Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SQL Server 2005 Enterprise edition

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar;

.net isleriyle biraz ugrasmak istedim , db ihtiyaci icinde sql server kurmak istedim , daha once mySql ile falan ugrasmistim , pasa pasa apache hallediyodu herseyi :P

Vistan bus edition uma kurdum sql server 05 i , bilgadimSQLEXPRESS e baglandi , kendi master tablosu falan gorundu ama kendim yeni db ya da tablo acamiorm.Permission islerinde sorun var sanirim , Grant edebilecegim bi menu buldum , kendi adimi isaretleyince " Sen grant degilsin ki , grant verme yetkin olsun , geri bas " diye bi uyari veriyor ...

Kurulumdan sonra hangi ayarlar cekilmeli , bi anlatabilirseniz sevinirim . Vista`ya da nerden gectiysek , user ayarlarini bile zor buluyorum cntrol panelden,XP nin gozunu seveyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kithnos said:
Vista`ya da nerden gectiysek , user ayarlarini bile zor buluyorum cntrol panelden,

Sen onu düşünerek söylememişsin sanırım, ama user ayarlarıyla ilgili olabilir.

MS SQL Server kullanmadım. Ama IBM DB2 kullanmıştım bir süre. DB2'de izinler doğrudan işletim sistemindeki kullanıcılar ile bağlantılı. Mesela admin için gerçekten başka bir windows hesabına geçmeniz gerekiyor. Aynı konsept MS SQL'de de olabilir belki.
Sosyal ağlarda paylaş

var galiba win authentication ile giris yapiyorum , oturum actigim hesap admin yetkilerine sahip.

kullanici ayarlariyla ilgili bisey oldgunun farkindaydim da , win`den mi cozucez , sql in icinden mi bir ayar cekicez, ne ayari cekicez onu cozemedim iste. Win programmerlarimizdan yardim beklemekteyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

TITLE: Connect to Server
------------------------------

Cannot connect to AYDOGDUSQLEXPRESS.

ADDITIONAL INFORMATION:

A connection was successfully established with the server, but then an error occurred during the login process. (provider: Shared Memory Provider, error: 0 - No process is on the other end of the pipe.) (Microsoft SQL Server, Error: 233)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&EvtSrc=MSSQLServer&EvtID=233&LinkId=20476

BUTTONS:

OK

Sql connection la baglanmaya calisirsam boyle dior,bi daha denedim simdi de boyle dedi

TITLE: Connect to Server

Cannot connect to AYDOGDUSQLEXPRESS.

ADDITIONAL INFORMATION:

Login failed for user 'admin'. The user is not associated with a trusted SQL Server connection. (Microsoft SQL Server, Error: 18452)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&EvtSrc=MSSQLServer&EvtID=18452&LinkId=20476

BUTTONS:

OK
Sosyal ağlarda paylaş

ilk hata bir network sorunundan filan kaynaklanmış olabilir, onu bilemiyorum da, ikincisi help sayfasında gayet açık gibi.

said:
If the user listed in the message is a SQL account name, this message generally indicates that this SQL Server instance is configured to only accept Windows-authenticated connections (Windows Authentication mode), but the connection attempt was made with a SQL Server-authenticated login.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi bilgisayarımın başında değilim, sorunu kontrol edebileceğim bir ortam yok ama...

öncelikle instance ismine bakınca (eğer sen bilerek yapmadıysan!), enterprise edition değil de express edition kurmuşsun gibi görünüyor. zira COMPNAMESQLEXPRESS, sql express'in default instance ismi.. standart ya da enterprise edition kullansaydın, COMPNAMESQLSERVER olurdu default instance...

eğer install ederken, default ayarları değiştirmediysen o anki win user'ı admin yapmış olman lazım.. ama sen diyorsun ki sql server'ı açarken (manager studio?), zaten win auth bağlanmama rağmen sorun çıkarıyor.. o zaman ezberimde yok ama sol taraftaki dosya ağacından "login" gibi bir şey olması lazım.. orada windows user'ın "owner" görünmesi lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

valla bunu çözersenzi bende çok rahatlıcam. bi database yapıp başka makinaya atamadım şu Sql management express ilen.

ilk hatayı tam anlamadım ama SQL express service ı kapalı olabilir mi?

2. de bilgisayarında admin diye kullanıcı varmı? administrator var bi default yada galiba "sa" var.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun Vista yuzundenmis sanirim , SQL server 2005 service pack 2 kurunca duzeldi.

Express mi enterprise mi ona gelince,ben de sasirdim =) Kurulum CD sinde kurarken , Enterprise diyor ama service pack 2 de , bunun bi express olduguna karar kildi =) isin yoksa bastan indir bi ara :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...