Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yasamak nedir?Yada neden yasıoruz?

C0rrUpT

Öne çıkan mesajlar

said:
Estel_Anorien, 08 February 2004 03:34 tarihinde demiş ki:
Güzel bi fikir tabi.. Edebiyat en iyisi..

yok ya..
edebiyat da deil olay..
bi gün gelicek edebiyat da biticek bence..
herşey makine olunca bence edebiyat da biticek..
edebiyat ölümsüz deil benim gözümde..[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Oy asiye asiye tütün koydum kesiye...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
C0rrUpT, 08 February 2004 03:39 tarihinde demiş ki:
yahuuu konuyu saptırmayın

bn cvbımı verdim
dediim gibi kendine uğruna yaşanıcak bişeyler bul
aşık ol
ailen için yaşa
çünkü onlar senin için yşaıo[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 08 February 2004 03:41 tarihinde demiş ki:
Valla ne diyim ki. bana en uygun yol edebiyat gibi gözüküyor...

cool avatar..

buarada edebiyat ölür

bir anda deil ama zamanla..
[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm

[Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 08 February 2004 03:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

güzel soru.kendi açımdan sölüyorum ne için yaşadııma dair hiç bir fikrim yok ama ne için öleceime dair bin türlü fikrim var.
düşün yaşıyosun nie? ölüyosdun nie? yaşadıın sürece ne yaptın kime ne yararın ne faydan oldu yada zararın.
Nie yaşadıını merak etme.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Ebedi bir hayata kavuşmak için yaşıyorum.Elbet bu dünyanın bir sonu var elbet ölüp gidiceksin ya sonra.Kaybolmuycaz tabiki.Cennet Cehennem davası var tabi.
Cehenneme gireceğini düşünen insalnar hayatı en iyi şekilde yaşa tadına var şeklinde düşünürler.Fakat tadına varmayı doğru şekilde yaparsak cennete olur tabiki...
Sosyal ağlarda paylaş

her canlı çoğalabilmek için yaşar..
olay bundan ibaret..

sen de üreyebilmek için yaşıyorsun..
neden okula gittin? üniversiteye geçebilmek için.
neden üniversite okudun? bir meslek sahibi olabilmek için.
neden meslek sahibi oldun? daha iyi bir kariyer için.
neden daha iyi bir kariyer? çok ün ve çok para için.
neden ün ve para? tabii ki kızları daha iyi etkileyebilmek için.

Ha bir de okulda felan flörtleşme, uzun boylu olma, kızların gözünde yakışıklı olmanın felan da etkisi var..

Ama hayvanlar kızları dövüşerek etkilemesi gibi biz de ün ve parayla etkileriz.
Daha rahat bir yaşama geçmesi için bizi tercih eder.

Yani en azından sosyopisokolojik (ya da her ne zırvaysa işte) açıdan durum bu.

Herkes "yok doktor olmak için" "yok banji jamping yapmak için" felan zırvaları söylese de, herkes bu noktaya geliyor..
Neden yaşarsın, üremek için.
Her canlının görevi budur.
Eğer üremessen, bir kütükten farkın olmaz.

Ha yaşarken insanlar hayattan keyif almaya çalışır, bu apayrı birşey.
"Sırf üremeye gelmedik kardeşim biraz da yaşayalım" der ve dünyanın nimetlerinden faydalanır.
Dünyanın ıvır zıvırıyla uğraşırız, bir eş sahibi olmaya çabalarken, keyif almaya da çalışırız..

(bunları aşşağıdakileri okumadan yazdım hmm bir de okuyum bakalım...)[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Sosyal ağlarda paylaş

-UO'yu her halta karıştırmayın bir kere de, ne alakası var be..

-Nihilizm, dünyada hiçbirşeyin önemli olduğunu savunmuyordu ki, "hiçbirşey yoktur" fikrini savunuyordu. Şu otobüs yok, şu masa yok, şu bilgisayar yok gibisinden...

-sly-one iyi demiş, sonuç budur yani..

-herşeyin bir nedeni var. Felsefe ve bilim de bunu kanıtlıyor zaten.. ortada bir sonuç varsa, bir de nedeni vardır. Cevapsız soru, sorusuz cevap olmaz.[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Sosyal ağlarda paylaş

yine metafizikle uraşılıo ya!..
nie yaşıoruz ben de merak ediorum..
yani sevdiklerim var fln dio millet ama çok garip hani tanrı neden insanları yarattı sevdikleri olsun die mi .. bi sürüü neden olabilir ama buna kesin cevap ne?
daa doğrusu soru hangi anlamda soruldu?
1-neden dünyaya geldik anlamında mı?
2-sizi yaşama bağlayan ne anlamında mı?
neyse bence biçok sebebi var ama beni aşar[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar çok salak varlıklar...

Hayatı kendileri mahveddiler.Herkes para için yaşıyor para için koşuyor.Çok garibime gidiyor bu olay.3-5 kuruş kazanıp yaşıycaz diye hergün her saat çalışıyorlar fakat yaşamaya zaman kalmıyor bir bakıyorsunuz 70 yaşındasınız ömür bitti
sor naptın diye
cevap basit
çalıştım çalıştım çalıştım[signature][hline]bla bla bla ...

Sosyal ağlarda paylaş

Sonuçta bunun sonu Din e dayanıyor bunuda tartışmak sürerde sürer.Tek söliyeceğim dünyada birtek zevk için yaşanmaz bunun elbet bir sonu var ya sonra nolcak die düşünen yokmu hiç hayret walla herkez zevkde sefada.Bir arkadaşım wardı aynı oda hayatı iyi yaşa herşeyin tadını çıkar mantığıyla konuşurdu dedim öbür tarafa gittiğinde napıcaksın dedim iki yol var dedim oda bana şöle dedi.Bence öbür taraf die birşey yok tamamen kaybolucaz ve cennet cehhenem die bişeyde yoktur dedi.Ben Tasavvuftaki Ya varsa mantığını söledim.YA VARSA ozaman nolcak ozaman tabi .ok yoluna düşcek.Eğer yoksa kaybediceği bişey yok ama varsa herşeyi kaybeder.İşe riskinide göze almak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

bana kalırsa namazmış oruçmuş bunlar koyunalrı gütmek için zina faln hiçbiri önemli deil önemli olan insan olmak sorumluluk sahibi olup etrafındaki insanlara yarar biri olmak ve kimseye zarar wermemek.. böyle bir insanı cennet almayıp da 5 vakit namaz kılıp sonra bu ülkenin gelecek vaad eden çocuklarının beynini yıkııp hepsini yobaz yapan adamı mı alacaklar gidin allah aşkına
yaşıoruz çünkü kendimizi kanıtlamaya çalışıoruz yaşamak herkesin bir derdi herkesin derdi kendine yaşamın sona erdiginde arkanda senden sonrakilere yrrlı olcak bişi bırakıp kendi ırkına insanogluna yararlı ewlatlar yetişmek amacımız bu türümüzü geliştirerek dewam ettirmek yoksa 30 çocuk dogurup tarlada çalıştırmak ya da hafız yapıp vasıfsız yapmak deil[signature][hline]bornozlu canavar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Brave, 08 February 2004 14:05 tarihinde demiş ki:
Sonuçta bunun sonu Din e dayanıyor bunuda tartışmak sürerde sürer.Tek söliyeceğim dünyada birtek zevk için yaşanmaz bunun elbet bir sonu var ya sonra nolcak die düşünen yokmu hiç hayret walla herkez zevkde sefada.Bir arkadaşım wardı aynı oda hayatı iyi yaşa herşeyin tadını çıkar mantığıyla konuşurdu dedim öbür tarafa gittiğinde napıcaksın dedim iki yol var dedim oda bana şöle dedi.Bence öbür taraf die birşey yok tamamen kaybolucaz ve cennet cehhenem die bişeyde yoktur dedi.Ben Tasavvuftaki Ya varsa mantığını söledim.YA VARSA ozaman nolcak ozaman tabi .ok yoluna düşcek.Eğer yoksa kaybediceği bişey yok ama varsa herşeyi kaybeder.İşe riskinide göze almak lazım.

Tamamen yok olmaktansa cehennem de yanmayı tercıh ederım[signature][hline]Salla Bakarızzzzz :D
Sosyal ağlarda paylaş

allah korkusu ??
sen salak mısın nie korkuosun allahtan seni yarattıysa bir saygı duyma isteği duyuyosan seni dizginlemesinin tek yolu korkutmak mı koyun musun sen beyni ne die wermiş sana kork die mi .. off ya nelere kaldık
açın fakirin halinden anla bi ay da olsa yılda die oruç tutuosun açlığı hissediosun sonra iftar oldu mu yiyosun o ayrı ama amaç kork die deil korkmak ne abi ne korkuosun şimşek mi atıcak kafana[signature][hline]bornozlu canavar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...