Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pes 2008 le ilgili bi soru

Llama

Öne çıkan mesajlar

ya futbolamı açsam burayamı açsam nereye açsam bilemedim sanırsam bu biraz futbol bilgimden kaynaklarınyor şimdi
oyuncu değiştircem ama 2 rafli yada 3 harfli bişeyler car bide oklar değşik tarafları gösteriyor ki bide bunlar renk renk
ne ayaktır bunlar biri yazarmı
Sosyal ağlarda paylaş

o harfler oyuncunun mevkisini belirtiyor. son harfi B olanlar (CB, RB, LB vb.) defans, DMF olan defansif orta saha, LMF-RMF orta saha, AMF ofansif orta saha, FC olanlar forvet ST olanlar santrafor oluyor, belki birkaç hatam olabilir :p

o oklar da oyuncunun form durumunu gösteriyor, eğer ok tam dik yukarı bakıyorsa oyuncu tamamen formda demektir yani normal oyununa ekstra oynar, çapraz yukarı bakıyorsa daha az formda ama yine normal oyunundan daha iyi oynar, ortaya bakıyorsa normal oynar, aşağı çapraz bakıyorsa daha kötü oynar, dimdik aşağı bakıyorsa daha da kötü :p
Sosyal ağlarda paylaş

rb,lb değil de sb diye yazar onlar. fakat detaylı bilgisine girdiğinde preferred position: left, right yazar. ona göre sağ bek sol bek.

bunun dışında swb şeklinde bir pozisyon var; 3-5-2 veya 5-3-2 nin kanatları oluyor. wing back. daha ofansif. swf ler de var, rwf lwf yani, bunlar da kanat forvetler, 4-5-1, 4-3-3 ün kanatları; bir zamanların serhatla tuncayı.

bunun yanı sıra, forvetler de st ve cf oluyor. yoksa başka birşey miydi, her versiyonda başka şekilde isimlendiriyorlar hatırlamıyorum hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
rb,lb değil de sb diye yazar onlar. fakat detaylı bilgisine girdiğinde preferred position: left, right yazar. ona göre sağ bek sol bek.

bunun dışında swb şeklinde bir pozisyon var; 3-5-2 veya 5-3-2 nin kanatları oluyor. wing back. daha ofansif. swf ler de var, rwf lwf yani, bunlar da kanat forvetler, 4-5-1, 4-3-3 ün kanatları; bir zamanların serhatla tuncayı.

bunun yanı sıra, forvetler de st ve cf oluyor. yoksa başka birşey miydi, her versiyonda başka şekilde isimlendiriyorlar hatırlamıyorum hehe.

evet ben de pes6ya göre yorumladım zaten, pek hatırlamıyorum 2008'de.
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:
oklar şöyle:

kırmızı yukarı ok = her puana +10
sarı ok = her puana +5
normal = her puan görüldüğü gibi

alt da aynı

Onlar 8 e 4 olmalıydı sanki. Hatta aşağı bakan mavi -8 aşağı gri olursa daha da abartıp -12 galiba. LEVEL'da öyle yazmışlardı püf noktalarından bahseden bi yazıda.
Sosyal ağlarda paylaş

GK --> Goalkeeper (kaleci)
CWP ---> Central Sweeper (Libero, en geride süpürücü)
SB ---> Side back (bek, kanat defansı)
CB ---> Center Back (Defans göbeği)
DMF ---> Defensive Mitfielder (Ön Libero, defansif ortasaha)
SWB ---> Side Wing Back (kanat gerisi adamı, bekle kanat arasında)
MF ----> Mitfielder (Ortasaha göbeği)
RMF ---> Right Mitfielder (Sağ kanat)
LMF ---> Left Mitfielder (Sol kanat)
AMF ---> Attacking Mitfielder (Ofansif ortasaha)
SS ---> Secondary Striker (2. forvet, hızlı forvet)
CF ---> Central Forward (Forvet, Pivot forvet)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...