Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

econ. ( pareto efficiency / edgeworth graph )

Goering

Öne çıkan mesajlar

selam
ekonomistlere / işletmecilere kolay bir soru..
mikrocular bir ses edin..

ne wikipedia ne kitap kastıramıcam yarın 2 vizem 1 finalim var (makeup/telafi sınavları vs.)

şimdi
2 consumer'lı bir küçük ekonomide: 2 ekonominin pareto efficient olması için ne olması gerekiyor?

yani MRS'leri mi eşit olmalı, pricelar mı eşit olmalı, endowmentlar mı eşit olmalı?

nedir, ne değildir burdan tartışın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Pareto ekonomide output maksimum seviyededir. Yani öyle bir noktadayızdır ki, herhangi bir değişiklik efficiency yi bozar. Game Theory bilenler bilir, pareto optimumu aynı zamanda bir nash equilibriumdur. Pareto'da eğer bir çıktıdan bahsediyorsak çıktının nasıl dağıldığı önemli değildir. Yani Pareto fakirliğe veyahut zenginliğe bakmaz. Çıktının en üst seviyede olması önemlidir.

Edgeworth ise kayıtsızlık eğrileriyle ilgileniyordu. Dikdörtgenin içinde allocationları, A ve B nin yer değişimlerini açıklıyorduk. Ayrıntılı olarak hatırlayamıyorum pek.

Sen bulmuşssun çözümü de ben de en azından yazayım dedim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler adamın moralini bozmada 1 numara, adam app. econ. çalışırken msnden bir şey soruyor, ktliyor beni. Ne güzel sınavlarım yok vs. diye kafamı boşaltmışken alıyorum kitapları karıştır karıştır. Sonra farkediyorum ki ben app. econ'u almadım daha. Gözlerim doluyor tam bu noktada sonra geri dönüyorum; "bilmiyorum" diyorum. İçim acıyor, yanaklarım kızarıyor... Yapma bunu bana lütfen :( Az çalış biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...