Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft II

huun

Öne çıkan mesajlar

MadOrca said:

muta konusunda blinklenen unitenin de adini unuttum onu yapmak bi ise yaramiyor tossta, terranda daha oynama firsatim olmadi. phoenix midir ne zikkimsa onu cikana kadar da insanin omru tükenior ve tabiki de acaip gaz istiyor.

Mutaya karşı sentry yapman lazım bol bol. zerg roach atlayıp muta yaptıysa, mutalar çıkmadan önce düzgün zamanlamalı bi timing attackla çok fazla zarar verebilrisin, ordan sonra belini doğrultamaz zaten. yok exp aldıysa ve/veya roach yaptıysa muta geç çıkar o zamana kadar önlemini almış olman gerekir.

MadOrca said:

quenn resmen imba bisey. 2. hachi cikmaya grek kalmadan tek hachten 6 unit basiosun.

queen olmasa veya nerflense zerg çok çok güçsüz olur şu an
MadOrca said:

baneling de bence biraz op. onun hpsini dusurmeleri lazim ya. 50hpsi var ve patlayinca etrafa asit fln saciyor galiba üniteler mefta oluo. marinin bile upgsiz hpsi 45...

protoss için konuşacak olursak 4-5 zealotu dip dibe tutup önlerinde 5 baneling patlamasına izin vermezsen pek bi olayı yok. terranda da sadece marine e karşı etkili. hellion/tank kullanarak veya stimpackle düzgün micro yaparak minimum hasar almak mümkün.

MadOrca said:

toss su an bayaa gücsüz gözüküor diger irklara oranla.

o yüzden mi oyuncuların %70i toss ?

MadOrca said:

1 oyun attim 1v1, karsimda terran ben tossum. adam 2 rax acilip yanlarina da reactor yapmis sadece marine basti, saldirip aldi. bende o sirada 3-4 zea ve o blinklenen zimbirtilardan vardi. immortal cikiodum :/ cünkü bi onceki oyunda baska bi terran 192391 marine 19023u91023 marauderla gelip yoketti beni. marauder basar diye immortal cikiyim dedim adam mass marin yapmis. esek adam üstelik once tech lab yapmisti onu yikip reactore cevirmis replaye bakinca gordum =/

şu an toss oyuncularının pvt'de en çok şikayetçi olduğu olay bu. choke'a yapacağın bir kaç cannon'la kolayca atlatabilirsin ama.(çift reactor marine'den bahsediyorum)

@huun: bekliyorum 8de xP

//ev arkımın acc açık kalmış tunca ben
Sosyal ağlarda paylaş

ilk obs cıkıp bakıcaksın iste adamın kac barracksı olduğuna, reactorına starportu olup olmadığına.

marine&marauderlari zealot ve stalkerlarını counterlıycak, senin colossusun onun m&m'ini counterlıycak, onu vikingi senın collossusunu counterlıycak, longer range colossus ve stalkerla vikingleri durdurucaksın, exp alabilirsen templar cıkıp HT cıkıcaksın, oda hem ordunu hem htlerini emp le durdurmaya calısıcak.

böle ilerliyo biraz oyun. Vikingden medivacten once ghost cıkabiliyolar, veya cok sentry basıp zealotlardan kacmasını engellemeye calısıyosun m&m'in ama anaifkir yukardkai iste.
Sosyal ağlarda paylaş

"social butterfly" said:

o çift reactor marine'i scoutlayıp önlem almaya obs yetişmiyo ama. güvenli oynucaksan her zaman 1-2 cannon koyman lazım erkenden.

ztn olay şu şekilde gelişti.
marauder basıack sandım tech lab yaptığı icin ama benim scout yapan probum ölünce hemen ardından techlabi iptal edip reactore cevirmis. ben de immortal yapiyim dedim bi önceki oyunda yapmamistim yoketmisti marauderler benim stalkerlarimi.

nese immortala giden bi tech izliodum hem de yavas da degildim. once obs ciktim adamin base e gonderdim obsu direk. obsum oraya vardiginda adam baseden cikiodu. replayde baktim adamin o sirada 20 tane fln marini vardi. yada 26 oyle bisey.
oha dedim cannon yapmak icin forge yoktu onu yapmaya baslamistim tam adam kapima geldi cannon o sirada %50deyken. direk gg =)

cok keskin olmus ama unitelerin counterlari bu sefer. bence biraz da boktan bi durum yaratio bu. gerci sc1e gore daha farkli birimlerden olusan gruplari yonetmek guzel ama her teche gitmeye gaz yetmio ki bunu da dusunup baselere 2 gas field koymuslar =)

colossusu o kadar erken cikmaya calismak cok riskli ozellikle early game de onu cikmaya harcadigin sure ve para yuzunden adam gibi unite basamamis oluosun e adam sen colossus cikana kadar da saldirirsa ztn her türlü gg.

sentry olayini denicem ama mutaya karsi onu bilmiodum tesekkürler. bi de bilmiyorum ben mi kötü oynuyorum da sanmiyorum ya, zerg gercekten güclü ve sanirim sen z oynuosun =D

psinic storm nası bi rezalettir öyle ya? ve archon?! wtf yani
zergün hangi unitesi dandik bulamadım

ha bi de alakası yok ama raven mükemmel bi araç terranda. cok begendim kendilerini. tossta doru düzgün hava aracı yok carrier disidna. phoenix gücsüz yaw =/

ray güzel o da anca binalara :l
Sosyal ağlarda paylaş

Varsa öle oynamam falan diyen bakma amaçlı bana da verebilir hesabını,bu arada 2 sene önceki level dergisini buldum sc2 kapaklı olanı içindeki incelemeden çoğu ünitenin kaldığını ama baya değişiklik de olduğunu gördüm,infestor dark swarm atması,hidra denin upgrade olup lurkera çıkılması,battle crusırın 2 farklı ateş gücü,terranda o ateşli aletin adı değişikmiş
ama genel üniteler falan 2 sene önce belliymiş
Sosyal ağlarda paylaş

balans işlerini de halletsinler o zaman güzel olacak. şu an zerg eğlendiriyoruz sadece hehe

şu ana kadar görebildiğim 1-2 counter terran'da zerg'e karşı.

broodlordlara karşı helion. biraz ilginç bir counter oluyor ama kesinlikle minimum maliyetle maksimum fayda sağlıyor. 5-6 helion broodling katline sebep oluyor.

banelinglere karşı reaper güzel kullanılırsa iyi iş yapıyor.

bi de muta gittiğini erken görebildiğin rakibe karşı thor iyi oluyor savunmada. menzili mutalara karşı çok üstün. eğer rakip mutalarla bir combatı göze alıyorsa gelene kadar epey dayak yiyor; ama hem geç geliyor hem de çok pahalı. erken exp almak düşünülmesi gereken bir opsiyon zerge karşı. bugün bunun üstüne çalışacam.

bi de şunu ekleyeyim. fortressın mana her dolduğunda ezbere mule indirmeyin. scan kesinlikle lazım oluyor. mule sadece çeşitli sebeplerden scv basmayı bıraktığınızda ekonomiyi dengelemek için kullanılmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

terranın, defans için baneling/ling e güvenen zergü yenmesinin en kolay yolu medivaci etkili biçimde kullanmak. mineral line'ının arkasına 3-4 medivac dolusu marine indirince o o aralara baneling sıkıştırmak çok zor oluyo mesela. veya lost templeda nat'ın arkasına tank drop. veya mid/late game'de zerg'un 2-3 baseine birden aynı anda azar azar droplar. beni yenen terranlar hep boyle yendi, dümdüz girip de yenebilen nadir.
Sosyal ağlarda paylaş

MadOrca said:

ben bu livestreamde hiçbişey izleyemiyorum ya=(
ortada yuvarlak dönüp duruo, hep loading =( nedendir

tunca said:

hmm bende de vardı aslında aynı problem 1-2 hafta önce, dnsleri 8.8.8.8, 8.8.4.4 yapınca düzeldi deneyin belki düzelir sizde de

dnsleri şöyle ayarlayınca az takılmayla izleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cracksiz rep olayı icin acıklama getireyim.

niye bilmiyorum ama 3 denememin 2 sinde yukarda anlattığım sorunu yaşadım. 3. de login olduktan sonra replay bölümü aktif oldu ve izleyebildim.

oluyor yani olmuyor değil; ama nasıl oluyor anlamadım :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...