Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 haberi yanlış yazmışlar, üniversitelerde yasak değil. sadece ilkokul ve lisede yasak. ki bunu ben savunuyorum zaten (18 den önce takmak yasak olsun, 18 den önce kimsenin dini olamasın). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Horizon said: AİHM kararı benim bildiğim başörtülü öğretmenler için öğrenciler için değil... Arada biraz fark var sanırım , yasa öğrenciler içindi. a.gul'un esi ogrenim hakki icin dava acmisti. sonucun nasil cikacagi belli olunca cekti hemen yanlis hatirlamiyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Jadelith said: Penthesilea said: AIHM bile reddettiyse, ilk olarak su "ama insan hakki yaa Q_Q" olayini bi gecelim pls. aihm reddetmedi, ülkelerin anayasalarına bu konuda saygı duyuyoruz dedi. yaptığımız bir anlaşma var türkiyeyle, bunun sınırları içinde değil dedi. avrupanın hiçbir ülkesinde bu yasak yok. bir konuda konuşmadan biraz araştırın. veya aydın doğanın minyonları olmayı bırakın da objektif medya takip edin.turk yasalarinda bir problem olsa emin ol AIHM gerekli uyariyi yapardi. Bugune kadar defalarca turkiye'ye karismis ve Turkiye'yi cezalandirmis AIHM, neyden cekinecek? Fransa'da da ayni sekilde yasak. Eee? Kaldi ki, Turkiye'nin durumu bir Iskandinavya'dan vs. cok daha farklidir, ayni sekilde ele alamazsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 hatunun biri dedi ki ben başörtüsü ilen üniye giremiom özgürlüğüm kısıtlanıyor. AİHM de dedi yoo ne alakası var Türkiyedeki yasa senin özgürlüğünü kısıtlamıyor. hocalar devlet memuru olduğu için, devletin de dini olmadığı için zaten türban takamazlar AKP bu konuda düzenleme yapmadı yapmayı da düşünmüyordu en azından kısa dönemde. edit: + @Jadelith hangi medyadan bahsediyorsun objektif? bi gazete bi kanal adı verebilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 neyi tartıştığınızı ve neyi savunduğunuzu anlamak mümkün değil. türkiye'de bu derece büyük hukuk ihlallerinin yaşandığı hiçbir dönem olmamıştı. bu ihlallerden memnun olan arkadaşlar bunun neyinden memnunlar hayret etmemek mümkün değil. yarın şeriatsever yargıçlar mahkemelere dolduğu zaman da savunun o zaman samimiyetinizi anlayalım bu konudaki. güldüğümüz muz cumhuriyetleri artık dalavereler döndüğünde "türkiye cumhuriyeti olduk lan" diye alay etmeye başlıycaklar siz hala götünüzde kızıl kınalarla halay çekin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Böyle olacağı en başta belliydi. 80k inatçı kızın türban tantanasını islami cihada çevirenler utansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Penthesilea said: turk yasalarinda bir problem olsa emin ol AIHM gerekli uyariyi yapardi. Bugune kadar defalarca turkiye'ye karismis ve Turkiye'yi cezalandirmis AIHM, neyden cekinecek? Fransa'da da ayni sekilde yasak. Eee? Kaldi ki, Turkiye'nin durumu bir Iskandinavya'dan vs. cok daha farklidir, ayni sekilde ele alamazsin. yasalarda problem olmasıyla alakası yok, AIHM in görevi o değil. çekindiği birşey yok, sadece görevi bizim anayasamızı değiştirmeyi önermek değil. bide fransada yasak değil.... 1+1 in sonucunu bilmeyen insanlarla stochastic calculus konusmaya calisiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Burax said: edit: + @Jadelith hangi medyadan bahsediyorsun objektif? bi gazete bi kanal adı verebilir misin? şahsen taraf okuyorum. hem orduyu hem hükümeti hem anayasa mahkemesini hem muhalefeti herşeyi eleştiriyorlar. gayet kaliteli bir gazete. objektif gazete az veya yok olabilir. ama sadece hürriyeti veya sadece sabahı okuyup yorum yaparsak olmaz. birkaç gazete okumak gerekir objektif olabilmek için (farklı görüşleri okumak lazım vs) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Penthesilea said: AIHM gerekli uyariyi yapardi. Bugune kadar defalarca turkiye'ye karismis ve Turkiye'yi cezalandirmis AIHM, neyden cekinecek? AIHM in yargılama yetkisi yok diye biliyorum ben. Sadece öneride bulunuyorlar sen de gidip yerel mahkemelerde bu kararı örnek gösterebiliyorsun sadece. AIHM karışamaz hiçbirşeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Jadelith said: Penthesilea said: turk yasalarinda bir problem olsa emin ol AIHM gerekli uyariyi yapardi. Bugune kadar defalarca turkiye'ye karismis ve Turkiye'yi cezalandirmis AIHM, neyden cekinecek? Fransa'da da ayni sekilde yasak. Eee? Kaldi ki, Turkiye'nin durumu bir Iskandinavya'dan vs. cok daha farklidir, ayni sekilde ele alamazsin. yasalarda problem olmasıyla alakası yok, AIHM in görevi o değil. çekindiği birşey yok, sadece görevi bizim anayasamızı değiştirmeyi önermek değil. bide fransada yasak değil.... 1+1 in sonucunu bilmeyen insanlarla stochastic calculus konusmaya calisiyorum.sen baya iyiymissin ya. matematik yan dal yapiyorum ben de, stochastic'ten zorlanirsan ito lemma falan, gel anlatayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Haha valla öyle sanmaya devam et ne diyim .Alıntı yaptığın yeri de mi okumuyorsun?Yargılayıp suçlu bulup para cezası verdiğini hiç mi okumadın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Turban/Basortusu bir dini simgeyse,[Hadi siyasi demiyorum artik.] sen buna izin veriyorsan lakin diger dini simgelere ayni ozgurlugu tanimiyorsan[Ki kutsal dinleri diger dinlerden hicbir sekilde ustun kilamazsin kanunlar geregi.[bkz. laiklik]] bu iste bir sorun var demektir. Ya da her turlu dini sembol/simgeye bu ozgurlugu tanir isen, bunlarin getirecegi toplumsal tepkiyi ve olasi sivil siddet olaylarini[anarsi vb.] kontrol altinda tutabilecegine emin olmalisin. Eger bu sartlar soz konusu degilse boyle bir seyi `ozgurluk` olarak lanse etmen sadece guldurur. Ki zaten burda AKP'li kesimden hangisi AKP'nin turbani insani `ozgurluk` getirmek icin serbest biraktigini dusunuyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Hmm.. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı said: Ancak buradan şu sonuç çıkmaktadır, AİHM kararları içi hukukta direkt uygulanır kararlardan olmamakla beraber, iç hukukta bunun gereğinin yapılmaması halinde 41 nci maddeyle yaptırım öngörülmesi karşısında, taraf ülkenin “iç hukukunun bu ihlali ancak kısmen telafi edebiliyorsa”, “hakkaniyete uygun bir surette, zarar gören tarafın tatminine” hükmedilmesi nedeniyle, iç hukukun bu kararların gereğini yapmak zorunda olduğunu gösterir. Ancak iç hukukun ihlal kararının gereğini nasıl yapacağına ilişkin olarak sözleşmede açık bir düzenleme yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Penthesilea said: sen baya iyiymissin ya. matematik yan dal yapiyorum ben de, stochastic'ten zorlanirsan ito lemma falan, gel anlatayim zorlanırsam ha. eheheh :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mendoza said: Hmm.. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı said: Ancak buradan şu sonuç çıkmaktadır, AİHM kararları içi hukukta direkt uygulanır kararlardan olmamakla beraber, iç hukukta bunun gereğinin yapılmaması halinde 41 nci maddeyle yaptırım öngörülmesi karşısında, taraf ülkenin “iç hukukunun bu ihlali ancak kısmen telafi edebiliyorsa”, “hakkaniyete uygun bir surette, zarar gören tarafın tatminine” hükmedilmesi nedeniyle, iç hukukun bu kararların gereğini yapmak zorunda olduğunu gösterir. Ancak iç hukukun ihlal kararının gereğini nasıl yapacağına ilişkin olarak sözleşmede açık bir düzenleme yoktur. gg? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 kısaca şu entry: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13398898 bu da bonus: MADDE 148. – Anayasa Mahkemesi, kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasaya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler. Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler. ben olsam darbe yaparım yargıya, önümüzde seçimlere bakıcaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Yok bu başsavcı yalancı ben tanıyorum kolpacı resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Jadelith said: şahsen taraf okuyorum. hem orduyu hem hükümeti hem anayasa mahkemesini hem muhalefeti herşeyi eleştiriyorlar. gayet kaliteli bir gazete. objektif gazete az veya yok olabilir. ama sadece hürriyeti veya sadece sabahı okuyup yorum yaparsak olmaz. birkaç gazete okumak gerekir objektif olabilmek için (farklı görüşleri okumak lazım vs) sadece orduyu ve muhalefeti eleştiriyorsa yeter zaten tarafsız ve kaliteli olmaya. hükümeti eleştirmese de olur. bak mesela radikal da oldukça kaliteli gazetedir. peki hürriyet dışında sözcü, tercüman, yeniçağ ve cumhuriyet gazetesi de okuyorsak objektif olmuş sayılmış olur muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 ismi "TARAF" olan ve sloganai "DUSUNMEK TARAF OLMAKTIR" diye bir gazeteye "TARAFSIZ" demek supermis :D hic gulecegim yoktu asdfasdfasfdasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 ahmet altan ın uyuşturucu bağımlısıymış gibi boş bakan avatarı yüzünden bile alınmaz o gazete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phy Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 hurriyet birak tarafsiz olmayi gazete bile degil. Ayrica bir gazete birkac elestiri yapiyor diye kaliteli unvanini alamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Apache said: ahmet altan ın uyuşturucu bağımlısıymış gibi boş bakan avatarı yüzünden bile alınmaz o gazete gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Phy said: hurriyet birak tarafsiz olmayi gazete bile degil. Ayrica bir gazete birkac elestiri yapiyor diye kaliteli unvanini alamaz. Hürriyet tarafsız demedik zaten hehe :) başında Ertuğrul Özkök ve Aydın Doğan AKP yalakası, köşelerde Emin Çölaşan (eskiden), Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil, Mehmet Yılmaz, Oktay Ekşi, Özdemir İnce, hafiften "Cumhuriyet lite" etkisi yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Penthesilea said: neyi savunuyorsa savunsun, 18 yasinda gorusleri degisen bir insan zaten karakteri oturmamis bir insandir pek bi yanlış olmuş burası. 12 yaşında siyasi kimliğini belirleyip ömür boyu ona göre davranmasımı gerekio anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Cons said: NASSI GODUK adfsd sdf kısa ve öz olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar