Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yasamak nedir?Yada neden yasıoruz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
haha seni yaratan dan korkmazmısın.Seni yaratmış hattini bild diye emrettiklerini yerine getir diye.Eğer sen getirmessen nie korkmayasın ki.Sana bir patronun yada baban yapman gerekn bir görev emir verdiyse Babana saygından dolayı yapmazmısın ve yapmadığın zaman baban sana kızıcak die korkmasmızın senin babandır ve senin en saygı duyduğun insandır sana söleneni yapmadığında için tedirgin olmazmı ve son olarakta korktuğun zamanda kendini koyun diye mi düşünürsün sen mantıklı ol birazKİ seni yaratan Allahın emrettiklerini yerine getirmiyorsan büyük bir ayıptır.Oda sana kızmıyormudur zannediyorsun sen ondan eğer korkmuyorsan oda ayrı bir ayıbın zaten eğer insanlar babalarına saygıları kadar Allaha saygı duysalar herşey dört dört lük olur.Korkmakla koyunlukla ne alakası var sana şimşek falan atan yok boşuna sadece öbür tarafta ben sana böle böle dedim nie yapmadığı zaman tekrar sana sorduğunda yine korkmuycakmısın?sonra eğer ordada ben koyunmuyum lan nie korkıyım ki dersen ateş içinde bağrırken gene nediyceksin !!!
Mesaj tarihi:
said:
C0rrUpT, 08 February 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
Baslık da hersey cok acık bu sorunun cevabını cok merak edıorum.Neden yasıoruz?Yada neden yasamak guzel?

Hocam Askerliğini yapmadıysan asker olduğunda yaşamanın nasıl birşey olduğunu iyi anlarsın :)

Herşeye Rağmen Yaşamak Güzel Şey[signature][hline][b]www.dragger.org
[b]
Trance,Epic-Trance,Hard-Trance,Progressive-Trance,Progressive-House,Goa-Trance,Tech-Trance,Acid-House,Afro-House,Booty-House,Deep-House,Disco-House,Dubby-House,Funky-House,Hard-House,Latin-House,Tribal-House
Mesaj tarihi:
Yaşamak ölmekden daha iyi oldugu için yaşıyoruz :D
yaşamakdan sıkıldım bide ölmeyi deniyeyim deyip öldüğün zaman ya ondan sıkılırsam korkusu ve geri dönüşü olmadıgını bildigimiz için yaşıyoruz :D
İlk insan sadece üremek için yaşardı...
Bundan sıkılan modern insan ise üremekten sıkılıp yaşamın içine hertürlü sorun stres maddiyat maneviyat hede höde ve
goccuru goccuruyu soktu...
olay bu yani...
Mesaj tarihi:
said:
Brave, 08 February 2004 14:58 tarihinde demiş ki:
haha seni yaratan dan korkmazmısın.Seni yaratmış hattini bild diye emrettiklerini yerine getir diye.Eğer sen getirmessen nie korkmayasın ki.Sana bir patronun yada baban yapman gerekn bir görev emir verdiyse Babana saygından dolayı yapmazmısın ve yapmadığın zaman baban sana kızıcak die korkmasmızın senin babandır ve senin en saygı duyduğun insandır sana söleneni yapmadığında için tedirgin olmazmı ve son olarakta korktuğun zamanda kendini koyun diye mi düşünürsün sen mantıklı ol birazKİ seni yaratan Allahın emrettiklerini yerine getirmiyorsan büyük bir ayıptır.Oda sana kızmıyormudur zannediyorsun sen ondan eğer korkmuyorsan oda ayrı bir ayıbın zaten eğer insanlar babalarına saygıları kadar Allaha saygı duysalar herşey dört dört lük olur.Korkmakla koyunlukla ne alakası var sana şimşek falan atan yok boşuna sadece öbür tarafta ben sana böle böle dedim nie yapmadığı zaman tekrar sana sorduğunda yine korkmuycakmısın?sonra eğer ordada ben koyunmuyum lan nie korkıyım ki dersen ateş içinde bağrırken gene nediyceksin !!!

allah emretmez yol gösterir emirler kafası neyin en oldugunu almayanlar için binlerce yıl emir mi wardı yoktu ama insanlar daha insanlıklarını kaybetmemişti din dediğin şey şablon ve kalıp yane emir die bişi yok aslında alalhın gösterdiği yolalr war ama insanlar anlasın die herley bi şablon olmuş ne islamın 5 tane şartı war ne 32 tane farzı dini eskiden zorla yaydıları için insanlar anlasın die senin benim gibi bikaç kişinin yazıdgı şeyler emir dediklerin..
kimseden korkmam allahtan da korkmaya gerek yok çünkü allah seni korkutmaya çalışmıo allah seni korkutmaz korkutmak en kötü idare ve yola getirme biçimidir uygulanmış biçimiyle kominizm ansı çöküosa sadece korku üzerine oldugu için din de çöküo çünkü korku üzerine kurulmaya çalışıo korkmıcaksın dogru olanı yapmaya çalışıcaksın[signature][hline]bornozlu canavar
Mesaj tarihi:
Ben zaten allah beni korkutmaya çalışıyor demiyorum ki kesinlikle öle birşey demedim. Ben sadece ben korkuyorum dedim nie korkuyorum dersen o benim saygımdandır sen hiçmi babanda korkmadın sana kötü söz söliycek azarlıycak diye.Hep Lord gibimi yaşadın hayatın boyunca.Kimse sana kızmadımı hiç bir zaman korkmadınmı.Allah korkusu budur Allahın sana kızdığını düşünmektir Din diye birşey yoktur demişsin bunun tartışmasına giremem bide kimse dini zorla falan getirmedi getirende olmadı mantıklı açıklamalar sözlerle din dünyaya geldi.Şu an da doğru olan tek bir din var. İslam bunun tartışmasına girmek istemiyorum.Eğer sen inanmıyorsa dinin olmadığına senin işindir ben burda dini anlatmaya çalışmıyorum sadece bu hayatın boş olmadığı öbür tarftada gerçek adaletin olduğunu ve Allah sadık mıyız değilmiyiz die şuan testte olduğumuzu bilirim.Burdada kim dine inanıyor dersen yüzde 90 ının inandığına eminim eğer yok diyen seningibi yüzade 10 luk dilimdir bunun tartışmasına girmek isterim ama bu paticik forumlarında olmaz.Adamlar kızıyorlar din deynice ben napiim.
Mesaj tarihi:
said:
DeamoN, 08 February 2004 14:11 tarihinde demiş ki:
matrixdeki robotlara yaşam enerjisi vermek için

Martixde robot yokki;)[signature][hline]Pati Savaşı!
Elcia, 07 February 2004 01:00 tarihinde demişki:
ama yazmadım geri bişi..ööle saçma mesaja ne yazıım!!!hee evet çoştum hade birlikte çoşalım diicem sanki..

Mesaj tarihi:
said:
Brave, 08 February 2004 15:25 tarihinde demiş ki:
Ben zaten allah beni korkutmaya çalışıyor demiyorum ki kesinlikle öle birşey demedim. Ben sadece ben korkuyorum dedim nie korkuyorum dersen o benim saygımdandır sen hiçmi babanda korkmadın sana kötü söz söliycek azarlıycak diye.Hep Lord gibimi yaşadın hayatın boyunca.Kimse sana kızmadımı hiç bir zaman korkmadınmı.Allah korkusu budur Allahın sana kızdığını düşünmektir Din diye birşey yoktur demişsin bunun tartışmasına giremem bide kimse dini zorla falan getirmedi getirende olmadı mantıklı açıklamalar sözlerle din dünyaya geldi.Şu an da doğru olan tek bir din var. İslam bunun tartışmasına girmek istemiyorum.Eğer sen inanmıyorsa dinin olmadığına senin işindir ben burda dini anlatmaya çalışmıyorum sadece bu hayatın boş olmadığı öbür tarftada gerçek adaletin olduğunu ve Allah sadık mıyız değilmiyiz die şuan testte olduğumuzu bilirim.Burdada kim dine inanıyor dersen yüzde 90 ının inandığına eminim eğer yok diyen seningibi yüzade 10 luk dilimdir bunun tartışmasına girmek isterim ama bu paticik forumlarında olmaz.Adamlar kızıyorlar din deynice ben napiim.

tmm ben de hayat boş demiorum öbür tarafta adalet yok da demiorum ama şeriyatçı bi kafaya sahip olanlar sadece namaz kılıolar onu bunu yapıolar die cennete gitmicekler bu ülkeye yaptıkalrı onalrı direk cehenneme gönderir..
korku olayına gelince senin öenmli olan başkasının sana kızması mı ben hiçbişiden korkmam kendi vicdanımdan ve pişman olmaktan korktuum kadar..biri bana kızıosa o onun bakış açısına ve degerleine göredir bu beni baglamayabilir ama bana en büyük cezayı werecek olan vicdanımdır .vicdanım wardır çünkü iradem wardır irademi allah werdi bana bu yüzden insanım bana irademi ne yönde kullandıgımla ilgili hesap soracaktır allah..başkasını üzdüysem en büyük günah budur ne içki ne zina..[signature][hline]bornozlu canavar
Mesaj tarihi:
tamam ozaman nokta bu son sölediğin benim düşüncelerimede uyuyor.Sadece Şeriatçı kafaya sahip olanlar demişsin onlar sadece namaz ve allahın dediklerini yaparak öbür tarafta cennete girebileceklerini zanediyorlar.Ama ilk cehhenme girecekler onlar.Önce insan olmadan allahın dediklerini yapmaya çalışıyorlar bu şuna benziyor Hem 5 vakit namaz kılıp arkasında çok büyük bir günah olan hırsızlığı yapıyorlar.Ben zaten ben şeriatçıyım falan demiyorum.Sadece kimseden korkmasanda Allah korkman gerek her nekadar iyiyim desende mutlaka suçun vardır.Adalet mantığı öbür tarafta devreye giriyor.
Mesaj tarihi:
+1[signature][hline][b]www.dragger.org
[b]
Trance,Epic-Trance,Hard-Trance,Progressive-Trance,Progressive-House,Goa-Trance,Tech-Trance,Acid-House,Afro-House,Booty-House,Deep-House,Disco-House,Dubby-House,Funky-House,Hard-House,Latin-House,Tribal-House
Mesaj tarihi:
brave deamon ikinizin de kafasını birbirine çarpıcam..
konuyu nerden nereye getirdiniz..
allah korkusu ne alaka be..
dine kaydırın da kitlensin topic di mi?

zaten böyle topicler ya garbage'lanır ya kilitlenir..
sonra ardından yine aynı konulu bir topic daha çıkar vs.. vs..[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Mesaj tarihi:
cennetle cehennemı yasamak ıcın yasıyoruz[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Mesaj tarihi:
birbiriyle uyumlu yaşama faaliyeti yapabilen organizmaların bir arada durmasıyla oluşmuşuz işte yaşıo gibi yapıoruz :)[signature][hline]She cries her life is like
Some movie in black and white
Dead actors faking lines, over and over and over again she cries

Mesaj tarihi:
Benim amacım başkasının hak ve özgürlüklerini zedelemeden mutlu ve özgür olmak (kesinlikle üremek değil :)). Öldükten sonrası beni çok ilgilendirmiyor ki şu anki teknoloji ve bilgiyle hiçbir insan ölümden sonra ne olacağını bilemeyeceği için bu konuda beyin fırtınası yapmak hoş olsa da biraz boş geliyor bana.
Şahsi fikrime göre her düşünce-din kaynağında ve gereken kriterler ele alınarak incelenmeli. Kurandaki cümleleri gerçekten de tanrı söylemiş olabilir fakat yazan insanlardır ve kağıda geçirilirken bu cümleler değişmiş veya yazan insanlarının kültürünün etkisi altında kalmış olabilir. Ayrıca çoğu dinin çoğu mensubunun kendi dinlerinin kaynağında anlatılanın tamamen aksi hareketleri yaptıkları bu nedenle de insanların din hakkında hiçbir şekilde dayanak olamayacakları açıktır. Bence son dönemlerde bazı profesorlerin hayvan kesmenin fakirlere yardımda farz değil sadece geri kalmış bir metod olduğunu söylemeleride bunun güzel kanıtlardan biri.

"aynı ultımada skıll kasıosun kasıosun bırden server kapanıo vede baska bır servera gecmen gerekıo gıbı.Ama uo da oynarken serverın kapanacagını bılmeden kasıoruz.Burda kapanacak neden kasalım kı?"
Oyun oynamanın asıl amacı eğlenmekse ve ben eğlendiysem kapanan serverda geçen vakitler boş ve kötü değerlendirilmiş değil bence. Fakat kapanana kadar karakterimi geliştirmeye çalışıp kendimi sıktıysam yanıma hiçbirşey kalmamış oluyor server kapandığında ki bu yine bence kötü bir durum.

[Bu mesaj Molian tarafından 08 February 2004 20:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 08 February 2004 03:23 tarihinde demiş ki:
nietsche

Nietzsche

said:
Bonecrusher, 08 February 2004 12:58 tarihinde demiş ki:
-Nihilizm, dünyada hiçbirşeyin önemli olduğunu savunmuyordu ki, "hiçbirşey yoktur" fikrini savunuyordu. Şu otobüs yok, şu masa yok, şu bilgisayar yok gibisinden...

yanlis!
[hline]
ayrica Nietzsche'nin nihilist olmadigini tek savunan ben miyim diye merak etmeye basladim...[signature][hline]"Wir aber wollen die werden, die wir sind - die Neuen, die Einmaligen, die Unvergleichbaren, die Sich-Selbst-Gesetzgebenden, die Sich-Selber-Schaffenden." - F. W. Nietzsche[/b]
...a Dream for the Blind...
"You know, if you take everything I've done in my entire life and condense it down into one day, it looks decent." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Mesaj tarihi:
neblim ya baktım yaşıyorum dünyadayım iyi ozaman ölene kadar burdayım madem takıliim biraz falan oldum heralde :D[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...

Mesaj tarihi:
ölmekten korktuğumuz için yaşıyoruz...[signature][hline]Trust hurts, betrayel kills...
İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen.

Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki:
ayrıca benim adım thomas disease bana komaz
Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki:
İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor
Mesaj tarihi:
olmekten korkmuorum.eger oluncekse olucegız ama oluceksek nıyee varız anlamadıgım yerde bu![signature][hline]Dunyada Hıc Kımseye Guvenme Cunku Beyaz Gulun Bıle Golgesı Sıyahtır!

Bu memleketın ekmegını yıyıp ıhanet eden
Bır gun Mutlaka ekmegını yedıgı yerden
KURSUNU YER!!!!!!
Mesaj tarihi:
ben ekranımda kendiliğinden yazılacak bir mesajın oluşmasını ve bu mesajın hayatımı değiştirmesini bekliyerek yaşıorum.ama öyle heryere gitmem matrixten gelcek o mesaj.
tamam geyiği bırakıyim adam gibi cevaplıyim

*yaşamak için varolduğum için yaşıyorum
*hayatımın amacını bulmak için yaşıyorum
*uğruna ölecek bir şey bulmak için yaşıyorum

Hadi ne için yaşadığımızı öğrenemedik gidip boğaz köprüsüne toplu halde intihar edelim
Mesaj tarihi:
Yaşıyoruz çünkü hayattayız.

Yaşamlarına bir neden ararken insanların bazıları dine, bazıları ahlaka, bazıları yüksek ideallere.... başvururlar. Bunlar bizleri, boşuna yaşamadığımıza inandıran, hayatın bunaltmasından, bezginliğinden korunmak için güçlendiren unsurlardır bence.

Ben Allah'a, cennete ve cehenneme inanıyorum. Ama inançlarınıza sağlam temeller kurmaya çalışmak bana biraz saçma geliyor. Tamam Allah bizi yarattı ve dünyaya sınamak içi yolladı. Kadere de inanıyoruz. O halde kaderimiz belliyse bu nasıl bir test? Bu böyle bir test işte. Sadece inançla açıklanabilen... Bizim aklımızın alamayacağı...Ben buna inanıyorum.

Sizi bilmem ama ben hayatı mümkün olduğunca kolaylaştırmak, onu sevdiğim şeyleri yaparak ve en sonunda da pişmanlık duymadığım bir yaşamı noktalamak için yaşıyorum.
Mesaj tarihi:
neden yasıyoruz degıl neden dunyaya gelıyoruz dıye sortmak lazım[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Mesaj tarihi:
Hayvanlar ah bir üreyeyim evladım olsun diye yaşamazlar. Onlar içgüdüleri doğrultusunda yaşar ve ürerler. En azından teoriler böyle söylüyor.

İnsanlar ise çocukları üremek için değil dünyadan ayrıldıklarında arkalarında kendilerinden bir parça bırakmak için ve yaşamlarını doldurmak için isterler.
  • Yeni Oluştur...