Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aoc/fc pvp politikası


n3mrut

Öne çıkan mesajlar

pvp server adabı konusunda draedanın attığı posttaki link benim aklımı çok karıştırdı.

http://forum.goonheim.com/showthread.php?t=1073

fc nin politikası bumudur yani ?
birisi bunun fake falan olduğunu sölesede içim rahatlasa böle saçma sapan bişey olabilirmi ?

oyun yapımcılarının her ne boksa böle bir şeye direk müdahaleleri ancak ya GM nin densizliğinden saçmalamasından yada hakketen oyunda ffa pvp o kadar cılkı çıkmış durumdaki bi kaçtane böle mevzu yapıp biraz düzen sağlayıp baskı kurup oyuncular üstünde " bu kadar yeter kestiğim yazık " iradesi kurdurtmaya çalışıyorlar.Yorumlarınız nedir bu konu hakkında
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

etrafta başkı ss lerde dönüyor ve offical aoc forumunda gene fc yetkililerinin offical açıklaması gibi bişey var ama giremedim foruma..

adam tavsiye şeklinde yaklaşsada mevzuya böle bişeyle karşılaşan kişi piskolojik olarak çöker kontrol altına girer ve sonraki eylemlerini etkiler..her ne kadar tavsiye ibresi altında olsada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana gelip gm böle bişeyler zırvalasa ben çökerim :P

çökmekten kastım hehe dramatik bi kelime seçtim belki ama şunu demek istedim .

Kalkıp bi görevlinin böle bi tavsiye vermesi konuşması ne kadar iyi niyetli olursa olsun asabını bozar tadını kaçırır ve oynayış tarzını etkiler ben sanmıyorum bu mevzulardan sonra adamlar eskisi gibi adam kesmiştir.

kaldıki herifler oyunu bırakmış.
he bide elemanların kişisel olarak böle fikir gelip sölemeye hakları yok diye biliyorum ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
photoshop

beta serverında 30 tane lvl 80 nin lvl 20 zone unda kamp yaptığına şahit oldum ozaman instance da yoktu adamlar ciddi katliam yaptılar o arada başka bir petition için gmle konuşuyordum bişey yapmıyacakmısınız dedim burası ffa server arzu ederseniz pve serverlarımızda mevcut dedi


mighty, direk kafadan photoshop deme simdi, official forumlara bakildiginda konuyla ilgili direk community manager in yazisi var. yukardaki link iyice okundugunda gorulecek ki o sshot lari alinan gm in yaptigi yanlis, bunu supervisor ida itiraf ediyor. O gm butun hassasiyetiyle adamlara ricada bulunmus, onun yaptigi funcom un politikasini degil, kendisinin isini bilmeyen bir gm oldugunu gosteriyor.

supervisor foruma direk yazmis, ve hatta pvp rule lari gosteren bir yer var : http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?goto=newpost&t=28105

funcom un politikasi degil, gm in yaptigi bir hata o. Ama o serverda da bu 2para etmez veletler 6 kisilik gruplarla insanlari surunduruyorlarmis, pvp xp nin olmadigi bugunlerde.

bizde gecenlerde kopruyu kapattik, gelen gecenden para istedik yoksa kestik vs, ama 5 dk surdu, rp mizi yaptik gittik. Bu adamlar butun server i bezdirmis, gm lere petition dolmus, en sonunda gm ler fittirip bu adamlara ulasmak istemis ama karsilarinda velet var, dinlemezler tavbi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://forums.ageofconan.com/showthread.php?p=506742 şurda yazan eden nedir bu arada giremediğimden bilmiyorum.

inşallah fake tir dediğin gibi ama offical post varsa konu hakkında sanmıyorum kolpa olduğunu ben tam yazıcaktımki dre yazmış.offical forumları takip etmek gerek

sağ duyulu davranmış ancak yapılmaması gerek tabiki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Community Lead in mesaji - http://forums.ageofconan.com/showthread.php?t=50401&page=4 - :

So, there seems to be some confusion on both sides of the issue.

Let's try to clarify the situation, and then perhaps we can get somewhere.

PvP is acceptable in all shapes or forms. We have built-in mechanics that allow the player being killed to find a way out of it.. When those mechanics fail or do not function as intended we will step in. Until then we will be as hands off as possible.

Now, we have a lot of players, a lot of servers, and a lot of petitions, as you may know. We do get a lot of petitions on Deathwhisper about "griefing". When do we take action? When it crosses the line. You can camp someone until the next day if you want. More power to you.

What you cannot do is verbally threaten them or use inappropriate language. You cannot use exploits or bugs to kill other players, or for any reason, for that matter. The game is rated M, but that does not mean you can use racial slurs or issue personal attacks.

In this case, the GM was seeing a lot of reports of griefing with regards to SA's guild. He didn't say you couldn't pvp. He made the honest mistake of giving out his personal opinion that maybe keeping a lower profile might be handy in avoiding a negative reputation. Obviously, it was a mistake. If you feel like it, bring all 300 of your friends, enemies, or whatever and beat each other senseless.

It seems that our policies are not clear cut enough, and we will make every effort to clarify them so that there is absolutely no question as to what is appropriate and what is not.

...

photoshop degildir yukardaki text mesaji.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şİmdi şöyle demekte dogru olabilir. Ben bunu normal karşılıyorum çünkü bir sistem korunacaksa ve devam ettirilecekse dengeler iyi empoze edilmelidir. Eskiden wowun bir serverındada aynı olay olmuştu the red army adlı bir guild oluşumu vardı ve felaket sayıarda herkezi genkliyoruzlarmıs sonunda gmler müdhale etmek durumunda kalmış.Fakat genede bu fake olabilir


Şuda ayrı bir mevzu oyunda buglar çok ve kullananda çok eski bir UO admini ve uzun süre gm lik yapmış biri olarak diyebilirmki. hak veriyorum onlara çünkü sistemi daha tam oturtamadılar(:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özeti şudur, pvp serverında oynuyorsanız gank yemenizi engelleyemeyiz hertürlü ganklarlar adamı acımazlar, ha rahatsız oldun kasamıyorsun o zman pve serverlarımız var paket şeklinde size ondan verelim diyorlar doğruda diyorlar. Ha sen illa pvp serverında oynayacam ama gankde yemek istemiyorum diyorsan o zmn instance değiştir diyor adam ha oda olmadı tek instance var o zmn başka bir yerde res ol diyor ha hadi oda olmadı, res olduğun anda path of asura instand cast onu yap şehre dön diyor adam. bi ton seçenek mevzut daha napsınlar :)

Dip not: Adam gri olmadığı sürece 10lvl düşükde olsa bende res pointde motora bağlıyorum, çok nadir can sıkıntısından 1-2 kere gride öldürüyorum ben barbarım yaşlı kadın çocuk dinlemem keserim :D oyunun olayı bu seçenekde çok...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir haritada bir sürü canlanma noktası var seni öldüren adam sana takmışsa sende öldüğün yere en yakın yerden canlanma biraz daha uzaktan canlan sonrada instance değitir olsun bitsin, oyunda pk lara karşı o kadar çok önlem koymuşlarki bence OOC de ve forumlarda ağlayanlar gerçektende boşa ağlıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Funcom tarafindan hazirlanmis PvP politikasi :)

Age of Conan PvP kuralları nelerdir?

İlk olarak hatırlamanız gereken en önemli kural "adil oynamak ve oyundan zevk almaktır." Ama ne yazıkki herkez için bu adil oyun kavramı aynı degildir.

PvP sunucularımızdan birinde oynuyor iseniz bulunacağınız her bölgede saldırıya açık durumdasınız. Bu'da demektirki oyunda geçirdiginiz süre içerisinde size birilerinin saldırma olasılığı yüksektir. Bu olduğunda lutfen hatırlayınki PvP sunucularımızda başlıyarak açık PvP'nin bir parçası olmayı kabul ettiğinizi varsayarız. Buna ragmen hala sizi birinin agresif şekilde takip edip rahatsız ettğini düşünüyorsanız lütfen aşağıdaki bilgileri hatırlayınız.

Bulunduğunuz durum PvP yolu ile cözümlenebilecek bir durum ise GM ve Followerlar müdahale etmeyeceklerdir.

Fakat bu durumdan kurtulabilmek için birden çok seçeneğe sahipsiniz


1-) Oyunda Alanızı(Zone) değiştirdinizde veya öldükten sonra canlandığınızda geçici olarak 20 saniyelik bir koruma altındasınız. Bu süre içerisinde başkasına saldırmadığınız sürece saldırılamaz halde olacaksınız.

2-) Bulunğunuz haritada canlanmak için başka bir noktayı seçebilir ve size saldıran kişiden uzaklaşabilirsiniz

3-) Path of Asura özelliğini kullanarak kendinizi en son kaydettiğiniz (bind) PvP dışındaki noktaya kendinizi yollıyabilirsiniz. Bu özelliğin kullanımındaki süre canlandığınızdaki almış olduğunuz buff sayesinde daha kısa bir hale geçiçi olarak getirilmiştir.

4-) Son olarak ise canlandıktan sonra bulunduğunuz bölgeden(Zone) başka bir bölgeye geçme imkanına sahipsiniz.

Şu anki kurulu olan sistemimizdeki oyun mekaniğinden kaynaklanan bir sorun olmadığı sürece GM veya diğer yarımcı çalışanlar size yardımcı olamazlar. Fakat bu sistemde bir sorun ile karşılaşır iseniz size yardımcı olacaklarına güvenebilirsiniz.Eğer PvP sunucusundaki oyun dinamigi size göre degil ise size PvE veya RP-PvE sunucularımız olduğunuda hatırlatırız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...