sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Hasan Pulur said: ‘Sınırlar Arasında’ TRT sansürü BATILI devletlerden birinin elçisi memleketine giderken, Osmanlı sadrazamına vedaya gelmiş: ‘’Dönüşte size ne getireyim?’’ Sadrazam gülümsemiş: ‘’Yeni meseleler, yeni dertler getirme de ne getirirsen getir!’’ TRT’nin yayından kaldırdığı ‘’Sınırlar Arasında’’ belgesel programının yapımcısı Banu Avar, ‘’Avrupalılar beni istemedi’’ demiş... Osmanlı sadrazamı ile elçi arasındaki bu konuşma bize Banu Avar’ı hatırlattı. * * * DOĞRUSU hiç de yadırgamadık, ‘’sömürge valisi’’ kılıklı Avrupalıların bize sıfat biçtiği, ‘’Faşist laikler’’ yakıştırmasını yaptığı, ‘’Size şöyle bir adam lazım!’’ diye, adamın nasıl biri olduğunu anlattığı ortamda, elbette Banu Avar’ın yaptığı belgesel program onların canını sıkar, TRT’ye gereğini yaptırırlar. * * * NE vardı Banu Avar’ın programlarında? Avar, gittiği ülkeleri bize tanıtıyordu, turistik otellerini değil, tertemiz meydanlarını değil, mutlu insanlarını değil... Ya neleri? O ülkede olan bitenleri, düzenin mağdurlarını... Biz o belgeselleri seyrederken mesajı alıyorduk... Mesela bize diyordu ki: ‘’Ey vatandaşım, kanma aldanma! Bakma, sen, onların bizi eleştirdiklerine... Evet, eleştirilerinde haklı olsalar bile, bir de kendilerine baksınlar, insan haklarına nasıl uyuyorlar, ya da uymuyorlar, görün!’’ Banu Avar, Avrupalılara kendilerini de tanıtıyordu: ‘’Bu mu insan hakları, bu mu demokrasi? Kendi ülkenizde olanları görmüyor, başka ülkelerden (Türkiye) hesap soruyorsunuz...’’ * * * İŞTE Avrupalılar buna kızıyorlardı, şikâyetleri buydu, Ankara’da kaç büyükelçi, kaç kapıyı aşındırdı, Banu Avar için... Gürcistan’dan İsveç’ine kadar... ‘’İsveç mi?’’ diyeceksiniz... Ya ne sandınız?.. Sorun bakalım İsveçlilere, ‘’Laponlar’’ deyin, ‘’Laponlara ne oldu?’’ deyin, görürsünüz o sosyal demokrat İsveçlinin suratını... Banu Avar’ın programlarını niye yayından kaldırdılar anladınız mı? Hele hele bugünlerde, Anayasa Mahkemesi karar arifesindeyken... * * * OYSA, Banu Avar geçen yılın aralık ayında (Aralık 2007) TRT ile sözleşme imzalamıştı, 2009 Ocak ayına kadar program yapılmış, gidilecek ülkeler saptanmıştı. Bu ayın 28’inde ‘’Büyük Ortadoğu ve Asya Projesi’’ adlı bölüm yayımlanacaktı. Banu Avar bu bölümün kurgusuyla uğraşırken, TRT haber Dairesi Başkanı’ndan bir yazı geldi: ‘’Programınız kaldırılmıştır.’’ Gerekçe: ‘’Yayın planındaki değişiklik.’’ * * * ‘’SINIRLAR Arasında’’ programı tarihe karıştı. Ne gam? Onun yerine ‘’Avrupa’nın Türkiye’deki işbirlikçileri’’ adlı, Soros destekli bir program koyarsınız, olur biter. Türk halkının uyanmaya değil, uyutulmaya ihtiyacı vardır. ‘’Dönek’’ makamından ‘’liberal fasıl’’ fena gitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Laponları anlatığı programına denk gelmiştim, "oha" demekten başka yapacak birşey yoktu izlerken. "Hain İsveç!!!" nidalarıyla sokağa çıkasım bile gelmişti. Denk geldiğim zaman izlerdim programlarını, güzeldi bence. Yazık etmişler, hele hele AB ayağına kurban gittiyse daha üzücü. Umarım özel kanallardan birisinde devam edebilir programına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 çok normal bi durum. ama bazen gercekten bize o roportajların ne kadarını ve onemli nerelerini gosteriyo düsünmeden edemezdim. yonlendirici bi soru sorardı adam evet diyince rınnnn diye kotü bi müzik. denk gelen olmuştur bi cok kez. yine de avrupa nın hangi avrupa oldugunu gormemizi daha net saglamıştır umarım devam eder programlarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 tuncayla anlassin cok parasi var tuncayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Lafını bilde konuş. Kaç para alıyon sen? Tuncay seni de maaşa bağlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 1) http://www.youtube.com/watch?v=V3waKDoqfCk 2) http://www.youtube.com/watch?v=pp8t-gl8C2M 3) http://www.youtube.com/watch?v=EbsfI8lfqx0 4) http://www.youtube.com/watch?v=AW19K26YEAs 5) http://www.youtube.com/watch?v=CFmy-4joQyA eksi`den aparttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Mehmet Y. Yılmaz, dün said: Anlayan, bana da anlatsın lütfen TÜRKİYE'de artık kamu yönetiminde yükselmenin yolu belli: Öncelik imam hatip kökenli ve erkek olmak! Sonra eşinin türbanlı olması gerekiyor. Eğer fırsatını bulup, az satan yayınlarda Atatürk'e, Cumhuriyet'e küfür ettiyseniz bunu da özgeçmişinizde mutlaka belirtmelisiniz. Nitekim TRT Ankara Televizyonu yapımcısı Osman Gökmen de terfi etmiş. Televizyon Dairesi Başkan Yardımcılığı'na atanmış. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisi "Nurcu" olması ile iftihar ediyor ve belli ki bu özelliği AKP'li TRT yönetiminin gözünden kaçmamış! Bu konuda söylenebilecek çok şey yok. Hep bildiğimiz kadrolaşma öyküleri. Ben size şimdi bir cümle aktaracağım. Bu cümle Osman Bey tarafından yazılmış. Ben ne demek istediğini anlayamadım. Ya arkadaşın kafası karışık, ya da Arapça düşünüp Türkçe yazıyor. Buyurun okuyun, bir şey anlarsanız bana da haber verin: "Cumhuriyetin aydın kadroları bu itikadi anlayışın günde beş vakit tekrar edilerek pekiştirildiği bir toplumdan; sahipsiz, hamisiz bir dünya görüşünün sonucu olan dramı ve nefsin ve şeytanın da kendi ölçülerinde paylarının ve güçlerinin vehmedildiği bir kozmos tasarımının neticesi olan trajediyi üretmeye kalkıştılar. Çünkü gerçek anlamda Allah'a kul olacaklarına Çankaya Köşkü'ne kapı kulu olmayı benimsemişlerdi." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Banu Avar’a Destek İçin, Tepkinizi Gönderin ve Herkese İletin: [email protected] SAYIN BANU AVAR'IN PROGRAMLARINA SON VERİLDİ! SIRADAKİ PROGRAMIN KONUSU 'BÜYÜK ORTADOĞU ve ASYA PROJESİ'YDİ! TRT'deki programı tamamen kaldırılan Gazeteci Avar için imza kampanyası başladı. 'Sınırlar Arasında' adlı programına son verilen Gazeteci Banu Avar'a bir destek de Tüm Öğretim Mensupları Derneği'nden geldi. Kısa adı TÜMOD olan kuruluş, Avar'ın uğradığı sansürü protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlattı. Toplanacak imzaları önce bir gazetede yayımlatmayı, ardından ise TRT'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a ulaştırmayı hedefleyen dernek, sansüre karşı çıkılması için çağrı yaptı. Bildiriye destek olmak isteyenlerin [email protected] adresine mail atmasını isteyen TÜMÖD, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: DÜNYAYA 'TÜRKÇE' BAKAN GAZETECİLER SUSTURULMASIN! Sayın Banu Avar'ın hazırlayıp, sunduğu "Sınırlar Arasında" programının yayınına son verildiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. "Sınırlar Arasında", nesnel bir gerçekçilikle ve derin bir yurtseverlik sorumluluğuyla üretilmiş, son derece başarılı ve yararlı bir çalışmanın ürünü olarak halkın değişik kesimlerince yoğun bir ilgiyle izlenmiş ve büyük bir takdir toplamıştır. TRT Yönetiminin bu konudaki kararının gerekçesi olarak yaptığı açıklamaları inandırıcılıktan uzak bulduğumuzu belirtmek isteriz. Bu program 4 yıldır halkın yoğun ilgisini çekmiştir. Sansürler arasında kalmış, yoluna devam etmiş ve şimdi de tamamen yasaklanmıştır. Bu uygulama Türkiye’de geniş kesimlerin isteğinin AKSİNE gerçekleştirilen uygulamalara bir başka örnektir. Dünyaya "Türkçe" bakan bir gazeteci susturulmuş, "Türkiye" tarafında bir yayına son verilmiştir. Bu kararı, ülkemizde medyanın saygınlığına ve basın-yayın özgürlüğüne indirilmiş ağır bir darbe olarak görüyoruz ve kınıyoruz. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Türkiye'nin kurumudur. TRT yöneticilerinin halkın arzusu hilafına aldı bu karardan dönmesini bekliyoruz. Prof. Dr. Alpaslan IŞIKLI TÜMÖD Genel Başkanı Prof. Dr. Sina AKŞİN TÜMÖD Genel Başkan Yardımcısı Öğr.Gör. Suay KARAMAN TÜMÖD Genel Sekreteri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 sınırlar arasında programının birçok yerini sansürlüyorlar biz rojtv ye hiçbişey yapamazken başka bi ülke bizim programımıza mudahil olabiliyorsa ve bizim milli kanalımızda önemli bi araştırmacılık olayını kapatabiliyosa trt bitmiştir benim için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 2006'dan bi röportajı: http://www.netpano.com/haber/1224/Banu/Avar/Ben/Tarafl%C4%B1/Gazeteciyim "avrupadan başka çıkış yolumuz olmadığını yüz küsür yıldır iddia edenlerin tarafli olduğunu ve bulundukları tarafın, türkiye tarafı olmadığını anlatmaya çalıştık. onlar da bizim 'taraflılığımızı' masaya yatırdılar. cevabımız bugün de yarın da değişmeyecek. biz, allah'a çok şükür taraflıyız! türkiye'nin tarafındayız. batı dünyasında kendi ülkesinin tarafında olmayan bir aydın, bir gazeteci, bir siyasi bulmak neredeyse imkansızdır. türkiye'ye karşı batının tarafında yer alan aydınlarımıza, batılı'nın biraz da 'milliyetçiliğnden' nasiplenmesini öneririz." (hangi avrupa adlı kitabının okura ilk not bölümünden) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 daha önce hiç denk gelmemişim, izlememiştim açıkçası. şimdi rahatsız'ın koyduğu bölümü izledim. programın büyük bir bölümü isveç'i karalama kampanyasına dönüyor yazık ki.. "doğru şeyler de demiyor" diyemem pek tabii ama objektif değil. bu mantıkla türkiye'ye baksak, isveç'ten binlerce defa fazla karalayabiliriz rahatça ülkemizi. yani batılı ülkelere "iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır" mesajı veriliyor (ki çok doğru bir yaklaşım) ama o mesajdan kendine pay çıkarmamış bir program gibi geldi bana. "biz ne yapıyoruz?" diye bakmıyoruz hiç. "dış mihraklar kötü, düşmanların oyunları" gibi bir yaklaşım hakim ülkemizde. böyle bir politika yıllardır halkımıza empoze ediliyor. kendimizi haklı çıkarmanın bir yolu sanki bu? yanlış anlaşılmasın, AB'nin de sözde demokrasisine inanan birisi değilim ama.. bu kadar taraflı olursak, kendi yanlışlarımızı da hiç düzeltemeyiz. onun dışında programda çok güzel şeylerden de bahsediyor. kendilerine müslüman(!) bir AB olduğunu pek güzel açıklıyor mesela. bu üsttekiler programdan edindiğim izlenimlerdi. programın yayından kaldırılışı, pek tabii mevcut sebeplerden ötürüyse kötü. lakin program bu haliyle de başka bir tarafa hizmet ediyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kuþ Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 benim anlamadığım bu kadın doğu türkistan bölümünde oradaki türklerin sıkıntılarından zerre bahsetmedi. acaba uygurlar mı yalan söylüyor buranın kürtleri gibi yoksa kadın korkmuş mu? bir de 2'nin sonunda 3'ün başında çalan klasik müziği ne olur biri söylesin bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 şu an art'de programı var. yani düzenli yayınlanıyo mu bilmiyorum da orada görüyorum. düzenli programdır ama, sevenleri art nin sitesinden bakabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 sınırlar arasında çok basarılı bir programdı.her cumartesi mutlaka yarım saat ayırır programı izlerdim.gercekler daima ilgi çeker Banu Avar da gercekleri yansıttıgından bazı cevrelerin tepkisini çekmiş ki kaldırmıslar programı,yazık 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar