ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 arkadaslar masaustu bilgisayarimin artik 1 ayagi cukurda oldugundan komple elden cikarip yeni sistem toplamaya karar verdim ve birkac online alis veris sitesine goz attim ama isin icinden cikamadim ayni urun icin kimisi sahane mahane derken kimisi yerden yere vurmus vs. sozun ozu elimde 2000 ytl var siksam biraz daha cikartirim bu paraya toplayabilecegim fiyat-performans acisindan en iyi sistem konusunda fikirlerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 http://forum.paticik.com/read.php?6,3187014,3285457,page=10#msg-3280358 +450ytl 22" lcd +~150ytl ses karti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 peki bu ramlerin ddr2 800mhz olmasıyla atıyorum ddr 1333mhz olması arasındaki fark ne boyutta ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 İşlemcin ve anakartın en yüksek hangi hızı destekliyosa o hızda çalışır. 667MHz destekliyosa ikisi de 667'de çalışır. 800 destekliyosa 800. 1000 destekliyosa ikisi de 800'de çalışır çünkü birden fazla bellek bi arada kullanıldığında hepsi en yavaşın hızında çalışır. Yani pek bi fark yok. Hızlı olması ileriye yönelik olur denilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Islemcin icin bi hiz asirtma dusunmuyorsan ramlerin 1066'nin ,hatta 800mhz nin ustune cikmasi cuzdanindaki hafiflemenin aksine performansda cok hissedilir derecede bi fark yaratmaz.Ki zaten onemli olan kullanmayi dusundugun frekansdaki gecikme oranlaridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 1333mhz olursa tutamaz kimseler seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 peki mesela ben bu sistemi aldım anladıgım kadarıyla anakartın ddr3 destegi yok? ne sureyle idare eder beni bu? guzel bir ornek olmayacak belki ama zamaninda slot bir anakartim vardi cok aglatmisti beni :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 ramler o.c yapmayacaksan cok da onemli degil. al 800mhz likleri gec. %5-10 falan etkiliyor genel performansi. anakart i kombo ddr2-3 lu alabilirsin. ya da simdi ucuz bir ddr2 li alip sonra ddr3 lu bi$eye donebilirsin.. ddr 3 un oturmasi onumuzdeki sene olacak tahminen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 biraz uğraştan sonra ortaya şöyle bir sistem çıktı değerlendirmeleri alalım :D ANAKART: Gigabyte EP35C-DS3R 1333FSB DDR2 1066Mhz PCI-E RAM: Corsair 2x2GB 800Mhz DDR2 6400 EKRAN KARTI: Sparkle 8800GT 512MB GDDR3 256BIT ISLEMCI: Intel Core2 Duo E8400 3.0Ghz 64BIT 6MB L2 Cache 1333FSB 45NM geri kalan ürünler zaten pek performans-fiyat açısından çok da önemli değil bu 4 parçaya oranla, sizce nasıl, nesi eksik nesi fazla, ne yerine ne olabilirdi hadi bakalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 oyun oynarım diye aldım işlemciyi de quad almadım.. şimdi hiç bi özelliğini yararlığını görmüyorum.. quad core almak daha mantıklı. core2duo e6850 @ 3.00ghz 1333fsb benimkide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 KillJoy said: oyun oynarım diye aldım işlemciyi de quad almadım.. şimdi hiç bi özelliğini yararlığını görmüyorum.. quad core almak daha mantıklı. hangisi mesela? bir de bu combo anakartlar için ne diyorsunuz kimisi gayet yerinde yorumlar yaparken kimisi sorunlu falan demiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 e8400 gayet yerinde bi islemci, e8200 alip kara gecerim demeyeceksen baska bisey almaya gerek yok. Ayrica o.c. ile ugrasmiyorsan ramlerinde fazla oldugunu soyleyebilirim, daha ekonomik bi 800mhz lik almak isini gayet gorur. Yarin oburgun ddr3 bi anakart aldigin zaman ramlerine de cok uzulmezsin. kombo ram slotlarina da gelince benim hic hoslasmadigim bi sey, herhangi birsey herseyi yapiyorsa hicbirseyi tam yapamiyor demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 herhangi bi quad core öneririm. bilmiorm şimdi hangisi iyi hangisi kötü ama yaklaşık aynı fiyatta olan bi quad core daha uygun.. ramlerde fazla değil hatta 8600 gts'a düşürülüp ekran kartı 4gb ram takılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Ekran kartinin sistem performansina katkisi %30 civarindayken ram in %5 lik farkina upgrade mi onerilir? Birde hangi oyun quadcore destekliyormus ki video editting vesaire ugrasilmiyorsa e8400 den baska islemciye ihtiyac duyuyormus? Herhangi bi ekran kartiyla daha e2160 in o.c. li hali bile darbogaza girmezken bu fiyatlarla quadcore alinir mi bilemiyorum. Cogu durum icin o.c. yapilmayacaksa penry e bile gerek yok ama 45nm olup boyle soguk calisan bi islemci tavsiye verirken guvenli tarafta kalmak adina gayet garanti oldugu icin boyle soylenegeliyor iste. Islemci kafaya takilmasi gereken en son mesele, sonrada ram geliyor zaten. Aciklamalari kalabalik olan her urun herzaman en iyisi, en cuzdan canlisi demek degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 bende var dual core oradan biliorm 6-7 winrar ı çıkarırken aynı anda o kasıntıyı ben yaşıyorum.. bilmiorm pati, internet, oyun desen çok az.. ekran kartı kullanmıyorum ki.. yani ihtiyaçlarına göre alsın pc'yi öneririm.. sadece o iyi diye onu alma! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 KHaRoN said: e8400 gayet yerinde bi islemci, e8200 alip kara gecerim demeyeceksen baska bisey almaya gerek yok. Ayrica o.c. ile ugrasmiyorsan ramlerinde fazla oldugunu soyleyebilirim, daha ekonomik bi 800mhz lik almak isini gayet gorur. Yarin oburgun ddr3 bi anakart aldigin zaman ramlerine de cok uzulmezsin. kombo ram slotlarina da gelince benim hic hoslasmadigim bi sey, herhangi birsey herseyi yapiyorsa hicbirseyi tam yapamiyor demektir. ya ben şeyi tam anlayamadım mesela seçtiğim ekran kartı GDDR3 diyo, bunu anakarta takabilmek için anakartın ddr3 destekliyo olması lazım değil mi neticede kombodan başka çaremiz yok ya da ben tamamen yanlış yoldayım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 hayır değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 yani bu anakartın combo olması sadece hem ddr3 hem ddr2 ram takılabilmesinden gayrı birşeye yaramıyor mu ? çünkü eğer öyleyse inanılmaz gereksiz birşey ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 gereksizliği tartışılır ama öyle evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 ddr3 ram ler su anda muazzam bi yenilik sunmamakla beraber normalde bizim alip at kosturdugumuz ramlerden 3-5 kat daha pahalilar. Bazilari 1 sene sonra anca alinabilir seviyeye gelir desede ben orta seviye kullanici icin ayni su an manavdan ddr2 aldigimiz gibi ddr3 alacagimiz zamana daha 1.5-2 sene var diye dusunuyorum. Anakartin ram slotlariyla ekran kartinin kullandigi ramler arasinda hic bir alaka yok. Isterse ekran kartin gddr5 kullanir ama anakartin ddr destekliyordur, hic problem degil(niye o anakarta takmis tartisilir). Islemci ve anakart meselesine gelirsek; acikcasi ben paticige 2000ytl ye bilgisayar topluyorum diyen bi insanin bu bilgisayarla oyun oynamiycam demesini beklemiyorum. =P Bu yuzden quadcore ztn yalan, penry islemciler gayet isini gorecektir fazlasiyla. Combo anakarta gelirsek, ddr3 yayginlasip bu ramleri biz alincaya dek intel nehalem kod adli islemcileriyle birlikte slot degisimine gidicek, yani ileriye donuk anakart almak isterken bosuna para vermis olucaksin(fark 2 dolar anakart icin, ram fiyat farkindan bahsediyorum ben) Kafada illa bi soru isareti olmali ise oda haziran ayinin 3. haftasi nvidia ve ati yeni kartlarini duyurucaklar, soru yeni bir ekran karti icin veya su anki kartlarin fiyatinin dusmesini beklemelimiyim beklememelimiyim olmasi lazim. Islemci ve ram en son dusunulmesi gereken parcalar su anda. Ztn o.c. yapmiycak insan icin 45nm islemci bile cogu yerde fazla gelecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 ben seni bulmuşken sömürüyor durumuna girdim abi hafiften kusura bakma :) peki o zaman değiştirdim sorularımı haziran ayının 3. haftasını beklemeli miyim :D çünkü zırt pırt sistem yenilemek istemiyorum neticede bilgisayar sektöründe gidip dibine de vursanız 2 gün sonra eski teknoloji oluyor. yeni çıkacak ekran kartları eskilerin fiyatlarında büyük oynama yapar mı 9800leri falan düşünebilir miyiz o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Nvidia tarafinda ne olur bilmiyorum da, su ankilerin fiyatlari atinin cikarticaklariyla birlikte cuzdani sevindirecek bicimde dusucek diye tahmin ediyorum. 8800gt falan duser hep, ama ne kadar duser bilmiyorum. Ama bakarsin atinin hd4850 si fln super bisey cikar, verdigin her kurusu hakeden bi kart olur o zaman iyiki beklemisim dersin. Bakarsin ki hayal kirikligi olur pahali cikar 8800gt de duse duse 5-10 dolar duser o zmn kime kufredersin bilmiyorum.=D Nihayetinde eger acelen yoksa bekle tabi, surda konustugumuz 10 gun. 2000ytl de az para degil dogrusu, gayet guzel bi makine toplanir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 quadcore quadcore denmişte, quadcore'u kullanan yazılımların sayısı bi elin parmaklarını geciyomuki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 dual core kullanan ne kadar varki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar