Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

allahın varlığı nasıl ispatlanır

heracles1986

Öne çıkan mesajlar

Tanrı veya Allah dedikten sonra kurulan cümlelerde Allah'a atıf yapılan kelimelerde argolar gördüm mesajlarda , lütfen buna dikkat edin ve saygısızlık yapmayın.

Siz inanmıyor olabilirsiniz ama burda inananlara karşı büyük bir saygısızlık yapmış oluyorsunuz , modların konuyu mesajları iyi gözden geçirmesini tavsiye ederim çünki zıvanadan çıkan mesajlar var çok rahatsız edici.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence tanrı polemiklerinin hepsinin çıkış kaynağı, polemiği çıkartan hangi görüş olursa olsun tanrıyı anlayış sınırlarmız içerisinde bir kavram olarak düşünmek.

Eğer tanrı bizim kavrayabileceğimiz herhangi birşey olsaydı onu da yaratan bir ultra tanrı olması gerekirdi. Bu da böylece sonsuza kadar uzar giderdi.

Bu nedenle tanrı var mı? yok mu? diye tartışmayı bırakmak gerekir. Çünkü bizim anladığımız şekliyle yoktur fakat muhakkak ki vardır. Ha tanrı big bang'in parçaladığı kütledir belki ya da o da normal bir varlıktır da biz onu oluşturan parçalarızdır belki. Çünkü evren ne kadar büyük olarak gözükse de gözümüze göreceli olarak yoksayılabilecek kadar küçüktür. (BKZ. MIB 2 filminin sonu)

İnanıyorsanız ya da inanmıyorsanız sizedir. Bu Kuran'da da bu şekilde vurgulanmıştır zaten. Kimsenin din ya da dinsizlik misyonerliği yapması doğru değil kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

e gerilir tabi normal

ben evrimle tanrı kavramının aynı senaryodan olduğunu düşünüyorum. yani sırf maddenin varlığına inanmak bi yerde yetersiz geliyor, yani sonuçta evrimin gerçekleşmesi kolay değil, ayarlanmış olması kanısındayım
kaldı ki hooop diye herşeyi yokdan varetmek de bi o kadar mantıksız geliyor. tanrının herşeyi bu kadar ince ayarlayıp sonra ilk domino taşına vurması ve herşeyin bu güne gelmesi, hoop diye herşeyi birden varetmekden daha kudretli geliyor, çünkü işin içine mutlak bir zeka da dahil oluyor.
e tabi teori bunlar, tanrı varmış yokmuş ölünce anlarız nasılsa acalem ne
Sosyal ağlarda paylaş

Hagii said:
ahahah gene evrim tartışması. ve cengaver müslüman gençliği kendi bedir savaşında zannediyor.

evrim vardır dersem OTOmatikman Allah yoktur mu demiş olunuyor ben orayı aNlamadım

Konu Allah'ın varlığı ve ispatından çıkıp evrim olayına gelmiş , bu 2 kavramı bir tutan arkadaşlara bizim laflarımız. Sen gayet tabiki hem tanrıya hem evrime inanabilirsin.

Paticik forumlarında şunu gördüm , hiçbir zaman (Çoğu zaman) Allah'a inanmayanlara , müslüman olmayanlara karşı bir topic açılmadı , açılan bütün topikler Allah inancını , İslamiyeti küçümseyen topicler , buna dikkat etmenizi öneriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Site yazarı hk diyebilceğim tek şey : idiot !

Bunun inançla falan bir ilgisi yok . O zaman teknoloji kötüdür bilim kötüdür , otu boku allah yarattı . Otur bön bön bekle ölene kadar , yozlaş , sonra ortadoğudaki müslüman kardeşlerimiz gibi kadını toprağa göm kafasını taşla yada en güzeli "Boş ol,boş ol,boş ol".

Harbiden yeter "Boş olun gidin cipsten mi çıkıonuz kardeşim. Promosyon mu var son 4-5 yıldır ürüyorsunuz durmadan."

Sinirlendim kusura bakmayın . Son zamanlarda malum dine dayalı olayların sayısı yeterince fazla
Sosyal ağlarda paylaş

neden müslümanlıkla başlık açılıyor çünkü müslümancılık oynayanlar müslümanlara temizlenmesi zor lekeler çalıyorlar. ve bunu fırsat gözleyen elemanlar devreye girince. o ona laf sokuyor o di,ğerine olan islam a oluyor

geçenler de hafız erkek çocuğuna tecavüz etmiş. bütün hafızlar tecavüz eder ve islam da bu diyen arkadaşları kınıyorum. veya 78 yaşında şu malum adamın olayını islam a yayanları da kınıyorum

ayrıca evrim vardır diyen kafirdir diyen o sabit kafalıları da kınıyorum.

lütfen islam = o bahsi geçen hafız değildir veya 78 yaşındaki o yazar değildir

islam ı körü körüne savunmayın karşıdaki fikirleri çürütmeye çalışın. yoksa karşı tarafın eline kozlar vermiş oluyorsunuz.

saygılar umarım anlayan anlar
Sosyal ağlarda paylaş

Gene herkes boş konuşmuş okuyun da gerçekleri görün biraz..!

Harun Yahya said:
Darwinizm bundan birbuçuk asır önce ortaya atıldı. O zamandan bu yana insanlığa getirdikleri ise, dünyanın en kanlı diktatörlüklerini, ırkçılıklarını ve savaşlarını körüklemekten başka bir şey olmadı. Bu, Darwinizm’in ve ondan destek alan materyalizmin insanlığa bakışının doğal bir sonucudur. İnsanı bir hayvan türü olarak kabul eden, sadece maddeye inanan ve çatışmanın değişmez bir doğa yasası olduğunu düşünen bu felsefenin, zalim bireyler ve toplumlar oluşturması kaçınılmazdır. Tüm bu çarpıklıkların gerçek temeli ise, insanın kendi Yaratıcısı'nı inkar etmesidir. Materyalizm gibi aldanışlara kapılan bir toplum, her türlü dejenerasyona açık hale gelir. Bunun sonunda ise mutlaka acı, korku ve yıkımla karşılaşır. Allah, Kuran’da bu gerçeği şöyle haber vermektedir: "İnsanların kendi ellerinin kazandığı dolayısıyla, karada ve denizde fesad ortaya çıktı. Allah, umulur ki dönerler diye, yaptıklarının bir kısmını onlara taddırmaktadır." (Rum Suresi, 41)
Sosyal ağlarda paylaş

Soulbringer said:
Allah'in ispatinin en basit aciklamasi..
Etrafina bakip guzellikleri gormektir..
Seytanin ispati ise
Etrafina bakip o guzellikleri kapatanlari gormektir..
Katılıyorum açıkçası.Bir de hayat yaşanılan anda güzel sonuçta.O yüzden gerilmek yerine şu andan keyif almak en iyisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar bilgi ile ne hakkında tartışıyorsunuz ki ? Allah insanlara İslam Dini'ni öğretmek için Kur-an'ı Kerim'i göndermiştir. İnanan insan oradan öğrenir dinini inanmayan insan veya onun varlığının aksini iddia eden insan ise kendi kendine düşüncesiyle devam eder. İnanan insana batıyor mu inanmayanın düşüncesi veya inanmayana batıyor mu inananın düşüncesi bunu anlayamadım? Size ne oluyor kardeşim benim Allah'ımdan kitabımdan.. Sana mı sorucam Allah'ın olup olmadığını? Sen mi yarattın bu dünyayıda Allah yok diyorsun? veya sanane kardeşim inanmıyorsa inanmasın bırak istediği kadar söylesin sanane oluyor ? Sen doğru dürüst namazını kılıyor musun madem Allah'a inanıyorsunda müslümansında namazını eksiksiz kılıyor musun? veya Kur-an'ı Kerim hakkında ne kadar bilgin var? Bence ilk olarak kendinize bakınız ondan sonra birşeyleri sorgulamaya başlayınız.. Burda olay bu şekilde ikili bir tartışmaya dönüştüğü için bu şekilde bir yazı yazdım yoksa umrumda değil ispatı nedir veya değildir..
Sosyal ağlarda paylaş

Insanlar goruslerini, akillarini daracik bir kitap ile sinirliyor, o yuzden cikiyor bu savaslar, kafasini kaldirsa baksa bir cevresine, algilamaya calissa belki anlayacak.

Bakin bu son 3 sayfadir herkes kendi dusuncesini yaziyor, evrenden bahsedildi, evrimden bahsedildi, baska gezegenler, tanri varsa nasil bir karaktere sahiptir bile islendi. Ama gene biri gelip "alo beyler allah'a laf edeni gordum, saygi goster" diye butun mevzuyu tas devrine cekiyor yine.

Beyinde bitiyor. Egoist bir superhero'nun "bana tapin lan!" dedigine inanmak garip kaciyor.

bir yaratici olabilir, bilemeyiz, ama sorgulayabiliriz, beyin denen bisey var. Kullanmamak aptallik. Ve modern dusuncenin, cagdasligin, yada -ne bileyim- diger dusuncelere gore ilahi dusuncenin egoist varliklara tapmamak gibi bir sonuca varmasini beklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...