Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

güneş gözlüğü

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

ssj4songoku said:
Mayhem said:
ben 8 ay önce falan şu gözlüğü yaptırmıştım bir arkadaşıma
70 ytl tutmuştu.

Nerede yaptırdın Mayhem? Birde sadece camlar mı 70 YTL tuttu yoksa çerçeveyi de mi o yaptı.

Bizim ark. eskişehirde bunun bordosuna 200 bayıldı.Göstersem mi bu threadi yoksa bırakiim takılsın mı?
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
ya ben iyi bir gozluk alacagim ama miyopum, herkes diyorki sen cami attirip cam taktiracaksin hic bir anlami kalmiyacak alma.

Bi yere kadar dogru soyleniyor. Cogu kaliteli marka cercevelerini italyadaki belli basli fabrikalardan cikiyor. Tasarim v.b. gibi seyler farkli sadece.

Asil parayi verdiginiz sey cam oluyor.

Cok begendigin bir model varsa kemik olmadigi ve cok fazla egimli olmadigi surece ( parantez gibi ) hersekilde her cerceveye uygun cam kesilebiliyor. Tecrubeli gozlukculer kemik cercevelere dahi takabiliyorlar hatta. Siz gozlugu aliyorsunuz, bide yaninda numaralarinizi soyluyorsunuz, sizin goz bebeginizi isaretliyor camda vs teferruat.
Nihayetinde kaliteli bir cami ( polarize organik nikon cam mesela) gozlukcu istediginiz renge boyayabilir. (sofor sarisi, rarbay yesili, police kirmizisi, gucci kahverengisi vs)

Cam muhtemelen satilan raybanlerden dahi pahali olacak ama siparis gozluk oyle oluyor maalesef.
En cok koyan kismi, gozlugun numarasiz polarize camlarini elinize aldiginiz an oluyor. Mumkun mertebe ayni modelin polarize olmayan modelini bulmaya calisin yani.

Birde gozlukte kar marji %70 civarlarinin dahi ustunde gezer, biraz agiz yapip elinizde de nakit olursa yarinsindan dahi dusuge alirsiniz herturlu gozlugu. Cerceve felan fiyati sorunca frank uzerinden , euro uzerinden elinde hesap yapan hesap makineli gozlukculerin makaralarina kanmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

ssj4songoku said:

Nerede yaptırdın Mayhem? Birde sadece camlar mı 70 YTL tuttu yoksa çerçeveyi de mi o yaptı.

Bursa'da, Ulucamiinin arkasında bir optik dükkanı var. İsmini tam hatırlamıyorum fakat sende yaptırmak istiyorsan yönlendirebilirim.

BulletRide said:

Bizim ark. eskişehirde bunun bordosuna 200 bayıldı.Göstersem mi bu threadi yoksa bırakiim takılsın mı?

Of çok kötü olmuş gerçekten :) Göstermesen daha iyi olur sanırım, morali bozulmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
matama said:
ya ben iyi bir gozluk alacagim ama miyopum, herkes diyorki sen cami attirip cam taktiracaksin hic bir anlami kalmiyacak alma.

Bi yere kadar dogru soyleniyor. Cogu kaliteli marka cercevelerini italyadaki belli basli fabrikalardan cikiyor. Tasarim v.b. gibi seyler farkli sadece.

Asil parayi verdiginiz sey cam oluyor.

Cok begendigin bir model varsa kemik olmadigi ve cok fazla egimli olmadigi surece ( parantez gibi ) hersekilde her cerceveye uygun cam kesilebiliyor. Tecrubeli gozlukculer kemik cercevelere dahi takabiliyorlar hatta. Siz gozlugu aliyorsunuz, bide yaninda numaralarinizi soyluyorsunuz, sizin goz bebeginizi isaretliyor camda vs teferruat.
Nihayetinde kaliteli bir cami ( polarize organik nikon cam mesela) gozlukcu istediginiz renge boyayabilir. (sofor sarisi, rarbay yesili, police kirmizisi, gucci kahverengisi vs)

Cam muhtemelen satilan raybanlerden dahi pahali olacak ama siparis gozluk oyle oluyor maalesef.
En cok koyan kismi, gozlugun numarasiz polarize camlarini elinize aldiginiz an oluyor. Mumkun mertebe ayni modelin polarize olmayan modelini bulmaya calisin yani.

Birde gozlukte kar marji %70 civarlarinin dahi ustunde gezer, biraz agiz yapip elinizde de nakit olursa yarinsindan dahi dusuge alirsiniz herturlu gozlugu. Cerceve felan fiyati sorunca frank uzerinden , euro uzerinden elinde hesap yapan hesap makineli gozlukculerin makaralarina kanmayin.

cam dediğin 80-90 milyon birşeydi en son aldığımda [miyopum] bi de incelttik onu [gözler 3.5] bir de ordan bayıldık. Nasıl olsa hep takmıycam diye öyle pahalı tarz gözlük almamıştım çerçevesiz almıştım da çerçevesizi daha pahalıymış =) bi de çerçevesini alabilirsen titanyum al oksitlenme yapmasın sonra
Sosyal ağlarda paylaş

Syn said:
..cam dediğin 80-90 milyon birşeydi en son aldığımda...

Camlarda cerceveler gibi cuzdana gore degisiyor elbette. Camin organik veya polikarbonat olmasi, numarali ise rahatsizligin turu(miyop-astigmat), derecesi, cam renginin nasil elde edildigi(vakumla, solusyonla vs), camin inceltilme derecesi(gunes gozlukleri icin cok gerekli degildir cercevelerde genelde kalin oldugu icin) ve son olarak camin kaplamasi. (anti-ref, sert kaplamalar) falan filan

Kimisi outdoor sporlarda kullanicaktir, camin dayanikli olmasi icin polikarbonat secim ile polarize ve sert kaplama kullanilir.
Arac icin yapiliyorsa nispeten daha dayaniksiz olan organik cam kullanilir, anti-refle kaplamayla birlikte tercih edilir vs.

Ama ucuz olsun diye gunes gozlugunde tutupda %60uv korumali camlar secmek de abesle istigal, en azindan %99 korumali polikarbonat camlardan tercih edilmeli. Dusen,kirilan,cizilen bisey oldugu icinde fiyat farki cok degilse sert kaplamalar olursa daha iyi olur tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğubank'ta Bir mağazada arkadaşıma numaralı gözlük yaptırıyorduk .1 tane yaşlı bir çift geldi 1-2 dakika beklediler . Çalışan raftan 2 gözlük cıkardı verdi 2 milyar para verdi gittiler karı koca. Sorduk ne diye bu gözlük

5 numara inceltilmiş cam yakın uzağı birlikte gören ve güneş gözlüğü vazifesi gören siyahcam'dan yapılma bir gözlükmüş.
Yuh dedim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...