Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Mühendisliği

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Baluu said:
Iı ııh..

Hayatımda yaptığım en büyük hatadır bilg müh. Tamamen gereksiz ve işlevsiz bir bölümdür benim için.. Hele de Tr koşulları altında..

Aslında her bilg müh bitiren iyi programcı olacaktır diye bi kaide olmasa da ve başka bölümlerden daha iyileri çıksa da prgoramcı olarak iş bulmak için büyük avantaj sağlıyo.

deacon imzan güzelmiş, computer geek seni!!! :)

Yalnız bilgmüh'e girince kod yazmanın yanında tamamen gereksiz bir takım şeyler ve senin için tamamen gereksiz başka bir takım şeylerle kasmak zorunda kalıcaksın. Ha sıradan programcılık beni tatmin etmez, advanced bi adam olayım, 30 yıl sonrasıı bilgisayarlarında kullanılacak şeyleri yazayım çizeymi diyosan başka bi bölüm işini görmez pek. Ama, senin yaşında şu an o şekilde hedef koyman ve hissetmen güzel, ama "sıradan" (senin kastettiğin şekilde" programcı olmak da çok tatmin edici. Emin ol.
Sosyal ağlarda paylaş

yazılım mühendisliği izmirde ekonomide var
ama bölüm gerçekten saç baş yolduracak cinsten

size şunu söyliim ben pc mühendisi olacam yapay zekaya yönelcem oyun yapıcam grafik yapıcam işleri türkiyede yalan.
ha süper dahi manyaq bişisindir o zmn bişeyler yapabilirsin ama bu konularla ilgili çok bilgili öğretim görevlileri yok.

iş konusuna gelince türkiye de yazılım mühendisi de bilg müh. te coder olarak çalışıyor genelde.

bizler için en iyi görünen şey 2-3 yıl coder olarak çalışıp daha sonra proje sorumlusu şefi vs olmak heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

konu ben kendim düşünürken olduğu gibi çatallanmış =) şimdi kassam kendimi, çalışsam, cidden yapabileceğime inanıyorum, insan zaten "bunu yapacağım" demeden birşey yapamıyor. Demek ki ben bundan önce "bilgisayar mühendisi olacağım" dememişim. Bu yaz dananın kuyruğunu kopacağı yaz zaten. Benim en büyük salaklığım okul notlarımı pek iyi tutmayışım. Yine 70lerde alacağım ama daha yüksek yapacak kapasitem vardı. Yattık =/

Yıldızdan mezun olsam mesela, avantajım olur muhtemelen. Yani her bölümde olduğu gibi bunda da üniversite, gelecek için avantaj diye düşünüyorum. Ama asıl önemli olan programlama dillerinde olsun, başka konularda olsun kendimi geliştirmek galiba. Yani mezun olmakla kalmıyor herşey.

Banka işinin getirisi güzelmiş mesela.

Çalışmak gerek çalışmak..
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar bir kac oneri yapayim, kesinlikle parayi goz onunde tutarak secimlerinizi yapmayiniz sonu husran olabilir. Yani bilgisayar muhendisligi iyidir bankada iyi pozisyonlarda calisanlar 7-8 aliyor demek, isletme bolumu iyidir koc sabancida iyi pozisyondaki yoneticiler 7-8 aliyor demekten farksizdir. Tamamen sizin yetenekleriniz ve ilginiz ile alakali bir surec bu..

Benim onerim, bilgisayara ilgi duyanlar icin, ilk once neye ilgi duyduklarini kesinlestirsinler. Yazilim/Donanim, sistem yonetimi, teknik servis, tasarim, web programciligi falan filan.. Bu o kadar kolay bir surec olmayabilir, belki 40 bakireden tadip sadece bir bal yanagi secmeniz gerekebilir. Ama bu secimleri mezuniyetiniz sonrasina birakmayin, okul hayatiniz boyunca bu secimleriniz ustunde calisin, uzmanlasin. Mezun oldugunuzda acik ara farkla ben buyum, yazilimciyim, tasarimciyim diyebilin.

Yazilim her zaman aranan bir bolumdur. Java yazilimcilarina talep oldukca yuksek mesela Dunya'da. Bir arkadasim oldukca buyuk bir telco sirketinde 7.5 milyar aliyordu tr'de bundan 3 sene once.. Ama iste bu demek degildir ki her java'ci kefeni yirtar. Bunlar cok zaman ve emek isteyen sureclerin sonucudur.

Hangi rakam sizi mutlu eder bilmiyorum ama hangi alanda olursaniz olun patron olmadan boyle rakamlar kazanmak icin cidden cok emek vermeniz gerekir. Yoksa nalbur isinden milyon dolar goturen vardir, ama kac kisi yani? Sececeginiz bolume talep vardir yoktur, bu iyi bir kriterdir ama gerisi size baglidir.

Parayi dusunmeyin hic, yani paraya gore calismayin. Siz iyi olun zaten para gelir. Yani ornegin bi sirket vardir size 2 milyar vaadeder, diger sirket'te 1 sene asgari ucret, sonra yukselme vaadeder. 2-3 senenin sonunda ilk sirketin vaadettigi pozisyona gelirsiniz. Fakat oyle bir durum olurki ikinci sirket ilk sirketin cok cok otesinde bir tercih olur. Ornegin ilkinde kucuk bi sirkette calisirsiniz, onunuz cok acik degildir. Size kurumsal deneyim kazandirmaz, size cok birsey katmaz. ikincisinde oldukca buyuk kurumsal bir sirkette, onunuz acik, kendinizi gelistirebileceginiz bir pozisyonda calisirsiniz. Bunlar cok onemli seylerdir.

Birde Turkiye ve yurtdisi gereksinimleri paralleik gostersede farkliliklar vardir. Ornegin Turkiye'de linuxculara cok fazla talep yoktur, yurtdisinda bunlar patlayan sektorlerdir, avrupa'da avustralya'da ve hatta duyduguma gore amerika'da da oldukca talepler yukselmis. Bu arada Turkiye'de okudugunuz bilgisayar muhendisligi aslinda computer science dir sadece ismi degismemistir. Yurtdisinda bu isim altindan is gorursunuz..

Eger yazdiklarini yanlis anlamadiysam bu arkadasin yaklasimi cok guzel, benimde bahsetmek istedigim boyle birsey..

Deacon said:
e madem konu açılmış ben de gireyim biraz sorayım.

ben bu sene giriyorum sınava. yani 20 gün sonra =) bilgisayar mühendisliğini 4 sene önce koymuştum kafama taa hazırlıktayken. visual basicle hesap makinaları, java ile yazılmış mat ödevlerini kolaylaştırıcı şeyleri falan kullandığımda, ihtiyaçlarımı kendim giderdiğimde muhteşem bir haz duyuyordum. yani resmen lise 1 ve lise 2 ortalamamın düşük olması bu nalet programlama dilleridir :d ama şimdi sınav bu kadar yaklaşmışken biraz karamsarlığa düşmedim değil açıkcası. ben bilg. müh. okuduktan sonra oturup bi bankada çalışayım ayda 4-5 milyar kazanıp yan gelip yatayım istemiyorum. üstüne harbi iyi olmak istiyorum. hatta direk ai üzerine çalışıp oyun sektörüne girmek istiyorum diyim. bunu gerçekleştirmek çok mu zordur türkiyede? ya da yurtdışına çıkmak? pek çok insan gibi gidip J2EE ile online tavla falan yazmak istemiyorum. var mıdır bu konuda konuşabilcek patiler?

Bu arada tavla yazilimi yazmak kolay isler degildir, bir kac onbin dolar eder iyi bir tavla yazilimi bilgin olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...