Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ertuğrul Sağlam'dan Açıklamalar


hozceri

Öne çıkan mesajlar

Ertuğrul Sağlam'a göre bu durum haksızlık: AYNI PUANA RAĞMEN FENERBAHÇE YÜCELTİLİYOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, herkesin yüzyılın takımı ilan ettiği Fenerbahçe ile ligi aynı puanda bitirdiklerini, buna rağmen kendilerinin ağır eleştirilere maruz kaldığını, Fenerbahçe'nin ise yüceltildiğini söyledi.
Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Kulübü'nün resmi dergisinin Haziran-Temmuz sayısında yer alan röportajında, geçen sezonun değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile ikinci yarıda oynadıkları maçın Beşiktaş adına kırılma noktası olup olmadığının sorulması üzerine Sağlam, ''Sezon başından beri birçok kırılma noktası vardı. Ankaraspor, kazanmış olmamıza rağmen tarihe geçen Trabzonspor maçı, ilk devre oynadığımız Galatasaray ve Fenerbahçe maçları. İkinci devrenin son döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor; bizim hakem hatalarıyla puan kaybettiğimiz maçlar'' diye konuştu.

Geçen sezon psikolojik olarak yaşadıkları zorlukların neler olduğu sorusunu Sağlam, ''Özellikle üst üste yaşadığımız hakem hatalarının olduğu dönemde oyuncularımızın hakemlere bakış açısı değişmeye başladı. Şöyle bir psikolojiyi düşünebiliyor musunuz: (Bir maça daha çıkıyoruz ve hakem yine çok can alıcı, skoru etkileyecek bir noktada hata yapacak)... Bu şekilde oyuncunun rahat olamayacağı gerçeği var. Ama bunu içimizde çözdük ve ligin sonuna doğru biraz geç de olsa toparlanarak ligi bitirdik'' diye yanıt verdi.

Sağlam, geçen sezon yapılan yabancı transferler konusunda eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

''Bugün Türkiye Ligi'ne baktığımız zaman görüyoruz ki; yabancı futbolcu transferinde yüzde 100 isabet tutturan bir takım yok. Dolayısıyla diğer takımlar bu konuda ne kadar sıkıntı yaşadılarsa biz de o kadar yaşadık. Kaldı ki, bizim yaşadığımız sıkıntılar kulübümüzde maddi anlamda çok büyük kayıplara yol açmadı. Diğer kulüplerin 20-25 milyon Avro verip transfer yaptığı bir ortamda bizim zarar ettiğimiz rakamlar 300-400 bin Avro civarında. Belki oyuncu kalitesi anlamında çok isabet tutturamadık ama en azından kulübümüze de çok büyük zararlar vermedik. Örneğin Galatasaray'ın 8 yabancısını da oynatmadığını düşünürsek bu daha da açık bir şekilde ortaya çıkıyor.''

Ertuğrul Sağlam, büyük bir takımda yerli antrenör olarak çalışmanın çok zor olduğunu ifade ederek, ''Ayrıca dünyada; kendinden olana bu kadar acımasız, bu kadar hoşgörüsüz yaklaşan, elde ettiği başarıyı bu kadar küçümseyen bir ülke daha yoktur'' dedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

puan olayına katılıyorum. ertuğrul sağlam'ı da çok severek destekliyorum. istikrar gerekli artık takımlarımıza. her sene her sene iskeletten yabancılara ordan teknik direktöre kadar değiştirerek neyin başarısını elde edebilirsin ki? büyük kulüpleri izleyin bakın kaç senedir hep aynı insanlarla oynuyorlar. milan 20 tane oyuncusunu emekli etti 3 sezon içerisinde. doğduğumdan beri aynı adamlar oynuyordu.

ertuğrul bu gerçekten beşiktaş taraftarı olan ama başarısız bir başkan olan yıldırım demirören giderse gider ancak diye düşünüyorum çok büyük bi kriz olmadıkça. ama tekrar söylüyorum yıldırım demirören'in yerinde maymun olsa öğrenirdi başkanlık işini ya bunca senede. bu kadar zor mu transfer yapmak acaba. gerçekten merak ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Caps açık başlık açmamaya özen gösterelim, çirkin gözüküyor. Kaldı ki konu da ne öyle "çok aşırı heyecan yapacak" bir konu ne de bomba gibi bir olay. Sebepsiz yere kirlilik yani.

Konuya dönersek, FB'yle aynı puanı aldıkları doğru, ama o FB bir yandan Türkiye Kupası ve Şampiyonlar ligini götürdü, üstelik de yedek kullanmadan 13-14 oyuncudan fazla oynatmadan.

Oysa o BJK sadece tek kulvarda oynadığı halde gücü ancak yetti.

Hakem hatası falan hikaye. BJK şu anda çok kötü bir takım. Daha ilk 11'i belli değil. Kim nerede oynayacak takım hangi kadroyla çıkacak maça kimse bilmiyor. Bir Bobo diyorlardı bir de Tello, son dönem o ikisi de performans olarak düşünce ipten alacak adam kalmadı takımı.

Takımda kanat yok, gençlere güveniliyor sadece, forvet ve hücum hattı dışında sağlam yer kalmamış.

Üstelik kazandıkları maçın da yarısında geriye düşüp sonradan yakalamış BJK oyunu.

Ertuğrul Sağlam gibi geçmişi sağlam ve başarılı birinin futbolda herşeyin puanla ölçülemeyeceğini bildiğini düşünürdüm.

Kadro gücü ve oyun kalitesi açısından GS'nin de FB'nin de çok gerisinde. Üstüne üstlük hala kör topal bir transfer politikası işleniyor. Esas eleştiri de bu yüzden zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

transferler konusunda eleştrileri ertuğrula değil yd ye yöneltmek lazım.

bu arada başlığı küçültecektim kedim camdan aşağı düştü yan apartmana onu almaya gittim.

neyse beşiktaş'ın gs den daha kötü takım olduğuna asla inanmıyorum. bu büyük bir yalan açıkcası. şampiyon olması bir takımın iyi olduğunu göstermiyor kesinlikle. iyi takımlar şampiyon olsaydı fenerbahçe bu sezon 20 puan fark atardı iki takımada.

takım olmakla alakalı bi durum bir kere. ikincisi oyuncu kalitesi açısından beşiktaş gömlek gömlek üstün galatasaraydan. kalitesiz yabancılarla dolu bir takım galatasaray. beşiktaş'ın en azından bobo holosko delgado tello cisse ve en son transfer sivok gibi adamları var elinde yabancı olarak. fenerbahçe türkiye'ye kanoute gibilerini getirmedikçe de şu anda türkiye liglerinin en iyi forvet hattına sahip olduğumuz da gerçek. ayrıca beşiktaş gençlere güveniyor derken, kimmiş o gençler çok merak ettim. hayır bütün sezon tek genç serdar özkan oynadı, serdar kurtuluş hep sakattı aydın'da son bir kaç maç oynadı.

hangi gence güvenmişiz anlayamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kapasite nedir ya. kimseyi ilgilendirmiyor kapasite nedir ne değildir. kapasitelerine göre hareket etseler zaten 20 puan takarlardı diyorum ben fenerbahçe için.

kapasiteyle olacak iş değil o. sonuçta her takım 34 maçını oynadı, 3 takım 73 te kaldı. zaten işin burasını daha fazla kurcalamanın manası da yok. hakem hatalarına ağlamak değil sorun. yapılan ahlaksızlıklara tepki göstermek lazım. iyi o zaman kıtır kıtır doğrandığımız halde susalım ki iyice doğrasınlar bizleri. tepki vermezsen ezilirsin abicim kural bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beşiktaşın gs'ye göre defansı ve ortasahada koşan adamı eksik. bu bölgelerde folloş olduğumuz için gs'nin gerisine düşmemiz normal. ama şu anki hücum hatları karşılaştırılamaz zaten

gerçi demirören boboyu yollayıp bebbeyi koyar oraya onu da görürüz inanıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kedine geçmiş olsun Mumu

Konuya dönersek işte Serdarları diyorum ben zaten genç olarak.

Forvet hattını ben de söyledim iyi diye, ama başka da bir şeyi yok BJK'nın.

Tello formsuz olduğu sürece ne bek var ne de kanat takımda. Defans göbeği desen zaten bi İbrahim Toraman var o da artık oynarsa. Gökhan ayakkabısını bağlarken bile omzunu çıkartabilcek hale gelmiş, yedek olarak alınanların kalitesi ortada.

Ortasahada Delgado kadar dengesiz adama güven bağlanmış. Adam iyiyse çok iyi, ama gününde değilse sürünür sahada.

Ön libero Cisse demişsin de, Cisse dediğin adam bırak Linderoth'u Mehmet Topal kadar bile iyi değil.

Oyuncu kalitesi olarak kesinlikle FB GS'nin çok gerisinde bir takım BJK şu anda. Forveti dışında sağlam mevkisi kalmamış bir takım.

İlla birebir kıyaslama istiyorsan defans olarak bek olarak zaten GS önde apaçık, sağ bek problemli bir tek. Ortasaha göbekte Topal Linderoth Ayhan la kıyaslanacak adam değil Çisse.

Arda >> Delgado zaten. Forvetlerde işte Ümit var bizde başka adam yok, sizde 2-3 iyi adam var. Ama Bobo'nun son dönemki formsuzluğu da var yine aynı şekilde.

Kusra bakma ama biraz objektif bakabilen herkes BJK'nın kadro zayıflığını görebilir sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu 3-4 tane akıllı transfer yapılsa gs'nin kadro kalitesini aşar şu takım ama bakalım sivok dışında akıllı transfer göremedik ki o da eski performansını yakalayabilecek mi orası meçhul

bu arada beşiktaşın kadrosuna laf eden çok beşiktaşlı olur da 1 tanesinin bile delgadoyu ardayla, cisseyi de topalla değişmek isteceğini sanmıyorum türk kontenjan avantajını saymazsan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben arda delgado olayına pek katılmıyorum. hayatımda bir takımı arda kadar yavaşlatan adam tanımadım tanımam da. arda'nın önünde 2 bin ekmek fırını var delgado gibi olabilmek için. bir kere karakterinde problemler var aşırı şımarık bir çocuk arda.

neyse şimdi orta okulda yaptığımız gibi oyuncu kıyaslamaları değil de, genel olarak baktığımızda beşiktaş kalesinden orta sahasındaki bazı adamlarına, defansta ibrahim toramanıyla hücum hattındaki oyuncularına kadar gs den üstün. ne demek istediğimi yeni sezon başladığında anlarsınız zaten.

formsuzluk dediğin şey de, ne bekliyorsunuz anlamadım. formda olmak c.ronaldo gibi oynamaktır bence. gerisi zaten formsuzdur. bir oyuncu her maç iyi oynayamaz ama zaten sen bütün maçını delgadoya bağlıyorsan ve adam kötü oynadığında takım duruyorsa ortada problem var demektir.

beşiktaş bu sezon tek güçsüz bölgesi olan ön libero ve defansa transfer yaptı. oyuncuları hiç birimiz tanımıyoruz sivok haricinde. görücez bakalım kim neymiş. bu seric yeni juanfran olur gibime geliyor benim mesela da ibrahim üzülmez'den de kötü olamaz herhalde.

bir de şey var, galatasaray'ın bu sezonu şampiyon bitirdiği için takım olarak durduğunu göz önüne almanız gerekiyor bence. olası bir 4.lükte gs'de şu iyi dediğiniz adamların yüzde 70'inin kafası kesilirdi anında. barış özbekle sabriyle serkan çalıkla hakan şükürle olacak iş değil ki bu. şu boboyu iyi paraya satıp saviolayı getirsek keşke. hadi be yıldırım be.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Topal değil de Linderoth'la değiştirilir ama :)

Topal'ı son dönemki çıkışı ve Linderoth eksikliğinde coşması için dedim.

Dediğin gibi 3-4 akıllı transferle bayağı şey katar BJK takımına da, 3-4 transfer demek zaten takımın çehresini değiştirmek demek. GS'den de bekliyoruz aynı şekilde 3-4 iyi transfer :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu said:
...genel olarak baktığımızda beşiktaş kalesinden orta sahasındaki bazı adamlarına, defansta ibrahim toramanıyla hücum hattındaki oyuncularına kadar gs den üstün...


Ehehe şunu söyledin zaten tartışma bitti be Mumu...

İbrahim Toraman ıyla üstün diyosun da, tüm ülke Servet'i konuşuyo bugün.

Kale defans üstünse niye GS den o kadar fazla gol yediniz diye sorası geliyo insanın :) Orta sahasındaki bazı adamlar? O adamlar heralde hiç oynamadılar BJK'nın bu sezon herangi bi lig maçında, kimsenin gözüne çarpmadılar çünkü...

Yapma etme, biraz objektif bak.

Aynısını yapıyosun Demirören'in. O da aynen fanatizmle yaklaşıyo ne kendinde ne takımda sorun suç aramıyo hakemler falan diyo sonra BJK her sene daha sezon ortasında patlıyo elde.

Bariz derecede dar ve kötü bir kadrosu var Beşiktaş'ın şu anda. Ama bunu inkar etmeniz tabii ki daha iyi, inkar ettikçe bu kadro kalacak ve her seneki gibi yine erken kopacak bir rakip şampiyonluk yarışından :)

BJK'ya GS'den iyi kadrosu var diyen başka birini görmemiştim bu sene daha, ilk oldu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama rew şimdi fanatiklik yapıyorsun derken, rüştü ve hakan arıkan ile aykutu orkunu bir tutmak da ilginç olmadı mı sence? serdar özkan sabri den çok daha yetenekli ve iyi topçu değil mi ? serdar kurtuluş ön libero olarak milli takıma kadar yükselmemişmiydi tigana döneminde ve sonrasında sakatlanana kadar?

galatasaraylı olsam kadromdam utanırım bu benim şahsi düşüncemdir. galatasaray yabancısız oynamak gibi bir duruma düştü ve hala beşiktaş'ın kadrosundan kaliteli diyorsanız ben karışmıyorum zaten daha fazla. bütün türkiye servet'i konuşuyor olabilir. ibrahim toraman'da bu ülkenin en çok konuşulan göbeklerinden biriydi. iyice olgunlaştı yanına iyi bir yabancı ile çok iyi işler yapacağı kesin. adam bir sezon boyunca sürekli yanındaki adam değişerek oynarsa nasıl başarılı olabilir?

neyse ben yeni sezona kadar susuyorum bu konuda. transfer yapacak olan galatasarayın alacağı adamları da görücez. bir de lincoln gibi bir adama sahipsiniz ve delgadoya dengesiz diyorsunuz. ilginç yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi galatasaraylı olarak yazıyorum ertuğrul sağlamın üzerine çok fazla gidiliyor dürüst olmak gerekirse adamların gerçekten çok canı yandı bu yıl hakemlerden...
2 maç son dakikada verilmeyen gollerle kaybedilen puanlar, yetmez gibi aynı dönemde galatasarayın ve fenerbahçenin yine hakem hatalarıyla kazandığı basit puanlar ligin dengesini oldukça bozdu bana kalırsa...
ama tabi son haftalarda stresten uzak bi şekilde topladığı puanları göz önünde tutarsak bence beşiktaş hakem hataları olmasa da yine bu civarda bi puan toplayabilirdi...
bana göre beşiktaşın asıl sorunu istikrarsız oyunculardan kurulu bi takım olması bobo nobre gibi oyuncular ayrıca genç oyuncular ibrahim kaş olsun serdarlar olsun bazen üst düzey futbol ortaya koyarken bazen son derece başarısız oynayabiliyorlar...
yine delgado bi maç harikalar yaratırken öbür maç sahada olduğundan bile şüphe ettiriyor bence beşiktaşın önce sezonun en az 30 maçında oynayacak 5-6 oyuncu belirlemesi lazım arkasından nobre yerine gerçekten yerinin adamı bulduğu pozisyonları gole çeviren bi forvet iyi olur,bide defansın göbeğine güven veren tecrübeli bi adam koyabilirlerse oldukça iyi bi kadro olacağı düşüncesindeyim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neyse isimlerin yaptıklarını tartışmıyoruz zaten kaynamasın. hakem hataları bizim çok puanımızı yedi bu sene bu bi gerçektir. her sene her takım ağlar biz ağlayınca adımız ağlak oldu niyeyse ben orasını çözemedim. ertuğrul kadar düzgün adam gibi adam zor bulunur bu ülkede. bir de aykut var bence bu klasmanda. gerisi traş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...