Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoda nasıl Jedi oldu?

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

GwindonSurion said:
Evet bunu çok merak ediyorum masterı kimdi lightsaberını nasıl yaptı falan..
Elinizde kaynaklar varsa paylaşırsanız sevinirim ^^

o değil de ben şunu anlamadım.

http://starwars.wikia.com/wiki/Image:Jedi.jpg

böyle bir resim varmış. Episode 6'te karakterlerin bu formda gözüktüğünü hatırlıyorum da, Anakin'in orda ne işi var?
Remake felan mı ettiler yoksa tekrardan?
Sosyal ağlarda paylaş

KingOfLoss said:
Grievous'un yarı organik olduğunu düşünürsek (ya da yarı sibernetik) elektronik hafıza yalan. Adam Kalesh ırkına mensup eski bi warlord yanlış hatırlamıyorsam. Obi-wan'ın yenmesinin sırrı da Soresu'dur. Soresu oldukça defansif bi tekniktir, ve karşıdan açık bulduğu anda kor (örnek Darth Vader vs. Obi-wan). Obi-wan'ın Soresu'ya geçmesinin sebebi Qui gon'dan öğrendiği Ataru'yu kullanırken (Vapaad kadar olmasa da) Darth Maul'a karşı dark side'ı tatmış olmasıdır.

Ayrıca başka bi detay, Kit Fisto'ya acaip gıcığım. Işın kılıcı ustası olmasa da büyük bi Sith olan Darth Sidious'a gidip Shii-cho ile saldırılır mı. First Blood oldu herif.

O teknik Vapaad bu arada. Juyo'dan şahsen Mace Windu tarafından türetilmiş bi teknik. Bu tekniği öğrettiği 2 kişi var ikisi de karanlık tarafa düşüyor. Bkz. Depa Billaba, Sora Bulq.

Yalan dediğin şey official star wars açıklaması bilgisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mace Windu'nun noobluğu olayına da açıklama getireyim.

Bahsedilen filmin kitabını okursanız eğer çok fazla detay var aslında.

Mace Windu zaten hafiften Darkside'a kayık bir adam. Yani kendi yüksek iradesi sayesinde darkside'a geçmiyor ama başka bir jedi onun stilini kullansa rahatça kayabilir. Adam dövüş sırasında direk force'u da silah olarak kullanıyor, rage'e giriyor, kılıç tekniğini dark side force'la besliyor çünkü. Hatta şöyle söyleyeyim o final savaş sırasında Anakin odaya girmeden önce içeride iki tane karanlık figürün savaştığını seziyor, ama Windu'da da öyle bir darkside, öyle bir karanlık var ki hangisi Palpatine hangisi Windu anlayamıyor bile. O derece kullanıyor yani. Ama aşmış bir adam olduğundan Yoda falan tarafından çok sevilmese de iradesini kaybetmiyor.

Öte yandan aynı şekilde feci halde "burnu" kalkık bir adam Windu. Adamın egosu tavanda. Adam o yüzden hiçbir şeyi farketmiyor. Hatta son anlara doğru adam anlıyor anca olayları, durumun ne kadar kritik olduğuna, o ana kadar nasıl farkedemediğine şaşırıyor. Adamın kibiri gururu adeta kör etmiş durumda kendisini.
Sosyal ağlarda paylaş

sonucta orda palpatinle kapışan baska bi jedi master olsaydı obi wan olsaydı yoda olsaydı, anakinin derdinide oda olma sebebinide yapcıaklarınıda fark ederdi anlardı, hatta dark side'a gecmesini bile engelliyebilirdi, ama mace windo savas sırasında kör oluyo, jedi'lık vasfını kaybediyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam savaş sırasında rage'e giriyo çünkü darkside'a kayıyor, bir sith lorddan ayırt edilemeyecek kadar fazla kayıyor çünkü. O sırada bilinci yok adamın, içgüdüyle savaşıyor. Sonradan da iradesiyle tekrar normale dönüyor. Benim de demek istediğim aynısı işte. Bu yüzden de engelleyemedi Anakin'i.
Sosyal ağlarda paylaş

aslıdna filmde cok iyi anlatışmış, bana cok aciz gelmişti mace windunun hali anakin odaya girdiğinde, hiç bi filmde o kadar kadar aciz görmüyosunuz herhangi bi jedi'ı clone trooperlar tarafıdan ihanet uğradıklarında bile, mace windu orda böle melün melün baka kalıyo (burdan oyunculuğa selam gönderiyorum), tabi öbür yandanda acaba herhagi abska bir jedi olsa palpatine'i kıstırabilicekmiydi orda, yoda bile uzun bi kapışma ardında palpatine'e girişmiş olsada sonucta yenemedi.

tabi her şekilde sonuc daha fakrlı olucaktı.

beni asıl üzen mace windu'nun gözünün önündeki sith lord'un ne kadar güclü olduğunu fark edemeyip yanına işi duelistlik olmıyan jedi'ları alması.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten Palpatine o sırada Anakin'in geleceğini biliyor, Mace Windu'yu oyalayarak bilerek köşeye kıstırtıyor kendisini böylece Anakin karşısında sempati kazanıyor. HA normalde de zaten kılıç dövüşünde Mace Windu'yla başedemez tahminen kolay kolay. Genel olarak Sith'ler force üstünden zarar vermeye yoğunlaşırken normalde Jedi'lar force'u birebir zarar vermekte kullanamayacaklarından dolayı kılıçta ustalaşıp daha iyi kılıç savaşçısı oluyolar. Kaldı ki Windu da blademaster'ı jedi counsil'in. Ama o zamana kadar force la morce la bi şekilde öldürür, öldüremese de en azından kendisi kaçardı Palpatine de.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
aslıdna filmde cok iyi anlatışmış, bana cok aciz gelmişti mace windunun hali anakin odaya girdiğinde, hiç bi filmde o kadar kadar aciz görmüyosunuz herhangi bi jedi'ı clone trooperlar tarafıdan ihanet uğradıklarında bile, mace windu orda böle melün melün baka kalıyo (burdan oyunculuğa selam gönderiyorum), tabi öbür yandanda acaba herhagi abska bir jedi olsa palpatine'i kıstırabilicekmiydi orda, yoda bile uzun bi kapışma ardında palpatine'e girişmiş olsada sonucta yenemedi.

tabi her şekilde sonuc daha fakrlı olucaktı.

beni asıl üzen mace windu'nun gözünün önündeki sith lord'un ne kadar güclü olduğunu fark edemeyip yanına işi duelistlik olmıyan jedi'ları alması.

beni de uzen imparatoru koseye sikistirdiginda oldurmek icin yaptigi hamle.. o kadar rage girmen, boyle kollari kaldirip tee yukari guclu bi hamle yapman gerekmezdi yaa, ciz kafayi ucur istee :/ onlarca kez izledim, kahroldum o sahnede ^^ aciz kaldi, mor saberli herif iste..
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Bone said:
Qui-Gon Jinn ve Mace Windu süper jedilerdir. Ama hiç biri sanırım Kyle Katarn kadar etkilemedi beni.

Kyle Katarn'ı pek sevmiyorum ben. Adamı her oyunda forcelarını elinden alıcaz diye maymuna çevirdiler

olsun o kadar adam shadow jedi bile oldu ama..

bu arada kimse shadow jedi lardan bahsetmemiş adamlar force spirit form dan dönüş yapabiliyor. dark side light side kombine kullanabiliyor. kendi konsülleri var. hemen hemen hepsi immortal.. niye kimsenin ilgisini cezbetmemiş anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...