Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ozel uni

di

Öne çıkan mesajlar

mantıklı bir çerçeve içinde harcandığı taktirde tabii ki de.

aferdesiniz ama gidip yaşarda, beykentte okuyunca yazık oluyor eğitime verilen para.

ucuz özel üniv istiyorsan izmir ekonomiye de bakabilirsin ama puanları diğer özellere göre biraz daha fazla.

bu arada sabancı ne yapmış ya öyle 25k... bide adamlar hala ünivin masrafını çıkaramıyoruz, vakıftan karşılıyoruz diyorlar. her adamdan 25k alıp nası karşılayamıyorlarsa masrafı.
okulun altına parçacık hızlandırıcı fln yapiyorlar heralde
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
mantıklı bir çerçeve içinde harcandığı taktirde tabii ki de.

aferdesiniz ama gidip yaşarda, beykentte okuyunca yazık oluyor eğitime verilen para.

ucuz özel üniv istiyorsan izmir ekonomiye de bakabilirsin ama puanları diğer özellere göre biraz daha fazla.

bu arada sabancı ne yapmış ya öyle 25k... bide adamlar hala ünivin masrafını çıkaramıyoruz, vakıftan karşılıyoruz diyorlar. her adamdan 25k alıp nası karşılayamıyorlarsa masrafı.
okulun altına parçacık hızlandırıcı fln yapiyorlar heralde

Referans said:
Sabancı Üniversitesi'nin finansman kaynağının sadece yüzde 26.85'i öğrencilerden sağlıyor. Üniversitenin öğrenci başına yatırım dışında yaptığı harcama ise 32 bin 757,68 YTL.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdisinda Avrupa'nin ilk 50'sinde universitelerde okumak Turkiye'de Koc Sabanci gibi ozel universitelerde okumaya gore cok daha ucuz. Verdikleri universite egitimi, sonrasindaki referanslari ve imkanlari da tabii ki Turkiye'deki butun universitelerden fazla bu Avrupa universitelerinin. Ancak Turkiye'de universiteye giren bir ogrenci `her turlu` mezun olurken, yurtdisinda isler boyle yurumuyor. Yani OSS'de basarili olacak zeka ve farkli yeterliliklere sahip olmayan ogrenciler icin Turkiye'deki fahis ozel universiteler cok daha mantikli.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben cok memnunum okulumdan da, bana sagladigi egitimden de, referanstan da. 25k ben vermedim burslu oldugumdan da kardesim veriyor, ailem de degdigini dusunuyor demek ki.

Sozde Avrupa'nin 30. universitesi Uppsala'da egitim gordum 1 donem, boyle igrenc bir egitim sistemi olamaz. O ilk bilmemkac listesi sadece egitimi kapsayan birsey degil yani, birsuru kriteri var. Avrupa'da, Vrije, Delft, Avusturya ve Almanya'dan birer teknik okul ve Ingiltere'deki bikac okul haric Sabanci'dakinden iyi egitim alabilecegimi pek dusunmuyorum ben. Sozun ozu ben cok memnun kaldim herkese de oneririm, kaynaklarini iyi degerlendirebilirseniz sansiniz cok fazla. ABD'ye en fazla ogrenci gonderen okul diye biliyorum ayrica.
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum senin alanin icin yorum yapmayayim disardan ama cogu alan icin ne yazik ki :
Haksizsin.

Ayrica Turk universitelerindeki ilginc competitive ortam outdated artik. Koskoca Heidelberg not ortalamasi diye bir sey kullanmiyor bazi bolumlerde. Teehey.

25k olayina gelince de bazen en iyi secenek oldugunda degmedigini dusunsen de vermek zorunda kalabilirsin. Yani bu bir gosterge degil. Ayrica para olarak verebilen verir zaten, bosa giden para kesinlikle degil. Ama `para verdim, universite aldim` bakisacisi icinde daha az paraya daha iyi urunler alabilirsiniz. Ha o urunleri kullanabilir misiniz, o ayri bir sey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...