Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft II

huun

Öne çıkan mesajlar

shiftdeletenin yazısını okumadım daha ama şöyle özetliyim, yaklaşık 1 haftadır betadayım. gerçektn uzun süredir bi oyun için şu taktiği yapsam adam şöyle counterlasa ben böyle yapsam demiyordum özlemişim :P ama çok kötü yenilmek de var bu kadar hesaba rağmen. Halen daha end game'de zerglinglerin, marinelerin bile iş yaptığı bi oyun olma başarısını yitirmemiş. Oyunun başından sonuna kadar harass zaten aynen SCI gibi. Ayrıca bi de yeni üniteler oyuna çok orijinal saldırı taktikleri katmış.
SCI seviyosan doubtful hiç üzülme oyunun beta hali bile çok iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün bir dalga daha oldu beta keyler için. Hesaplarınızı kontrol edin.

Ve patch 8 çıktı.

said:
StarCraft II Beta � Patch 8 (version 0.10.0.14803)

The latest patch notes can always be found on the StarCraft II Beta General Discussion forum.

General

Korea
Added support to display the game rating information on the login screen.

Balance Changes

TERRAN
Thor
Build time decreased from 75 seconds to 60 seconds.
Siege Tank
Build time decreased from 50 seconds to 45 seconds.
Marauder
Concussive Shells now require an upgrade.
Barracks Tech Lab
Concussive Shells upgrade added.
Concussive Shells upgrade costs 100/100 and takes 80 seconds to complete.

PROTOSS
Void Ray
Changed to only have 2 damage levels instead of 3. Still takes the same amount of time to fully charge.
Base damage changed from 2 (+4 armored) to 5.
Powered-up damage changed from 8 (+16 armored) to 10 (+15 armored).
Armor value decreased from 1 to 0.
Cost increased from 200/150 to 250/150.

ZERG
Roach
Burrowed move speed decreased from 2 to 1.4.
Armor value decreased from 2 to 1.
Hydralisk
Life decreased from 90 to 80.

marauderin oyun başında çok kuvvetli olduğu konusunda özellikle toss oyuncularının ağlamaları cevap buldu :P melee birimlere 1 free hit avantajını kaybetti terran erken oyunda. rush konusunda protoss'un eli biraz daha rahatladı. terran'ın fazla barrack bağımlısı olduğu eleştirileri zaten her patchte cevap buluyor.

void ray değişikliklerine anlam veremedim fiyat dışında.

zerg zaten konuşmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

trix said:

tvzde muta/ling e karsı ne yapabilirim ya, oyunda biri viking aban demisti ama ben o mutalisklere yetecek kadar viking yapana kadar adam 50 kere girmis oluyor basee. marauder falan da kesmiyor onları.

viking altında marine+hellion varken iyi iş yapar; ama kullanımı zor mutaya karşı, fazla kayıp verirsin.

thor düşünmez misin? yeni modellerimiz seri üretim çıkıyor factoryden. üstelik havaya dikkate değer şekilde splash dmg veriyorlar artık. yanında bol miktarda scv götürmeyi unutma.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Facebook'ta Starcraft'ı ekleyin.
Beta key veriyor açık açık :)

facebook linkini atar mısın?

void ray dmg artması iyi olmuş. gerçi toss oynamıyorum ama void ray dışında mutalara iş yapacak pek ünitesi yok toss'un. Stalker pek avantajlı değil, vur-kaç taktiğini yiyolar. Kimse de kalkıp karşı tarafı çok çok iyi görmeden phoenix abanmaz, karşısına roach+ling mass de gelebilir. copper lig deyim ama gözlemlerim bunlar :D
Sosyal ağlarda paylaş

trix said:

tvzde muta/ling e karsı ne yapabilirim ya, oyunda biri viking aban demisti ama ben o mutalisklere yetecek kadar viking yapana kadar adam 50 kere girmis oluyor basee. marauder falan da kesmiyor onları.

marine lingin de mutanın da antisi. mass marine + medivac yap, marine armor/damage, hp, stimpack upglerini yapınca çok rahat üzerinden geçersin zergun.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Dün bir dalga daha oldu beta keyler için. Hesaplarınızı kontrol edin.

Ve patch 8 çıktı.

said:
StarCraft II Beta � Patch 8 (version 0.10.0.14803)

The latest patch notes can always be found on the StarCraft II Beta General Discussion forum.

General

Korea
Added support to display the game rating information on the login screen.

Balance Changes

TERRAN
Thor
Build time decreased from 75 seconds to 60 seconds.
Siege Tank
Build time decreased from 50 seconds to 45 seconds.
Marauder
Concussive Shells now require an upgrade.
Barracks Tech Lab
Concussive Shells upgrade added.
Concussive Shells upgrade costs 100/100 and takes 80 seconds to complete.

PROTOSS
Void Ray
Changed to only have 2 damage levels instead of 3. Still takes the same amount of time to fully charge.
Base damage changed from 2 (+4 armored) to 5.
Powered-up damage changed from 8 (+16 armored) to 10 (+15 armored).
Armor value decreased from 1 to 0.
Cost increased from 200/150 to 250/150.

ZERG
Roach
Burrowed move speed decreased from 2 to 1.4.
Armor value decreased from 2 to 1.
Hydralisk
Life decreased from 90 to 80.

marauderin oyun başında çok kuvvetli olduğu konusunda özellikle toss oyuncularının ağlamaları cevap buldu :P melee birimlere 1 free hit avantajını kaybetti terran erken oyunda. rush konusunda protoss'un eli biraz daha rahatladı. terran'ın fazla barrack bağımlısı olduğu eleştirileri zaten her patchte cevap buluyor.

void ray değişikliklerine anlam veremedim fiyat dışında.

zerg zaten konuşmaya gerek yok.

Gene yerinde bir patch olduğunu düşünüyorum.

Void Ray bence özellikle PvP maçlarda çok yapılıyordu, solid oyunun tadını kaçırdığı için fiyatını arttırdılar diye düşünüyorum. İlk hasarının artması da çok iyi olmuş.

En masif değişiklik gene Z ye gelmiş. Yani kaç patchdir aralıksız nerf yedi adamlar, hala kesmedi Blizzard'ı. Demek ki çok büyük sıçmışlar. Hydranın HP'sinin 80 e inmesi süper olmuş. Şimdi tek psi stormda ölüyor mu bunlar? Deneyen oldu mu? Roach'un 2 armor'ı en başından beri çok fazlaydı diye düşünüyorum. Ne lan bu Ultralisk gibi armor. O da iyi oldu.

Marauder ise başına gelecekleri haketti. Yani sen direk slow atamazsın arkadaşım oyunun başında. Artı gene Memphis'e zamanında söylediğim gibi "Mikro yapmak 10 üniteyi aynı anda çekip, sonra ateş ettirmekle olmaz...Alışma buna. Bak dans diye bişi var. Buna alışın." demiştim. İyi de demişim. Zaten oyun başında sürekli saldıran pervasız T konsepti benim gibi emektar bir T için fazla çılgındı. Tankın ve Thor'un build timelarının düşmesi Terran'ı eski Heavy Metal kimliğine döndürmeye çalışmaları bence. İyi de olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Collector's Edition açıklandı. Standart versiyonun 60$, CE'nin 100$ olacağını baştan söyleyelim.

- 176 sayfa sanat konsept çalışmaları.
- Jim Raynor adına bir asker künyesi, bu aynı zamanda 2 gb USB bellek tabii ^^
- Mini Thor, WOW peti olarak.
- Bir Cd, 14 parça soundtrack.
- B.net için farklı karakter portreleri, kişiselleştirilebilen birimler! (bunu ben de anlamadım)
- Yayınlanmış StarCraft çizgi romanının hikayesinin öncesini anlatan çizgi roman..

Sosyal ağlarda paylaş

mass marine+medivac ise yaradı genelde mutalinglere karsı evet =), thor mümkün oldugunca yapmıyorum huun cünkü infestorlara karşı savunmasız kalıyor gibi, ama ultraliskleri falan iyi counter ediyor. terran'da saglam hava ünitesinin eksikligini hissettim valla, viking bir yere kadar iyi, goliath tarzı birşey de yok, o brood lord mu neyse artık benim marineleri harcadı resmen. daha battlecruiser yapacak kadar late game göremeden yenildim, hep gosular buluyor beni ya =)
Sosyal ağlarda paylaş

trix said:

mass marine+medivac ise yaradı genelde mutalinglere karsı evet =), thor mümkün oldugunca yapmıyorum huun cünkü infestorlara karşı savunmasız kalıyor gibi, ama ultraliskleri falan iyi counter ediyor. terran'da saglam hava ünitesinin eksikligini hissettim valla, viking bir yere kadar iyi, goliath tarzı birşey de yok, o brood lord mu neyse artık benim marineleri harcadı resmen. daha battlecruiser yapacak kadar late game göremeden yenildim, hep gosular buluyor beni ya =)

yine iyi late game görmüşsün, kaç maç oynadım daha ne thor, ne ultralisk, ne infestor... Hive'a geçtiğim 1 oyun var o da fantazi amaçlı, gerek bile yoktu. Zaten ya ling harass'ta ya da muta harass'ta ya ben ya rakip GG diyoz çıkıyoz :)
bi de gosuları fln geçtim Starcraft'ta Big Game Hunters tarzı bi map oynamıyosan, orta düzey bi oyuncu da ağır üniteler çıkmasına vakit kalmadan saldırır hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

cok macroya gitmeden battlecruiser ultra falan zaten manalı uniteler değil, o teche ulastığınanda bol miktarda production facility olucakki aynı anda 4 tane bc cıkabilesin teche harcadığın zaman ve kaynağa deysin.

hani zerg için daha manalı tabi, aa terran icin su anki ne büyük factory sorunu bence factorynin kendisinin cok masraflı olması. 250 mineral 125gaz batıyo acıkcası siege tank cıkıcam diye. neyseki techlabın gazını düsürdüler. build timelarda düşünce artık cidden daha manalı oldu factorye yatırım yapmak.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Collector's Edition açıklandı. Standart versiyonun 60$, CE'nin 100$ olacağını baştan söyleyelim.

- B.net için farklı karakter portreleri, kişiselleştirilebilen birimler! (bunu ben de anlamadım)
- Yayınlanmış StarCraft çizgi romanının hikayesinin öncesini anlatan çizgi roman..

http://img.photobucket.com/albums/v488/the_foreign_guy/Forum/dowant.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

CE alırım çok büyük ihtimal. Yani 12 senedir bekliyoruz. Çocuk yapsam kazık kadar adam olmuştu arada. 60$ vs 100$ da (sırf kutusu bile yeter) CE kazanıyor. Amazon'dan falan alırken sorun çıkmaz umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...