Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 5. sezon

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Azmodai said:

olay kesinlikle anibus osiris muhabbeti. biri siyah giyniyor, biri beyaz. ayakta terlikler falan, iste boyle biri orgu pesinde falan.

Ada bir cesit afterlife veya limbo. Ama misir mitolojisine uygun... ve adanin krali, yani afterlife'in krali anubis. Disarida ama Osiris kral. Zaten vardi misir mitolojisinde boyle bisi, bu ikisi sanirim surekli birbirini oldurmeye calisiyordu, hatta gece olunca Anubis kazandi, gunduz olunca da osiris kazandi dermis misirlilar falan.

Bu tip bisi. Jacob'un bicaklanmasi da bisi ifade etmeyecek cunku zaman degisti falan bence. Gorecez.

Abi yanlissin Anubis degil Seth o. Seth ve Osiris kapisiyo hep, en sonunda Seth Osiris'i olduruyo (veya oldurtuyo hatirlayamadim) sonra cesedini binlerce parcaya ayirip Nil'e atiyo. Osiris'i Isis buluyo onun gozyaslari hayata getiriyo ama ayni zamanda da olu boyle o yuzden mumyaya sarilmis halde falan cizerler.
Anubis insanlarin oldukten sonra yargilanmalari sirasinda, eger gunahkarlarsa kalplerini yiyo, baska bi olayi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Abi yanlissin Anubis degil Seth o. Seth ve Osiris kapisiyo hep, en sonunda Seth Osiris'i olduruyo (veya oldurtuyo hatirlayamadim) sonra cesedini binlerce parcaya ayirip Nil'e atiyo. Osiris'i Isis buluyo onun gozyaslari hayata getiriyo ama ayni zamanda da olu boyle o yuzden mumyaya sarilmis halde falan cizerler.
Anubis insanlarin oldukten sonra yargilanmalari sirasinda, eger gunahkarlarsa kalplerini yiyo, baska bi olayi yok.

haklisin, isimleri cok iyi hatirlamiyorum cok ta fazla ilgilenmedim ama hikaye bence gayet andiriyor. ama cain abel falan da uygun.

dini tema oldugu net yani artik :D
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bence iki ana ihtimal var. birincisi richard ve arkadaşları da lockla beni öldürecek. böylece hem iyi hem kötü tanrı yokolmuş olacak. adanın laneti kalkacak herşey normale dönecek vs.

ikincisi bomba sayesinde jacob ölmemiş olacak ancak bu adamların uçakları yine düşecek. çünkü o çekirdeğin delinmesi değil o bomba düşürdü bence uçağı. yani aslında zamandaki hiç bir şeyi değiştiremediler. ne olması gerekiyorsa o oldu.

Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:

şimdi bence iki ana ihtimal var. birincisi richard ve arkadaşları da lockla beni öldürecek. böylece hem iyi hem kötü tanrı yokolmuş olacak. adanın laneti kalkacak herşey normale dönecek vs.

ikincisi bomba sayesinde jacob ölmemiş olacak ancak bu adamların uçakları yine düşecek. çünkü o çekirdeğin delinmesi değil o bomba düşürdü bence uçağı. yani aslında zamandaki hiç bir şeyi değiştiremediler. ne olması gerekiyorsa o oldu.

30 yıllık kısır döngü bu diyorsun öylemi
ama daniel çok emin konuştu bu durumdan hiç bir şekilde hata payı yok yani daha önce 0 bombayı patlatmak hiç aklına gelmemiş ki
Sosyal ağlarda paylaş

Jacob ve Fredin başta yaptıkları konuşmada jacob insanların evrim halinde bir progress içersinde olduklarını savunurken fred hep aynı kaldıklarını söyliyir.

They come, fight, destroy, and corrupt. It always ends the same

Garip bi rekabet ama tanrı ve şeytan ilişkisi var aralarında direk. Bölüm sonunda da jacob ben'e özgür iradesi olduğunu söylüyo ve her zaman seçim hakkı olduğunu belirtiyo "tanrı".

Bernard çay içmek istemediğine eminmisin diye sorarken Juliette in KARNINI TUTMASI ? HAMİLE ? OMG

2010 yazısından sonra jackin gözünü açma sahnesinde gözündeki yansımada ağaçlar olduğu görülüyo.
Gözlemlerimi netteki araştırmalarla birleştirip döncem -_-

"Everything that rises must converge" göndermesi
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

ahanda diziyi cozdum

dizinin cevabi budur, buldum lan

http://en.wikipedia.org/wiki/Cain_and_Abel

ben bunu geyik olsun diye yazdim. bu tarz teorileri mantikli bulmadigimi onceden yazmistim. adamlar her seye referans vererek kafa karistiriyorlar. misal alttaki resim cok baglantili olsa da Cain ve Abel ile, Cain ve Abel arasindaki iliski Ben ve Jacob arasindaki "niye ben degil de o" kavgasini da andiriyor.

fab said:

adamlar bariz kafa karistirmak icin yapiyorlar. ugrasmayin, "ohaa" olacaz her sekilde.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...