Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vergi Denetim (Audit)

Spacecake

Öne çıkan mesajlar

Evet bu şirketlerden birine staj içib başvurmayı düşünüyorum ilgilenenler bilirler ernst and young vardır pricewaterhousecoopers vardır bunlar global ve büyük şirketler.Bir tanıdığım dedi ki onlarda yapmak yerine küçük şirketlerde staj yap veya çalış öyle şirketler insanı sömürüyor (ki doğru) küçük şirketlerde daha rahat edersin diye.Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlarn fikirlerini rica ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ernst & Young ile ilgili merak ettiklerini kiz arkadasima sorabilrim. IT departmaninda calisiyor su anda.

Sadece staj icinde, ileride boyle bir fikrin yoksa cok bir onemi yok Ernst & Young olmasinin ama bu tip bir iste calisacaksan E&Y gibi bir firmada ilk 5 sene anan agladiktan sonra gayet iyi yerlere gelebilir ve saglam bir kariyere sahip olabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ernst & Young Tax departmaninda gecen sene staj yaptim.
Beni pek sarmadi acikcasi. Audit te de gorevlerinin pek farkedecegini zannetmiyorum. Genellikle bana fotokopi cektirtiyorlardi, sadece stajyerlere degil ise ilk girenlere de surekli fotokopi cektirtiyorlar. Mesela eline bir fis veriyor. O fisten bazi faturalari bulup fotokopisini cekmen isteniyor, cok nadir rapor yaziyordum. Egitim alip ise girenler de benden dogal olarak daha fazla rapor yaziyorlardi. Rapor yazma olayinda "su su hesaplari kontrol ettik, bu hesaplar birbirine mutabiktir" tarzinda notlar dusuyorsun.

Cok fazla gec saate kaldigimiz olmadi. En gec sekizde ciktigimi hatirliyorum. Stajda ticket veriyorlar, para vermediler.

Ernst & Young prestijli firma, gercekten yapmak istedigin sey Audit'se stajina gir derim. Audit'te staj yapmak gercekten zor. Ama simdiden kendini Turkiye'nin cesitli illerini dolasmaya hazirlasan guzel olur. Cok fazla calistiriyorlar. Auditci olacaksan PwC ye girmeye kas derim, en iyisi o cunku bu konuda. Zaten firmalara girenler 1-2 sene sonra ayrilip daha iyi pozisyonlara basvuruyorlar. Sirketi bir nevi basamak olarak kullaniyorlar.

Simdiden denetim olayina cok saglam hazirlanman gerekir. Eger kafaya koyduysan denetimle ilgili dokuman kitap vs. oku. Denetim firmalari sinavlarinda ve mulakatlarinda kastiriyorlar.

Ama en onemlisi yapmak istedigin seyin denetim oldugundan emin ol. 1-2 sene cok farkettilebiliyor bazen.

Ernst& Young iyidir sonuc olarak.
Kolay Gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler cevaplar için.Yapmak istediğim denetim ama devam ettirmek değil 3-5 sene çalıştıktan ve yeteri kadar öğrendiğime emin olduktan sonra aile şirketimize dönüp tabiri caizse finansı parmağımda oynatmak.Çünkü direk okulu bitir babanın yanına git olmasını istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

audit departmani baskadir vergi baskadir. aile sirketinde calisacaksan ileride vergiye girmeni tavsiye ederim. aile sirketin holding filan degilse audit ile isin olmaz ama vergi her zaman isine yarar. vergide yapacaksan da pwc`ye git.

bu firmalar saglam calistirir, somurur filan ama is dunyasinda saglam talep vardir buradan cikanlara. bosuna degildir bu talep.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bende diyorumki size, turkiyede o kadar cok isinize yaramaz. Kendi adima 4 sektorde firmam var, kiminde isi bilenlerle calisiyorum vs dedim ama bir tek sey gordum isin basinda olmaniz lazim. Ancak oyle ogreniyorsunuz, ben kendi adima ne paralar kaybettigimi bilirim, acikcasi elalemi zengin ediceginize bir an once isinizin basina gecin hele isi bilen biri varken gecin(baban). Vergidir algidir zaten adam akilli bir sirketsen yuz tane profesorle calisiyorsun onlar senin isini yapar, sen git kendi isini ogren zamani bosa gecirme.
Sosyal ağlarda paylaş

matama haklısın ama bilmediğin bi detay var işimiz endüstriyel fırın ve tesis üretimi (ısıl işlem fırınları bantlı fırınlar vs. ) babam mühendis abim de makine mühendisi ben ise iktisat okuyorum. Abimle eşit hissemiz var ama iş teknik bi iş olduğu için benim finans alanında kusursuz olmam lazım ki hem ortaklığın bitmesi durumunda kıçımı garantiye alayım hem de gelip bana bütün işi ben yapıyorum diyemesin.Profosyonellerle çalışıyo demişsin doğru demişsin ama finans işini şirketin ortağının götürmesi var dışardan birinin götürmesi var..ikisi çok farklı bence.

E&Y nin vergi departmanına başvurdum fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim.. hayırlısı diyelim..
Sosyal ağlarda paylaş

DiadanLocke said:
Ulan keske benim de babamin sirketi olsa :(

Konuyu fazla saptırmayayım ama yaptığı iş ilgi alanınız dışındaysa gerçekten zorla güzellik olmuyor. Bana da babam teklif etmişti, direk olmaz demiştim okuduğum bölüm ve ilgi alanlarımın değişikliği yüzünden.

Sinema TV bölümünde okuyorum, bitince yapı malzemeleri satıp makina mı imal edeyim şimdi. (-.-') Ama baba mesleğine yatkınsanız ve ilgiliyseniz bir artısı oluyor o kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...