Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SAPPHIRE ATI HD 3650 256MB GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E x16 Ekran kartı ile ilgili soru!

Thaumiel

Öne çıkan mesajlar

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=204&productId=bd50387

Bu ürünü almak istiyorum. Fakat tam olarak karar verebilmiş değilim. Fiyat öğrenci için çok iyi.

Şimdi overclock falan yapmıyorum ben. Ya da bu ekran kartı ile sınırları zorlamayacağım. Sadece Age of Conan oynayabilmek için almak istiyorum.

Benim öğrenmek istediğim şu:

Kullananınız veya anlayanınız söyleyebilir mi artı ve eksi yönlerini veya tavsiye eder mi? Tavsiye etmezseniz bu kartı, başka kart tavsiye eder misiniz? Tavsiye edeceğiniz ekran kartlarıda bu fiyat düzeyinde olursa sevinirim, çünkü daha Age of Conan'ı da alacam =).
Sosyal ağlarda paylaş

3650 ile AOC oyna(yama)yan bir arkadaşım var. Çok rahat Bioshock, Crysis oynarken AOC'de çok kötü performans alıyormuş. Biraz daha para toplayıp 8800GT almanı tavsiye ederim. Fiyat/performans açısından çok iyi bir kart. Ben 8800GT ile AOC'yi 1650x1080 tam detay oynuyorum.

Ama işlemcin de çok önemli. O yüzden burda "şu ekran kartını alayım mı?" diyen herkese ilk önce sorulan şudur: İşlemcin ne? Anakartın ne? Diğer parçalarını da söyle yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz (2 CPUs)
Memory: 1536MB RAM

Ram yalniz DDR sadece. DDR - 2 falan değil. Anakar PCI-Express olmasına rağmen öyle bir kıytırık yönü var anakartın.

http://www.systemrequirementslab.com/

Gibi sitelerden kontrol ettiğimde AoC u sadece ekran kartı ve kart sürücülerinin Fail verdiğini görüyorum.

Amacım tüm ayarların en üst seviyede olması değil. Grafiklere aşık olan elemanlardan değilim. Amacım sadece oyunu rahatça oynayabilmek.

Ha 8800 GT yi kontrol edeceğim. Tabii final haftası ot, bot derken cebimize para da kalır :p. Devlete attığım burs kazığıda cabası ehehe. Yetersizlikleri bir şekilde kapamak istiyorum işte şu sıralar.

Bu arada ram, anakart ve işlemci konusunda tavsiyelerinize de hayır demem doğrusu.

Edit: Baktım da 8800 e; el yakan cinsten abi =). En ucuz 300 milyon. O kadar para veremem =(. Yanında AoC u alacağım düşünülürse çok pahalıya denk gelir toplamda.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten 8800gt yi eledim abi. 300 ytl yatıracak durumum yok şu noktada bir ekran kartına. Yanında da AoC alacağım düşünülürse, ayrıca anakart değiştirilmesi falan filan da var.

Anlayacağın direk kafadan eledim 8800gt yi.

AoC a baktığımda da paticik üyelerinin çok güzel performans sağladıkları falan yazıyor. Ortada bir gariplik var galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

Gece Mirage ın dediklerinin hemen hemen aynısını başka bir arkadaş söyleyince içime çok büyük kurt düştü. Acaba bekleyip fiyatlar düşünce 8800 Gt alsam mı diye düşünmeye sevk etti beni. Ama biraz daha araştıracağım siteleri falan. Böyle güzel yorumlar bulursam kartla ilgili alacağım bugün - yarın.
Sosyal ağlarda paylaş

Kararımı verdim. Verdiğim kartın bir üst versiyonu olan 512mb lik kartı alacağım.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=204&productId=bd50520#tablnk

link de bu.

128 Bit veriyolu olması evet kötü. Ama şu sıralar pc yi upgrade edebilecek birikimim yok. Bu yüzden böyle ucuz ama yeterli sayılabilecek bir ekran kartı ile idare etmeye karar verdim.

Ama almadan önce kafama takılan çok önemli bir soru var.

Mainboard : Asus P5GPL-X
Chipset : Intel i915G

Bu anakart a takabilir miyim ben bu kartı? PCI - Express ama DDR3 nedir falan bir bilgim olmadığı için ne gibi sorunlara yol açar onu merak ediyorum. Takılmazsa artık bir önceki kart ile yanında yeni bir anakart almak zorunda kalacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
3650 ile AOC oyna(yama)yan bir arkadaşım var. Çok rahat Bioshock, Crysis oynarken AOC'de çok kötü performans alıyormuş.

Şu söylediğimi biraz daha açayım o zaman. Bu arkadaş düşük detaylarda bile 30 fps göremiyormuş. Sorun ekran kartının yetmemesi değil, AoC'nin ATI kartları pek sevmemesi galiba. Yada arkadaşın sürücülerde falan hata olabilir bilemiyorum.

8800GT'ye paran çıkışmıyorsa 8600GT'lara bir göz. 8600GT Nvidia'nın Radeon 3650 eşdeğeri diyebileceğim bir kartı. 3650 biraz daha iyi bir kart aslında. Ama mademki asıl amacın AoC oynayabilmek, NVidia ile daha rahat edersin diye düşünüyorum.

Edit: Anakart ile ilgili mesajı şimdi gördüm. Anakartın PCI - Express destekliyorsa takabilirsin. DDR3 sadece ekran kartının üstünde olan bellek. Anakart ile ilgisi yok onun.

Edit2: Ayrıca şu sıralar Paticik Age of Conan forumları baya aktif. Age of Conan Donanım/Yazılım başlığı var. Bakmadıysan oraya bir göz at. İlk sayfada 8600GT ile rahat oynuyorum diyen birini gördüm. Büyük ihtimalle 3650 hakkında da bir şey yazan olmuştur. Yoksa da sen sorarsın yada bir fikrin olur.
Sosyal ağlarda paylaş

512mb 9600gt 160-190$+kdv gibi fiyatlarla satılıyor.
bunu da göz önüne alabilirsin.
3870'e çok yakın bir kart
256bit ayrıca

daha geçen gün palit'in modelini aldım 650mhz default çekirdek hız ile geliyor ama hiç bir ekstra bişi yapmadan 750mhz e çıkarabiliyorsun kart daha yeni diye çokda kurcalamadim.sıcaklık ise 55 derece civarında
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten AoC da Ati ler sorunluymuş. 1 hafta falan beklemeyi düşünüyorum. Oyun stoklara girince falan kart alacağım. Belki gelen bir patch ile düzeltirler Atilerin olayını.

128bit olmasına ragmen çekirdek hızı falan çok tatmin edici gözüküyor böyle bir fiyattaki karta göre. Bu yüzden 3650 hep kafamın bir kenarında.

Taksidi şimdiye kadar hiç düşünmemiştim. Hep peşin vermeyi düşünüyordum da, hepsiburada.com da finansbank için peşin fiyatına 6 takside varan fırsatlar var (gören de hepsiburada.com a çalışıyorum sanacak klajsdklasjd). 8800 GT yi bu taksit olayı sayesinde alabilirim.

Fakat ilk önceliğim belirttiğim gibi beklemek olacak.

(Ha evet sisteme 8800gt çok iyi gitmeyebilir. Ama şu noktada en büyük eksikliğim ekran kartı olduğu için upg a ilk ekran kartından başlamaya karar verdim.)
Sosyal ağlarda paylaş

Baya kişi 3650 kötü deyince vazgeçtim =). 8600 GT almak istiyorum Mirage, tavsiyeni dinleyerek.

Arkasından ama geleceği ne kadar belli askljdlasd. Kafamı kurcalayan şey bellek hızı falan filan. 3650 ile 8600GT arasında bellek hızı olarak çok fazla fark var. Derseniz ki bellek hızı çok da önemli değil; alırım 8600GT. AoC a başlarım hayvanlar gibi. (Finaller + Yaz okulu? Onlar da ne?!) (Sana finallerde bunları soruyorlar değil mi oğlum? -Kafamdaki anne sesi!!!)

Edit: Ayrıca Dx10 ve 10.1 farklılıkları oluyor. Dx10.1 de bu kadar önemli mi?

Edit - 2: PCI 2.0 da ne ola ki? Sorun çıkarma olayları olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

nerdeyse 1 yıldır 8600gt kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadın. 1024 full oynuyorum oyunları genelde. cod4 olsun assans creed olsun bi crysiste bazı ayarları orta seviyeye aldım o kadar.
aoc için bişey diyemeyeceğim daha başlamadım. ama onda da rahat edeceğime eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...