Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HL2'nin ertelenmesine alıştık zaten


MrLevie

Öne çıkan mesajlar

hadi len. Olmaz öyle şey. Abi şerefsiz bunlar ya. Şahsen bir daha ertelerlerse (ki bu tarih 2005 olur) half-life çıkmasa da olur diyeceğim çünkü forever'a da böyle oldu. Anlaşmalı bunlar Doom illa önce çıkıcak diye, çünkü doom da temmuz a etlenmişti.[signature][hline]Hayattaki her zaman gerçeklerin diz boyu olduğunu zannedersiniz. Ama aslında tek bir gerçek vardır. O da hiç bir gerçeğin olmadığıdır. Matrix felsefesi Sux! Lord felsefesi Rullaz!

[Bu mesaj lord_elvyn tarafından 08 February 2004 10:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

azmodai +1...

Duke Nukem Forever,
Blizzard oyunları kervanına şimdi de Half-life eklendi..

Ulan Half-life ilk çıktığından beri bekliyoruz biz burda, osurursa oyun bitmişti zaten..[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her erteleme diyorsunuzda oyun şu ana kadar 1 kere ertelendi. Sağda solda çıkmış alakasız çıkış tarihi söylentilerine inanmamak gerek.

Valve, 30 eylül'de oyunun ertelendiğini ama bir tarih vermeyeceklerini söylemişlerdi. nisan 2004'ü vivendi universal'den biri salladı ve herkes inandı. Şimdi bir valve yetkilisi "Büyük ihtimalle yaza çıkacak" dedi. Bu tarihi baz almak gerek
Bana kalırsa yine Eylül'e kaydıracaklar çıkış tarihini.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nisan 2004'ü birisi mi yumurtladı yani?

şimdi düşünelim.. Adamlar 2003'te tarih vermiş oynuycaksınız demişti..
bir baktık nisan 2004'e ertelenmiş..

bir dedikodu olduğunu düşünelim..
Dedikodu olmasaydı neden biz 2003'te oynayamadık?

O zaman bir çok official (altını çiziyorum, official) forumda adamların motoru çaldırdığını okuduk..
motor çalınıp yeni motor çalındığı için de yeni motora başlamışlardı..

yani bir dedikodu değil..

yeni motor yetişmedi, bu yüzden yine bir ertelenme oldu..

Daha önce de ertelenmeler oldu mu olmadı mı bilmiyorum, çünkü nisan 2004 ertelenmesi öncesi takip etmiyordum HL2 olayını..

Belki oyuna ilgi çekmek için yapılmış bir haber, belki HL2 programcılarının üşengeçliğini örtbas etmeye çalıştıkları bir haber, belki de grafik kartları az daha gelişsin, şimdiki kartlar ucuzlasın diye beklemek için bir haber..

ama dedikodu bir haber olmasa zaten daha önceden çıkardı oyun biz de oynardık..[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 08 February 2004 13:40 tarihinde demiş ki:

Ulan Half-life ilk çıktığından beri bekliyoruz biz burda, osurursa oyun bitmişti zaten..


ya ben osurmayla oyunun bitmesi arasındaki bağıntıyı kuramadım. bi açıklasanız?[signature][hline]Ejderha Gibi Uçarım,
Elf Gibi Sokarım(ok bakımından)...

DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi???
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani o süre içerisinde bir sürü yeni oyunun haberini ve çıkışını ve birçok kişinin silip süpürüşünü gördük..
ama HL2'nın çıkışını göremedik de ondan şeyettim.. (neyettin lan it sıpası söyle bize, biz de şeyedelim..)[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi durumu uzunca yazıp size anlatayım. Ben iddia ediyorum ki Türkiye'de Half-Life 2 hakkında en fazla bilgisi olan kişiyim. Bu yüzden her türlü sorunuza cevap verebilirim. Şimdi erteleme olayını açıklayayım size.

Half-Life 2'nin yapılmakta olduğu haberi Nisan 2003 yılında ortaya çıktı. Asıl duyuru Mayıs ayında yapılacaktı ama bu altın haber çabucak yayılmaya başladı. Mayıs ayı gelincede yabancı bir çok ünlü dergide ilk tanıtımı oyunculara sunulmuştu. Mayıs ayının sonunda Los Angeles'ta gerçekleşen E3 Oyun fuarında ise ilk defa çıkış tarihi açıklanmıştı ve bu tarih 30 Eylül 2003'tü. Oyunun 4 senedir yapım aşamasında olması nedeniyle bu kadar yakın bir tarih çok normaldi.

oyunun çıkmasına 1 hafta evvel, ayın 18'i gibi kodların çalınma olayı gerçekleşti. Bu olaydan sonra Valve tarafından oyunun ertelendiği açıklandı ama kesin bir tarih verilmedi. Ama bunca meraklı fanın böyle büyük bir olaydan sonra oyunun akıbetinin ne olacağını merak etmesi çok doğaldı. Ayrıca binlerce ön-siperiş alan online satış siteleride müşterilerine bir tarih vermek zorundaydı. Oyunun dağıtımcısı olan Vivendi Universal yılbaşına yakın bir dönemde sorulan bir soruya "Bir tarih belli değil, ilkbahara inşallah" diye bir yanıt verdi. Bu yanıt çoğu fan tarafından evrilip-çevrilip "oyunun çıkış tarihi" olarak dile getirildi. Oyun dünyasında da ilkbahar nisan ayı olduğu için direk Nisan 2004 oldu tarih.

Tabi Valve daha hiç tarih vermemişti. En sonunda 1-2 hafta evvel Valve Pazarlama Lideri Doug Lombardi "oyunu yaza yetiştirmeye çalışıyoruz, büyük ihtimalle yazın çıkacak" dedi. İşte bu verilen tek "offical" tarihti. Yani 30 eylülden sonra oyun sadece bir kere ertelendi. Ama tabi sabırsız fan kitlesi sürekli ümitlenip durdu.

Bir sürü HL2 fanı çıkış tarihini sorup durdu kendi aralarında, bazı kişilerde ilk başta "yılbaşında çıkıcak" diye yalan haber çıkardılar. Bu haber büyüdü sonra nisan'a dönüştü. Sonrada bugünlere gelindi.

İşte olay bundan ibaret.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hakkat duke nukem forever gibi olmasında
ben kendimi bildim bileli duke nukem foreverı bekliyorum[signature][hline]Sam, 05 January 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
"şaka için arkadaşının makatına kompresör soktu"


[Bu mesaj ConspiratoR tarafından 08 February 2004 22:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...