SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Evet seneye öss sınavına girecek bi pati olarak, yıllardan beri düşündüğüm şeyi tekrar düşünmek istedim. Bu düşünce sonucunda gerçekten ne istediğimi belirlemem gerek gibi, çünkü ne için çalışmam gerektiğim çok önemli. Bunu bilmem gerek ki ona göre asılayım derse. Yıllar yılı bilgisayar mühendisi olmak istemişimdir. "Ne olcen sen" sorusuna "bilgisayar mühendisi" olarak cevap veririm yıllardır. Fakat tekrar gözden geçirmem gerek, ki bu noktada tecrubeleriniz çok önemli benim için. Ben bilgisayarı pek seven, devamlı haşır-neşir olmaktan hoşlanan bi insanım. Seviyorum. Sadece oyun yönü değil tabiki. Yani donanımıyla uğraşmaktan, yeni programlar, teknolojiler araştırmaya kadar her yönüyle ilgili sayılırım. Belki de bu yüzden yatkınım bilgisayar mühendisliğine. Öncelikle elbette vardır bilgisayar mühendisi olan ya da okuyan pati. Bu seçiminizden memnun musunuz? Bilgisayar mühendisliğinin gerek eğitim süreci, gerekse üniversite sonrası iş bulma, para kazanma yönü nasıl? Hangi üniversiteden mezun olmak daha avantajlı bu meslekte? Eğitim sürecinin "saç döktüren cinsten" olduğunu birkaç kişi söyledi. Gerçekten zormu bu kadar? Var mı geleceği (ki teknolojinin bu kadar önem kazandığı zamanda gelecfeğinin olduğunu düşünüyorum)? Ne dersiniz patiler, kararımı bu yönde vermeli miyim? Aslında mekanikle, fizikle de ilgiliyim, elektronikle de iç içeyim. Ama Oldum olası bilgisayar isterim. Makine mühendisliği ya da elektronik de bi yan seçenek aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Ben de bilgisayarla çok ilgiliyim, neredeyse 6 yaşından beri hatta bilgisayar başındayım desem yalan olmaz. Aynı şekilde ben de düşündüm b.m. yazmayı, biraz araştırdım akrabalardan arkadaşlrdan falan. Ama gördüm ki BM işin genelde yazılım kısmıyla ilgileniyor. Kodlar, kod yazmak, programlama dilleri vb. vb. vb. Ben saatlerce bilgisayar başında durup kod yazmak istemediğimden yazmaktan vazgeçtim. Benim ilgimi daha çok işin teknik kısmı çekiyordu, teknolojisi, donanımı. He dersen şu an nerede okuyorsun, donanımla da pek alakası yok bölümümün. Ama yukarıdaki sebeplerden BM yazmadım. Buna alternatif olarak İTÜ Bilişim Sist. Mh SUNY Buffalo yazmayı düşündüm, daha çok ağ teknolojileri üzerine kurulu bir eğitim yanlış hatırlamıyorsam, ama o da paralı bi bölümmüş vazgeçtim. Benim durumuma uygun meslekler olarak mekatronik, elektronik haberleşme gibi bölümleri görüyorum açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 sabancı'da bilg. müh. okuyorum 3. sınıftayım. şuanda viyana teknik'te erasmus yapıyorum tr'deki birçok uni'de daha yazılım ve teori ağırlıklı bir eğitim var özellikle sabancıda bu böyle zaten bölümün adı computer science & engineering hatta mühendislik lafının geçmesinin tek sebebi diploma ve iş bulmada problem olmasın diye bir teorisi var penth'in zaten görünce cvp yazar buraya nese işin teknik kısmı, donanım vs istiyorsan elektronik seçmek daha hayrına olur yoksa ya yazılımcı olursun ya akademisyen en azından ben böyle düşünüyorum daha tecrübelileri vardır illa ki eğitim zordur saç baş yoldurur ama böyle olmayan mühendislik var mı ki:) birçok yerde çalışmak kadar kafanın o 01 lere basması önemli, çok çalışıp 2 satır kod yazamayan insanlar gördüm veya hiç çalışmadan şakır şakır yazanı yeni teknolojileri araştırmayı vs sevmen güzel, sürekli gelişen değişen bi dünya ve gerçekten çok geniş kendini geliştirebileceğin çok fazla alan ve fazlaca imkan var ek: viyanada olduğumu belirtmemin bi nedeni vardı atlamışım yarım dönem okuyorum burda ve ders çeşidi inanılmaz fazla, birden fazla programlama dili hakkında ders bulabiliyorsun ve özelleşebileceğin alan sadece yazılım veya donanım olarak ayrılmamış, bilgisayar mühendisliği fakültesi altında 6-7 bölüm var teknik mühendislikten yazılım ve interaktif sistemlere bilgisayar grafik ve algoritmalarından bilgi sistemlerine. bunları görünce tr deki bilg. müh.liğinin ne kadar kısıtlanmış olduğunu farkettim belki itü ve odtü de nispeten daha geniştir ama onlarda da teknik tarafa doğrudur yani bu saydığım bölümlerle pek alakaları yoktur snrm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Sen seneye mi girecektin? Senin puanlar 80 civarı değilmiydi? Seni kim büyüttü einstein mı? bu 3 soruya cevap istiyorum hemde hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 bilgisayarla ilgili olan insanların en az yüzde 50si senin yazdıklarını hissediyordur ama çok az bir kısmı o bölüme yetecek puanı alır seçersen en az pişman olacağın bölümdür doğru tercih olmasa bile çünkü zaten zevk aldığın bişeyle ilgili bir mesleğin olur. makina, elektronik yani yüksek puanlı bölümler içerik açısından zor dersler içerir, ama o puanı alacak kadar çalışan, zeka sahibi olan biri için sadece 1 yerine göre 2 kademe daha zor gelir o da normaldir, lise ayarında olcak değil normal olarak. bir insanın en iyi ne yaptığını bilmesi veya illa buna göre mi bir tercih yapılması gerektiği böyle bir şeyin gerçek olup olmadığı zor bir konu ayrıca bir bölüm bitince önünde tek bir bilg. müh. diye bir şey olmıycak, onunda hangi alt bölümünde ilerliyeceğini düşünmen lazım, bunun da farklı bir bölümde de karşılığı olabiliyor zor iş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 işte birde alt bölüm meselesi, ne gibi dallara ayrılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 gitmek istediğin bölümlerin ders programlarına bakmak çok yardımcı olur viyana teknik alt dallar sabancı lisans sabancı master Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 ben yıldız teknik düşünüyorum mesela, istanbul üniversitesinde de var galiba, o da olabilir, yakın puanlar zaten. Ankarada hangi üniversitelerde var peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 i.ü. düşünme sırf dış görünüşünden(bina, kampüs, koridor, kantin) öğrenme istediğin kaçar(müh. avcılar'da, beyazıt tam tersi) gerçi bişeye benzetilmeye çalışılıyor ama mezun olacağın senelere yetişir anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Iı ııh.. Hayatımda yaptığım en büyük hatadır bilg müh. Tamamen gereksiz ve işlevsiz bir bölümdür benim için.. Hele de Tr koşulları altında.. Halkla ilişkiler iktisat işletme ekonomi yabancı dil sinema gibi bölümler bile daha iyi diyebilirim.. Ama en temizi mülkiyeli olmak : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 biyoinformatikçi ol. mutlu ol. elektronikçi de olabilirsin. ben de küçüklüğümden beri "bilgisayar mühendisi olcam" diyenlerdenim. hatta artık klasik millet sen ne olacaksın deyince kendileri cevap veriyordu bilgisayar mühendisi olursun sen diye. ÖSS ye hazırlanırken de kesin bilgisayar mühendisi olacaktım. Tercih dönemi geldi moleküler biyoloji, biyomühendislikte tercihlerime girdi. Ancak bilgisayar mühendisi olacağız diye çıktık yola diye devam ettim. Sonra nedenini bilmiyorum bilgisayar mühendisliği beni tatmin etmeyecek gibi gelmeye başladı. Şu anda ilk tercihime biyoloji yerleşecek gibi. sabancı dayım daha diploma seçimime 2 dönemim var. bence biraz daha düşün. ama seçiminin doğru olup olmadığını bölüme girmeden anlayamayacaksın maalesef. fizik seviyormuşsun, elektronikçi ol bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 biyoinformatikçi tr de ne iş yapcak keşke alan olsa çalışcak da olsak ama baya sağlam bölüm o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 İlaç endüstrisi, hastaneler ilk akla gelenler. Yaşasın akademik yaşam! diyerek devam ediyorum :) edit: risk almak lazım bence :) yani ben üniversitede devam etmek istiyorum o ayrı bir konu da dürüst olacak olursak sektör isteseydim biyoinformatik ister miydim bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 biyoinformatik medikal bişilim gibi bir olay değil mi? hep hastanede çalışan bir mühendis profili hayal etmiştim :) biyomedikal mühendisliği ile şanslı 2 daldan biri galiba bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 peki, mesela, elektronik okusam mı daha çok iş imkanım var, para kazanma imkanım var, bilgisayar mı? Sonuçta kuru kuruya diploma için değil hiçbirşey. Bı sınav, bi tercih, bundan sonraki yaşamının izleyeceği çizgiyi büyük oranda belirliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 bence elektronik.. ama abicim, bak sen gel devlet işine gir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 bence de yeteneğin filan varsa dışişlerine gir diplomat ol. en güzeli. edit: bence bilgisayar. elektronikle alakalı pek bir şey bilmediğimden kaynaklanıyor olabilir bu görüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 asinanyavuz said: İlaç endüstrisi, hastaneler ilk akla gelenler. Yaşasın akademik yaşam! diyerek devam ediyorum :) tr de hangi ilaç endüstrisi? tr de ilaç end. pazarlama üzerine kurulu ne araştırma var ne geliştirme formülü belli ilacın üretiminde biyoinfocu harcanır sadece o kdr emeğe yazık para mevzuunda da her sektörde zengin olanlar da var ay sonunu anca getiren de. öyle herkesi zengin eden bir sektör var mı bilmiyorum bilen varsa sölesin:) en zengin şirketler, insanlar listesinden bakarak, medya, bilgisayar, yatırım alanları sayılabilir tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 ben de hayvan gibi b.m isteyip puanı yetmeyenlerdenim.su an maximum 320 alabilecek düzeydeyim b.m 340dan başlıyo.. off ya bilgisayarla isi gücü olmayan adamlar sırf adı güzel diye gidicek,ben saçmasapan biyer yazıp gidicem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 yazılım mühendisliği de bi tercih olabilir izmir de var snrm hangi unide hatırlamadım şimdi izmir ekonomi olabilir orda okuyan biriyle tanışmıştım ii diodu matematik okuyup da yazılıma, bilgi işleme yönelmek mümkün biraz ekstra çalışma kurs vs olur yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 ankara atılım üni yazılım mühendislii 332(burslu)..senin için uygun galiba :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 benim için derken ben girdim okuyorum kendin için bak sen:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 gecen hafta mezun oldum CSden, ise girersem daha guzel seyler yazabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 e madem konu açılmış ben de gireyim biraz sorayım. ben bu sene giriyorum sınava. yani 20 gün sonra =) bilgisayar mühendisliğini 4 sene önce koymuştum kafama taa hazırlıktayken. visual basicle hesap makinaları, java ile yazılmış mat ödevlerini kolaylaştırıcı şeyleri falan kullandığımda, ihtiyaçlarımı kendim giderdiğimde muhteşem bir haz duyuyordum. yani resmen lise 1 ve lise 2 ortalamamın düşük olması bu nalet programlama dilleridir :d ama şimdi sınav bu kadar yaklaşmışken biraz karamsarlığa düşmedim değil açıkcası. ben bilg. müh. okuduktan sonra oturup bi bankada çalışayım ayda 4-5 milyar kazanıp yan gelip yatayım istemiyorum. üstüne harbi iyi olmak istiyorum. hatta direk ai üzerine çalışıp oyun sektörüne girmek istiyorum diyim. bunu gerçekleştirmek çok mu zordur türkiyede? ya da yurtdışına çıkmak? pek çok insan gibi gidip J2EE ile online tavla falan yazmak istemiyorum. var mıdır bu konuda konuşabilcek patiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 aslında parayla da olur güzel bir iş bulunsa max 3 senede çıkar özel uniye verilen para banka kredisi kullanılırsa 4-5 sene olur tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar