elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 İsrail gizli servisi Mossad'a yakınlığıyla bilinen Debkafile Bush'un İran planını yazdı. Habere göre ABD, İran Devrim Muhafızları'na yönelik pek yakında sınırlı bir gece taaruzuna hazırlanıyor. İran ise planı biliyor ve karşı atağa hazırlanıyor. Debka sitesinde yer alan habere göre, görev süresi kasımda bitecek olan ABD Başkanı Bush, çok yakın gelecekte, İran'a karşı ilk somut saldırısını planlıyor. Debka'nın "Washington'daki kaynaklarına" dayanarak verdiği habere göre, Bush'un ilk hedefi İran Devrim Muhafızları. Başkan Bush'un, İran Devrim Muhafızları'nın eğitim kampları, mühimat depo ve fabrikaları ile iletişim merkezlerinin vurulacağı operasyona her zamandan daha yakın oladuğunu belirten Debka, plana göre bunun bir gece hava taaruzuyla gerçekleşeceğini yazdı. Ancak İran'ın da ABD'nin gece taaruzu planını öğrendiğni belirten Debka, Tahran'ın da böyle bir taaruza karşı tüm hazırlıklarını tamamladığını ileri sürdü ve İran Savunma Bakanı General Mustafa Muhammed-Najjar'ın iki gün önce "İran silahlı kuvvetleri her türlü saldırıya karşı hazırlıklarını tamamlamıştır" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Debka, İran Devrim Muhafızları'na ait bazı eğitim kamplarının da iki günden beri boş olduklarına dikkat çekti. İddiaya göre bölge "çok yakında" çok fazla ısınacak. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9098765.asp?gid=229&sz=40187
Xhunarion Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 İran baya baya kafa tutuyor, hoşuma gidiyor bu tavrı. /offtopic
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Yalan mı doğru mu bilmem de yazıda komple "C.Ronaldo Çemişkezekspor'a gelirim dedi. Futbolcuyla her konuda anlaşan Ç.Kezekspor kulübü yönetiminin 50 milyon Euroluk bonserviste indirim yaptırmaya çalıştığı kaydedildi." tarzı bir haber havası hakim.
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Yönetim Kurulu olağan toplantısında konuşan ABD heyeti başkanı büyükelçi Gregory Schulte, ilerleyen günlerde İran'a yeni bir öneri paketi sunulacağını belirterek, ''Bu öneri paketi İran'ın son şansıdır'' dedi. Konuşmasında IAEA Başkanı Muhammed El Baradey'in, İran'ın nükleer programına ilişkin son raporuna atıfta bulunan Gregory Schulte, "Raporda belirtildiği gibi İran yönetiminin, BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını ve IAEA'nın isteklerini yerine getirmeyerek nükleer tesislerinde uranyum zenginleştirme faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü" söyledi. Uranyum zenginleştirmenin nükleer silah üretimine giden yolda en önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Schulte, "İran'ın bu yoldaki kabiliyetini geliştirmek için her geçen gün nükleer silah geliştirme kapasitesini güçlendirdiğini" bildirdi. Schulte "İran yönetiminin Pakistanlı nükleer fizikçi A.Q.Han şebekesiyle bağlantısının tüm ayrıntılarının da yine IAEA tarafından ortaya çıkarıldığını" belirterek, "Nükleer tesislerinde askeri boyutlu faaliyette bulunduğu yolunda güçlü kanıtlar bulunan İran yönetiminin, BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını ve IAEA'nın işbirliği isteklerini yerine getirmesini beklediklerini" kaydetti. Schulte, AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana'nın, ilerleyen günlerde Tahran'a götüreceği öneri paketinin içeriğini ise açıklamadı. Kurumun Viyana'daki merkezinde önceki gün başlayan toplantısının yarında süreceği ve İran'ın nükleer enerji programına ilişkin gelişmelerin ele alınacağı bildirildi. http://www.haberturk.com/haber.asp?id=78534&cat=180&dt=2008/06/04
Cons Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 isimler sallama gibi ya AQ Han IAAEEAAEAe
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Yalan bence gider ayak olucak iş değil o
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Sıkar biraz. Sınırlı operasyon dedin mi kesin sonuç alman lazım. Bombardımana giden uçaklardan 1 tanesi dahi düşse İran zafer ilan eder millet sokaklara dökülür. Bush'un yerlerde sürünen karizması daha da çizilir. İsrail Lübnan'ın 1 ay suyunu sıktı; ama Nasrallah çıktı zafer ilan etti. Hizbullah güçlendi, İsrail karıştı. Ahmedinecad çıkar derki; kafiri püskürttük bize bir daha saldırırsa bilmemne yaparım vs vs. İşler iyice sarpa sarar.
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 biz geçenlerde biriyle tanıştık sean diye amerikadan gelmiş yarı türk adam kaçtım geldim ordan amerika 1,5 yıl içinde büyük bir kaos yaşıycak ekonomi çökecek felaketler olacak ondan sonra toplama kampları yapılmış amerikanın içinde bisürü öle diyo. aynı kişi george bush için alien dedi. bildiğin uzaylıymış. karısı da öyleymiş ama çocukları normal insanmış. gerçi karısı harbiden uzaylıya benziyo bencede. :)
Zegna Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 sizin sean lsd ve bilumum uyusturucunun kokune vurmus oralarda, beyni yanmış hehe :D
EponymouS Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 abd kimmiş İran yir onu çıtır çıtır. bastır iran görem seni :D
Chaotic Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 bi garip arkadaş. lsd kullanmışmı bilmiyorum ama ışık falan diyo ben hem müslümanım hep hıristiyan hem budist hem yahudi hem taocu bisürü saydı böle. sordum şahadet getirmeyi falanda biliyo. ışık diyo hep bide soulmate diyo past lives diyo. sonra aliens diyo planet x diyo. bi garip.
Apache Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 istiyorum aslında iran ın daha demokratik bir yer olmasını ama sonra bizde demokratikleşiriz korkusuda var biraz.
porsuk Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 danışıklı dövüş bunlar ne iran nede amerika bu saaten sonra bi cacık yapamaz amerika iranla anlaştı bile amerika israili bile gözden çıkarabilir ortadoğu politikaları ve stratejileri iflas etti artık amerikanın gözü afrikada sadece amerika değil artık tüm dünya afrikaya akıyor amerikanın yeni afrika programını en iyi barack obamadan anlayabilirsiniz afrikada kaybettiği tahminen uzun sureyi geri kazanmak istiyor xxxx adında karanlık birisi gitti derneklere tarikatlara kurum kuruluş ve gruplara obamayı desteklemesini ve destekletmesini istedi 20'nci yüzyılın ilk yarısı Avrupa'nın, ikincisi ABD'nin asrı olmuştu. 21'inci yüzyıl ise Asya'nın asrı olacak. Soğuk Savaş'ın bitmesiyle tarihe karışan Doğu-Batı rekabeti geri geliyor. Bu rekabette eski Sovyetler Birliği'nin veya Doğu blokunun rolünü Asya'nın yeni devleri üstlenecek. Çin, Japonya, Hindistan gibi. Eski DoğuBatı rekabetinin hesaplaşma alanı Avrupa ile Ortadoğu'ydu. Yenisi ise Afrika ve Avrasya'da sahnelenecek. Zengin geçmişe, parlak geleceğe ve büyük potansiyele sahip Türkiye", bu rekabette kozlarını iyi değerlendirmek için jeopolitik değişimlere kesinlikle uyum sağlamak zorunda. Bu da Japonya ziyaretinin hem kısa, hem de uzun vadeli hedefler içerdiği anlamına geliyor. Kısa vadeli hedeflerin siyasi bölümünde, Cumhurbaşkanı'nın "Mükemmel" diye tanımladığı iki ülke ilişkilerinin daha da pekiştirilmesi yer alıyor. Malum; Türkiye, 2009-2010 dönemi için BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyeliğine aday. Japonya ise İkinci Dünya Savaşı sonrasının koşullarına göre oluşturulmuş Güvenlik Konseyi'ndeki dengelerin yeniden kurulmasını talep ediyor. Anlamı: "Ben de Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olmak istiyorum." Almanya, Hindistan, Güney Afrika, Brezilya da benzer talepleri seslendiriyorlar. Ankara ile Tokyo bu konuda işbirliği kararı aldı. Japonya bize geçici üyelik için destek verecek, biz de ona daimi üyelik için. Kısa vadeli ekonomik hedefler ise, iki ülke arasındaki gerçekten devede kulak olan (600-700 milyon dolar civarında) ticaret hacminin artırılması, Türkiye'ye daha çok Japon sermayesinin çekilmesi (Bugün için Japonya'nın dış yatırımlarında 60'ıncı sıradayız), daha çok turist gelmesi (Tatilini yurtdışında geçiren 17 milyon Japon'un sadece 160 bini Türkiye'yi tercih ediyor) şeklinde sıralanıyor. Bu hedeflere şöyle veya böyle makul bir zaman diliminde ulaşılabilir. "Büyük Oyun"da rol kapmak Ama Türkiye'nin asıl amacı, asıl iddiası, Afrika ve Avrasya coğrafyasında oynanacak "Büyük Oyun"da iyi bir rol elde edebilmek, "Asya Yüzyılı"nı ıskalamamak. Bunun da yolu başrol oyuncularıyla güç birliğine gitmekten, üçüncü ülkelerde ortak yatırımlar yapmaktan, ortak girişimlerde bulunmaktan geçiyor. Örneğin, dünyada üçüncü sırada gelen Türk müteahhitlik sektörünün bu alanın bir başka devi olan Japonya'yla ortaklık kurması, Ortadoğu'da, Afrika'da ortak işler yapması gibi. Bunun altyapısını hazırlamak için sessizsedasız ama ısrarlı ve kararlı girişimler sürdürülüyor, hiçbir fırsat kaçırılmıyor. Bir örnek: 28-30 Mayıs tarihlerinde Yokohama'da yapılan ve 53 Afrika ülkesinden 52'sinin katıldığı (44'ü devlet başkanı düzeyinde) Uluslararası Afrika Kalkınma Konferansı'na Türkiye de katıldı. Afrika için kıyasıya yarış var. Japonya'dan önce Hindistan benzer bir konferans düzenledi. Ondan önce de Çin. Şimdi sıra Türkiye'de: 18-21 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da liderler düzeyinde Afrika zirvesi yapılacak. Çünkü Yokohama'daki konferansta Japonya Başbakanı Yasuo Fukuda'nın dediği gibi, "Yakın gelecekte dünya ekonomisinin çarklarını çeviren motor Afrika olacak." Ama Kara Kıta'yı soyarak değil, müthiş kaynaklarını ve potansiyelini değerlendirerek. Kolonyalistleri ve onların işbirlikçisi yerli -ve çürümüş- liderleri değil, halkları zenginleştirerek. Zira yüzyılın yeni süper güçleri olan Asyalılar, Afrika'yı sömürge çağında olduğu gibi, Avrupalılar'a, Batılılar'a yedirmeye asla izin vermeyecekler. Türkiye de bu kararlılığı hem destekliyor, hem de paylaşıyor. yani bu şu demek oluyor amerikanın yeni lideri obama olursa çok farklı politikalara tanık olucağız ortadoğuda umduğunu bulamadılar afrikayı değerlendirmek istiyorlar belkide ortadoğu hala amerika için tüm geçerliliğini sürdürüyor belkide vaz geçmedi ama şu bir gerçekki afrikadaki bırakın enerji potansiyelini çıkan tonlarca elmas için hala savaşlar devam ediyor yani amerika iranla işbirliği bile yapabilir hatta geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam iran savunma bakanımı kimdi o hatırlayamadım amerika bizden yardım istiyor sonrada size saldırcaz diyor amerikalılar delirmiş diye bi roportaj yapıldı yani bush gider ayak bi halt edemez
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 porsuk'un yorumlarına hastayım, kahve muhabbeti ile bilimkurgu filmi karışımı oluyor genelde. said: amerika iranla anlaştı bile amerika israili bile gözden çıkarabilir Birşey demeye gerek yok said: artık amerikanın gözü afrikada sadece amerika değil artık tüm dünya afrikaya akıyor aids, açlık, susuzluk, küresel gıda krizi, eksi büyüme rakamları, iç savaşlar, batıyla hızla açılan teknoloji farkları.... Nijerya'da çıkan petrol dışında kara afrika'nın işi tam anlamıyla bitiktir. said: 20'nci yüzyılın ilk yarısı Avrupa'nın, ikincisi ABD'nin asrı olmuştu. 21'inci yüzyıl ise Asya'nın asrı olacak. 21.yy'ın ilk yarısı da amerika'nın. Avrupa ise 1914 den beri ayvayı yemiş durumda. Gelecek Asya'da olabilir ona katılırım. said: Soğuk Savaş'ın bitmesiyle tarihe karışan Doğu-Batı rekabeti geri geliyor. Bu rekabette eski Sovyetler Birliği'nin veya Doğu blokunun rolünü Asya'nın yeni devleri üstlenecek. Çin, Japonya, Hindistan gibi. Saydığın bu devletler kendi içlerinde rekabet halindeler. Doğu Bloğu tarzı bir rekabet yaratmaktan uzaklar. En azından biz ömürümüz dahilinde göremeyiz. said: Ama Türkiye'nin asıl amacı, asıl iddiası, Afrika ve Avrasya coğrafyasında oynanacak "Büyük Oyun"da iyi bir rol elde edebilmek, "Asya Yüzyılı"nı ıskalamamak. Türkiye'nin Asya-Afrika üzerine maalesef en ufak bir planı dahi yoktur. Dış politikamız Ortadoğu batağı ile AB çıkmazı arasında yokolup gitmektedir. said: Zira yüzyılın yeni süper güçleri olan Asyalılar, Afrika'yı sömürge çağında olduğu gibi, Avrupalılar'a, Batılılar'a yedirmeye asla izin vermeyecekler. Türkiye de bu kararlılığı hem destekliyor, hem de paylaşıyor. Buna sadece yok artık lebron james demek istiyorum
Esh Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 yanlis anlama da bu kadar quote yapmaya usenmedigin icin sana da bir "yok artik lebron" demek lazim.
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Esh said: yanlis anlama da bu kadar quote yapmaya usenmedigin icin sana da bir "yok artik lebron" demek lazim. uyuyamıyorum. geceleri çok fazla vakit oluyor. uyku hapı falan kâr etmiyor.
Milamber Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 ben yeni başkanlık seçimlerinden önce kesinlikle bir şey olacağını düşünüyorum. yeni bir terör saldırısının ardından iranla savaş hiç uzak bir ihtimal değil. 11 eylülden sonrada yalan haberlerle ırağa saldırmıştı abd. şuanki açıklamalar tamamen halklarını tekrardan korkutmak, olası savaşa destek kazanmak için yapılıyor.
Öne çıkan mesajlar