Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 ışık hızı geçilir mi? bunu bilimteknik sitelerinde okumuştum bir ara ama şimdi bulamıyorum. büyük patlamada ilk bilmem kaç dakika boyunca evren ışık hızını da geçerek genişlemiş falan eğer bu doğruysa nasıl oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zebilith Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 ışık hızının üstüne çıkıldı bildiğim kadarıyla. ışık hızının üzerine çıkan ışınım hiç bir şeye çarpmadan geriye (aksi yöne-geldiği yöne) döndü diye okumuştum bir kaç yıl evvel bir gazetenin sitesinin bilim teknik bölümünde. edit: Hatta "wtf back to the future mı olucaz lan?!" demiştim kendi kendime Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silas Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Diğer topikde tartışılıyordu, maddeler arası çekim hızı(kuvveti değil etkileşim hızı) ışık hızından hızlı diye sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 kütlelerin sonsuz hızda etkilendiğinide savunan var ışık hızında etkilendiğinede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Cevap yazmak yerine linkleri veriyorum burda uzun uzun açıklanmışları var ( kendi mesajlarım adına konuşuyorum diğer mesajlardan sorumlu tutmuyorum kendimi :p ) http://forum.paticik.com/read.php?8,2974976 http://forum.paticik.com/read.php?8,3216586 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Ardeth biraz alakasız olacak ama sen nerede okuyorsun veya mezunsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 lisanstayım ben daha boğaziçi genetik ve moleküler biyoloji. Genetiği küçük yaptım çünkü genetikten ziyade daha çok moleküler biyoloji ile ilgileniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Ardeth said: lisanstayım ben daha boğaziçi genetik ve moleküler biyoloji. Genetiği küçük yaptım çünkü genetikten ziyade daha çok moleküler biyoloji ile ilgileniyorum Alakası bile yok bunun ne okuduğunu kimse bilmiyor inanmayın. herşeyi okuyor adam ne bulursa ders giriyor. bizde tam çözemedik daha durumu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Isaac Asimov'un "Dünya Dışı Yaşam" adıyla Türkçe'ye çevrilmiş bir kitabı var. Kitapta "ışık hızından hızlı yada ışık hızına yakın hızda giden bir uzay aracının kullanılabilir olmayacağını çünkü bu hızda karşısına mesela dev bir astreoid çıkarsa uzay aracındakilerin daha ne olduğunu bile anlamadan öleceğini" yazmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Ardeth said: lisanstayım ben daha boğaziçi genetik ve moleküler biyoloji. Genetiği küçük yaptım çünkü genetikten ziyade daha çok moleküler biyoloji ile ilgileniyorum Abim de o aynı yerden menzun onun zamanında Canbeyli diye bir hocalari vardi sizinde ayni mi nasil orada havalar şimdilerde? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 ya seviyorum bu konuları da zamanım yok. boş kaldığım zaman da bunları uzun tartışacağım. yani var böyle birşey bunu bildiğim yeter şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 tiftik hızı ile mümkündür, hatta diğer konularda da yazılmıştır muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 kingpin said: tiftik hızı ile mümkündür, hatta diğer konularda da yazılmıştır muhtemelen. gördüm bütün yazılar uzun uzun arada bi tiftik hızı var kısacık ve ..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 ahahaha kene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Ardeth said: lisanstayım ben daha boğaziçi genetik ve moleküler biyoloji. Genetiği küçük yaptım çünkü genetikten ziyade daha çok moleküler biyoloji ile ilgileniyorum oha sen fizikte okumuo muydun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 hayır ama fizikten daha çok ders aldım bizim bölüme kıyasla :p bir de can beyli bizim hocamız değil psikolojiden ama adını çok duydum. türkiyede kalınacaksa boğaziçi genetiği şiddetle tavsiye etmem, fiziği de şiddetle tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 SturmVogel said: Isaac Asimov'un "Dünya Dışı Yaşam" adıyla Türkçe'ye çevrilmiş bir kitabı var. Kitapta "ışık hızından hızlı yada ışık hızına yakın hızda giden bir uzay aracının kullanılabilir olmayacağını çünkü bu hızda karşısına mesela dev bir astreoid çıkarsa uzay aracındakilerin daha ne olduğunu bile anlamadan öleceğini" yazmıştı. onun için uzay aracındakilere bol bol spice koklatıp kafalarını dumanlayacaksın. frank herbert'da öyle demiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 sina sen adam gibi bir buluş yapamadan sıradan prof olup ööle ders mers werirsen yazık olacak lan. ayrıca konuyla alakalı olarak wormhole. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 asıl sana yazık olcak! neden bilmiyorum cevap verme ihtiyacı duydum sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 hayır bana yazık olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 ışık hızı geçilebilir. ışınlanma falan resmi olarak vuku bulmuş bir deney olarak gözlemlendi (rainbow'dan bahsetmiyorum. avrupa'da tuna nehri üzerinden veri ışınlaması yapıldı. öle insan falan daha girilmiyor resmi olarak çünkü maddenin geri dönüşü konusunda daha gizler var) ayrıca şu an ışık hızı zaten geçildi ama yapay maddeler ile ve teorik olarak. ışık hızı geçilicek hocalar. ama bilindiği gibi böle bilim kurgu açısından bakmayın olaya :D aynı anda iki yerde olma olarak düşünün mesela olayı, bu da ışık hızından hızlı şekilde bir yere ulaşmış olmaktır. ayrıca herşey ulaşım değil ki, hız sadece ulaşım için kullanılmaz. mesela bir örnek vercem patlatın az kafaları, yeni fikirler gelsin. buradan vega ya da sirius'a kadar sonsuz uzunlukta bir sopa var diye düşünün. bu sopa mükemmel şekilde, pürüssüz ve bütün atomları izotop yani atom dizilimi falan da mükemmel, dümdüz ve iletimi kusursuz bir tahta sopa :D biz bunun ucunu dünyadan hafifçe ittirdik, aynı anda diğer ucu hareket eder mi. ederse bu ne demektir ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 sopanın uzunluğu 300 000 metreden büyük bunu hesaba katalım sonsuz diyince hemen ışık gelmio akla ondan dedim çakma alman :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Ardeth said: asıl sana yazık olcak! sen de asıl senin de olsun. hadrona kaç gün kaldı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 hocam gidiyo şimdi oraya işte gözlemci olarak sanırım. ilk deneyler daha önce yapılmış bilindik deneyler olur sistemi denemek için diyor yeni şeylere herhalde yazın ortasına başlarlamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 muzcu said: mesela bir örnek vercem patlatın az kafaları, yeni fikirler gelsin. buradan vega ya da sirius'a kadar sonsuz uzunlukta bir sopa var diye düşünün. bu sopa mükemmel şekilde, pürüssüz ve bütün atomları izotop yani atom dizilimi falan da mükemmel, dümdüz ve iletimi kusursuz bir tahta sopa :D biz bunun ucunu dünyadan hafifçe ittirdik, aynı anda diğer ucu hareket eder mi. ederse bu ne demektir ;) Oha baya güzel bir örnek oldu bu gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar