paylaş

kısaca şu entry: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13398898

bu da bonus:
MADDE 148. – Anayasa Mahkemesi, kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasaya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler. Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler.

ben olsam darbe yaparım yargıya, önümüzde seçimlere bakıcaz
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

şahsen taraf okuyorum. hem orduyu hem hükümeti hem anayasa mahkemesini hem muhalefeti herşeyi eleştiriyorlar.

gayet kaliteli bir gazete.

objektif gazete az veya yok olabilir. ama sadece hürriyeti veya sadece sabahı okuyup yorum yaparsak olmaz. birkaç gazete okumak gerekir objektif olabilmek için (farklı görüşleri okumak lazım vs)

sadece orduyu ve muhalefeti eleştiriyorsa yeter zaten tarafsız ve kaliteli olmaya.
hükümeti eleştirmese de olur.
bak mesela radikal da oldukça kaliteli gazetedir.

peki hürriyet dışında sözcü, tercüman, yeniçağ ve cumhuriyet gazetesi de okuyorsak objektif olmuş sayılmış olur muyuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Phy said:
hurriyet birak tarafsiz olmayi gazete bile degil.
Ayrica bir gazete birkac elestiri yapiyor diye kaliteli unvanini alamaz.

Hürriyet tarafsız demedik zaten hehe :)
başında Ertuğrul Özkök ve Aydın Doğan AKP yalakası,
köşelerde Emin Çölaşan (eskiden), Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil, Mehmet Yılmaz, Oktay Ekşi, Özdemir İnce, hafiften "Cumhuriyet lite" etkisi yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...