Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ARABANIZA BİNİN VE DEFOLUN!!!

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

ARABANIZA BİNİN VE DEFOLUN!!!

Amerikalı kadın asker işte böyle bağırıyor. Mardin sanayi sitesine yerleşen Amerikalı askerlerin görüntüsünü almak için kapının girişinde duruyoruz. Bir Türk subay ve birkaç Türk asker var. “Görüntü çekmemizde bir sakınca var mı?” diye soruyoruz. Türk subay şaşırıyor. “Var , desem de çekeceksiniz nasıl olsa, hatta çekmişsinizdir bile...” diyor. “Yoo , güvenliğiniz için sakınca varsa çekmeyiz” diyoruz. Bu sırada kapıda bekleyen Amerikan askerlerinden bir kadın ingilizce bağırmaya başlıyor. “Arabanıza binin ve DEFOLUN!!” Askeri bölgenin dışında olduğumuz ve görüntü almadığımızı söylüyorum. Kadın asker daha yüksek sesle bağırıyor. “ARABANIZA BİNİN VE DEFOLUN” Türk askerleri ile gözgöze geliyoruz. Biraz daha kalırsak olay iyice büyüyecek. Mahçup, kırgın bir şekilde Mardin sanayi sitesinin önünden Amerikan askerleri tarafından kovuluyoruz. Arabamıza binip giderken içimizde bir kırıklık, bir kızgınlık var.

Güneydoğu anadolu bölgesinde OHAL kalktığından bu yana görülmeyen kontrol noktaları özellikle sınıra yaklaştıkça yeniden kuruluyor. Boynumuzdaki sarı akreditasyon kartlarını her kontrol noktasında görevli Türk askerlerine veriyoruz. Bir yere telefon edilip bilgi alınıyor. Mesela Şırnak sınırına girişteki kontrol noktasında bir cipin içinde sivil kıyafetli iki kadın iki erkek bekliyor.Etrafta Türk askerleri hemen önlerinde beyaz bir reno. Muhtemelen istihbarat elemanları. “Bunlar kim?” diye soruyoruz “Amerikalılar” diyorlar. “Neyi bekliyorlar? “ Cevap yok.

Amerikalılar ile çalışan bir gazeteci arkadaşım bir arazi pazarlığında benzer bir görüntüye takılmış. O da üzgün ve kızgın. Amerikalılar ve Türk müteahitler bir ağa ile toprak pazarlığı yapıyorlar. Bizim askerler etrafında öyle bir koruma yapmışlar ki sanki düşman topraklarındalar,hepsi siperde...
Güneydoğu’da Mardin’den itibaren nerede ise her birkaç kilometrede bir Amerikalıların kiraladıkları tesisler , arsalar var. Züğürt Ağa filmini hatırlarsınız. Bölgenin düne kadar tüm züğürt ağaları bugün arazilerini kiraya vermenin sevincini yaşıyorlar.
Zaten Mardin’den itibaren , Silopiye kadar ipekyolunu aşarken sayıları gittikçe artan bir tanker mezarlığından gidiyorsunuz. Hele Cizre’nini girişi nerede ise ölü tanker denizi. Heryer eski tankerler ile dolu. Cizre’de, Cizre standartlarında inanılmaz lüks bir otel var. Gazeteciler genelde burada kalıyor. 300-400 gazeteci nerede ise bir aydır bu otelde üstlenmişler. 30 kilometre ötede Silopi var. Yayın araçları genelde kaymakamlığın bahçesine üstlenmiş. Gazeteciler hergün bu yolu birkaç defa gidip geliyorlar. Operasyon başladıktan sonra yayın merkezleri de çatılara taşındı. Bir diğer kısım gazeteci ise sınırın ötesinde Zaho’dalar. Daha doğrusu arasıra Zaho’ya geliyorlar . Cep telefonları bir tek orada çekiyor. Aralarında sınırı bir kısım illegal yöntemlerle geçmeyi göze alanlar da var. Geçtiğimiz gün birisi ile Cizre’den Zaho’ya telefonla konuşuyoruz ilginç bir olay anlattı. Birgün Zaho’da dolaşırken Askeri istihbarat elemanları ile karşılaşmışlar. Gazeteciler hala “jitem” olarak anıyor. “Kızgındılar” diyor, “Elbet Türkiye dönmek için sınıra geleceksiniz o zaman bize nasıl buraya geçtiğinizi anlatırsınız nasıl olsa.” demişler. Ama sonra çok çok hoş bir jest yapmışlar. “Merak etmeyin burada başınıza birşey gelirse bizi haberdar edin, biz buradayız , yardımcı oluruz...” Gazeteci arkadaşım hem şaşırdığını hem de duygulandığını söylüyordu.

Bu arada karşıdaki gazeteciler ile ilginç diyaloglar da oluyor. Mesela Kuzey Irak’dan Türkiye’ye doğru bir konvoy mu geliyor hemen telefon açılıyor. “Şimdi Zaho’dan geçtiler...” bu yarım saat sonra burada olacaklar anlamına geliyor. Aynı şey bu taraf için de geçerli...

Ama tabi herkesin merak ettiği karşı tarafa ne zaman ve nasıl geçişe izin verileceği.

SAVAŞTA İLK GÜN...

Gelelim ikinci körfez savaşının ilk gününde yaşananlara.
Eğer ilk gece Bağdat’daki bombalayan , daha doğrusu bir arabaya birkaç bomba atan ve tüm dünyaya bombalamanın başladığı intibânı verdiren uçaklar Saddam’ı ya da üst düzey birilerini vuramadılar ise CIA fena çuvalladı diyebiliriz. Çünkü günlerdir medyada Irak üzerinde yapılan medya propagandası yerle bir oldu. Ne deniyordu günlerdir; “Amerika şöyle büyük bombalayacak, böyle büyük bombalayacak... şok bombardıman olacak... Irak askerleri teslim olacak..” Ne oldu peki?
İlk gün için Bush bir açıklama yaptı anında Saddam’dan bir açıklama geldi. Amerikalılar üç bomba attı , Iraklılar 6 füze yolladı Kuveyt’e, bir de Amerikan helikopteri düşürdü. Ateşe ateş ile , propogandaya propoganda ile cevap verdi.
İlk gün için savaşın sonucunu açıklayalım. Irak 1- ABD 0
Onca tehditten sonra daha görkemli bir açılış bekliyordu bütün dünya di mi?

Olmadı...

Eminiz ABD bu durumu ağırın da ağır bir bombardıman ile hemen ikinci gece dengeleyip öne geçecektir, bunda kimsenin tereddütü yok. Netekim görünen o ki manzarayı umumiye de bu yönde..

Bomba denilince akla kullanılan silahlar da geliyor elbette. Ortad
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada amerikalı beyler emretmişler, Türkiyede'ki Iraklı diplomatları sınırdışı etmemizi istiyorlarmış, emirleri olur hay hayyy... Bizim gerçekte kimleri sınır dışı etmememiz gerektiği konusu bence çok açık.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 21 Mart 2003 15:22 tarihinde demiş ki:
fedaykin 1984190 tane topic niye açıyosunki?
savaş diye bi topic aç hepsini yaz yani sıkılıyorum artık savaş topici görmekten
savaş değilde fedaykin topici görmekten[hline]dark-dr, 20 Ağustos 2001 15:37 tarihinde demiş ki:
LOOK DUDE IM LOGGING FROM ***IN TURKEY AND I PING 640. TODAY I PING 200 SO I PK PPL GOT THAT?

şu an tüm dünyayı etkileyen konu savaş... bence söylediğin saçma nukem...
ki yani 2 tane topiği var adamın topu topu meydanda...[hline]Bonecrusher, 09 Mart 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
ulan forumları bir açtım karşımda bir öküz
=o=

[Bu mesaj karpuz tarafından 21 Mart 2003 15:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de saçma söylediğin Nukem, açılan konuların tek ortak noktaları savaşla ilgili olmaları, şu anda bütün dünyadaki haber bültenlerinde olduğu gibi yani. Sen bu saldırı ve Türkiye'nin durumu ile ilgili bilgi veya fikir sahibi olmak istemeyebilirsin, ama ben istiyorum ve Fedaykin'in açtığı topicleri ilgiyle izlemekteyim, yalnız olduğumu da sanmıyorum.

Mesaj atmamanı öneririm rahatsız oluyorsan, ama hiç kusura bakma Beşiktaş'ın yenilgisinden daha çok ilgileniyorum ben bu konuyla.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi de hava alanlarını kullandırtmıyoruz amerkalılara.ben başta olsam bu heriflerden daha iyi yönetirdim beah.insan sinirlenmiyyim diyo ama.neyse.

Not: Bazı yerlere sert girecektim oyüzden susuyorum.şu anda gördüğünüzden çok daha sinirlityim.bilemezsiniz.[hline]Tanrım!Nasıl dayanacağım bu güzelliğe?
Olacağımız zaman senle birlikte
Merak ediyorum kalbim nasıl çarpacak?
Ulaşmak istesem sana
Rekabet nasıl edeceğim bu duyguyla?
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika Bağdat asker kaybetmekten çekindiğinden Kürtleri güneye yürütüp onları Bağdata sokmak istiyor. Buna karşılık Musul ve Kerkük'ü onlara taahhüt etmiş durumdalar. Türkiye'nin buna sonuna kadar karşı çıktığı zaten biliniyor. Kürtlerde bu planı uygulamak için Türkiye, İran ve Suriye'ye karşı güvence istiyor. Zaten bu sabah Amerika Türkiye'ye ufak çapta bir nota verdi ve Kuzey Irak'a girme dedi. Buna karşılık olarak Türkiye misilleme yaptı ve hava sahasını Amerikan uçaklarına kapattı. Ayrıca İncirlikteki bütün uçuşlar yasaklandı. Kürtler ise bu arada nasıl olsa Türkler artık giremeyecek diye Kuzeydeki siperlerini yüksek oranda terkederek güneye doğru inmeye başladırlar. Gelecek bir kaç saat veya gün içinde Kürtlerin Musul ve Kerkük'e girmeye başlaması kuvvetle muhtemel. Buna karşılık Türkiye'nin nota vermesi ve Kuzey Irak'a girmesi buna karşılık olarak da Amerikan ve Kürtler ile çatışmaya girmesi hiç de uzak bir ihtimal değil.[hline]
I get knocked down
But I get up again

Sosyal ağlarda paylaş

Evet sonunda Amerikalı teröristler Türkiye'yi de bombalamaya başladı. Bugün Türk topraklarından çekilmeye başlayan terörist unsurlar geri çekilirken "şans eseri" iki bomba düşürdüler. Aynı gün içinde arka arkaya Türkiye toprakları içine düşen ikinci bombadan sonra hala bunun bir kaza olduğunu iddia edebilecek yüzleri olacak mı diye merak etmiyorum, zaten onların bütün dünyanın gözünün içine baka baka yalan söylediklerini herkez biliyor. Türkiye'ye Kuzey Irak'a gireresen senide vururum diye gözdağı vermeye çalışan bu teröristlere bakalım nasıl bir yanıt verilecek.[hline]
I get knocked down
But I get up again

Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada İran topraklarına "yanlışlıkla" düşen amerikan füzelerinden sonra İran'da bir açıklama yaptı, "Bir daha hava sahamız ihlal edilirse bunun tedbirini alırız". Bakalım bizimkilerde İran kadar olabilecekmi, yoksa yine 92'de "yanlışlıkla" vurdukları Muavenet Muhribi gibi bununda üstü örtülecekmi?[hline]
I get knocked down
But I get up again

Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Muavenet olayını bilmeyenlere ufak bir hatırlatma olması için aşağıdaki yazıyı ekliyorum.
[hline]
Amerikan uçak gemisi Saratoga, 2 Ekim 1992 tarihinde Ege Denizi’nde “Kararlılık Gösterisi-92” adlı tatbikatta Muavenet Muhribi’ne ateş açtı. Komutan Kurmay Yarbay Levent Kudret Güngör, Uçaksavar Yardımcı Subayı Teğmen Alper Tunga Akan, Tesis Astsubayı Serkan Haktepe, İkmal Çavuşu Mustafa Kılıç ve er Recep Atak “fiili atış bölümü” olmayan bir tatbikatta şehit oldu. 18 asker de yaralandı. Muhrip Komutanı Kurmay Yarbay Güngör, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin deyişiyle “pırıl pırıl bir subaydı.” Alper Tunga Akan, Teğmen rütbesini takalı bir ay olmuştu. 10 günlük evliydi.

Tatbikat sırasında Saratoga’da birdenbire hareketlilik yaşandı. Kendi deyimleriyle “Yeşil Grup”a, en üst düzeyde alarma, savaş haline geçtiler. Saratoga’nın, Muavenet Zırhlısı’na attığı ilk Sea Sparrow füzesi kaptan köşküne isabet etti. İki saniye sonra ikinci füze geldi. Muavenet’in köprüüstü, savaş harekat merkezi, telsiz kamaraları paramparça oldu. Sea Sparrow füzeleri için 6 ayrı karar gerekiyor. Saratoga mürettebatının iki atışı da tam isabet kaydetti. “Kaza” olması imkânsızdı.
Amerika, Türk kamuoyunda ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde büyük tepki olunca, Türkiye’ye 3 fırkateyni hibe ettiğini açıkladı, ancak daha sonra fırkateynlerin kiralık olduğu ortaya çıktı.

Şehit yakınlarına Amerikan Deniz Kuvvetleri’nden bir form gönderildi. Formda, “Kaç dolar istedikleri” sorusu vardı! Saratoga’nın komutanı Albay James M. Drager ile saldırıdan sorumlu 7 Amerikalı subay sadece “disiplin cezası” aldılar.

Türk Hükümeti’nin değerlendirmesine göre, “Muavenet, milliyeti bilinmeden hedef olarak seçilmişti.” Saratoga uçak gemisindeki personelin eğitimsizliği ve disiplinsizliği nedeniyle olayın meydana geldiği iddia edildi. İddia, kimseyi ikna etmedi. Çünkü daha bir yıl önce, Saratoga’nın operasyon bölümü, Amerikan donanmasının en iyi yedi gemisi arasında yer almış ve bu yüzden ödüllendirilmişti! Böylece saldırının üzeri örtüldü.[hline]
I get knocked down
But I get up again

[Bu mesaj fedaykin tarafından 23 Mart 2003 21:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Keske O Kadar Kararlı Olabilseler Ama Yonetimin Buna cesaret Edecigini Sanmiyorum Tabi Askeri Yonetim Baskın cıkmazsa...
Ve fedaykin Bu tur Haberleri Devamli bizimle Paylasman iyi Oluyor...[hline]Absolute & Lonely....

[Bu mesaj Kobe tarafından 23 Mart 2003 21:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben hala turk hava sahasinin acilmasina karsiyim bana gore denizleri fln da kullanamasinlar bizden ne kadar uzaksa amerika inanin bizim icin o kadar faydali ve burdan hersaniye amerikanin kaybettigi tanklara helikopterlere ne kadar seviniyorum bilemessiniz
olen askerlere bi bakima uzgunum onlarda babasinin keyfine savasmiyor ancak oraya gelip BIR YERI ISGAL ETMEYE KALKMALARI buyuk hata olen insanlara deil ancak amrika ordusunun bana gore hala yeniliyo konumda olmasina seviniyorum.
Aynen iranin dedigi gibi bir cevap verebilsek amrikanin bize bir yarar sagliyacagi yok ya tam somurgesi olacagiz ( israil) yada onlardan uzak. Bizim hava sahamizda kapali olsa aynen iranin dedigini yapabilirdik ha bu arada kor amerikali askerler guneyden iraka hoplaya ziplaya girebilceklerini mutlulukla karsilacaklarini zannederken guneyden bir yere varamayacaklarini anladi bu arada irak ise pesmergelere saldirarak cok buyuk akillilik etti cunku amerika bir sekilde guvenli bolge olarak oraya asker indirmeyi planliyordu. Eger bole devam edip irakli askerlere pesmergeler dayanamazsa kuzeyden girmeyi unutsun amerika urdunde gelselerde kuzey kapali simdi kuzeyde kurtlerin o savas bolgelerini bombalamaya basladirlar ki birsey elde edebilceklerini sanmiyorum bunun sonucu gene turkiyeden bir istekte bulunabilirler askeri yardim ve ben her sekilde iraka karsi bir ordu gonderilmesini yanlis goruyorum bizim red cevabi ile amerikan- turk gerginligi iyice artabilir ama TERORIST isgalciler bu savasi kaybedecekler.....
daha simdiden psikolojik sorunlu askerler bazi bilinmeyen bolgelere alinmaya baslanmis. Bunlarin daha gercekten ulkesini yillardir mahveden amerika ile savasmak isteyen civil halkida var.... Inanin bu savas cok kotu bir manzara olusturacak ama fedaykine burda katiliyorum DARISI TERORISTLERIN BASINA....
ULKELERINDE BU OLAYLARI GOREREK NASIL BIR SOK YASARLARMIS ANLASINLAR.
Soyleyin, ( Saddamin iyi biri oldugunu savunmuyorum ancak.)
Irak in hangi kotulugunu soyleyebilirsiniz Turkiyeye karsi ??
Evet Iran a saldirdigi kurtlere kimyasal silahlar attigi dogrudur ama o bolgede o ulkeyi ayakta tutan bir adamdir. Ha saddam rejiminin dusurulmesine bir lafim yok ancak TERORISTLERIN NIYETI ORTA DOGU BE. Bana gore dunyanin bir numarali tehlikesi TERORISTLER.
Ha fedaykinin su sozlerinede katiliyorum
Bu ulke sagdan soldan borc isteyerek bi duruma gelip borclarini odeyemez.
Ya petrolden irakla anlasmamizi engelleyterek isine gelmeyen ulkelere ambargo koydurarak bizi tongaya bastiran kimdir???
tam ulke duzelecekken bir sekilde faizler ve ekonominin cokusu nedir.
Bir ulkede 25 yildir ( ki bu yillar yasimdan buyuk ben buyuyorum ekonomi buyumuyormu bu kadar yuksek nufuslu ve gercekden gelisen bir ulkede) ulkemizde bircok seyin uretimi yapilabilmekte bunlarla yurt disinda pazarlar olusturuyoruz.
Biz ulkemizde pazara olusumuna engel olup yerli mallari almali kullanmaliyiz ve icimizdeki amerikan boluculerinden kurtulmaliyiz
ab ile beraber bakin ab amerikanin isteklerine gidince onumuzu kesio ab nin isteklerine amerika kesio durumumuz cok kritik ama bir an evvel borc alip borc odemekten kurtulmamiz gerekir.
Eger yurt disindan gelen mallarin pazarini azaltirsak yurt disina odenecek dolar miktarida azalir.
Kabaca amerikanin tutulacak bir tarafi yok,
Bende burda oralardan uzakta icim icimi yiye yiye gelen haberlere bakiyor ve TERORISTLERIN HER - haberini mutlulukla karsiliyorum.[hline]BonePART, 26 Şubat 2003 11:32 tarihinde demiş ki:
angelcim ora avustralya bura turkuy ona bakarsan normal bi japonun 3 katıyım ama soluyo muyum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...