Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac ve Windows (ayrica laptop tavsiyesi)

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

1)5 gun sonra amerikaya gittigim icin kardesimin ibook g4 unu odunc aliyorum. ama hayatim boyunca hic mac kullanmadigim icin isletim sisteminden hic anlamiyorum, internet baglantisini saglayana kadar 3 saat gecti yani oyle soyleyim. duyduguma gore mac osx sistemlerine windows kurulabiliyormus. eger bu konuda bilgisi olanlar varsa ve paylasirlarsa cok sevinirim. internette baya arastirma yaptim ama hic detayli olarak hic bilmeyen birine anlatan versiyonunu bulamadim. eger yardimci olursaniz cok sevinirim, caresiz durumdayim.

2) Ikinci bilgeliginize basvurdugum konu ise amerikada para biriktirip almak istedigim laptop. gaming hayatim boyunca her zaman alienwarelara ozenmisimdir ondan alienware almaya dusunuyorum ama sadece sekle bakip almak pek dogru olmaz herhalde. yillardir hardware takip etmedigimden ve hayatim boyunca hic gaming laptop kullanmadigimdan size soruyorum nasil bir sey almalidir? fiyat olarak aklimda 2.5-3k dolar var. ama gercekten saglam bir seyler istiyorum mmorpglerde full performans alabilcegim sicirtip osurtucak 2-3 yil minimum herseyi max. e dayayip oyun oynayabilicegim bi sistem. (mesela age of conan tarzi bi oyun)

Tesekkurler simdiden :)
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:
ama gercekten saglam bir seyler istiyorum mmorpglerde full performans alabilcegim sicirtip osurtucak 2-3 yil minimum herseyi max. e dayayip oyun oynayabilicegim bi sistem. (mesela age of conan tarzi bi oyun)

2-3 yıl boyunca her çıkan oyunu maximum detay ile oynayabileceğin bir laptop satın alamazsın. Yok öyle bir şey. Hatta öyle bir desktop alman bile zor. 1 sene desen bir yere kadar...

Ha 2000-3000$'a alacağın iyi bir oyun bilgisayarıyla Age of Conan'ı 10 yıl sonra da maximum detay oynarsın 20 yıl da. Ama 2-3 yıl dediğin için 2-3 yıl sonra çıkacak oyunları maximum detayda oynamak istediğini düşündüm. Unut öyle bir şeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam o zaman şöyle diyelim; 2.5-3k arasında alınabilicek gaming amaçlı max. sistem nedir? Ne önerirsiniz? Alien iyi bi seçim midir, yoksa markaya para mı gömmek olur? (AoC ve WAR oynıycağım için önümüzdeki 2-3 yıl boyunca bu oyunları max. detayda yüksek FPS le çalıştırabilicek bir laptop benim için ideal laptoptur)

2. olarak, window kuramıyorsak .exe çalıştırmanın yolu nedir? makine zaten öyle ahım şahım bi şey değil ama civilization fln fistan oynatır eğer .exe çalıştırmayı başarabilirsem, orda sıkıntıdan duvarları tırmalamıyım :( (sanırım DaoC oynatır sistem, mesela .exe desteğini sağlasak daoc kurup oynamak mümkün olabilir mi? :/)
Sosyal ağlarda paylaş

alien için söyle bi sistem düşünüyodum;

Video/Graphics Card: Dual 512MB NVIDIA® GeForce® Go 8700M GT – SLI Enabled
Display: 17" WideUXGA 1920 x 1200 LCD with Clearview Technology
Processor: Intel® Core™ 2 Duo T9300 2.5GHz (6MB Cache 800MHz FSB)
Memory: 4GB Dual Channel DDR2 SO-DIMM at 667MHz – 2 x 2048MB
System Drive: Dual Drive Configuration - 240GB (120GB x 2) 7,200RPM (8MB Cache) w/ Free Fall Protection

tabii bütçeyi 200 dolar kadar aşıyo, bu sistemi acaba alien dışında toplasam daha ucuza getirebilir miyim? veya bu sistemde gerekli gereksiz, çıkarılması eklenmesi gerekenler nelerdir? dediğim gibi tamamen kopmuş durumdayım bu muhabbetlerden, bu sistemde alienware'ın costumize bölümünden.
Sosyal ağlarda paylaş

taşınabilirlik o kadar önemli değil, sonuçta her türlü 17" istiyorum, tabii neden laptop alıyosun madem taşınabilirlik istemiyosun diyebilirsiniz, bende aynı soruyu soruyorum kendime, yaklaşık 1 yıl sonra çalışmaya başlıycam ve hep "uçuyo" olucam o bakımdan masaüstü almak hiç akıllıca gelmiyor, ne kadar taşınabilirliği azalıyo olsada 17" den vazgeçemem.

sistem iyidir yani? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de biraz customization kısmına baktım verdiğin sayfadaki, en olabilecek mantıklı parçaları seçmişsin zaten. O modelde o paraya daha iyisi olmuyor. Dediğim gibi, parçalar falan çok iyi, alet oldukça performanslı olacak. Tek sorun taşınabilirlik -ki sen problem değil demişsin-.

Sistem ne kadar gider demişsin, orasını bilemeyiz ama ortalama bilgisayarlara göre çok daha uzun süre gideceği kesin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Alakasız olucak ama bir sorum var;

Alienware bir sistem alıcam diyelim, iki türlü ödeme şekli görünüyor biri kredi kartı diğeri ise paypal. Genel olarak kullandığım hesap bankamatik hesabı, haliyle kredi olarak kullanılamıyor, yani bu hesaba parayı yatımam işime yaramıyor. Kredi kartım ise ek kart, haliyle ona da ayda 500 milyondan fazlasını ekleyip, çıkaramıyorum. Ödeme nasıl yapabilir, fikri olan var mı hiç?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...