Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 5. sezon

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Kamile gel, ukala ukala aa bu nessarien anlamıyor diğerleri kusura bakmasın demiş kalkmış grafik yapmış. Burada çok tip gördüm ama bu oldukça farklı, şaka gibi ya.

Dizinin bitiş ayına göre başlangıç tarihi belirlendiği için o tarihte başlanıyor bu iş bu kadar basit. Bunu anlamamakta ısrar eden sensin, ben değil. Aman tanrım arada aylar var ne yapacağız demiyorum diye ukala ukala tavırlar sergileyemezsin burada. Seninle aynı görüş ve hissiyatta olmak gibi bir zorunluluğum yok. Ben bunu önemsemiyorum diyorum sen kalkıp grafik koyuyorsun şaka mısın nesin ya ha ha ha paticikte nerde bir cins var beni bulur zaten.

Ellerindeki bölüme göre yapılan takvimin sonucunda ortaya böyle bir başlangıç tarihi çıkmıştır diyorum ne dediğimi anlamadan kendi kafandakini kabul ettirmeye çalışıyorsun. Ne dediğimi anlamadığın yetmezmiş gibi kafandan yargılar kurup karşındakini küçük düşürmeye çalışıp sen küçük düşüyorsun.

Ben diyorum ki bu konu kafaya takılacak ah ne yapacağız vah ne yapacağız denecek bir konu değil, verdikleri aranın önemi yok benim için. Onların yerinde bende olsam 30+ bölüm sayısı olan bir son sezon yerine dizi sayısını birçok sebepten ötürü ikiye böler, 5. ve 6. sezon şeklinde yayınlardım.

Başlangıç tarihi konusunda karar vermek onların tek başına yapacağı bir iş değil ABC'de mutlaka bu tarih konusunu ayarlayan organdır. Ee hal böyle olunca, isyan etmenin bir netice getirmeyeceğini görerek neden sinirlerimi bozayım ki ? Oturmuş grafik yapmışsın vakit geçirecek daha hoş şeyler bul, birkaç ay daha geç başlayacak bir dizi için germe kendini bu kadar.

Sana iyi eğlenceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:
alperozg said:
2010 nedir ya resmen saçmalık, dizileri izleniyor diye iyice izleyicileri aptal yerine koyuyorlar, istedikleri zaman 2 haftada 1 yayınlarlar şimdi de 3 ay dizi yapıp 1 sene ara vermek moda oldu

Ne alaka uyduruk türk dizisi mi bu.. Burada olduğu gibi 2 günde çekim yapıp 3 saatte montajlayıp yayınlanmıyor diziler.

Amerika'da birçok dizi haziran ayı gelmeden final bölümünü yayınlar yeni sezona kadar ara verir. Lostun yeni sezon başlangıç tarihi biraz daha geç hepsi bu. Ortada isyan edecek birşey yok.

o zaman baştan böyle saçma sapan konuşma baştan çeneni kapalı tut yoksa böyle cevaplar alırsın grafikli renkli şekilli kapak olur sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala ortada kapak olacak birşey olduğunu sanıyorsun. Bırak şu ''aman tanrım ergenlikten yeni çıktım kendimi ispat etmem gerek aha forumda düşünceme karşı olan biri var dur şuna bir laf edeyim'' mantığını, çocuksu, gereksiz ve depresif bir tavır.

Orada yazdığım ile son yazdığım arasında savunduğum şey yönünden fark varmış gibi konuşuyorsun, ne alakası varsa...

An itibariyle boş vaktim olsa depresifliğin ile alakalı bir grafik hazırlardım, belki başka bir zamana. Sen tatmin et kendini böyle.

İyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Tepki değil cevap o. Gayet normal şekilde yazılmış, karşı tarafın kişiliğine sataşılmayan iyi niyetle durumu açıklayıp yaşanan durumun sebebini ortaya koyan bir mesaj. Senin o mesaja gelen cevabından itibaren depresif yönününde etkisiyle ortaya çıkan terbiyesizliklerini gözlemleyebiliyoruz. Koyduğun grafik ile alakası olmayan birşeyden söz etmişim sense hala çocuksu güdülerle nasıl koydum lafı demeye devam ediyorsun, komik, acınası. Eğleniyorsan sorun yok zira biz kuziş (lindy) beraber çok eğleniyoruz :) Sormadığım ya da aksini öne sürmediğim bir konuda grafik hazırladığının farkına vardığın vakit yüzündeki şapşal ifadeyi görmek isterdim. Pai pai.
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası oturup 1 sayfa yazı yazdığına göre pek eğleniyor gibi gözükmüyorsun, ben gayet sakin tavırlar içnideyim, özellikle senin için o resmi yaparken çok eğlendim, anlayabilmen içinde baya basitleştirdim teşekkür edeceğine neler diosun :D neyse o resmi kaydet bari de tozlu sayfalarda kaybolup gitmesin hem takıldığın yerlerde açıp bakarsın
Sosyal ağlarda paylaş

dur Nessarien sana bi güzellik daha yapayım olayı tek bi yerde tolayım da daha rahat anla:

Nessarien said:
Ne alaka uyduruk türk dizisi mi bu.. Burada olduğu gibi 2 günde çekim yapıp 3 saatte montajlayıp yayınlanmıyor diziler.

dizi ilk 3 sezon uyduruk türk dizisi miydi de şimdi montajı çekimi uzadı? (bu soru cümlesi ama sen cevap verme, kasma gerek yok)

Nessarien said:
Lostun yeni sezon başlangıç tarihi biraz daha geç hepsi bu. Ortada isyan edecek birşey yok.

o senin "biraz" dediğin süreyi adamlar son iki yılda 4 aya çıkardılar. 4 ay az bir süre mi? orta da isyan edilecek birşey var, resmi tekrar koyuyorum güzel güzel incele.

Sosyal ağlarda paylaş

Ha ha hala haklı olduğunu öne sürmüyor mu şakacı şey ^^ Canım ciğerim bölüm sayılarını ne zaman başladıklarını 2-3 mesaj önce yazıp yaşanan durumu izah ettim zaten. Bunu ben sorun etmediğimi söyledim kalktın grafik hazırladın. Ee banane ? Banane grafikten dedim onu kafama takacak olsaydım sözlü ifademde de bu durum böyle işte pof ne yapacağım tanrı cezalarını versin kahrolsunlar derdim, senin gibi..

Yazıyordum belki beyin faaliyetlerin başlarda yaptığın kabalıkları görürsün diye düşünüyordum ama ergen olmayan, erişkin gibi düşünemeyen ''ben haklıyım aksini söyleyen bana hakaret eder bende ona cihad açarım rawr'' diyen forum zırvalarından olduğundan için anladığın dilden konuşmaya karar verdim.

Hayatın dizilerden ibaret sanırım. Ya da lost çok çok önemli senin için eroin gibi birşey sanırım ha böyleysede senin tercihin zaten ama germe kendini bu kadar, gereksiz bana göre.

Ben aralıksız olarak birtek lost izliyorum öyle yüzeysel bakan biride değilim. Buna rağmen sezonların başlama tarihini ve yayınladıkları bölüm sayısını kafama takmadığımı söylüyorum. Sen takıyorsan mesele ediyorsan bu senin sorunun, hepsi bu. Bunu anlarsan, hani olurda anlarsan beynin bu yönde faaliyet gösterirse zaten aa pardon dersin. Şu zamana kadar bu faaliyetler gerçekleşmemiş, durum bu.

Sen grafik çiz oyna hopla zıpla çocukluğunu yaşamaya devam et :)
Sosyal ağlarda paylaş

bak daha biraz önce dedim sana yazdığım yazıyı oku kendi cümlelerini gör diye ama senin için karmaşık bi durum dur ben buraya da koyayım zorlanmadan oku:

alperozg said:
dur Nessarien sana bi güzellik daha yapayım olayı tek bi yerde tolayım da daha rahat anla:
Nessarien said:
dizi ilk 3 sezon uyduruk türk dizisi miydi de şimdi montajı çekimi uzadı? (bu soru cümlesi ama sen cevap verme, kasma gerek yok)
Nessarien said:
Lostun yeni sezon başlangıç tarihi biraz daha geç hepsi bu. Ortada isyan edecek birşey yok.
o senin "biraz" dediğin süreyi adamlar son iki yılda 4 aya çıkardılar. 4 ay az bir süre mi? orta da isyan edilecek birşey var, resmi tekrar koyuyorum güzel güzel incele.

ben sana kendi yazdıklarının ne kadar saçma olduğunu göstermeye çalışıyorum sen sürekli yok sen şöylesin böylesin bunu yap şunu yap tarzı yazılar yazıp duruyorsun böyle çamur atmaya çalışarak üste çıkamazsın artık umudu kestim senden zaten anlaanı beklemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmanıza karışmayacam da, kişisel fikir belirtmek açısından;

Çekimiyle bilmemnesiyle alakası yok bu durumun. ABD'de yapılan reyting ölçümlerinde dizilerin en çok reyting aldığı dönemlerin eylül ve şubat-mart ayları olduğu gözlemlenmiş. Bundan dolayı da bu "uyanık" yapımcılar aradaki düşük reytingli dönemi atlayıp sezon ortasında ara vermek gibi bir rezalete imza atmışlar. Böylece sezon başlıyor, eylül-ekim sürüyor biraz sonra aylarca tatile girip şubat ortası/sonu gibi pörtlüyor tekrar.

Ha, bana sorarsanız rezalettir, denyoluktur, kepazeliktir. Nitekim muhtemelen kötü etkisini de gösterdi. İlk sezonlarında etrafta tapılan tartışılan Lost, şimdi sıradan bir dizi sadece. İlk bölümleri soluğumu tutup izlerken ben bile şimdi çıktıktan 3-4 gün sonra boş vaktimde sıkıntıdan izliyorum Lost'u. Hikayeyi falan pek takip etmiyorum zaten, takip edecek hikaye bırakmadılar ortada. Bu zırt pırt ara verme rezaletleri yüzünden, 8-9 aylık sezon araları, sezon ortasında 2-3 aylık aralar gibi aptallıklar yüzünden soğuttular izleyiciyi, insanlar unuttu gitti çoğu detayı. Şimdi de eski havayı yakalayamayınca işte öylece göz yarı açık izliyoruz, detaylara dikkat etmeden, ne de olsa unutulacak diye ya da "aa bu kimdi, eskiden vardı biyerlerde heralde" falan diye. Ha, sıradan bir aksiyon dizisinde ya da sitcomda yine bu tarz bir yayın planı belki bir nebze kabul edilebilir, ama Lost gibi tamamen konuya ve detaylara odaklı bir dizide böyle aralar dizinin tüm atmosferini öldürüyor.

Kısacası şöyle güzel bir atmosferi sırf kar amacıyla baltalayan dizi yönetimine ne kadar beddua etsek az. Umarım bu aralar yüzünden düşen reytingler çok ciddi zarara uğratmıştır yapımcıları, ve hatta umarım Abrams ve diğer yapımcılar bundan sonra bu kepazelikleri yüzünden diğer projelerinde de dikiş tutturamazlar.

Yalnız Dark Tower'ı da Abrams çekecekmiş, onda başarılı olsun, o kadar güzel bir konsepti harcamasın kıyamam da, daha sonrasında batsın inşallah :)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla gidişatı konusunda yorum yapamayacam ben, çünkü ara verip durdular, bir sürü detay kattılar falan, öyle bir dağıldı ki artık noluyo ne bitiyo dikkat etmeden öylesine izliyorum :)

Konu güzel rayına oturmuş gibiydi bu sezon evet, ama bu kadar aralıklı izleyince dağıldı işte, bildiklerimizi unuttuk kim kimdi nerde noluyodu falan...

Zaten hikaye konu bırakmadılardan kastım tüm hikayeyi aralarla öldürdüler anlamındaydı yoksa konu kötü gidiyo anlamında deil.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:
şu alperozg ile tartışmanın mantığı yok. kendi yazdıklarını tek doğru kabul eden adamla tartışılamaz. bak 3 kere 'grafik sana kapak oldu' falan yazmış. çünkü derdi o. kapak sanayi.

sana giren çıkan bişey mi var, heralde seninle de bi tartışmamız oldu içinde kaldı gelip burda konuşuyorsun, hatırlamıyorum gerçi ama sana bişeyler batmış kesin

edit: o kapak sanayisinden sana bi tanesi cuk oturmasa gelip burda bunu yazmazdın, şu forumda tartıştığımız konular oluyor ama kenara not alıp yada kafama kazıyıp kimseye kin tutmuyorum, link verde neden havladığını görelim
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor tamam buldum ya 26 gün önceki başlığı, belli oldu, cidden feci içine oturmuş senin yazık ya üzüldüm şimdi, o kadar mı acıdı zamanında. sen gelip burayı bulandırmasan bununda içine etmesen kendini unutturacakmışsın, iyi oldu sen böyle ayda bir yap bunu, unutmayalım unutturmayalım.

Vingthor said:
gerçek abi gerçek. kapakla varolmuş adam. atarlı falan birde. tey tey

herşey senin gibiler için kapakla varoldum senin gibilere takıyorum o kapağı, sen daha iyi bilirsin gerçi sana tam oturmuştu
Sosyal ağlarda paylaş

kapak üzerinden bir mesajı 2 kere editleyen adamla ne işim olabilir. kendi gerizekalılığı tek tartışmayla ölçme. yazdıklarının hepsinin ortalamasını alınca senin ortalama bir zekada olmadığın anlaşılıyor zaten. hani diğer bölümlerde varolur böle mantık işte yapar falanda vizyonda nasıl tutup varolacabileceğini düşünüyosun anlamıyorum.

hani birkaç kere daha yaparsın bunu cevap verilir bilmemne ama trol olduğuna inana adam var bir dur bak kendine allasen. kimse ciddiye almayacak yazdıklarını zamanla. sana yazık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...