ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Yurtdışında yüksek lisans yapma konusuna takıldım bu aralar. Özellikle İrlanda veya İskandinav ülkelerini düşünüyorum. Araştırma yaparken bu siteye rastladım. Gerçekten yararlı bilgiler ve linkler olan bir site. Paylaşmak istedim. Daha önce verildiyse özür dilerim http://www.mastersportal.eu/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 abi sen ne yaptın ya çok saol çok yararlı süper bi siteymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 buldum sonunda alttaki topicim kilitlenebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 oha süper ya. Sağolasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Yurt dışında master yapmak isteyen fakat benim gibi nasıl giderim lan? Nereye giderim? diye birisi için çok iyi. Edit: Hmm aradığım şey de sitede mevcutmuş zaten :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Peki oraya gittiğimizde bize yurt imkanı filan sağlıyorlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Yurtlar var sanırım ama paralılar bildiğim kadarıyla, çeşitli burs imkanları oluyor. Tabii o da herkese çıkmıyor. Mesela İsveç'te öğrenim bedava ve okul burs vs. vermiyor fakat İsveç Enstitüsü diye bir kurum üniversitelerin bildirdiği öğrenciler olursa onlara burs vs. veriyor. Tabii Bu çok nadir birşey. Mesela KTH'de 1200 master öğrencisi alınmış geçen sömestr ve benim düşüncem bu 1200 kişiden maksimum 20 30 tanesinin burs aldığıdır. Tabii öğrencilerin ne kadar paraya ihtiyaç duyacalarını da hesaplamış devlet 3 aşağı 5 yukarı ve 800 euro civarı bir para 1 ay yeter diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Çok yararlı bir site, sticky isteriz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 buyrun efenim, basligi avrupa olarak degistiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 fransada paristen başka bilgisayar yokmuş dediğine göre : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 sabitlendigi iyi olmus konunun link gercekten cok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 bu minimum gpa durumu çok strict bir kural mıdır? mesela minimumun altında öğrenci aldığı görülebilir mi? baya gitmek istediğim bir yerin hayvan gibi gpa hedesi var da =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 diger olaylara bakar, o kadar kesin olmaz genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Avrupa'da İsveç ve Finlandiya'dan başka hangi ülkelerde eğitim ücretsiz? Bazı ülkeler (Norveç ya da Danimarkaydı) AET'e ücretsiz sadece onlar hariç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Oha başlığım sticky olmuş. pati ahalisine bir yararım dokunmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 A completed LL.B. degree or recognised equivalent, or A successfully completed Bachelor’s degree of at least three year’s duration beyond the minimum requirements for matriculation at a Norwegian institution of higher education. Please see the Norwegian ENIC-NARIC center, http://www.nokut.no/sw336.asp, for more information. Other applicants with higher education may under certain circumstances be considered Applicants should have Law and/or Shipping in their range of subjects In addition, international students who are not native speakers of English must document their proficiency in the English language prior to admission. İngilizcem var da hiç birşey anlamadım şurdan, terimleri bilen biri yardımcı olabilirse bisküvi vereceğim ona ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 said: Tanınan ya da denkliği olan herhangi bir hukuk fakültesinden mezun yahut Norveç Yüksek Eğitim Enstitüsünün giriş gerekliliklerini karşılayan en az 3 yıllık bir lisans diploması (fiil yoktu). Lütfen daha fazla bilgi için Norveç ENIC NARIC (Avrupa Bilgi Merkezleri Ağı – Ulusal Akademik Tanınırlık Bilgi Merkezi olduğunu tahmin ediyorum arattıklarımdan en mantıklı çıkan buydu) merkezine [www.Nokut.no] bakınız. Diğer yüksek öğrenim görmüş müracatçılar belli koşullar altında değerlendirilecektir. Müracaatçılarin bölüm alanları arasında Hukuk ve Gemicilik olmak zorundadır. Ayrıca anadili İngilizce olmayan yabancı öğrenciler İnglizice deki yeterliliklerini belgelemek zorundadırlar. valla kusura bakma biraz salla pati oldu 48 saati geçti heralde uykusuzum konsantre olamıyorum pek, de sanmam öyle hayati bi hata olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Ahanda, GPA istemiyorsa allah be! Gene de 3 küsürlere yaklaştırmaya çalışacağım GPA'mı da bakalım hayırlısı. Mezuniyete yakın TOEFL türevi bir şey verebilirsem daha da klas olur herhalde. Şu siteye de bakınayım en kısa zamanda. Teşekkür ederim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Annual Tuition Fee: € 4.902 € 10.935 (non-EEA) £3,900 (EU); £8,700 (Non EU) Burası ne anlama geliyor acaba? Bu programın ucreti ne kadar şimdi belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2008 Annual Tuition Fee: € 4.902 € 10.935 (non-EEA) £3,900 (EU); £8,700 (Non EU) Eğer avrupa ekonomik topluluğuna üyeyse ülken 4.902 Değilse 10.935 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Türkiye EEA'ya yani Avrupa Ekonomik topluluğuna üye değil malesef. O yüzden ordaki fiyatların hepsini non-EEA fiyat olaak bakıcaksınız. Ancak çeşitli üniversiteler Türkiye birliğe üye olmasa da birlik içi fiyat uygulayabiliyorlar. Fiyat konusunda oturup karşılıklı konuşmanız gerekmete, sitede yazan katalogta yazan falan genelde hikaye oluyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Abi nasıl üye değil?Çiller döneminde üye olmuştuk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 » Avrupa Ekonomik Alanı (European Economic Area) AET üyesi devletlerle EFTA üyesi devletlerin (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn) Bakanları ve Avrupa Komisyonu, 9 Nisan 1984 tarihinde Lüksemburg’da kabul ettikleri bir bildiriyle Avrupa Ekonomik Alanı (A.E.A.) kurulmasını kararlaştırmışlardır. AET ile EFTA arasında 1973 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’ndan bu yana sanayi ürünleriyle bazı işlenmiş tarım ürünleri esasen serbestçe dolaşabiliyordu. EFTA ülkeleri, 1 Ocak 1988 tarihinde Topluluğun bütünleştirilmiş gümrük tarifesini (TARİC) ve uygulama kurallarını da kabul etmişlerdi. Ürünlerin menşei ile ilgili ortak kurallar da saptanmıştı. 2 Şubat 1988 tarihli Brüksel Bakanlar toplantısında Avrupa Ekonomik Alanı’nın amaçları şöyle saptanmıştır: • EFTA üyelerinin Avrupa Tek Pazarına katılmalarının sağlanması (ticarette teknik engellerin kaldırılması, formalitelerin basitleştirilmesi, rekabet, kamu piyasaları ve devlet yardımlarının denetimi ile ilgili bazı Topluluk kurallarının daha uygun biçimde uygulanması) • Topluluk politikalarının (ulaştırma, araştırma ve geliştirme, tarım ve balıkçılık, enerji, çevre, meslekî eğitim, eğitim, fikrî mülkiyet) EFTA ülkelerini kapsayacak biçimde genişlemesi. Avrupa Ekonomik Alanı Anlaşması, 2 Mayıs 1992 tarihinde Porto’da imzalanmış ve 1 Ocak 1994 tarihinde yürürlüğe girmiştir (İsviçre referandum sonucu Anlaşmaya katılmayı reddetmiştir).kaynak --- The contracting parties to the EEA Agreement are three of the four EFTA states—Iceland, Liechtenstein and Norway—and the 27 EU Member States along with the European Community.[2] Switzerland is not part of the EEA. A referendum (mandated by the Swiss constitution) was held and rejected the proposal to join.[3] Switzerland is linked to the European Union by the Swiss–EU bilateral agreements, with a different content from that of the EEA agreement.kaynak Türkiye EEA içinde değil. Buna üye de değil. Çünkü bunun bir parçası olabilmek için öncelikle avrupa birliğine üye olmak gerekiyor. Çiller bizi Ab ye soktu da haberimiz mi yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 of tam aradığım site ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 abi kamyon şoförlerine vizesiz gidiş yaptılardı ya aslında akademik olarak da böyle bişey başlatmaları lazım. yani EU üyesi sayılmamız lazım. ne lan bu? arada uçurum var resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar