Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Portekiz(Porto ve Lisbon)

irin

Öne çıkan mesajlar

• 5 yıl sonra ...
vaktinde pek kimse bişey yazmamış ama efendime söyleyeyim, 15-30 mayıs tarihleri arasında esnek bir şekilde (10 gün civarı düşünüyorum toplam) bu güzel ve yalnız ülkeyi gezmeye karar verdim.

Porto'da erasmus yapan arkadaş var, onda biraz takılacam, gerisini de kimseyle buluşmazsam yalnız gezeceğim.

İlk Porto-Lizbon-Endülüs(sevilya) yapayım demiş idim. Ancak sevilya'daki arkadaşım o tarihlerde Türkiye'de olacakmış. Dolayısıyla endülüs'ü başka bir bahara erteledim (içimde hala ukte gerçi belki giderim gene sevilya'ya, hesap kitap yapmam lazım önce bir.) Böylece Portekiz'e daha uzun vakit ayırır ülkenin havasını tam kapar dönerim dedim.

Şimdi sadece Porto ile Lizbon'u duydum, biliyorum. Bugün bir rehber aldım, okuyacam biraz bakalım.

Dolayısıyla sorum da bu, hangi şehirlere gitmeli?
5'er günü porto-lizbon'da geçirmek de var. Yollara dökülüp diyar bucak gezmek de var. (vakit;nakit) / keyif oranına göre...

Portekiz'de tren ağı iyi ve ucuz mu?
Car pooling benzeri araba paylaşma servisi var mı, varsa yaygın ve ucuz mu?
Otobüs motobüs olayları nasıl?

Orda burda pat diye bulunamayacak gidip görmüş değerli gezgin pati kardeşlerime ait bilgiler, trikler var ise onları dinlemeye hazır ve nazırım.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ben gideli 6 yıl oluyor, trenler batı avrupa'da gördüğüm en ucuz ve en konforsuzuydu :). Porto'da arkadaşların varsa sıkılacağını tahmin etmiyorum.

6-7 gün Porto, üstüne 3-4 gün Lizbon yaparsan güzel bir program olur. Lizbon oldukça hareketli ve rahat bir şehirdi.
İlla çok yer gezeceğim diyorsan ben görmedim ama en güneyde deniz kum konseptli algavre var, Porto'ya yakın aveiro, Lizbon'a yakın obidos ve Lizbon'dan günübirlik Sintra turistlerin uğradığı yerlerden. Zaten kitap almışsın ordan okursun bunları :).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...