Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satıldı...Satıldı...Satıldı...

2pacAmaruShakur

Öne çıkan mesajlar

16 Mayıs, cuma, Mustafa Kemal’in Bandırma vapuruyla Samsun’a gitmek üzere yola çıktığı gün, yani 16 Mayıs, cuma, Bandırma limanı ile Samsun limanı satıldı!

*

Samsun’a bi varacak ki...

Liman satılmış.

"Ordu limanına yanaşalım" dese...

Satıldı.

"Çek Trabzon’a" dese...

O da satıldı.

"Rize?"

Satıldı.

"Bari Hopa’ya gidelim..."

O da satıldı.

"Dönün kardeşim Sinop’a!"

Satıldı.

"Ereğli limanı?"

Satıldı.

"Yarımca limanına gitsek..."

Satıldı.

*

"Bana satılmayan liman bulun" dese, dün itibarıyla, memleketi Karadeniz üzerinden kurtarması mümkün değil.

*

"Tekirdağ limanına çıkayım, oradan yüze yüze karşıya geçerim" dese...

Satıldı.

*

"Dümeni Ege’ye kır" dese...

Dikili limanı satıldı.

İzmir limanı satıldı.

Kuşadası limanı satıldı.

Marmaris limanı?

Satıldı.

*

"Madem öyle Akdeniz’den girelim" dese...

Antalya limanı satıldı.

Alanya limanı satıldı.

Mersin limanı satıldı.

İskenderun limanı satıldı.

*

"İtalya’ya gidelim, oradan uçakla gelelim" dese... Havalimanları zaten satıldı.

*

Bakın "İtalya" dedim, aklıma geldi... Mustafa Kemal’in henüz haberi yok ama, İstanbul aşığı İtalyan ressam Zonaro, şahane bir tablo yapmıştı, "Galata Limanı..."

O da satıldı.

*

Birileri araya girip "satılmama koşulu"ndan vazgeçirmezse...

Mustafa Kemal’in işi zor!

Yılmaz Özdil / hürriyet

orjinali
Sosyal ağlarda paylaş

atatürk'ün samsuna ayak bastığı liman satıldı demiş şair de, atatürk'ün samsuna ayak bastığı yer dandik bir iskeledir ve zaten ayak bastığı yerde ilk adım heykeli vardır. satılan samsun limanıyla da ilgisi yoktur. samsun limanıyla ilkadım heykeli arasında, denize mesafe olarak bir 500 mt var sanırım. ha şairin fikirlerine zaten katılmıyorum da, ayak yapmasın bari böyle. desin ki hayatımda samsuna ayak basmadım ama....

şunu ekleyeyim: atatürk'ün samsun'a ayak bastığı yıllardan bu yana denize tonlarca toprak atıldı samsunda. köprünün altından çok su aktı yani
Sosyal ağlarda paylaş

Brook said:
Bu gerçek bu kadar limanın satılmadığı anlamına gelmiyor ama.

olsa olsa limanın 36 seneliğine 126 milyon dolara işletme haklarının devredilmediği anlamına gelmez.
dedim ya köprünün altından çok sular aktı diye, 125 değil 225 ederdi diye eleştirilere açığım ben.

türkiye'nin en büyük gazetesinde köşesi olan insanın gerçekleri okumayanlara empoze ettiği gibi limanın satılma durumu yok yani. aynı tt satıldı diye yaygarayı kopartıp 2021 yılında altyapı üzerindeki haklarının devam etmesi için bi 10 milyar dolar bayılması gerektiği gerçeğini görmezden gelmesi gibi bişe bu da.
ha 225 ederdi de, 125'e verildi bak işte o zaman hükümetin yakasına yapışırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Satıldı satıldı diye yaygara kopartılıyor da bu satılan yukarıda denildiği gibi işletme hakkı satışı ki yapılan anlaşmalarda savaş unsurları veya milli güvenlik meseleleri durumunda işletmeyi devir alan kişinin bu gemi buraya yanaşamaz bu uçak bu hava limanına inemez gibi bir uygulama hakkı söz konusu değil.

Saçmasapan demogoji ile aynen siyasi karalamadan başka birşey değil. Kendi reytingleri için böyle kusura bakmayın ama Angut angut yazı ve haber yapanlardan kusasım geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Satilanlar arasinda mantiklariniz da mi gitti anlamadim ki...

Ozellestirme normalde iyi birseydir. Yerine gore mantiklidir. Eger bir kurum ile bas edemiyorsan daha iyi hizmet vermesi icin ozellestirirsin. Boylece alaninda uzman bir firma/sirket/kurulus bunu yapar ve hem kurum kurtulur hem de istihdam yaratilir.

Peki bizde durum boyle mi ? Yakindan uzaktan alakasi yok. En basitinden Turk Telekom ornegi. Yok yere satildi. Iyilestirilemez miydi ? Bal gibi de yapilirdi. Deger olarak bicilen paranin komikligi de cabasi. Salakliktan ote degil yapilan. Ne oldu ? Milli gelir azaldi. Ne oldu ? IMF'den iki kredi daha cektik. Gidip yine IMF'den kredi cek -gerekiyorsa- gotur bu parayi Turk Telekom'u adam etmek icin harca ki gerek bile yoktu.

Ayni olay Milli Piyango icin gecerli. Ozellesti mi ozellesmedi mi takip etmedim ama satilmasi gundemdeydi. Su ulkeye en cok gelir getiren seylerden biridir sans oyunlar. Ne diye satarsin, ne diye ozellestirirsin ? Ne isletmesi zahmetli ne de zarar ediyor. E sebep ne o zaman ? Cep doldurmacadan baska birsey degil amac.

Zorla el konulup satilan yerler de cabasi.

Ozellestirme olur ama bu kadar cok olmaz. Beceremedigin eline yuzune bulastirdigini sat kurtul gibi birsey bu. Halbuki beceremeyecek birsey de yok. Madem hosnut degilsin gidishattan, iki senelik karina satacagina o iki senelik kari heba et danisman firma tut. Ister yurt icinden ister yurt disindan. Buyutsunler firmani, hem milli gelir artsin, hem istihdam cogalsin.

Ha hile hurda mi var ? Canin istese 2 ayda tozu dumana katarsin otturursun hilecileri hurdacilari. Arada biraz vatandasin esnafin da cani yanar belki ama bunlar bazi durumlarda kacinilmaz oluyor ister istemez. Sonrasinda rahat eder hem devlet hem millet hic olmazsa.

Ozellestirme iyi niyetli olsaydi, amac sadece daha iyi hizmet olsaydi eyvallah. Ama ne diger ulkeler ne de satanlar bu sekilde dusunmuyorlar. Satanin kendi cebini doldurma, alanin da toprak kapma ya da bir sekilde sogusleme derdinde oldugu cok acik.

Koy agalarinin koyleri icindeki insanlarla satmasindan farki yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
iyide tt satıldı yok fiyatına satıldı adamlar birgecede o 10 milyar doların kaç katını kazandı tt nin bir bölümü daha satıldı gene olmayacak bir fiyata satıldı kime satıldığı gizlendi ve alanlar bir gecede değerini 3 e katlayan bir hisseye sahip oldular

bir gecede nasıl kazandı 10 milyar dolar? geçen hafta satılan kısımdan bahsediyorsan o zaten kamunun hisseleriydi.

TT'nin özelleştirilmesine değil ama özelleştirme şekline benim de itirazlarım var. Bölgesel olarak 4 parçaya ayrılıp ayrı ayrı özelleştirilmesi daha mantıklıydı.

2004 senesinde 77 kuruşa yaptığınız uluslararası aramalar bu sene 12 kuruş, şehirlerarası 29 kuruştan 9 kuruşa düştü, gsm aramaları 76 kuruştan 38 kuruşa. Hızlı internet dediniz ADSL köylere bile girdi, IP telefon ve IP televizyonlar yolda. Aldığınız hizmette bir fark var mı? Var. Peki buna rağmen TT geçen sene 3 küsür milyar ytl kar açıkladı mı, açıkladı. Devlete burdan taş atmadan, kolunu yormadan 1,2 milyar ytl'ye yakın para kaldı mı? kaldı.

ha derseniz ki araplar gelmeden önce niye böyle değildi? viva la devlet tekelli ekonomi modeli derim.
Sosyal ağlarda paylaş

muhteşem bi yazı yaa, bi köşe yazarının bu kadar zavallılaştığını görmek gerçekten üzüyo beni. yahu tamam eleştireceksen hükumeti, git tuzla tersanelerini, aksaraydaki salgını falan yaz, 301deki yan çizmeyi yaz, hükumetin bu ve bunun gibi biçok konudaki acizliğini yaz. yazıcak onca konu varken niye böyle ipe sapa gelmez demagojiler? "vatan elden gidiyoorr, heryeri sattılaarrr" tadında, ilkokul düzeyinde yazılar..

yok o satıldı, bu satıldı, e satıldı da noldu bizim gemilerimiz yanaşamıcak mı artık, oradan ticaret yapamıcak mıyız? kapitalizm böyle arkadaş, devlet küçülcek, özel teşvik artacak, özelleştirme artacak..artacak ki sermaye biriksin, sermaye biriksin ki ekonomik kalkınma olsun, yatırım olsun..
Sosyal ağlarda paylaş

tt nin değeri 20 milyar dolar olarak açıklandı sonra satıştan önce biranda tt nin değeri 10 milyar dolara düştü alanlar o değerlendirme üzerinden aldılar sonra şirketin değeri 20 milyar dolar açıklandı

geçen günkü satış dahada güzel araplar 2 ay önce ellerindeki hisselerin bir kısmını sattılar satış bedeli 3 birim bizimkiler halka arz diye birşey çıkardılar hisse sattılar halka arz edilen kızım satılan hisselerin 1.5%i geri kalan adı açıklanmayan paravan şirketler üzerinden islami elite 1 birim fiyattan satıldı o 1 birimden alanlar bir günde paralarını 3 e katladılar zira malın değeri 3 birimdi
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk Özel Sektör düşmanı mı yani şimdi?
Hani her şeyi satıyoruz, bir yerde doğru, kötü bir şey denebilir.
Ama bu da uzun vâdede devletin güç kaybetmesi demektir ki, tamamen kötü bir şey denemez, hatta benim bakış açıma göre iyi bir şey.

Zira bence devletler zaten hiç bir zaman çok güçlü olmamalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekonomiden falan pek anlamam ama devletin tt yi işletmesi yanında başka telekom şirketlerine de fırsat tanıması daha güzel olmazmıydı? Devletin şirketi de olurdu, başka özel şirketlerde. Sonuçta daha çok yarışan şirket daha iyi hizmet verir tek ama özel veya devlet şirketi değil sanırım. Bana her açıdan mantıksız geliyor özelleştirmenin bu şekilde yapılması.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...