Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genklemek Caiz Midir?

pwnbot

Öne çıkan mesajlar

sorularla islam said:
Soru
İnternette oynanan strateji oyunları var.Ordular kurup birbirine saldırıp kaynaklar ele geçiriliyor vs... Bu tür oyunlar büyük zaman alıyor, büyük emekler harcanıyor ve uykusuz kalınıyor. Bu oyunlarda başkasının 2-3 ay uğraşıpta kurduğu orduları kendi ordumla yokedip madenlerini ele geçirsem bu günah ya da kul hakkı gibi durumlara girer mi? Adam oyun oynarken bu bozgunları göze almış olmalı.Sonuçta oyun. Ama sonuçta 2-3 aylık emeğini, uykusuzluğu bir kerede boşa çıkarıyorum! Çok üzülüyor.

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Oyundan dolayı kul hakkı olmaz. Oyuna giren bu mağlubiyeti göze alarak girmiştir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

kaynagimiz

Burdan anlasilmasi gerektigi uzre, bir oyunda baska bir oyuncuyu genklemek, lootlamak, corpse camping yapmak veya reskill cekmek gunah degildir.

Fakat, oyun oynayarak bosa gecirdiginiz zaman icin cehennemliksiniz, gg.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız şimdi şöyle de birşey var, muhtemelen bu kardeşimiz teke tek yapılan savaşlardan bahsetmekte ama sizin bahsettiğiniz "Genk" olayı biraz farklı oluyor.

Tek bir rakibe karşı birden çok kişinin saldırması bence ilahi katta hoş karşılanacak bir olay değildir. Takım arkadaşlarınız savaşa direkt olarak katılmayıp heal ve buff'larla size arka çıkarlarsa da, eşitliğin bozulacağını düşünüyorum.

Ayrıca shadow ve fire tarzı ataklar da iblis işi olup, kullanılmaması caizdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:
Peki Warlock karakteri olanlar ne yapmalılar?

Stormwind katedralinde tövbe edip, Lutherin mezarı çevresinde 10 kere dönüp karakterleri silsek bir faydası olur mu?

sevgili apis, hemen o warlogu silip paladin açarsan, zekat ve fitre verip bol bol koyun grindlersen affedileceğine inanıyorum. allah bilegine kuvvet, zihnine int versin

hacı quel
Sosyal ağlarda paylaş

Bu soruyu sormak aptallık. Daha sonrada mesajları okuyup "bir dah oyun oynamayacagım, oyun oynayanlarında uzaklaştırmaya calısacagım" demek daha büyük apğtallık. Böyle bir soruyu oyle bir siteye yollamaksa aptallıgın daniskası.

Bu paragrafın ana düşüncesi:

Dünyada bu kadar aptal insan(lar?) mı var?
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul said:
Apis said:
Peki Warlock karakteri olanlar ne yapmalılar?

Stormwind katedralinde tövbe edip, Lutherin mezarı çevresinde 10 kere dönüp karakterleri silsek bir faydası olur mu?

sevgili apis, hemen o warlogu silip paladin açarsan, zekat ve fitre verip bol bol koyun grindlersen affedileceğine inanıyorum. allah bilegine kuvvet, zihnine int versin

hacı quel

of repler sana feda olsun hacı quel
nede guzel yazmıssın ole
Sosyal ağlarda paylaş

Gallant said:
Sevgili Hacı Quel,

Ben bir mage olarak kendimi hayır işlerine adadım. Her gün tonlarca su ve ekmek hazırlayıp stormwind meydanında dagıtıyorum. Ancak halkımızın kristal water yerine zemzem suyu taleplerine cevap veremiyorum. Ne yapmalıyım?

sevgili kardeşim gallant,

çok büyük sevap işliyorsun, allah mananı eksik etmesin, clearcastini en clearından versin. Soruna gelelim... zemzem suyu yaratabilmenin sırrı tanaris'e hacca gitmekten geçer, bu kutsal yolculugunda kendini daha iyi tanıyacaksın... gitmişken banada bi kasa noggerfogger getir

allah criticalını bol etsin, sevgiler

hacı quel
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Hacı Quel

Ben bir warlock olarak kendimi iblisin yoluna adamış bulunmaktayım, o kadar da level kastım yeni char kasmaya üşeniyorum yani devam edicem sanırım. Benim sorum şudur ki: Biliyorum ki cennete gitme ihtimalim yok, ama demonology mi iyi kasarsam cehenneme gittiğimde huri kontenjanımı succubuslarla doldurabilirmiyim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...