Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sincan da "ılımlı" saldırı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"sizden" biri olmadığım açık, olmak zorunda da değilim. ama bu sizi düşman gördüğüm, size baskı yapmak gerektiği, haklarınızın elinden alınmasını savunacağım anlamına gelmiyo.

ayrıca ben bu topiğe söz konusu olayı kemalizme bağlamazdım, apache benim başka topikteki mesajlarımı alıntılayıp bi de saldırılar gerçekleştirmeseydi..ben yalnızca apache'ye cevap verdim, o topikte söylediklerimin de arkasında durdum.
Mesaj tarihi:
Arkadaşım mesajında ne apachi ne başka bir yere cevap verdiğin geçiyor. Varda benmi görmedim?

Ha sen baskıya karşısın ama baskı yapanları hoş görerek ne yapmış oluyorsun burada? Ben tam idrak edemedim bir açıklayıverirsen sevinirim.
Mesaj tarihi:
@sir quotelamak istemedim uzun yazını ama hay ağzını öpiyim abi ya

Viktor said:
Kemalizme saldirmadan once bugun kemalizm denilen seyin ismet inonunun muthis bir icadi oldugunu soylemek gerek yoksa taocusun derler adama

said:

'Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır...
Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur...
Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.'

Mustafa Kemal

şu paragraf okuduğum an tüylerim diken diken oldu ciddi söylüyorum.hayır abi bi insan bukadar ileri görüşlü bukadar çağdaş bukadar "dolu" olabilir mi ya.ama gel gör ki şu eşi bulunmaz insanın mirasının "kemalizim" adı altında içinin boşaltılması...

Boltlu cümleye dikkat çekmek istiyorum ayrıca.kemalizm, mustafa kemal atatürkle çelişiyor.ayrıca ilk duyuşta bi "liboş" tan alıntı gibi geliyo dimi nekadar içi boşaltılmış kavramlar halbuki bunlar.
Mesaj tarihi:
Yalnız Atatürk'ün bahsettiği değişim ileriye doğru giden, eskiye göre gittikçe gelişen bir değişim. "Tayyip'i üzmek, Allah'ı üzmektir" diyen bir zihniyet değişim, gelişim değil, gerilemedir. Değişimin nasıl olacağını da kendisi ifade etmiş zaten; "kendi fikirleri ekseninde çağa ayak uydurarak".
Baştakilerin böyle bir "iddiası" olmadığını biliyoruz, bu iddiaya en yaklaşacak olan, zamanla evrimleşip özüne dönecek olan da yine kemalizm'dir.
Ama önce ayağımızdaki tarikat prangalarından kurtulmamız gerekir.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Yalnız Atatürk'ün bahsettiği değişim ileriye doğru giden, eskiye göre gittikçe gelişen bir değişim. "Tayyip'i üzmek, Allah'ı üzmektir" diyen bir zihniyet değişim, gelişim değil, gerilemedir. Değişimin nasıl olacağını da kendisi ifade etmiş zaten; "kendi fikirleri ekseninde çağa ayak uydurarak".
Baştakilerin böyle bir "iddiası" olmadığını biliyoruz, bu iddiaya en yaklaşacak olan, zamanla evrimleşip özüne dönecek olan da yine kemalizm'dir.

+1
Mesaj tarihi:
Artık meseleyi iyice abarttılar yani, tamam kardeşim senin dinine uygun şekilde hareket etmeyebilirler ne hakla saldırıyorsun bu gençlere? Açıp baktın mı sen hiç Kitabında yazıyor mu her yiyişene sopa sokup mini etek giyeni kezzaplamayı.. Ağzını yüzünü.. Tövbeler olsun !
Mesaj tarihi:
aga yiyişme değil olay birde ya, el ele ya, yasak, günah, tahrik falan,

milleti abaza zannediyorlar galiba kendileri gibi, el ele tutuşunca eve gidip 31 çeker bunlar ya, kendileri gibi görürler işte
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

kemalizm diye bisey yok iste :p o ismet inonunun zamaninda coguda kendi kafasindan kattigi seyler kalip kalip olmasina ragmen genede bir raddeye kadar ilerlemeye acik diyebiliriz

Ataturkun hayatini ve konusmalarini yakalsik 3 senedir inceliyorum cesitli kaynakalrdan ve Ataturkun gercekten savundugu "kalip" bir ideoloji yok

nabza gore serbet olmus izledigi politikalar genellikle ama serbeti nabza gore veririken cok planli programli ilerlemis buyuk acilimlari hep dogru zamanda yapmis (patronunun cocugu oldugunu hastaneden ogrenip patronuna ilettikten sonra zam istiyen personel modeli)

o yuzden Kemalizm bos geliyor artik bana
asil olan ataturkcu dusunce sistemi ki bununda kuralalri yok

en basta devrimci bir dusunce hicbir sekilde caga ayak uymiyan eskimis kohnemis seyelri kabul etmiyor
rehber olarak sadece bilim ve akili aliyor
koydugu ve ulasmak istedigi tek hedef var oda geri kalmis turkiyeyi ilerlemis uluslarin seviyesine cikarmak disinda ayni zamanda bir dunya gucu yapmak ve emperyalizmin karsisinda dikilmek
misal adim gibi eminim bugun mustafa kemal sihirli bir sekilde ortaya ciksa takunyalilari meseyle dovdukten sonra donup kendine kemalistim diyenleri dovucek

"benim seviyeme gelmeye calismayin, beni asin benden oteye gitmeyi hedefleyin" diyen bir insan
ama bakiyoruz bugunki kemalist profiline hepsi ataturk gelse yada onun gibi biri ciksa vatani kurtarsa mantiginda
Mesaj tarihi:
ankara'da. bu 98 de tanklar falan yürümüştü ya hani. 99'da ben Ankara'ya gittim, ev Sincan'a yakın biryerdeydi. Bir sürü de arkadaş falan vardı sincan'dan. Gazetelerin falan da çabalarıyla artık kafamda nasıl bir Sincan canladırdıysam, bir geldim Sincan'a "dedim abow". sanki mars'a gelmiş gibi oldum, o kadar şaşırdım yani. heryerde çarşaflı kadınlar, dize kadar sakalı olan adamlar falan görmeyi bekliyordum ki hiç alakası yokmuş.

törekent'i de iyi bilirim, öyle el ele tutuşanlara tepki gösterecek insan profiline pek uymuyor orası. tahminim cahil gençlerin şartları gereğinden fazla zorlamasıyla ortaya çıkmış bir tatsızlıktır. çünkü orda evler çok sıkışık ve bahçeli falan, bu havalarda herkesin çoluğu çocuğu dışardadır. istenmeyen görüntüler karşısında fazla tepki verilmiş olabilir ama psikopat yatağı çünkü sincan :D
Mesaj tarihi:
hayret, viktora +1 diyeceğimi düşünmezdim hiç =)

ama bir yaman çelişki de şu ki, emperyalizme karşı dikilmek, malesef kendi içinde bir sömürüyü, totaliterizmi ve emperyalist olmayı barındırıyo

bkz: çin

emperyalist olmadan emperyalizme karşı durmak nasıl mümkün olacak ? en zor soru bu heralde..
Mesaj tarihi:
SeaGle said:
milleti abaza zannediyorlar galiba kendileri gibi, el ele tutuşunca eve gidip 31 çeker bunlar ya, kendileri gibi görürler işte

lütfen ama! onlar el ele tutuşurken boşalıyo direk... saygıda kusur etme!
Mesaj tarihi:
@Viktor, %100 katılıyorum. İsmet İnönü'nün 2. Dünya Savaşı'nın verdiği sıkıntıları aşmak ve muhalefeti bir bakıma gemlemek için sert önlemler aldığı bir gerçektir. Bu dönemde Atatürkçülük Kemalizm'e kaymıştır. Ancak ne olursa olsun 1950'de de yönetimi seçimle gelen Menderes'e teslim edip muhalefete geçmeyi de bilmiştir.

Menderes dönemi ise ters baskının hem de CHP'nin "baskı yapıyordu" denilen döneminden bile daha fazla doruğa çıktığı dönemdir. Bu dönem de kendi antisini yani Kemalizm'i güçlendirmiştir.
Ha, eğer 1960 darbesi olmasaydı ne olurdu? Bu durumda bugün ne Kemalizm'den, ne kendisinden sonra gelen diğer darbelerden bahsedebilirdik. Menderes hükümeti tam bir sindirme politikası güdüyordu çünkü. Bugün korktuğumuz herşey çok daha erken başımıza gelebilirdi. Sonuçta darbe oldu. Ama bunun suçlusu ne kemalizmdir, ne İnönü'dür, ne ordudur, bizzat Menderes'in kendisidir. (Geçenlerde darbe olduğu dönemde durumun ne olduğu ile ilgili bir wiki alıntısı yapmıştım. Nedense görmek işlerine gelmedi bazılarının.)
Tarikat zihniyeti, ümmetçilik orada yediği tokattan sonra daha da derinlere inip kendine yeni lider maşalar aradı. Ancak her defasında şu an yozlaşmış dediğimiz Kemalizm'e çarpıp geri döndü. Evet, Kemalizm statükocudur, devletin kuruluş değerlerini değişime kapalı bir şekilde, körü körüne savunmaktadır, ancak ne olursa olsun bugün ümmetçiliğe karşı tek güçtür. Karşısındaki güç başka bir güç olsaydı, misal küreselleşme, kapitalizm vs tek başına duruyor olsaydı, muhtemelen Kemalizm'in gelişmesi de çok farklı olacaktı. Böyle statükocu olmayacaktı, çok değişecekti. Belki Kemalizm haline bile gelmeyecekti, saf Atatürkçülük kalacaktı, ki o aklın ve bilimin yolunda rahatlıkla form değiştirebilecek bir düşünce sistemidir. Ancak Atatürkçülük'ün reddettiği ümmetçilik bu ülkenin tepesinde 1923'ten beri süregelen tehdidini sürdürdükçe onun antisi olan kısmen dogmalaşmış Kemalizm bir refleks olarak varlığını devam ettirecektir.
Mesaj tarihi:
buradan kemalizmin de bi çeşit cemaatçilik olduğu sonucuna varabilir miyiz? neden varmayalım =) statükoysa statüko. ha dinci olmuş ha ideolojik.

ancak küreselleşmeyle beraber ümmetçilik şekil ve söylem değiştirebilmişken, kemalizm niye değiştiremedi? esas bunu sorgulamak gerek.
Mesaj tarihi:
@sir,
Cemaatçilik, ümmetçilik küreselleşmeyle içerik olarak değişmemiştir, sadece şeklen gözalıcı hale getirilmiş, boyanmıştır. Ayrıca İslam'da hrıstiyanlıkta olduğu gibi bir kuru ekmek, bir hırka mantığı, tasavvuf dışında, olmamıştır, zenginleşme fırsatı bulan zenginleşmiştir, bunun önünde helal yollardan olduğu sürece bir engel yoktur. Bu zenginleşmiş kesimin de eskiden en iyi develeri kullanması gibi, bugün en lüks arabaya binmesi arasında hiçbir fark yoktur.
Peki nasıl oluyor da eskiden böyle zenginler azken şimdi her taraf cip süren türbanlılarla doldu? E, onu da bana değil, sevgili başbakanımıza soracaksın :)
Ha o şekilcilik de bazen kendi içinde çelişkiye düşüyor, tam "muhafazakar kesim modernleşti" derken "flört zinadır" diye bir fetva veriliyor, hoop senin gibiler bir anda, hadi iyimser konuşayım, aldatılmış duruma düşüyor ;)

Yoksa ümmetçiliğin özünde değişen birşey yok, yeri geldiğinde "Tayyip'i üzen, Allah'ı üzer" diyerek o değişerek gelişmiş Tayyipcan'ı halife yapmaktan geri durmuyor.

Peki, kemalizm cemaat midir? Veya herşeyin antisi kendi cinsinden olmak zorunda mıdır?
Senin dediğin gibi, cemaatler statükocudur, kemalizm de statükocudur, o zaman kemalizm cemaat midir?
Elma kırmızıdır, gül de kırmızıdır, peki gül elma mıdır?

Bilmem, elma mıdır?
Mesaj tarihi:
valla benzer özellikler gösterdiklerine göre, kemalizm de cemaatçilikten çok farklı değil. hatta cemaatçiler kendilerini yenilemek ve moderniteye, dış dünyaya uyum sağlamak konusunda daha başarılılar kemalistlerden. en azından telefon kullanabiliyolar fsdsdf

bahsettiğin "fetva" meselesinin ne olduğunu da ilgili topikte linkini vermiştim, nedense oraya başka bişey yazmadınız..tıpkı "feto dedi, tutuklandı" topiğinde olduğu gibi. ya da "şeriat tehlikesi olmadığını düşünenlere takılacak kapaklar" topiği gibi. ve daha sayamadığım birçok safsata..
Mesaj tarihi:
biladerler,

kemalisti, cemmatcisi topyekün bir millet olarak çağdışı kalmanın eşiğindeyiz yahu! niye görmemekte bu kadar ısrarcısınız ki?

bence adam olalım hepimiz.
  • Yeni Oluştur...