Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

allahın varlığı nasıl ispatlanır

heracles1986

Öne çıkan mesajlar

said:
@Exodus
Sosyalizm adına milyonlarca insanı toplama kamplarında öldüren Pol Pot , Stalin gibi insanlar ne peki? Onlar da mı yobazdı, din taciri falandı?!?

Kim daha ruh hastası yarışı mı yapıyoruz? Totalitaryanlar mı, dinciler mi? Baya yakın oldukları kesin, ama ben dinciler derdim, zira daha uzun süredir insanları sömürüyorlar.

Totalitaryan rejimlerin yaptığı hayvanlıklar din adına yapılan hayvanlıkları haklı mı çıkarıyor bu arada?

"Onlar da yaptı işte! Bana ne! Bana ne!"
Sosyal ağlarda paylaş

Sistematik öldüren diktatörler desek en azından yaptıkları katliamlarla bir alakası olur verilen sıfatın.

Katliamları "Tanrı yok, bu sebeple yahudileri ve/veya politik düşmanlarımızı öldürelim!" diye yapmadıklarına göre, sistematik katilam yapan ateistler demek ile sistematik katliam yapan bıyıklılar demek arasında bir fark yok. Hitler de, Stalin de politik güçlerini korumaya çalışan ruh hastası diktatörlerdi

Bunu bir kuran'da yazıyor diye zina yapanları taşlayan, böyle buyurdu tanrı diye insanların ellerini kesen tiplerle karşılaştır istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni başlayanlar için allahın varlığını sorgulama süreci

1. gün
30 sayfa incil, 30 sayfa kuran

2.gün
30 sayfa risalei nur

3.gün
patatesli yumurta eşliğinde sohbetler

4.gün
tatil. bişey düşünmeden dünyevi ihtiyaçlar giderilir.

5.gün
incompleteness theory

6.gün
agnostik düşünce esasları

7.gün
evrim teorisine giriş, modern bilim esasları

8.gün
dua okumaya dayalı OKBleri sorgulama süreci

9.gün
karar.
Sosyal ağlarda paylaş

başlangıcı ve sonu olmayan bir evrende
deney sayısı sınırsızdır.
bu durumda o olasılıkların gerçekleşme ihtimalinden bahsetmek gereksiz olur.

dna oluşma ihtimali hedehödömilyarda bir. sonsuz deney yapılıyorsa olasılık kalmaz ortada. gerçekleşirmi, gerçekleşir.

yani, sistemin içinden sistemi sorgulamak sonuca götürmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Dna'nın bu şekilde oluşmasına mucize diyen insanlar ; bütün bu kainatı , insanları yaratan bütün bu düzeni kuran bir tanrının var olma ihtimalinin mucizelerin en büyüğü olduğunu göremiyorlar mı.İhtimal yarıştırcaksak tartışmasız en düşük ihtimal tanrının varlığı olur.
Tanrı üzerine yapılan ispatların en mantıklı geçinenleri "biz bu konuya bir çözüm bulamıyoruz ama şöyle olsa(tanrı olsa) iyi olurdu hem mantıklı bir çözüm olurdu o zaman tanrı vardırdan öteye gidemiyor.Bu da inandığın şeyi meşru kılma çabası olarak görünüyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten eger tanri/allah varsa kiciyla guluyordur kendisine tapanlara, geciniz. Sacma sapan aniran, sacma dusunen tipler. Ainur`larla oturup patlamis misir esliginde izliyordur.

Gecen South Park bolumlerinden birinde en guzel aciklama suydu. Uzaylilar dunyayi kurmus, icine insanlari, hayvanlari koymus, TV programi yapmis izliyorlar, deli gibi guluyorlar insanlarin bu haline. Inandiginiz allahtan daha gercekciydi south park`in hikayesi.
Sosyal ağlarda paylaş

bende southparktaki gibi bir olaydan supheleniyorum dsafasdf

saka bir yana elbette bir "yaratici" vardir
ama bu yaratici bizim yarattigimiz "tanri" kavramina uyarmi uymazmi bunu kimse keisn bilemez

ben trilyonda bir tutan bir ihtimalle evren olucak yildizlar hebele hubele olucak gunes sistemi olucak milyarlarca gezegenin tutturamadigini dunya tutturup tesadufen yasanabilir bir ortam olucak sudan hayat basliycak maymun vesaire olucak tesaduf eseri

ohoooooooooooooooooooooo

birtane "yaratici" var
istiyerek veya istemiyerek yarattigi konusunda emin olamam

veya en yaygin deist teorilerinden biri misal tanrinin aslinda yaratilan oldugunu yani butun hersyein tanrinin bir parcasi oldugunu soyler ki tasavvufta da bol bol karsimiza cikar bu dusunce

ama surasi bir gercek
biz insanlarin tanriyi algilamasi imkansiz
cunki tanri diyince aklimiza direk insanlastirilmis bir varlik veya ustun gucleri olan bir insan geliyor

ben tanrinin siamrik krllar gibi hergun yikayip yaglanmaya, insani egolarinin olduguna ve bunlarin oksanamsi gerektigine ve dunya ustunde olup bitenlere insan gibi mudehale ettigine inanmiyorum

bunun yaninda a dini olsun b dini olsun butun dinlerin yobazlarinin kacirdigi iki nokta var ki her tanri ogretisinin temelinde bu vardir

1-)yasama saygili ol

-kac insan yobazlarin elinde onalrla ayni skeilde dusunmedigi icin can verdi kimbilir, hayvan ve bitki katliamalrina ise seginmiyorum

2-)iyide kotude tanridan gelir

-iyiler anridan gelirken kotuler hep birileri kotu birsey yaptigi icin tanridan gelmektedir

tanrinin akilci bir varlik olup misal "bilmemnerede nufus cok artti buyuk kitlik olur insanalr disinda birsuru canli zarar gorur ben burda bir deprem yapiyim nufus dussun biraz" deme hakki yoktur
tanri hep iyi biseyler yapma veya birilerini cezalandirmak zorundadir

neyse uzun meseleler bunlar
konus konus 10 senede bitmez
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:
allah ın iyi olduğundan nasıl emin oluyorsunuz ? belki sayko kendisi. Milleti yaratıp bir yerde toplayıp yavaş yavaş işkence ediyor belki ? Etrafındaki güzelliklere bak allah ın ispatı ordadır ı 5 yaşındaki bir çocuk bile söylemez

Oncelikle bu lakayit yakistirmanizdan oturu gercekten biraz sasirdigimi belirtmek isterim cunku hangi dine mensup olursaniz olun veyahut hangi baska inanclara vakif olursaniz olun her inanc ve inanclsizligin kesistigi nokta kisilere ve kisilerin dusuncelerine saygi oldugu degismez bir gercektir..Bu husus bizi hayvanlardan ayiran bir ozelliktir cunku hayvanlarda saygi sadece diger hayvanin bir baska hayvana uyguladigi gelisi guzel bir baskidan kaynaklanir.Ama insanlarda ise bu baskidan daha cok tatli dille bir saygi ve sevgi cercevesi olusur ve kisiler istedikleri fikirleri birebir ve toplu halde tartisma olanagini bulurlar..Paticik ekibinin sagladigi bu ortamda bu derece tutarsiz ve lakayit yaklasimlari eski bir uyeden gormek beni gercekten biraz uzdu diyebilirim..

Saygilarimla Soul.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ben trilyonda bir tutan bir ihtimalle evren olucak yildizlar hebele hubele olucak gunes sistemi olucak milyarlarca gezegenin tutturamadigini dunya tutturup tesadufen yasanabilir bir ortam olucak sudan hayat basliycak maymun vesaire olucak tesaduf eseri

İstatistiksel olarak, dünya gibi birçok gezegen var. Tanrı Yanılgısında anlatılıyor bu, okumanı tavsiye ederim.

Ayrıca bu anlattığın durumu tanrıya bağlamak demek zaten çok az ihtimal olan birşeyi daha da az ihtimale indirgemek demek. Yani tamam, evren çok karışık, evrim çok karışık, ama herşeyi yaratan herşeyi bilen herşeyi yapan sonsuz karışıklıkta doğaüstü bir varlığın olması çok çok çok daha az bir ihtimal.

Richard baba çok güzel anlatıyor bunu. Evrim en azından basit birşeyi yavaş yavaş karışık duruma getirebilecek bir konsept. Tanrı konsepti ise ÇAT -> Tanrı olarak var. Hangisi daha olası? Mantıklı, gözlenen, bilimsel verilere dayalı ve en önemlisi kökünden basit olan evrim mi, yoksa tanrı var hop tamam bitti demek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:

İstatistiksel olarak, dünya gibi birçok gezegen var. Tanrı Yanılgısında anlatılıyor bu, okumanı tavsiye ederim.

Ayrıca bu anlattığın durumu tanrıya bağlamak demek zaten çok az ihtimal olan birşeyi daha da az ihtimale indirgemek demek. Yani tamam, evren çok karışık, evrim çok karışık, ama herşeyi yaratan herşeyi bilen herşeyi yapan sonsuz karışıklıkta doğaüstü bir varlığın olması çok çok çok daha az bir ihtimal.

Richard baba çok güzel anlatıyor bunu. Evrim en azından basit birşeyi yavaş yavaş karışık duruma getirebilecek bir konsept. Tanrı konsepti ise ÇAT -> Tanrı olarak var. Hangisi daha olası? Mantıklı, gözlenen, bilimsel verilere dayalı ve en önemlisi kökünden basit olan evrim mi, yoksa tanrı var hop tamam bitti demek mi?

Abi maymundan gelmiş olmak ve buna inanmak size acınası bir durum olarak gelmiyor mu? Allah inancını filan geçtim valla ama sırf bu evrim olayı bile bana çok saçma geliyor. Atalarımız maymun aman allahım!
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...